Doğum ve misafir

YUH ! daha başka gelecek yok muydu onlar da gelsin az olmuş . Alınacak bi şey yok bunda normal daha yeni doğum yapacaksınız asıl onlar nasıl böyle bir teklifte bulunabiliyor aklım almıyor . Onca insanın ne işi var evde sakin sakin bebeğinize alışmanız lazım sizin . Açık açık söyleyin bi süre yatılı misafir hatta misafir kabul etmeyeceğiz ben de bebek de toparlanana kadar diye . Ben öyle söyledim ziyarete gelmek isteyen çok oldu anne tarafından kabul etmedim şu an tripliler ama umrumda bile değil . Çocuğumdan kıymetli değil hiç biri sizin de öyle olsun .

Allah'ım bu insanlara akıl fikir düşünce ihsan eyle, yazık yani nedir bu? Müsait olunca ben sizi çağırırım diyin ama kv dururken kp in gelmesi nedir yahu? Hayatımda ilk kez görüyorum, şaşkınlık içindeyim...

Belki siz söylemekten çekinir siniz ama kayınvalidenizesöyleyin o görümcenize kayınpederinize kızım lohusalığı bitsin öyle gidersiniz Şimdi olmaz desin. sizin tarafa da sizin anneniz açsın söylesin sizin ağzınız kirlenmesin bile. Anneler anlar sonuçta. Niye kendinizi sıkıyorsunuz canım çözümsüz şeymi. Siz bebişe odaklanın eşiniz anneleriniz haletsin

Allah aşkına doğum yapan kadın tüm sülale yanım da olsun diye ister mi acaba kimse bana gelmesin üzülmem alınmamda hizmet bekleyen insanlar çünkü bir bardak sularını almazlar sizde sevmediğiniz huyları varsa gerilrcrkseniz söyleyin ailem geliyor sonra gelin diye onlar ayıbı bilmiyor sizde yapmış olmazsiniz

Eşinizin annesi gelecek olsa gelsin torunu sonuçta derdim ama gelemiyormus. Yeni doğum yapmısken dikişli dikişli yatacaksınız, açıp emzireceksiniz ne işi var babasının? Teyzenizin de aynı şekilde ne işi var? Kusura bakmasınlar ama onların bebek sevmesinden daha önemli sağlık. Eşiniz kendi tarafına, anneniz de sizin tarafa söylesin gelmesinler. Yardımcı olacak olan varsa da gelsin 1-2 gün kalsın sosyal etkinlik diye geliyorlar resmen düşüncesizlik.

Bizim ev de cümbür cemaatti. Kimseyi çağırmadığım halde doluştular. Aynı şehirdeyiz, evlerine gitmek bilmediler. Kp, kv, görümce her gün geldi. Doğumdan önce kv, her gün geleceğini söylemişti zaten. Beni çıldırttılar. Temizlik, bakım hiçbir şey istemedim. Yemek bile doğru düzgün pişmedi. Öyle gün boyu oturup laflarıyla lohusa bir insanı çıldırttılar günlerce. Sonunda çocuk hastanelik oldu, Dr eve misafir alma deyince gittiler. Bu sefer de çocuğu hasta ettin dedi bana. Dilerim yaşattıklarını yaşasınlar, Allah yanlarına koymasın. İki senede kendime geldim, o kadar kırdılar ki kalbimi. Yok çocuğuma acıyormuş, yok bir yaşından sonra beni boşvermiş.
Teyzenizle anneniz, diğerleriyle eşiniz konuşacak

Ben acil sezaryenle doğuma alındım herkesin sonradan haberi oldu. Sizde doğum tarihini söylemeyin sonradan haber verin acilen aldılar dersiniz kim bilecek o sırada da bebeği kalabalığa yasakladı doktor diyin. Ben öyle yapmıştım ama 15 günden sonra yine herkes doluşmuştu bebeğim enfeksiyon kapınca hepsini kovaladım keske hic kabul etmeseydm o kadar kalabalığın insana yarardan çok zararı olur birde yemek hizmet beklerler

Bizim ev de cümbür cemaatti. Kimseyi çağırmadığım halde doluştular. Aynı şehirdeyiz, evlerine gitmek bilmediler. Kp, kv, görümce her gün geldi. Doğumdan önce kv, her gün geleceğini söylemişti zaten. Beni çıldırttılar. Temizlik, bakım hiçbir şey istemedim. Yemek bile doğru düzgün pişmedi. Öyle gün boyu oturup laflarıyla lohusa bir insanı çıldırttılar günlerce. Sonunda çocuk hastanelik oldu, Dr eve misafir alma deyince gittiler. Bu sefer de çocuğu hasta ettin dedi bana. Dilerim yaşattıklarını yaşasınlar, Allah yanlarına koymasın. İki senede kendime geldim, o kadar kırdılar ki kalbimi. Yok çocuğuma acıyormuş, yok bir yaşından sonra beni boşvermiş.
Teyzenizle anneniz, diğerleriyle eşiniz konuşacak
Ne biçim karakterleri var bunların ya doğum yapmış kadın rahat edebilmek ister özgürce yeri gelirse cıplak bile emzirmek ister ten teması ister. Benimde bebeğim 15 günlüktü öpmeyin dediğim halde gizlice öpmüşler bebeğim enfeksiyon kaptı gerizekalı insanlarla uğraşmak çok zor

Ne biçim karakterleri var bunların ya doğum yapmış kadın rahat edebilmek ister özgürce yeri gelirse cıplak bile emzirmek ister ten teması ister. Benimde bebeğim 15 günlüktü öpmeyin dediğim halde gizlice öpmüşler bebeğim enfeksiyon kaptı gerizekalı insanlarla uğraşmak çok zor
Ben de opmeyin dedigimde sanki kufur etmisim gibi tepki vermislerdi..

Aynen öyle, insanların cahil olduğuna inanmıyorum artık. Kendi kızlarına toz dokunmasın ama elin kızlarının psikolojisini bozalım kafası

Benim doğumumda annem, kardeşim, kaynanam, görümcem kaldı. Annem gece kızıma bakıyordu ben uyuyordum. Emzirmeden emzirmeye uyanıyordum. Kaynanam da kahvaltı ve akşam yemeğini hazırlıyordu. Kız kardeşim de çamaşır bulaşık temizlik vs uğraşıyordu. Bakınca güzel program gibi duruyor ama lohusa psikolojisi gerçekten bambaşka birşeymiş. Kalabalık beni delirtmişti adeta. Eşim de geriliyordu. Bebeği öpmeyin derdim kaynanam gizlice öperdi görürdüm cinnet geçirirdim kendi kendime. Bişey desem bilirdim ki evi başıma yıkacak çok çirkeftir. Kayınvalidem bana bağırır hiç idare etmezdi acımazdı, ağrısı sızısı var, ekstra zor bi doğum geçirdi demeden beni ağlatırdı. Annem de bunlara şahit oldu ve çok üzülmüştü. En sonunda eşim gergin ben gergin annem dargın kaynanam kızgın, kavga çıktı annem evine döndü ve çaresizce beni yine kayınvalideme emanet ederek. Kayınvalidem ise annem gittikten sonra asla gelip bana yardımcı olmadı. Küçücük bebeği eşim işte oldugu için tek başıma yıkıyordum. Korka korka. Tüm ağrım sızımla. Tek başıma gece de gündüz de kızıma baktım evimin işini de yemeğini de yaptım. Çok fena ağrılarım vardı dikişler ve hemoroid ağrıları . Oturup kalkmakta güçlük çekiyordum. Goguslerım yara olmuştu ağlayarak emziriyordum. Uykusuzluk cabası. Yine de tum bunlara rağmen iyiki gittiler demiştim. Bidaha çocuğum olursa anacığım hariç kimseyi istemicem açıkça da yüzlerine söylemeyi düşünüyorum.

Aman diyim kimse gelmesin kalmasın. Onlar yuzunden doğumdan sonraki günlerimi unutmak istiyorum aklıma geldikçe ağlayasım gelir hala. Çok korkunç günlerdi. Siz de yaşamayın bunu. O gunleri huzurla sakinlik içinde eşiniz ve bebeğinizle geçirin .

Kibarca bu çok özel bir an diye söyleyip doğuma hastaneye tek gideceğiz, ilk günlerde annem dışında kimseyle rahat edemem. Sizden daha sonra yardım isterim diye söyleyin net bir şekilde. Eşinizin de kendi ailesine aynı şekilde söylemesi gerekir. Akıl mantık dışı bir şey bu toplu halde gelmek. Ayrıca şunu söyleyebilirsiniz ben tabi ki sizin ne kadar düşünceli olduğunuzu biliyorum ve herkesin aynı gelmesi durumunda benim de bebeğin de rahat edemeyeceğini görünce siz de çok üzülürsünüz, ama tam annem ve ben yorgun olduğumda siz de yardım ederseniz çok makbule geçer. İlk 2 hafta yalnız annem olacak diye ekleyin.

Bende simdiden
Bu konuda en güzeli acik olmak. Kırılan kırılsın bunun icin kirilacaklarsa da kendileri bilir. Rahat edemem sadece anne babamı istiyorum deyin.

Ben doğum yaptığım gece hastanede gece rrefakatçi olarak sadece eşimle annemi istedim diye kvalidem resmen trip attı. Hiiç umurumda olmadi. Sanki insanlar zamanında kendi yaşadıkları zorlukları unutuyorlar. Destek olmak yerime kendi meraklarını tatmin etmek icin lohusayi ve bebegin sağlığını hiçe sayiyorlar. Bu durumda açıkça sözünü sakınmadan konuşmak en iyisi
Bende simdiden kafayi taktim dogum gununu sorup duruyolar .geldiklerinde bide cok kalirlarsa naparim nasil denir kirmadan gidin diye

Burada asıl sıkıntı erkeklerin gak guk kalmaları. Ailenin sülalenin çocuğu resmen somurması, bebeğin ağzına parmağını sokan mı dersin, cart curt öpmesi mi, kendi memesine koymaya çalışan mı neler gördüm ben. Çok şükür ailemde ve karşı tarafta cesaret eden olmadı, katil olurdum ama o kadar riskli bir şey ki. Hem siz hem de bebek enfeksiyona açık oluyorsunuz. Bu kadar insan nerede kalacak yani. Ayrıca ekleyin ısrar ederlerse ya biz diğer tarafa kesin gelmeyin dedik şimdi size evet diyemeyiz, bu kadar kişi de aynı evde zaten rahat etmez, biz de rahat etmeyiz ve sağlığımız gider diye. Hiç ama hiç bir saniye ne tepki verirler düşünmeyin. Umurunuzda olmasın. Mevlüt’e çağırırsınız.

35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.

Esinize dusuyor bu gorev
anlamiyorum bizim insanlarimizda neden dusunce yok?
dogum yapankadin sessizlik ister huzur ister
hizmet yapacak durumda olmaz
ayrica babasi gelip napacak cok mrk ediyorum

Back
X