Doğum sonrası tansiyon problemi

gduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
1
0
36
Ankara
Herkese merhaba,5 temmuzda sezaryenle doğum yaptım. Hamilelik süresince ve doğum sırasında tansiyon sorunum olmamasına rağmen doğumdan 1 hafta sonra kontrole götürdüğümde tansiyonum ölçüldü ve yüksek çıktı. Bu yüzde 1 hafta hastanede yattım kardiyoloji testleri için. Tahliller sonrasında doüum sorası geçiçi hipertansiyon yaşadığım söylendi ve bu durumun 6 ay sürebileceği söylendi. şu an tansiyon ilacı kullanıyorum. Doğum sonrası tansiyon problemi yaiayan oldumu, bu durum ne kadar sürdü? Bunları paylaşırmısınız. Tansiyon sorunu yaşamak psikolojik olarak beni çok yıprattı, süreki bir tedirginlik yaşamama neden oldu. Bu tedirginliği nasıl aşacağımı bilmiyorum. Aynı sorunu yaşayanların yaşadıklarını paylaşması belki benim tediginliğimi bir nebze yatıştırır diye düşünüyorum.

bende doğum yapalı 1 hafta oldu doğum sırasında tansiyon ve ritm bozukluğu yaşadığım için şuan tansiyon haplarıyla ayaktayım ki ona rağman hala en düşük tansiyonum 13-9.kardiyolojiye gitmem söyleniyor ama orada nasıl ve nekadar süren testler yapılıyor bilen varsa yazaabilirmi?sadece kan tahlili yada idrar tahlili gibi şeyler mi var yoksa başka neler yapılıyor.hastaneye almalarından korkuyorum çünkü...

doğumuma 10 gün kala yüksek tansiyon sebebiyle doğum yaptım.15/9 görünce doktorum kontrole gittiğim zaman ölçüm yaptı ve hemen doğum yaptırdı.doğum sonrası hemen tansiyon normale döner dendi gaz problemi stres uykusuzluk nedeniyle uzunca bir süre yükseldi hep.kardiyolojiye gittim bir sürü tetkik yapıldı hiçbirşey çıkmadı ve 5 mg norvacs başlandı.1 yıl oldu doğum yapalı 7 aydırda ilaç kullanıyorum.ara ara ilaca rağmen çıkıyor.yani 13/9 14/9 oluyor ve ben çok stres yapıyorum.Aslında kendimi kötü hissedince tansiyounmmu çıktı deyip ölçüyorum 13/9 olmuş mesela belkide stres tetikliyor.
Merak ettiğim şeyse doğum sonrası bu şekilde tansiyon problemi devam eden varmı gebelikte olupta.geçisi ise ne kadar devam etti.ben çok stres yspıyorum bunu ve stresten yükseltiyorum sanırım.Ailemde var tansdiyon hastalığı ayrıca.
birde lütfen tecrübe edinsin hamile olanlar 1 hafta gözüm ağırıyordu doktorumu aradım.gel hemen son günler önemli dedi.gittiğimde tansiyonu farkettik.son haftalar her semptomu doktorunuza bildirin.kordonunda kızım doğduğunda bir düğüm vardı ve kalp atışı değişmişti.O gün alınmasa ertesi güne şansımız neredeyse yoktu dedi doktrorum.çok şükür be

doğumuma 10 gün kala yüksek tansiyon sebebiyle doğum yaptım.15/9 görünce doktorum kontrole gittiğim zaman ölçüm yaptı ve hemen doğum yaptırdı.doğum sonrası hemen tansiyon normale döner dendi gaz problemi stres uykusuzluk nedeniyle uzunca bir süre yükseldi hep.kardiyolojiye gittim bir sürü tetkik yapıldı hiçbirşey çıkmadı ve 5 mg norvacs başlandı.1 yıl oldu doğum yapalı 7 aydırda ilaç kullanıyorum.ara ara ilaca rağmen çıkıyor.yani 13/9 14/9 oluyor ve ben çok stres yapıyorum.Aslında kendimi kötü hissedince tansiyounmmu çıktı deyip ölçüyorum 13/9 olmuş mesela belkide stres tetikliyor.
Merak ettiğim şeyse doğum sonrası bu şekilde tansiyon problemi devam eden varmı gebelikte olupta.geçisi ise ne kadar devam etti.ben çok stres yspıyorum bunu ve stresten yükseltiyorum sanırım.Ailemde var tansdiyon hastalığı ayrıca.
birde lütfen tecrübe edinsin hamile olanlar 1 hafta gözüm ağırıyordu doktorumu aradım.gel hemen son günler önemli dedi.gittiğimde tansiyonu farkettik.son haftalar her semptomu doktorunuza bildirin.kordonunda kızım doğduğunda bir düğüm vardı ve kalp atışı değişmişti.O gün alınmasa ertesi güne şansımız neredeyse yoktu dedi doktrorum.çok şükür be
Merhaba benimde aynı sorunum var acaba hala devam ediyormu yüksek tansiyon probleminiz 3bucuk ay oldu doğum yapalı sürekli ölçüm cihazı elimde gezmekten psikolojim bozuldu resmen :( geceleri arada çarpıntı ile uyanıyorum. Bütün tetkikler yapıldı herşey temiz çıktı ama düzene girmiyor bitürlü. Okursanız lütfen cevap bekliyorum.

Back
X