• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası boşanma kararı

kızlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim bişey daha danışmak istiyorum bu tartışmalarda diyorum da o beni hassas dönemim de vurdu empati yapmadı ne kadar üzüleceğimi sütümün azalma ihtimalini göz ardı etti. benim son günlerde aklıma takılan bu adamda narsistik kişilik bozukluğu olabilir mi ? çünkü sürekli kendini düşünüyor böyle bir dönemde alttan almadı sorunları günyüzüne çıkardı, bencil davrandı, hatayı bana yükledi . belki bunları düşünmemem gerekiyor şu dönemde ama bu konuda tecrübesi olan varsa almak isterim

işte bu dediklerini hiç yapamadım ilk başta hep kendimi yedim sustum sustum içimde büyüdü ve sonrasında da şiddetli tartışmalara kavgaya dönüştü ancak o artık boşanma konusunu sürekli dile getiriyor ilk başta ben git derken şimdi o bunu dillendirmeye başladı ve beni üzeceğini bile bile kırıcı davranıyor empati yapmıyor lohusa halimde bu yaptıkları psikolojik şiddet gibi
Durumu donuşsuz yola sokmuşsunuz malesef. Inat en kotu düşmandir evlilikde. Her zaman yeni evli birini gorsem hep derimki aranizda sorun varsa muhakkak sakin bir zamanda guzel guzel konuşum. Gerçekten zamanla insan o kadar yipraniyor ki konuşmalar da fayda etmiyor. Konuşmak , empati, anlayiş insana ozgu bir davraniş onu kaybetmemek gerek.

ahhahh bu dilim yüzünden oldu ne olduysa o çok mantıklı konuşmadan önce kırk sefer süzgeçten geçirip konuşur ve ben konuştuklarımla düşünmeden lafın nereye gittiğini hesap etmeden yaptığım için haklıyken hatalı duruma geçerim
Farkındasınız zaten sorunun. Kendinizi törpülemeye çalışın. Hesap etmeden konuşmak karşıdakini sizden uzaklaştırır. Kaç arkadaşımla ilişkimi bu sebeple bitirdim ben. Artık yetişkiniz. Hesaplamalıyız darılır mı kırılır mı..

Bir de o şunu yaptı, şunu dedi, şu zamanda böyle demişti şeklindeki yaklaşım her zaman kaybettirir. Hep karşıdakini suçlamak, ben dili ile konuşmak ilişkilerin yıpranmasındaki en büyük sebep bence. Siz de kinleniyorsunuz böyle.

Bunun yerine yemek ayarlayıp, oturup konuşsanız: "evliliğimizde senden şunu şunu bekliyorum olmayınca kırılıyorum. Ben de senin için kendimi törpüleyeceğim. Ama senin şikayetçi oldugun başka şeyler varsa konuşalım. Sorunlarımızı halledelim, mutlu olalım" minvalinde. Zira minik bebeğiniz var. Düzeltebiliyorsanız evliliğinizi kurtarmak en mantıklısı bence..

Normal.. dogum
Gebelik lohusalik bunlar kolay zamanlar degil…gecer bence.. 3-5 tartisinca ayrilmak gerekmiyo hemen..

kızlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim bişey daha danışmak istiyorum bu tartışmalarda diyorum da o beni hassas dönemim de vurdu empati yapmadı ne kadar üzüleceğimi sütümün azalma ihtimalini göz ardı etti. benim son günlerde aklıma takılan bu adamda narsistik kişilik bozukluğu olabilir mi ? çünkü sürekli kendini düşünüyor böyle bir dönemde alttan almadı sorunları günyüzüne çıkardı, bencil davrandı, hatayı bana yükledi . belki bunları düşünmemem gerekiyor şu dönemde ama bu konuda tecrübesi olan varsa almak isterim
Canım narsist kişilik bozukluğu öyle bizim anlayabilecegimiz birsey değil, şimdi herkes işine gelmeyince narsist diyor ama o daha farklı eşiniz mantıklı düşünerek konuşan biriymiş normaldr muhtemelen hamilelikte sizin triplerinizden bunaldı çoğu sözleriniz ağır geldi kendi kendini doldurdu ve size karşı soğudu sonra da intikam almaya çalıştı sizi yalnız birakarak, yaptıkları doğru mu tabi ki çok yanlış doğum ve sonrasında her kadının ilgiye veyardima ihtiyacı var,sizi üzen de yalnız birakilmak ama erkekler bazen doğumdan sonra depresyon gibi tuhaf hallere girebiliyorlar ve çoğu evlilik bu süreçte sarsılıyor sizin birikmislik de var tabi, biraz zaman verin ve çift terapisine gidin anlattığınız kadarıyla çözülmeyecek sorunlar dönüşü olmayan yol değil , çocuğunuz için cabalamalisiniz

Bence önce kendi yaptilarinizi kabul ederek baslayin. Söylenmlyecek sözler sarf edilince, kalp kirici davranmak herkesi yaralar. Duygusal davranmanin dezavantaji bu: en sabirli insani gün gelir delirtir. Bu konuda ve evliliginiz ile ilgili profesyonel destek almayi deneybilirsiniz. Bence hemen bosanmak ilk akla gelecek sey olmamali

Tüm yorumları okudum. Herkes sana akıllı mantıklı açıklayıcı yorumlar yazmış. Tamam anlıyorum eşine çok kızgınsın ama hala onu suçlamak ona kinlenmek için yollar arıyorsun. Narsist kişilik bozukluğu günün modası olduğu için herkesin dilinde. Ve eşinle uzaktan yakından alakası yok. Ya da sen bazı şeyleri burada yumuşatarak anlattın.
Belli ki , sen de çok gerginsin ve zor bir lohusalik geciriyorsun. Lütfen burda yazılanları bir kez daha içinden oku. Ve kendine de dön bir bak. Eğer evliliğini yürütmek istiyorsan.
Eşine kızdığım tek nokta henüz bebeğiniz 3 aylıkken sizi yalnız bırakması oldu. Tabii bilemeyiz belkii kalsaydı ofkesine hakim olmayacaktı. Sen de kendini toparla artık biraz bu sürede ve eve döndüğünde usulunce bir konuşma yap. Artık ölçüp bicerek tabii.

Kusura bakmayın ama kişilik.bozuklugu sizde var gibi geldi bana bu zaman kadar nasıl olsa bişey demiyor sesi çıkmıyor diye adama yapmadığınız nsz kapris kalmamış e herkesin bi sınırı var adam artık dayanamis simdide lohusayken böyle yaptı psikolojik problemler mi var olmuş onca yaptıklarınızdan sonra sizden soğumuş lohusalık falan ne bilsin bi erkek ? Tabi umurunda olmaz bu zamana kadar o beni düşünmedi ben niye düşüneyim diyordur ben olsam bende böyle yapardım. Sevmediginizi dusundurcek.kadar kavga etmissiniz adamla

Karşınızdaki kişi sizi anlamıyorsa
İleride hic anlamaz.
Sürekli karşı tarafı suçlayan insanlardan hayır gelmez.

Eğer boşanmayı ciddi şekilde düşünüyorsanız vazgeçmeyin.
Çünkü sonra bir de cocuk icin savaş vermek zorunda kalıyorsunuz.

En ihtiyaç duyduğumuz zamanda yanınızda olmayan koca 5 kuruş etmez

Duygusal olarak zor ve karmaşık bir dönemden geçiyorsunuz belki ama yorumlarınızda tartışmalarınız sırasında dilinizin kemiği olmadığını, ağzınıza gelen herşeyi söylediğinizi yazmışsınız.
Bu durum eşler arasındaki saygıyı çok yıpratır.

Kimse sizi sürekli idare etmek, alttan almak ve öfkenize maruz kalmak zorunda değil.

Ne ise o bardağı taşıran son olay eşinizde bir kırılma noktasına, bir aydınlanmaya sebep olmuş.

Bence sizin için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eşiniz kendi yöntemleriyle sizi dizayn ederek evlilikte otoritesini kurma çabasında. Ya bu durumu kabul edeceksiniz, ya da ayrılacaksınız.

Kıssadan hisse: Herkesin bir tahammül sınırı ve onuru vardır. Evlilik ilişkisi karşımızdakini rencide etmek için bize haklar vermez.

Back
X