Doğum Sonrası..

bende oyle bakimsizim ki anlatamam bazen esim acaba nasil soylemiyor diyorum olsun hepsi olur diyor ama olmuyoor cok heveslendim simdi temizlikci alacak maddi durumum yok suanlik ama diger yazdiklariniza bende yavastan baslasm ne iyi gelecek ..

Ben de bütçeden kısıp yarım gün çağırıcam büyük işi yapsın yeter.
Çocuğa bakayım derken eve yetişemiyorum
Ev derken kendimi ihmal ediyorum
Derli toplu biriysen sen kendin halledersin
Ben dağınık, ev dağınık, zihnim dağınık...
Bir de dahiliyeyr gidicem tüm kan değerlerime baktırmaya

Daginiktan biraz halliceyim duzenliydim lakin suan duzeni pek tutturamiyorum zihnim benimde oyle karisik karisik

gittikcede aliyorum dogum yaptigimda bile boyle degildim cildime sacima basima okadar ozensizim ki yalnizim birde herseye de yetisemiyorum :/ off
Bebekle tek basına ilgilenmek o kadar zor ki. Bu durumda yetişme zaten biz makine miyiz bacım?

Altı aylik cok tatli bir bebisim var :)
Allah bagislasin 🥰Merak etmeyin zamanla verirsiniz kiloyu bogazinizdan kesmeyin ama abur cubur da yemeyin o zaman yavas yavas goder gec saatte yemeyin. Mesela ben 61 kiloyla hamile kaldim 75 le doguma girdim dogumdan sonra 10 kilo gitti ama hic gitmemis gibi duruyodu. Sonra birkac ay icinde tekrar 75 kilo oldum. Abur cubur yemedim gec saatte yemedim bebegimle her firsatta uyudum o buyuyup hareketlendikce onun pesinde kosturmaya basladim simdi 18 aylik ve ben son birkac aydir 55 kiloyum.

Ee çok normal bu, herkesde olabiliyor ilk zaman. Bence ilk adım kuaföre git , saç kesim boyama , cilt bakım gibi şeyler yaptır. Sonra da kendin yapabiliyorsan kendin yemek listesi hazırla yada diyetisyen e git yavaş yavaş verirsin.eğer imkanın varsa yalnız yada bebeği kanguru takıp onunla her gün yürüyüş yap.ben bebeğin uyku saatine yakın onu kanguru koyup 1.5 saat yürüyorum o uyuyor, ben de yürüyorum. Tabi bir de kendini sev çok normal bunlar.fırsat buldukça bebekle birileri ilgilenirseniz sen de kahve iç ,dinlen , kendin için bir şeyler yap.
Ben doğumdan sonra ilk kez kuaföre saçımı erkek gibi traş ettirmek için oğlum 10 aylıkken gitmiştim 🤣 ilk manikür pedikürü de oğlum 21 aylıkken yaptırabilmiştim. Böyle yazınca siz ben beeele bakıyorum aha da beele 🙄🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dogum sonrasi kendimi toparlayamadim gebeligimde gebelik sekeri ciktigi icin 5 kilo alip doguma girdim dogumdan sonra 15 kilo aldim saclarim bakimsiz sadece bebegim ev isi yemek yapmaya calisiyorum her buldugum firsatta yiyorum boynumla yuzum biir oldu ne giyinmek istiyorum ne disari cikmak bebegimle ilgileniyorum tabiki ama kendimi cok saldim sorun kendime ilgi gosterememem halbuki boyle hayal etmemistim nerden nasil baslamaliyim bi turlu kendimi hazir hissedemiyorum ..
Meleginizi saglikla büyütün. Yasadiklariniz hissettikleriniz çok çok normal. Ben de şuan hamileyim ve farkındayım doğumdan sonra istediğim zaman yemek yiyemicem, biraz değil baya baya paspal olucam, istediğim zaman duş alamicam, tuvalete bile istediğim zaman gidemicem, anı hormon düşüşünden dolayı aşırı alıngan ve hassas olucam ....
Bunları eşime de şimdiden söylüyorum doğumdan sonra neler yaşayacağım ve kendimi nasıl hissedeceğim hakkında bilgisi olsun ve bana alınmasın kırılmasın yer yer tahammül etsin diye.

bebegim 6 aylik tam nokta atisi yapmissiniz aciktigimdan degil sıkıntıdan yiyorum uzulunce yiyorum sevinince yiyorum bebegim uyudugu gibi solugu mutfakta aliyorum
Ibende çok abur cubur var bisküvi var gofret var. Iki hafta once 83.7 idi. Bir egzersiz bir yemek ayyy ne yapacaz. Bebeğim 2.bucuk aylık ve ben 50 beden😭

halsizlik su sekilde oluyor mesela yemek yedigimde tuhaf bi sey cokuyor ustume ayakta bile duramiyorum misal bu sabah bebise lor yaparken kahvaltidan yeni kalkmistim ayakta duramadim sandelyeye oturarark yaptim bu sekildeyse halsizlik bu bende oluyor ama normalde bir halsizligm pek yok ama suda cok icerim cok acikma derseniz de artik acikiyormuyum da yiyorum yoksa sıkıntıdan mi hepsi karisti dr gorunmek en iyisi sanirim
Benimde gitmem lazım
İki çocukla hastaneye gitmekte lüks o_O

Ya o da olmuyor ki
Kadın bulmak mesele
Temizlik şirketinden çağırıyorum
O da yarım yamalak yapıp gidiyor
İki ayda 5 vileda bozdular
Biri süpürgenin filtresini atmış
Duşakabini yerinden kaydıran mı dersin
Çocuklar olunca bakamıyorumda napıyor diye
200 lira veriyorum işide sallayınca sinir oluyorum kendim yaparım daha iyiye geliyor eninde sonunda

Altı aylik cok tatli bir bebisim var :)
Ben diyetisyene gittiğimde kızım üç yaşındaydı. Hatta verdiği egzersizleri hiç yapamadım sadece listeye uyabildim. Çünkü gündüz çalışmak eve gelince işler ve artık oyun çocuğu olmuş kızım derken halen yorulduğum dönemlerdi. Yalnız başına çocuk büyütmeyi en iyi bilenlerdenim. Kendine yüklenmekten vazgeç, bu günler zaten geçici

Dogum sonrasi kendimi toparlayamadim gebeligimde gebelik sekeri ciktigi icin 5 kilo alip doguma girdim dogumdan sonra 15 kilo aldim saclarim bakimsiz sadece bebegim ev isi yemek yapmaya calisiyorum her buldugum firsatta yiyorum boynumla yuzum biir oldu ne giyinmek istiyorum ne disari cikmak bebegimle ilgileniyorum tabiki ama kendimi cok saldim sorun kendime ilgi gosterememem halbuki boyle hayal etmemistim nerden nasil baslamaliyim bi turlu kendimi hazir hissedemiyorum ..
6 ay olmuş sanırım doğum yapalı. Dikkat etmeye başlasanız iyi olur. Yoksa artıp gider. 10 ay oldu doğum yapalı. 74 hamile kaldım 103 doğuma gittim. Boyum 173. Eve geldiğimde 95 kiloydum. Şuan 75 kiloyum. 3 ay emzirdim. Bu sürede kilo veremedim ama almadım da. Az ağlamadım o hallerime. İmkanın varsa kuaförden başla. Bi rimel bile sürsen havan değişir. Çünkü insan kendini bırakınca öyle kalıyo. 2 ay gecelikle dolaştım evde eşim o gecelikleri attırdı nefret etmiş 😂 hiç bi kıyafetim olmuyodu. Kendinize küçük hedefler koyun uzun sürsün ama kalıcı olsun.

1 2 yaşına kadar biraz böyle gidiyor malesef kızım 2 yaşında daha anca kendime bişeyler yapabiliyorum bakım adına çünkü tek başıma baktım çok şükür bugüne kadar o yüzden de biraz hijyenik bakım kuralları dışında ekstra bakım pek yapamadım kendime şimdi anca diyete girdim 15 kilo fazlam var umarım verebilirim üzülme geçecek bugünler sadece fazla kilo almamaya çalış çünkü çok zor veriliyor diğer bakım işleri zamanla rayına oturuyor canım Allah yardımcın olsun

6 ay olmuş sanırım doğum yapalı. Dikkat etmeye başlasanız iyi olur. Yoksa artıp gider. 10 ay oldu doğum yapalı. 74 hamile kaldım 103 doğuma gittim. Boyum 173. Eve geldiğimde 95 kiloydum. Şuan 75 kiloyum. 3 ay emzirdim. Bu sürede kilo veremedim ama almadım da. Az ağlamadım o hallerime. İmkanın varsa kuaförden başla. Bi rimel bile sürsen havan değişir. Çünkü insan kendini bırakınca öyle kalıyo. 2 ay gecelikle dolaştım evde eşim o gecelikleri attırdı nefret etmiş 😂 hiç bi kıyafetim olmuyodu. Kendinize küçük hedefler koyun uzun sürsün ama kalıcı olsun.
Nasıl verdiniz o kadar kiloyu tiyo alalım maşallah diyorum ayakta alkışlıyorum sizi:sampiyon::KK9:

gittikcede aliyorum dogum yaptigimda bile boyle degildim cildime sacima basima okadar ozensizim ki yalnizim birde herseye de yetisemiyorum :/ off
yaşadıklarınız çok normal bu yazdıklarınızdan bebeğinizin daha çok küçük olduğunu hissettim ben tuvalete bile gidemiyordm bebek 6 aylık falan olunca toparlanmaya başladım. bence evi falan bi boş verin önceliğiniz bebeğiniz ve siz olun

Nasıl verdiniz o kadar kiloyu tiyo alalım maşallah diyorum ayakta alkışlıyorum sizi:sampiyon::KK9:
Teşekkürler 🥰 akşamları 6dan sonra bişey yemiyorum. Ekmek bi dilim o da kahvaltıda. Zaten normalde de ekmek yemezdim ama tatlılar🙈 kahvenin yanında 2-3 parça bitter yiyorum. Haftada bir dondurma. Kızım hareketlendi onun peşinden koşuyorum😊 günde 3 fincan yeşil çay içiyorum öyle ayrıca yaptığım yada kullandığım bişey yok ama 6dan sonra yememek çok etkili oluyo bana göre. İlk başlarda açlıktan acı çekiyosun 3-4 gün sonra geçiyo 😅 bu sefer yiyince rahatsız oluyo insan.

Yemek yeme de sigara alkol gibi (bence ) bagimlilik insanin once kafada bitirmesi gerekiyor irade cok önemli yoksa olmaz malesef
Dahiliyeye gidin insulin direnci tiroidlerinize baktirin sonrasi sıkı diyet (gunluk menu diil ekmek seker abur cubur birakilarak) ile ve porsiyon kucultme ve bol su ile hemen kilo vermeye baslarsiniz biraz kilo verip motive olunca da evde spora baslayinca inanin 2 ayda farki gorursunuz

Ya o da olmuyor ki
Kadın bulmak mesele
Temizlik şirketinden çağırıyorum
O da yarım yamalak yapıp gidiyor
İki ayda 5 vileda bozdular
Biri süpürgenin filtresini atmış
Duşakabini yerinden kaydıran mı dersin
Çocuklar olunca bakamıyorumda napıyor diye
200 lira veriyorum işide sallayınca sinir oluyorum kendim yaparım daha iyiye geliyor eninde sonunda

Ay o ne ya
Nasıl bir güç kuvvetmiş o dağları devirmişler
Haklıısınız valla yazık olmuş eşyalarınıza

Saclarinla ilgilen once sonrada kendinw guven ve zayiflamaya karar ver ustune bide emziriyorsan oh senden iyisi yok 5 ayda super sonuc alirsin belki 4 ay

Back
X