Doğum ve kaynana

Allah izin verirse belki bugün belki 1 hafta içinde ya da canı ne zaman isterse bebeğimiz dünyaya gelecek inş.
Annem 1 haftadır yanımda bekliyoruz.
Kayınvalidemle 2.5 aydır konuşmuyorum, hem kendi sağlığım için, hem de bebeğimin sağlığı için, hamileliğim boyunca bayağı sıkıntı yaşadım,
öncesinde de sıkıntılar vardı ama hamileliğin verdiği hassaslıkla iyice kaldıramaz oldum ve görüşmedim 2.5 aydır.
Annem geldi ya, her zaman yaptığı gibi eşime söylemiş oda gelmek istiyormuş.
Bense özellikle bu son zamanlar çok stresliyim ve en son görmek istediğim insan eşimin annesi.
Benim annemin şuan yanımda olması kadar doğal birşey var mı, illa kayınvalidenin de yanımda olması mı gerekiyor, hem de aramız bozukken.
Hamileliğim boyunca yaşadıklarım yetmiyormuş gibi doğuma da bu insanın stresiyle gitmek zorundamıyım diye düşünüyorum.
Eşim illa gelsin diye baskı yapmıyor ama ne kadar stresli olduğumun farkında, bana bu konuyu açması bile beni deli etmeye yetti.
Çünkü en başından beri bu curcunayı istemediğimi, doğumda gelmelerini söylemiştim.
Herkes ne zaman doğuracağım diye gözümün içine bakıyor, beklemek zaten yeterince stresli, bir de kayınvalidemin çenesiyle bu son zamanı geçirmek
benim için en büyük eziyet olsa gerek.
Ben eşime gelmesini istemiyorum demekten utanıyorum artık ama ne eşim ne de annesi utanmıyorlar.
Bugün doğursam eşimle de aram bozuk bozuk doğuma gideceğim ve artık bayağı zoruma gidiyor.
Çok mu şey istiyorum acaba eşimden de ,annesinden de?

sakın bacım sakın gelmesin. ben kaynanamla altlı üstlü oturuyorum. ben kızımı 40 gün bile emziremeden süt göğsümde kitlendi sinirden. bu aralar çok hassasım kırarım kırılırım sorun yaşarım annem var zaten gerek yok yorulmasına de güzellikle söyle.

kayınvalıdenızı sevmesenızde ve o sızı hıc sevmese de
maalesef kı esınızın annesı ve sızın karnınızdakı bebek onun gururu torunu
gelmek ıstemesı de cok normal sızın gormek ıstememenız de
ama belkı rahatlatır dıye soyluyorum
gelmek ıstemesı oglunun babalık heyecanına ortak olmak,
sızı artık aılesınden bır ınsan olarak gorerek torununu kucagına almak
ve sızı kendınden bılmek dıye dusunun

ne hamılelıgını kutlayıp, ne dogumunuza ne de sonrasında gelmeyen kayınvalıdeler olunca
ınsan kendını cok dıslanmıs hıssedıyor
degıl kendınızın cocugunuzun bıle kabul gormemesı cok daha fazla yaralıyor ınsanı
gelmesı belkı cok yıpratacaktır ama en azından sızı aıleden gordugunu hıssetırecektır

Gelirler canım gelirler istenmediklerini bildikleri halde hemde..

Ben doğumumda da yaşadım aynı şeyleri..

Annem yakınımda idi kaynana köyde köyden kalktı geldii neymiş çocuğa o daha iyi bakarmışş..

Ses edememiştim..
Annem yakınımda oturuyodu dibimde her an yanımdaydı çok lazımmış gibi köyden kalktı geldii..
şimdi eltim doğurdu burda ne annesi var ne kimsesi kalkıp gelmiyo köyden..
Bu insanların zoru bizimlee..
Bizim hassas olduğumuzu bildikleri için sinir sistemimizi bozmaya çalışıyorlar..
İstemediğimizi bildikleri için inatlarına yapıyorlar..
O anlar gözümün önüne geldii
Sıkma tatlı canını sen lohusa olcaksın gelsede atma içinee söyle valla..
Rahatsızlığını belli et..
Rabbim sana bağışlasın güzel yavrunu:71:

Son düzenleme:
kızlar o doğumdan sonra kim hizmet edecek martavalına sakın inanmayın kolay kolay hiçbir kaynana hizmet etmez. ki inanın korkutmak istemem ama yaşadıklarımı görseniz hak verirdiniz. daha hastanede başladı kaynanam. eve geldik hiç susmuyor herşeye karışıyor. üstelik ben bebeği tutamam diyip durdu. ben baktım kızıma hep. akşam evine giderkende evden hergün ne varsa götürdü. misafirlerin getirdiklerni bile. ve ben doğum yaptım ertesi gün eve geldik akşam zorla kalkıp mutfağa girdim ve şoka girdim. tazgah dopdoluydu. evin içi pislik içindeydi. bulaşıkların yarısı makinaya ancak sığdı gerisini eğilerek elimde yıkadım ve ölüyorum sandım. düşünün halimi. tuvalete gittim pislik içinde o halde yıkadım. ertesi gün görümcem geldi. ve o anları asla unutmuyorum. kızım çok ağlıyordu ve gazlıydı kaynanam emzirmeyi beceremiyorsun diyip duruyordu. halbuki hemşireler göstermşti ve kızım gazdan emmiyordu. görümcem misaflerin yanında benimle dalga geçti. sen bu bebeği emzirme sütünde yok zsaten dedi. ve kızıma kurban olurum benim sütüm çeşme gibiydi ikizlerime yetti sanada yeterdi bu ananın sütü yok dedi durdu. ve kocamı doldurup mama verdirdi birde kocama bu karın sütünü sağıp biberonla versin dedi ve ben o an kriz geçirdim. üstelik durmadan kocama masaj yapmalar ben bakarım bebeğe gelirirm demeler. halbuki doğumdan önce bana annesine gitsin biz bakamayız annemde bakamaz demişti. ve o gün yine kocam gidince ben sana demiştim biz bakamayız diye gitseydin annene dedi. iki yüzlüler. kaynanam durmadan bişeyler yemekten tansiyonu yükseliyordu sürekli. o anları asla unutmuyorum. ve kaynanam 1 ay boyunca sürekli geldi ve her gün bi sürü bulaşıkla temizlikle uğraştım. ne lohusalık bildim ne bebeğimi. mama yüzünden kızım kabız oldu ememedi göğsümü almak istemedi gecelerce uğraştım. sarılık oldu emmediği için. eşimle birbirimize girdik ve boşanma aşamasına geldik. hayatımın en güzel günleri mahfoldu. kaynanamsa evini doldurdu. aynı zamandada kocamdan eve şunu bunu alacam diyip aldığı paralarla üstüne kıyafetler aldı. ve kızıma sadece çeyrek taktı. bi çöp bile almadı. benim babam kanserdi ve annem bırakıp gelemiyordu bana gel ben size bakarım demişti kaynanamların aklına bakan kocam göndermedi. olan bize oldu. Allah onları bildiği gibi yapsın. kaynanam yüzünden günlerce uyku yüzü görmedim. durmadan kızım uyurken çığlık atıyordu güya seviyormuş çocuk irkilip duruyordu hiç uyumuyordu. neler neler. sakın diyorum başkada bişey demiorum. ha bu anlattıklarım yaşadıklarımın % 1i gelmez.

ha bu arada görümcem benden 5 ay önce doğum yapmıştı kaynanam gitmek istemedi zorla gitti ve kavga edip 1 haftada geri gelmişti. e tabi orda soyamıyor kimseyi. sonra yine istekleri devam etti ama vermedim ve artık herşeye kızıp bağırıyordum. keşke baştan öyle olsaymışım keşke. yüzlerini bile görmek istemiyorum. bu arada annemler babam biraz daha iyi geliyorlar ve ne yeseler banada getiriyorlar kızıma hediyeleri hiç demiyorum. ayrıca babam kızım doğduğu için kurban kesti birde iki tüm altın taktılar. halada alıyorlar. kaynanamın torunları geldi ve onlara ne alacağını şaşırıyor. ha bu arada kocamada ayyy senin kızın başka bunlar ayrı o bitane diyor ve kocamda inanıyor.

senden tek ricam lütfen ne olursa olsun kabul etme ve bebeğinin doğumunun tadını çıkar. şimdi sadece o anları düşün stres yapma. herşey o kadar güzel olacakki inan bana.

Benimkinin hakkını yemeyeyim, gelirse iş güç uğraşır birşeylerlede, şimdi gelmesinin bir anlamı yok bence de.
Doğumda gelip yeterince canımı sıkacak, günler öncesinden gelip canımı sıkmasının anlamı yok.
Ben iş güç zaten beklemiyorum, canım sıkılmasın yeter.
Mevzu zaten iş güç olsa bile annem yanımda ona ihtiyaç yok yani.
Doğumdan sonra gelsin görsün torununu, oğlunun babalık duygusunu da o zaman paylaşsın.
Şimdi daha ortada çocuk yok birşey yok.
Aramız bozukken, erkenden gelme telaşesini hiç anlayamıyorum.
Neyse şimdilik eşim konuşmuş gelme durumu yok şimdilik bakalım.

Slm arkadasım oncelıkle bebegını hayırlısıyla kucagına alırsın ıns galıba ılk bebegın sakıncası yoksa yasınız kackı acaba ınsan belırlı bır yasta cok daha saf olabılıyo benım gıbı ben 18 yasında evlendım ve ılk kızımı 20 yasında kucagıma aldım ama o sıralar kaynana fırtınası esıyodu esım anasınıın azına bakıyodu oda 23 yasındaydı sancılandıgım gıbı geldı benım rahım catım darken sırf para gıtmesın dıye normal dogum yaptırdılar halbukı cok tehlıkleydı ve kızmın boynunda odem olustu sezeryan olmadıgı ıcın ve bana geldı 15 gun kaldı daha 15 gunluk lohusayken aldı kendı evıne goturdu 40 gunlukken zor geldım evıme hemde oyle bır haldekı nefes alamıayodum oksurmekten aralık ayında dogum yaptım cokta guzel bakıldıgım ıcın ıdara yolu enfeksıyonu olmusum dırek eve deyıl ogece acıle gııtım ben 20 ıneyle ne oldu bıloyumusunuz onun oglunuda bacagı arıyo dıye aldı evıne goturdu bebegım tam 3 aylıktı ben evme geldıgımde dusunun yane ama ne oldu ben sabrettım gercı korkudan 10 sene bır daha bebek yapmadım ha bu sefer ama burnundan cıkardım ne hamılelıgıme ne bebegıme ne dogumua karısabıldı kudurdukı sormayın ama benım yas 30 oldu tabı ınan ılk dogumun korkusundan acısndan bunu dırek sezeryan yaptım hos bu kızımda masallah 4 5 kılo dogdu ama ben ben gectım 13 senelık bır evlılık yas 31 ve ben tansıyon ve seker ılletıyle urasıyom allah herkese sabır versın bu kaynanalarla benmkı daha cokta genc su an 52 yasında allah hpımıze bol sabır versınn

Slm arkadasım oncelıkle bebegını hayırlısıyla kucagına alırsın ıns galıba ılk bebegın sakıncası yoksa yasınız kackı acaba ınsan belırlı bır yasta cok daha saf olabılıyo benım gıbı ben 18 yasında evlendım ve ılk kızımı 20 yasında kucagıma aldım ama o sıralar kaynana fırtınası esıyodu esım anasınıın azına bakıyodu oda 23 yasındaydı sancılandıgım gıbı geldı benım rahım catım darken sırf para gıtmesın dıye normal dogum yaptırdılar halbukı cok tehlıkleydı ve kızmın boynunda odem olustu sezeryan olmadıgı ıcın ve bana geldı 15 gun kaldı daha 15 gunluk lohusayken aldı kendı evıne goturdu 40 gunlukken zor geldım evıme hemde oyle bır haldekı nefes alamıayodum oksurmekten aralık ayında dogum yaptım cokta guzel bakıldıgım ıcın ıdara yolu enfeksıyonu olmusum dırek eve deyıl ogece acıle gııtım ben 20 ıneyle ne oldu bıloyumusunuz onun oglunuda bacagı arıyo dıye aldı evıne goturdu bebegım tam 3 aylıktı ben evme geldıgımde dusunun yane ama ne oldu ben sabrettım gercı korkudan 10 sene bır daha bebek yapmadım ha bu sefer ama burnundan cıkardım ne hamılelıgıme ne bebegıme ne dogumua karısabıldı kudurdukı sormayın ama benım yas 30 oldu tabı ınan ılk dogumun korkusundan acısndan bunu dırek sezeryan yaptım hos bu kızımda masallah 4 5 kılo dogdu ama ben ben gectım 13 senelık bır evlılık yas 31 ve ben tansıyon ve seker ılletıyle urasıyom allah herkese sabır versın bu kaynanalarla benmkı daha cokta genc su an 52 yasında allah hpımıze bol sabır versınn

Teşekkür ederim, sizin de Rabbim bağışlasın yavrunuzu.
Evet ilk hamileliğim ve yaşım 28.
Açıkçası o saflık dönemimi atlattım, ilk zamanlar sesimi çıkarmasam da, şimdi artık kayınvalidemin keyfini değil,
kendimi ve karnımda ki çocuğu düşünüyorum.
Beni en çok sinirlendiren eşimin sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi davranmasıydı.
Yoksa en son haddinde telefon açıp, kusura bakmayın ben şuan gelmenizi kaldıramayacağım da diyebilirim.
Çünkü şuan cidden gelirse çok hoş şeyler olmayacak, ben duygularıma pek hakim olamıyorum bu son zamanlar,
evden bile kovabilirim, doğru olmasa da.

kızımın doğumundan önce, doğum esnasında hastanede, sonrasında evde kayınvalidem yanımdaydı. benimle ve kızımla hep o ilgilendi. loğusalığım biraz sorunlu geçti. menenjit riskiyle karşılaştım, inanın sabahlara kadar başımı bekledi. kızım gazlıydı ve beni uyandırmasın diye sabahlara kadar kucağında dolandırır dururdu. ben onun yanında çok rahat ettim. tabi ki bu ilişkilere bağlı. hatta kızım 1 haftalıkken annem geldi, kayınvalidem nasılsa yalnız değilsiniz, ben kalabalık etmeyim ama ihtiyaç duyduğun anda mutlaka söyle kızım diyerek evine gitti. ben de ertesi günü aramıştım:) çünkü annem hem yabancılık çekiyordu, hem onun kadar pratik ve sağlıklı değildi.

kendi annem 4 gün kaldı, baktım o da geriliyor anneme kibarca benim rahatımın yerinde olduğunu, isterse gidebileceğini söyledim. kayınvalidem asla karışmadı.

demek istediğim canım, kimin yanında rahat ve huzurluysan onunla kal. bu annen olur, kayınvaliden olur, ya da bir başka yakının, ya da arkadaşın. burda önemli, olan kimin kaldığı değil, anne adayının ya da taze annenin kimin yanında rahat ettiğidir. ben tercihimi kayınvalidemden yana kullandım. ne annnem buna kırılıp gücendi, ne kayınvalidem aa bak annesini istemiyor beni istiyor deyip böbürlendi. hatta kısa bir süre sonra eltim doğum yaptı, ona da yardım edebileceğini söyledi ama o kardeşim gelecek dedi kayınvalidem de gün içinde bir ya da iki kez kısa sürelerle yanına gitti. biraz oturup kalktı. sadece misafirlerine evinde hazırladığı ikramları götürdü, kayınpederim de market ve ayak işlerine yardımcı oldu.

benim kayınvalidem, burdakileri okuyunca bir istisna. seninki eğer anlayışsızsa, oğlumun evi bana yakışır diyen biriyse yapabileceğin nazikçe onu reddetmek. eşinle de asla bu konuda tartışmamak. iki kişiye gerek yok hayatım. eğer annem yorulursa zaten ona söyleriz, ele söyleyecek halimiz yok dersin. eşininn de gururunu okşamak gerek. baktın k.validen ısrarla geliyor. o zaman evdeki işleri bir şekilde paylaştırırsın ikisine. aman canım bunun için sakın stres olma, sütün azalır. doğumdan hemen önce yaşanan gerginlikler de doğumu zorlaştırır. inşallah gönlüne göre, sorunsuz geçirirsin bu dönemi. bebeğini hayırla kucağına al inşallah:)

ne hizmet etmesi yaa 1 ay kaldı yazın ortasında başımda..
lohusayım ve sezeryanlıyımm..
ağrım var..

Gelene hizmet ettimm..

Sözde çocuğu yıkıcak suyu hazırlaa.. sabununu giysisini hepsini ben yapıyordm sözde çocuk yıkıyordu..

Bide boğazlarına yemek derdi..

Yanındada öle şortla felan gezemeem laf ediyordu öle gecelik şort asklı bady
yazın sıcandaa neler çektim ben bilirimm..

Ondan gelcek hayır Allahdan gelsin bırakın Allah aşkına..

kızlar merak ediyorum aramızda hiç kaynana yok mu birde onun bakış açısından durum degerlendirmesi dinlemek güzel olurdu:9:

kızlar merak ediyorum aramızda hiç kaynana yok mu birde onun bakış açısından durum degerlendirmesi dinlemek güzel olurdu:9:

kaynana bilgisayardan ne anlar? Onlar mutfakta, örgüde, birde gelinle uğraşmakta ve bol dedikoduda kimin gelini iyi diye ,

kızımın doğumundan önce, doğum esnasında hastanede, sonrasında evde kayınvalidem yanımdaydı. benimle ve kızımla hep o ilgilendi. loğusalığım biraz sorunlu geçti. menenjit riskiyle karşılaştım, inanın sabahlara kadar başımı bekledi. kızım gazlıydı ve beni uyandırmasın diye sabahlara kadar kucağında dolandırır dururdu. ben onun yanında çok rahat ettim. tabi ki bu ilişkilere bağlı. hatta kızım 1 haftalıkken annem geldi, kayınvalidem nasılsa yalnız değilsiniz, ben kalabalık etmeyim ama ihtiyaç duyduğun anda mutlaka söyle kızım diyerek evine gitti. ben de ertesi günü aramıştım:) çünkü annem hem yabancılık çekiyordu, hem onun kadar pratik ve sağlıklı değildi.

kendi annem 4 gün kaldı, baktım o da geriliyor anneme kibarca benim rahatımın yerinde olduğunu, isterse gidebileceğini söyledim. kayınvalidem asla karışmadı.

demek istediğim canım, kimin yanında rahat ve huzurluysan onunla kal. bu annen olur, kayınvaliden olur, ya da bir başka yakının, ya da arkadaşın. burda önemli, olan kimin kaldığı değil, anne adayının ya da taze annenin kimin yanında rahat ettiğidir. ben tercihimi kayınvalidemden yana kullandım. ne annnem buna kırılıp gücendi, ne kayınvalidem aa bak annesini istemiyor beni istiyor deyip böbürlendi. hatta kısa bir süre sonra eltim doğum yaptı, ona da yardım edebileceğini söyledi ama o kardeşim gelecek dedi kayınvalidem de gün içinde bir ya da iki kez kısa sürelerle yanına gitti. biraz oturup kalktı. sadece misafirlerine evinde hazırladığı ikramları götürdü, kayınpederim de market ve ayak işlerine yardımcı oldu.

benim kayınvalidem, burdakileri okuyunca bir istisna. seninki eğer anlayışsızsa, oğlumun evi bana yakışır diyen biriyse yapabileceğin nazikçe onu reddetmek. eşinle de asla bu konuda tartışmamak. iki kişiye gerek yok hayatım. eğer annem yorulursa zaten ona söyleriz, ele söyleyecek halimiz yok dersin. eşininn de gururunu okşamak gerek. baktın k.validen ısrarla geliyor. o zaman evdeki işleri bir şekilde paylaştırırsın ikisine. aman canım bunun için sakın stres olma, sütün azalır. doğumdan hemen önce yaşanan gerginlikler de doğumu zorlaştırır. inşallah gönlüne göre, sorunsuz geçirirsin bu dönemi. bebeğini hayırla kucağına al inşallah:)

Allah nazarlardan saklasın kayınvelidenle olan ilişkiniz benim bekarken hayal ettiğim kayınvalide tipi hep istemişimdir gireyim koluna gezip dolaşayım ama olmadı :50: hoş halimede şükrediyorum arkadaşlarınki kadar karışmıyor bana hatta hiç karışmıyor iyiliğede kötülüğede yabancıyım sanki sohbet etmiyor anlatmıyor anlattığımı dinlemiyor aynı odada öyle oturup tv izliyoss :))

Back
X