doğum sonrasında korse takmak

famee

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
630
1
316
Ankara
kızlar doğumdan sonra karnın sarkmaması ve toparlanması için korse takılmalı mı???
siz neler yaptınız doğumdan sonra

tecrübelerinizi paylaşır mısınız

ben doktoruma sordum farketmez dedi.yani öyle toparlamaya yardımcı olmuyor sanırım.ben de takmadım.aslında bünye ile alakalı.kimisi takmadan da dümdüz karnına kavuşabiliyor.zamanla toparlıyor onu biliyorum.tabii doğum sayısına alınan verilen kiloya da bağlı.
benim 2,5 ay oldu doğum yapalı.2. doğumum.sarkma haliyle var karnımda.zamanla düzelir inşallah.

ben sezaryan oldum ve doğumdan 2 gün sonra takmaya başladım doktorum tavsiye etmişti sarkmadan ziyade göbekteki sarkmacanımı acıtmasın çünkü öksürme filan oluyor sallanınca sızlıyordu ama korse sabit tututor rahatsız olmadım hiç
bu arada bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah

ben sezaryan oldum ve doğumdan 2 gün sonra takmaya başladım doktorum tavsiye etmişti sarkmadan ziyade göbekteki sarkmacanımı acıtmasın çünkü öksürme filan oluyor sallanınca sızlıyordu ama korse sabit tututor rahatsız olmadım hiç
bu arada bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah[/QUOTE

bence çooooooook erken takmışsınız korseyi..takmayın..doktorunuz da nasıl tavsiye etti anlamadım sezeryan doğum yapmışsınız dünya kadar kesik var içinizde de dışarıda da..benim dr.da asla takma iç organların birbirine yapışır dedi ve ben takmadım..daha göbekte sarkma bile olmamıştırki 2 günde hala hamile gibi karın şiş duruyo ne sarkması..normal dogum değilki bu..eş var hala içerde..şimdi kaç aylıksınız onu bilmiyorum ama iyi etmemişsiniz bence..benim çalıştıgım iş yerinde birinin eşi de - ki muhtemelen korse yüzünden - sezeryan doğumdan sonra bagırsagı ve rahmi birbirine yapışmış..dünya kadar ameliyat oldu..daha da geçmedi..adam hala söylüyo bizim hanım ameliyat olacak 3 ay sonra yine bizim hanım ameliyat olacak..yol yakınken ki yakınsa hala çıkarın korseyi..

benim doktorum korse bir işe yaramaz yapcaksan karnını bezle sar demişti. sezeryan olmama rağmen bana tarif ederken karnıma öyle bastırdıki içine çöktü, böyle saracaksın dedi, dikişine gelmeyecek şekilde çok çok sıkı sar karnın içeri göçsün dedi, tabi ben ilk günler korktum okadar sıkı sarmadım, sonraki gördüğünde kızdı bana ne bu göbeğinin hali sarmıyormusun diye ondan sonra sardım sıkıca çok işe yarıyor. eski bi çarşafı boydan boya 15 20 cm genişliğinde kesip hepsini doluyordum, uçlarınıda içine sıkıştırıyordum, daha rahat dik durabiliyor insan bunu yapınca.

bu yöntemin normal doğuma göre olduğunu biliyorum..onda kesik yok bişey yok..dr. larıda anlamak mümkün değil gerçekten..yara var bi ton sıkıca sar diyolar bide..siz bilirsiniz ama bence çok zararlı..

korse konusunda bence genelleme yapmayın
herkes doktoruna danışsın derim herkesin bünyesi hamileliği doğumu farklı oluyor
ben normalde 46 kiloydum hamilelikte 20 kilo aldım
doğumdan 1 hafta sonra doktorumunda onayıyla sadece karın bölgesine takılan cırtcırtlı korse taktım
sıkıcıydı o yüzden gün içerisinde aklıa geldikçe taktım sıkıldıkça çıkardım
sonra bol bol su içen biriyim ben(kilo vermede etkili)
ayrıca doğumdan yanlış hatırlamıyorsam 1 ay sonrada mekik çekmeye başladım (mekik aletiyle)
veee sonuç doğumdan kısa bür süre sonra bütün kilolarımı vermiş ve göbek sorunundan kurtulmuş biriyim

bu arada ben sezeryan ile doğum yaptım..

herseke sağlıklı günler dilerim

bu yöntemin normal doğuma göre olduğunu biliyorum..onda kesik yok bişey yok..dr. larıda anlamak mümkün değil gerçekten..yara var bi ton sıkıca sar diyolar bide..siz bilirsiniz ama bence çok zararlı..

pardon bende sezeryan doğum yaptım ama siz ne yarasından bahsettiniz ben pek anlayamdım
hem benim kullandığım korsem dikişime gelmiyorduki
sezeryan dikişi karın bölgesinin çok çok altında oluyor istesenizde korse veya göbeği sarma olayı dikişe denk gelmiyo

siz sezeryanda sadece dışarıdaki dikiş mi var zannediyosunuz? biraz araştırın isterseniz..rahim dikliyo karın bölgeniz içerden kesilip dikiliyo..7 kat dikiş diye bişeyi hiç duymadınız mı? ben benim dr.umun söyledigini ve çalıştığım yerdeki bi adamın karısının başına geleni söyledim..ikisi de birbiriyle örtüşen şeyler..seçim ve risk sizin..sezeryan doğumluyken karın bölgesinde hafif egzersiz bile yapmayın diyo dr.lar sizce sadece dışardaki dikiş içinmi? sarılı bölge dikişe gelmiyo olabilir ama sıkıca sararak karnınızda baskı yaratıyosunuz..bi balonu biraz şişirip üst kısmını sıkıca sarın alt kısmıda boşta kalsın sıkılınca balonun neresine ne olduguna bi bakın o zaman farkedersiniz karnınıza ve o dikişlere ne yaptıgınızı..bunlar normal doğum için geçerli değil tabiki..sezeryanda içerde eş var hala bebek hariç hersey duruyo.. bide mekik çekmişsiniz :53: iyi cesurmuşsunuz :) dedimya siz bilirsiniz..

ben takmadım sezaryenele doğum yaptım . gün oldu doğum yapalı. tabi bir deri sarkıntısı var onun toparlanması zaman alıyor tabiki ama genel olarak eski halime göre 5 kilo fazlam var ama kıyafetlerim oluyor ve karnım baya indi. ilk günler 6 aylık hamile gibiydim. zamanla toparlıyor. ama korse takmadım

siz sezeryanda sadece dışarıdaki dikiş mi var zannediyosunuz? biraz araştırın isterseniz..rahim dikliyo karın bölgeniz içerden kesilip dikiliyo..7 kat dikiş diye bişeyi hiç duymadınız mı? ben benim dr.umun söyledigini ve çalıştığım yerdeki bi adamın karısının başına geleni söyledim..ikisi de birbiriyle örtüşen şeyler..seçim ve risk sizin..sezeryan doğumluyken karın bölgesinde hafif egzersiz bile yapmayın diyo dr.lar sizce sadece dışardaki dikiş içinmi? sarılı bölge dikişe gelmiyo olabilir ama sıkıca sararak karnınızda baskı yaratıyosunuz..bi balonu biraz şişirip üst kısmını sıkıca sarın alt kısmıda boşta kalsın sıkılınca balonun neresine ne olduguna bi bakın o zaman farkedersiniz karnınıza ve o dikişlere ne yaptıgınızı..bunlar normal doğum için geçerli değil tabiki..sezeryanda içerde eş var hala bebek hariç hersey duruyo.. bide mekik çekmişsiniz :53: iyi cesurmuşsunuz :) dedimya siz bilirsiniz..

belki tepki alacağız burda tartışıyoruz diye ama çok komiksiniz.
ben bir anneyim ve hemde bir kitap yazabilecek kadar bilgim var ; gebelik,doğum,annelik üzerine.kitap yazıyorum:)
dikiş katı 8 adettir siz eksik biliyorsunuz. ve bu bir yara değildir.siz yara diye adlandırmışsınız da..
korsem sezeryan doğumlar sonrası takılan özel korsedir bütün doktorların onayını alır.
dikişe gelmiyo derken dikiş bölgesinde veya başka bölgede sizi rahatsız edecek baskı yapmıyor anlamında söyledim.
mekik çektim ama mekik aletiyle dedim o mekik aleti sizi yormayan birşeydir.(total care varya işte o)

veeeeee
yazımın en başında zaten dedimki bu durum kişiden kişiye değişir herkesin bünyesi sağlığı farklıdır doktor onayı almak gerekir dedim
bakın bazı doktorlar korseye evt derken bazıları hayır demiş aslında
çünkü herkesin sağlık durumu birbirinden farklıdır.

siz inatla takmayın diye hükmederken
ben illaki korse takın göbeğiniz insin demedim
sadece kendimi örnek verdim ben taktım doktorumun onayıyla dedim.

arkadaşınızınızın durumuna üzüldüm örnek vererek tabiki iyi yapmışsınız
ama her durum kötü sonuçlanacak diye bişey yok
siz kötü bir örnek vermişsiniz bu konuda bende iyi bir örnek olmak istedim sadece
(kötü örnek derken ;arkadaşınızın durumuna dedim yani sağlık bakımından hoş olmayan bir durum yaşanmış)

sevgiler

Son düzenleme:
eksik bildigim 8 kat dikişin bünyeyle olan ilgisini pek anlamasamda korse kullanmak isteyen kullansın isteyen bez sarsın isteyen özel hamile korsesinden taksın..ben verebileceği riski söyledim sadece..amacım korse takanları yakalayıp tenhada sıkıştırmak değil sadece uyarmak..olabilme ihtimalini söylemek..yara dediğimde de eminim okuyan herkes neyi kastettiğimi anlamıştır..neyse arkadaslar tecrübe paylasmak için bilgi edinmek için burdayız..zıtlaşmak inatlaşmak ukalalık yapmak için değil..bakın ben öğrendim mesela 8 kat dikişi ve komik bi insan oldugumu..
iyi günler dilerim herkese..

21 gün önce normal doğum yaptım hamilelikte 20 kilo almıştım 10 kilom kaldı.doktor lohusalık bitene kadar korse takma damarların tıkanır ölürsün dedi.karnım çok sivriydi bebek de çıkınca solmuş balon gibi buruşuk ve simsiya kaldı.lohusalık yarıya geldi korse takcam artık...

Son düzenleme:
arkadaşlar yapı çok önemli bazıları hiçbişey yapmasada göbek kalmıyo.bence biraz kalıtsal.bazıları spor yapsa dahi düz bir göbeğe sahip olamıyo.bence yapı

eksik bildigim 8 kat dikişin bünyeyle olan ilgisini pek anlamasamda korse kullanmak isteyen kullansın isteyen bez sarsın isteyen özel hamile korsesinden taksın..ben verebileceği riski söyledim sadece..amacım korse takanları yakalayıp tenhada sıkıştırmak değil sadece uyarmak..olabilme ihtimalini söylemek..yara dediğimde de eminim okuyan herkes neyi kastettiğimi anlamıştır..neyse arkadaslar tecrübe paylasmak için bilgi edinmek için burdayız..zıtlaşmak inatlaşmak ukalalık yapmak için değil..bakın ben öğrendim mesela 8 kat dikişi ve komik bi insan oldugumu..
iyi günler dilerim herkese..

:53: ya naaaaptın arkadaşım yaaaaaaaaaaaaaa....yaaa biz yaşayan ölülermişiz gibi bahsediyosun....yok balonda yok patlarda.................hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................................................valla epudral sezeryanlıyım her hareketi ve hertürlü ağır bavul da taşıyım....valla kanlı canlıda yaşıyom yaniiiiiiiiiiiiiiii:60::60:

biraz dikkatli okusaydınız ne demek istedigimi anlardınız..ben balonsunuz patlarsınız demedimki..neyse arkadasım ne yapmak istiyosanız yapın..

:60::60::60::60::60: yav valla çok komiksin varya......ne yapalım yani plesenta pervia durumu ve miyomlardan mecburi sezeryan oldum .....ne yapsaydım yoooooook olmaz ben sezeryan olmam doğurmamda doğurmam mı deseydim......bak arkadaşım herkes normal yapmıyo...kimiside korkuyo sizene saygı duyun ya her doğum şekline saygılı olun ....bildiğinizi anlatın ama bilmediğiniz halde kötülemek için kötülemeyin....................hem normal doğumdada kesi ve dikiş var unutma genelinde hemde benim karşı komşumda içten 16 dıştan 16 toplam 32 dikişi var düşün normal doğum yani bide......

biraz dikkatli okusaydınız ne demek istedigimi anlardınız..ben balonsunuz patlarsınız demedimki..neyse arkadasım ne yapmak istiyosanız yapın..

bebek hariç eş içerde falan yazmışsınız ayyy inanmıyorum ya böle bişey olabilirmi bu ne cehalet...........mümkünmü böle bişey normal doğumda olduğu gibi bizlerdede bebek alındıktan sonra eşte çıkarılıyo karnın içi olduğu gibi aspiratörle temizleniyo.......ki bunlar içimizde kalırsa çürür ve ölürüz ki yanlışlıkla parça kalan bi arkadaşım vardı bankada doğumdan hemen sonra eve geldiğinde ateşi çok yükseldi acilen ambulansla hastaneye kaldırdılar kalan parçayıda kürtajla aldılar kadın ölümden döndü hakaten bilmeden ne çok atıp tutmuşsunuz ya....................

merabalar ben iki tane sezeryan dugum yaptım ikisinden sonrada doktora danışarak mekikte çektim sporda yaptım.:8:
hatta plates yaptım plates hocasına hareketlerin agrı yaptıgını söledim doktora muayenede oldum.dogumdan 3 ay sonra ufak tefek spor 1 sene sonra hertürlü aktivite yapılabilir dedi.:68:
ayrıca evet sezeryan adı üstünde normal degil ama ben ve benim gibiler sezeryanı nimet bilir ya sezeryan olmasayd diyorum yada eski zamanlarda yaşasaydım kesin o doıgum yaparken hayatını kaybedenlerden biri olurdum.:50:

Back
X