dogum sonrasi yalnizlik

en guzelı en dogrusu cocugu kendı annesının buyutmesıdır
calısan annenın kızıydım babanemın annanemın bakıcının mahallenın komsunun herkesın elınde buyudum
bunu oyle ıyı bılırım kı bu sebeple dogum yaptım calısmıyorum calısmayı da dusunmuyorum

kayınvalıdeme bıgun olsun gel su cocuguma bak demedım
nıye dıyım ne munasebet cok komık olur ben dogurmusum tabıkı ben bakıcam dımı
benımde sezeryandı ustelık ekstra amelıyat daha olmama ragmen ve bende tek basımaydım annem bıle yardımcı degıldı

yanı dıyecegım su kı
sız bakın ya da bakıcı tutun

Aslinda dogru diyorsun ama yine bana kalicaklar cunku eltim hayatta bakmaz onlara.cocuk olayindan once evine giderlerdi bir bardak cay koymuyor onlerine.gerci kimin once olecegi de belli degil .ama bir bakima icimi ferahlattin.haklisin

Aslinda dogru diyorsun ama yine bana kalicaklar cunku eltim hayatta bakmaz onlara.cocuk olayindan once evine giderlerdi bir bardak cay koymuyor onlerine.gerci kimin once olecegi de belli degil .ama bir bakima icimi ferahlattin.haklisin
Yahu calisan kadinsin ne isleri var sende? Huzurevine yollasin ogullari,geline mi guvenmisler? Sen cocugun biraz buyuyunce krese verip calismaya devam edersin. Ne isin var kv ile? Dertsiz basina dert arama

Reactions: anu
İnsan arada nefes almak istiyor ben seni anlıyorum.
Haklısınız, benim de kızdığım noktalardan biridir bu.
Sevmeye gelince veya görüşmeye gelince "torun" kıymete biner.
Fakat 1-2 saatliğine idare etmek istenildiğinde "ay ben beceremem" olur.

Tabii ki kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, bu ayrı konu.
Herkes size bu konuda yükleniyor ama çocuk sahibi olanlara sesleniyorum, hiç mi bunaldığınız anlar olmuyor?
Ben o konuda şanslıyım, benden çok eşim düşünür bu konuları.
Çalışan bir bayanım bir tane oğlum var ve bir diğeri de yolda.
Hafta arası annem bakıyor oğluma, haftasonlarında da bir gün muhakkak kayınvalideme gönderirim oğlumu.
Farklı semtte olduğumuz için ve devamlı görüşemediğimizden özlüyorlar.
Allah var yukarda "bakmam, getirme, istemem" demedi hiç, tam tersine özlediklerini dile getirdiler hep.
O yüzden seve seve bir kaç saat idare ediyorlar.
Ben de temizlik, ev işleri, çocuk varken yapamadıklarımı hallediyorum bu esnada.
Bana da bir nefes oluyor açıkçası.

Hakkınızda hayırlısı olsun, eşiniz ile görüşerek belki birşeyler yapabilirsiniz.

Ozamannkayinvalideler ve cevresi gelinlere kisir mi diye laf etmeyecek

işte bollll bolllll yazım hatası var
özenmemişsin bide yazarken derdin tam anlaşılmıyor suçlu mızmız görünüyorsun

biraz özen... haa zor değil

bu arada.. bir çeyrek nedir ya çok az değil mi

Tsk ederim bugun hep kayinvalidelere denk geldim galiba bana kiziyorlar :) ama gercekten yani arkadasim yok ailem uzakta esimden allah razi olsun benim her konuda yanimda ama farklilik istiyor insan.hergun ayni sey disari cikiyorum yalniz bise anlamiyorsun evde yalniz bide hic sormamalari zoruma gidiyor insan torununu merak etmez mi nasil diye sormaz mi

ben turkiyede yasamiyorum,yasadigim yerde kv dahil hic ama hic kimsem yok,aramizda 6 saat uzaklik var.
senede 1 kere gelir 5-10 gun ogluma goz kulak olur o kadar,onda bile bi suru laf eder yok yaramaz yok bilmem ne..

bi ara cocuguma bakmak icin yakin yere tasinma fikri atti ortaya,esim destekledi,ben asla desteklemedim,ne isi var oglumu yetistirmeyi ben beceremiyor muyum?
bakamicaksam ne demeye dunyaya getirdim o zaman ben bu cocugu?
simdi yine hamileyim,hic ama hic yardimina muhtac olmak istemiyorum kimsenin bu kendi annem dahil.
dogumdan sonra 15 gun durur gider,fazlasina gerek yok,Allah bana guc kuvvet versin tasima suyla degirmen donmez.

hic gonul koyma,belki cok ince eleyip sIk dokuyan birisin,gercekten kadini pimpiriginle korkutmus olabilirsin,bilmiyorsun ki sebebini,ne bu israr?
ayagina kapanmadiginiz kalmis bak diye.
insanlari zor durumda birakmayin bence.
yaptiginiz cok bencilce.

Etmeyecek tabii o ayrı da, kısır olmadığınızı ispat etmek için doğurmadınız herhalde.
Tabiki hayir ne alakasi var. Siz benim kaynayaya sarsigimi daunuyorsunuz ama degil ben ayrimciliga sardim.

Üzülme canim. Sende gitme oraya mesafe koy arana. Bebegine uygun bi kres falan bulabilirsen oraya ver.
Yada bir tanıdıkla anlaş illa akraban olmasi gerekmiyor yok mu hiç guvenilcek birisi. Gelsin evinde baksin. Tabi kamera koymayi unutmayin. Kamera olmasa bile bakiciya kamera var kontrol ediyorum falan deyin.

hayır genelde parasız bakarlar da siz para vereyim dedim yazmışsınız ona istinaden onu örnek verdim

sizinki bakmak için verilecek bir miktar değil diye

Tsk ederim yarumlariniz icin hepsini dikkate alicam.saglikli karar verememeye basladim stresten sikintidan herhalde.
Dediginiz gibi minnet etmemek en dogrusu. Bysayfa cok isime yaradi kimseye anlatamiyordum

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Baktıracak kimsen yoksa bakıcı tutacaksın,maaşım az bakıcı tutarsam çalışmanın anlamı yok diyorsan çalışmayacaksın. Bütün bunların üstesinden gelemiyoruz diyorsanız çocuk yapmayacaksınız. Bukadar net..
Kayınvaliden çocuğa baksa yine yaranamaz. Yok öyle yaptı,böyle dedi,bizde kaldı. Okuyoruz işte burda konuları. Kimseye minnet etmeyin,kendi çözümünüzü kendiniz üretin.

Eşin biraz fedakar olacak bu konuda.
mesela annesinden rica edebilir "anne bu akşam 2-3 saatliğine idare eder misin biz bir yemeğe çıkalım karımla" gibi.
Benim eşim bunu yapıyordu mesela oğlum ufakken.
Farkındaydı bütün gün evde (1 yaşına kadar işe dönmedim) haliyle bunalıyordum.
Sabah erken kalk, evi toparla, çocuğu doyur giydir pakla, derken 4 duvar arasında geçiyordu zaman.
Ben de sosyal ve dışa dönük bir insanım fakat herkesin de kendine göre işi var.
O yüzden yalnızdım, ne kadar arkadaşlarım da olsa, akrabalarımızda olsa, genel anlamda çok fazla gelenim gidenim olmamıştı.

Bu şekilde biraz kendinize zaman ayırabilirsiniz diye düşünüyorum.
İnsanın hayat kalitesini etkliyor malesef ki, elbette çocuk senin çocuğun, elbette sen bakacaksın sen ilgileneceksin.
Buna zaten itirazımız yok, her bilinçli anne de bunun farkında.
Ama bu demek değil ki kadının bir nefes almaya ihtiyacı yok, sağlıklı olan da budur zaten.
En azından belli günlerde belirli bir aralıkla kendine zaman ayırıyor olabilmen gerekir.
İster bu yalnız olsun, ister eşinle isterse de bir arkadaşınla geçirdiğin zaman olsun...

Tek tavsiyem eşin ile bu ihtiyaçlarını konuş.
Ona güzel bir dille anlat.
İnşallah o senin halini anlar ve sana yardımcı olur.
Hepimiz geçtik bu yollardan.

Bir de ben ikinciye geçeceğim bakalım, o zaman ne olacak...

Niye zorla israr ediyorsunuz torununa bakmasina? Gercekten siz bebegi yaparken kayinvalideye mi güvendiniz toruna bakacak diye? Annenin size gelme imkani yokmu

Sizin çocuğunuz sizin sorumluluğunuzda, kimseye niye benim çocuğuma bakmıyor deme hakkınız yok, annesi babası sizsiniz. Eğer altından kalkamayacaksanız, maddi yüküyle başa çıkamayacasanız yapmayacaksınız. Yeni anneler işin ciddiyetinde değil gibi,hep bir çocuğuma kimse bakmıyor şikayeti, o çocuk sizin, siz sorumlusunuz, başka kimseye hesap sorma hakkınız yok.

Ayrımcılık hoş değil ama kv lerin çocuğa bakmasına ben yaşadıklarımdan dolayı belki, karşıyım
Bakıcı tut daha iyi. En azından kendi istediğin gibi büyütürsün sonra her b*ka karışma Hakkı görüyorlar kendilerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…