Doğum ve problemler

Pufy1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
225
304
103
37
Bir hafta önce doğum yaptım bebeğim küvezde kaldı 4-5 gün.Annem geldi doğuma hastaneden çıktığım gün kayinvalidem geldi.Bazen soğuk davranmış olabilirim kayinvalideme ve 5 gün kalıp döndü.Eşim bundan sebep annem ve benimle konuşmuyor.Anneme bunu yaşattığım icin cok vicdan yapıyorum.Sütüm kesilecek diye korkuyorum.16 saat yol geldi benim icin.Kabul ediyorum benim hatamı belkide o çekiyor şuan ama bi an gergin olunca yapıp pişman oluyorum tabi bunda geçmişte yaşananların birikimi de var.Bu durumu nasıl çözmeliyim?

Şu kaynanalar herşeyi yaparlar bi de güler yüz sıcaklık beklerler istediği olmayınca da böyle ortalık karıştırırlar. Allah vicdan merhamet versin hepsine inşallah. Boşver eşini konuşmazsa konuşmasın bebeğini düşün ona odaklan. Lohusalıkta boşvermek pek mümkün değil ama geçecek bu günlerde üzme kendini.

Sakin olun öncelikle.
DOğum yaptınız lohusalık durumunuz var derken hassas olmanız çok normal.
Eşinizle konuşup en azından annemin ne suçu var o gidene kadar bu şekilde davranma diyebilirsiniz.
Eğer kv niz gerçekten haksızlık yaptığınızı düşünüyorsanızda lütfen geçmişi eşelemeyin şimdiye bakın .
Herkes herşeyi yaşıyor birşekilde eşinizi seviyorsanız size saygılı ve hoşgörülü ise onun hatrına unutun veya üstünü örtün.
Seviyeli ve güleryüzlü olmak sizden birşey eksiltmez aksine siz kazanın.
Şu DURUMUNUZDA size destek olmaya geldiyse sizde yüz yapmışsanız çok ayıp etmişsiniz.
V e bence bunu telafi etmelisiniz.

iyi de kv daha kaç gün kalacakmış ki

eşiniz de annenize surat yaparsa yapsın

çok da tın

kendince çocuk gibi misilleme yapıyor

siz onun annesine o da sizin annenize ihtimam göstermek zorunda da değil

boş verin ne yaparsa yapsın siz bebeğinize odaklanın

annenizin bir mağduriyeti vs de yok ona da üzülmeyin

torunu olmuş yardıma gelmiş damat surat yaparsa da takmaz o

Benimle konuşsun demiyorum en azından annemle konuşsa kadin hem geldi hem bütün masrafımızı çekti.Kayinvalidem 2 saat annem 16 saat uzaklıkta.Sanirim doğumda sadece annem olsun istedim.Kayinvalidem de bebek icin cok şey yaptı çoğu konuda nankörlük etmiş olabilirim ama bedelini annem ödememeli diye dusunuyorum.Siz mutlu olun biz gelmesekte olur gibi konuşuyor annem ve ben cok cok uzuluyorum

Lohusa kadının kusuruna bakılmayacağını öğrenememiş kişiler için çok da kendinizi üzmeyin.Eşiniz de buna dahil.
Bununla birlikte sonradan pişman olacağınız tavırlarınızı da törpülemeyi öğrenmekte fayda var.
Çok kafama taktım,ille çözmek istiyorum diyorsanız:
Eşinizle tatlı bir dille konuşun,annesine kasıtlı olarak soğuk davranmadığınızı,hormonların etkisiyle farklı ruh hallerine girip çıktığınızı,misilleme yapmasının hoş olmadığını ve annenizin konuyla ilgisi bulunmadığını anlatın.

Denedim ama ağır kelimeler kullanıyor daha kötü oluyorum

Ay gönder evde kim var kim yoksa ya. Yemin ediyorum lohusa dışında herkes kendinde lohusa olma hakkı görüyor. Bebekle mi uğraşacaksın trip mi çekeceksin, trip yiyen için vicdan azabı mo duyacaksın? Annen ne kadar daha kalacak ki? Sizde düzeninizi oturtun bir an önce.

O zaman kayınvalideden özür dileyin. Eşinizle konuşun şuan normal olmadığınızı yaptıklarınız için pişman olduğunuzu söyleyin.

Yazık ya erkek anneleri hiçbir yerde istenmiyor... neyse olan olmuş içinize sinmediyse bir telefon açar kusura bakma dersiniz. Logusa kadının kusuruna bakılmaz.
Asıl sıkıntı kraldan çok kralcı olan eşiniz. Anneniz yardıma gelmiş sağolsun kibar davranmak bu kadar zor olmamalı

Herkes birbirinin annesinden sinirini çıkarmış, belki eşinizde bir haftadan sonra annenizi evde istemiyordur. İkinizin yaptığı da çocukça.

Eşinle açikca konus. Dogum so rasi annenin ruh halini anlatan bir yazi okut. Ben bulup okutmustum. Etkili olabilir diye dusunuyorum. Dusuncelerini acikca anlat veya yaz. Ben anlatmakta zorlanip yazmistim ve okumustu

ama ne kadar bencilce bir düşünce doğumda sadece annem olsun..

k.validenin de torunu doğuyor onun da oğlunun çocuğu kendi anneniz 16 saat uzaklıkta ki bir şehirden gelirken o kadının 2 saat uzaklıktan gelmemesini istemeniz cidden hoş değil.

ben lohusalık psikolojisiyle yaptığınızı düşündüm ama siz öncesinde bence kendinizi koşullamışsınız

eşinizin sizin annenize yaptıklarına üzülürken sizde onun annesine kötü davranmışsınız

bence k.validenizi arayıp gönlünü alın,anneniz gitmeden her şey tatlıya bağlansın

1 haftalık lohusa kadına küsen kocayı çok mu aradınız ya gerçekten merak ediyorum bu adamları nereden buluyorsunuz.

Allah bağışlasın.. güle güle büyütün.
Ben herhangi bir söz sarf etmediğim halde, sadece yüzüm gülmüyor diye eşim de ailesi adına alınganlık göstermişti.

Şu anda sizin tek düşünmeniz gereken şey, fırsat buldukça uyumak, dinlenmek.. iyi beslenmek, ve çocuğunuzla bağınızı oluşturmaya çalışmak. Onu bol bol kucaklamak..
kafanıza takıyorsanız kayınvalidenizi arayın. kırmak istemediğinizi, lohusa hüznü yaşadığınızı, bebek küvezde kaldığı için çok üzgün olduğunuzu, bu durumda da kendinizi de savunmasız bir çocuk gibi hissettiğinizi ve annenize sığındığınızı anlatın. İyi niyetli biriyse anlayacaktır, ee anlamıyorsa da artık onun bileceği iş.
Erkekler nedense daha çok lohusa hüznü yaşıyor!
Yaptığı misilleme çocukça ama, belki kayınvalidenizi arayıp konuşursanız o da normalleşir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…