Doğuma Hazırlık Doğum ve sonrası yanımızda birileri ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hamile drgilsin :KK70: bende diyorum niye istemesin ki demekki psikoloji ile alakali:KK70:

Aaa niye dikis attirdiniz bana hemen..belki dikişsiz dogururum ( hamile değilim bu arada )
Belki ile olmaz ki. Dogumlarin bircogunda kesi yapilip dikis atılıyormuş normal dogumda da
Tut cagirmadin dikis attilar esin baska is yapıyor evraklarla ilgelinio senin insana ihtiyacin var ne yapcan?
Birbirimize alisalim lafi bana boş geliyor. Zaten yuzlerce gün birliktesin. Yardim yardimdr.

Kızlar hem doğuma gittiğimizde hem sonrasında bir hafta kadar yanımızda birileri mi olmalı ailelerimizden?

Yalnızca esimiz ve biz doğum için hastaneye gitsk beraber... ve doğumdan sonra ailelere haber edilse( hatta görüntülü arayarak üç kişilik bir sürpriz bile yapılabilir diye düşünüyorum) ve biz eve geçtikten bı hafta sonrasinda filan hem biz hem bebek toparlaninca ailelerden gelmek isteyen gelse kalsa daha mantıklı olmaz mı ?

Anne baba Bebek ilişkisi kurulsa önce bı ..zaten bocaliyor da olacağız ya üçümüz adapte olsak önce .. diye düşünüyorum

Sizin düşünceleriniz ve deneyimleriniz ne soyler ?
Istesemde kimse olmicak yanimda esimden haruc annem gelse bile kalcagi 2 gun anca ben hastaneden cikana kadar esime bakar sonra annemi eve iole baglasam durmaz kendi evinden baska yerde dofuma girerkende esim yanimda olsun istiyorum ilk aksami yanimda olur sonrasinda ben tek kalabilirim diye dusunuyorum inssallah hersey yolunda giderde bide esim bi kac gun izin alsin istiyorum simdi yurt disinda babalarada dogum izni alma var hatta uzaltildi bu zaman ama benm dogum yapcagim zamana denk gelmiyo ama hic yokdan iyidir 15gunluk izin diye dusunuyorum 🤗

Istesemde kimse olmicak yanimda esimden haruc annem gelse bile kalcagi 2 gun anca ben hastaneden cikana kadar esime bakar sonra annemi eve iole baglasam durmaz kendi evinden baska yerde dofuma girerkende esim yanimda olsun istiyorum ilk aksami yanimda olur sonrasinda ben tek kalabilirim diye dusunuyorum inssallah hersey yolunda giderde bide esim bi kac gun izin alsin istiyorum simdi yurt disinda babalarada dogum izni alma var hatta uzaltildi bu zaman ama benm dogum yapcagim zamana denk gelmiyo ama hic yokdan iyidir 15gunluk izin diye dusunuyorum 🤗
ilk akşam hastanede.sonra evdesiniz ki zaten

Belki ile olmaz ki. Dogumlarin bircogunda kesi yapilip dikis atılıyormuş normal dogumda da
Tut cagirmadin dikis attilar esin baska is yapıyor evraklarla ilgelinio senin insana ihtiyacin var ne yapcan?
Birbirimize alisalim lafi bana boş geliyor. Zaten yuzlerce gün birliktesin. Yardim yardimdr.
Minnet etmeyi sevmem o yüzden dedim. Bide bebeği öyle tutma .emzirirken öyle yapılmaz
dediklerinde belki bana bikbikbik gibi gelir o psikolojiyle diye endişe duydum braz

Kızlar hem doğuma gittiğimizde hem sonrasında bir hafta kadar yanımızda birileri mi olmalı ailelerimizden?

Yalnızca esimiz ve biz doğum için hastaneye gitsk beraber... ve doğumdan sonra ailelere haber edilse( hatta görüntülü arayarak üç kişilik bir sürpriz bile yapılabilir diye düşünüyorum) ve biz eve geçtikten bı hafta sonrasinda filan hem biz hem bebek toparlaninca ailelerden gelmek isteyen gelse kalsa daha mantıklı olmaz mı ?

Anne baba Bebek ilişkisi kurulsa önce bı ..zaten bocaliyor da olacağız ya üçümüz adapte olsak önce .. diye düşünüyorum

Sizin düşünceleriniz ve deneyimleriniz ne soyler ?
Canım tabiki ilk gece sen ve babası hastanede olmalısınız. Ben anneme söyledim yanimda bir aksilik olmazsa sadece eşimi istiyorum dedim.cunku tek kisi alıyorlar pandemi nedeniyle. O da sağolsun alınmadı. Tabiki babası sonuçta dedi. Ailen evde bekler. Yemeğini vs. Yapar :)

Olmaz mutlaka biri olsun yanınızda eşiniz cocugun altı alınacak ustu degstrlck vs bunları yapamaz eğer ilk bebekse 2. Bile olsa zorlanır ya anneniz ya kv niz vs biri 1 hafta en az olmalı isleri yapacak evı derleyecek siz de sadece zaten emzirme uyuma ve dikisleriniz iyileşena kDar çoğu zaman yatarsiniz cok zor olur aksi takdirde
Benim eşim bana ben çocuğu tutamam, altını değiştiremem, annen kalsın doğum gecesi yaninda ,dese ben fena bozulurdum 🤫🤭 üzülürdüm de.babasi sonuçta.yapmak zorunda. Korkarak sordum yapabilir misin diye. Tabiki dedi. 🤗

Ben sadece annemi isterim yanıma başka da kimseye gerek yok. Yenidoğan bebeğe her türlü bakarım baktım da çok ama o anki yorgunluktur acemiliktir tek zor bence

ilk akşam hastanede.sonra evdesiniz ki zaten
yok cnm ben yurt disinda oldugum icin 2 gun yatiyosun eyer hafta sonuna denk geldiysen daha fazlasini yata biliyosun eyerki sezeryensen 15gun yatiyosun hastanede turkiyedeki gibi deil burdaki sistem aksam fogur sabah cik hastenden yapmiyolar dogan cocuk anne babanin uzerine gecmemis cikarmazlar hastaneden cikarsalarda arkandan takip ederler naptilar diye

Ne az kitap okumuştum bebek bakımıyla alakalı da sonra öküzün trene baktığı gibi kendime aynada bakmıştım doğum sonrası :)))) Yardım olsa çok güzel olur çünkü ilk 1 hafta zorlamamak lazım dikişleri. Bir de süt olsun diye iyi beslenme ve uyku önemli tecrübesiz annenin yanında tecrübesiz baba olunca durum daha da zorlaşabilir, sinirler bozulabilir.

Doğum yapınca gördüm ki birine pekte ihtiyaç yok. İlk doğumum ve Sezeryan olmama rağmen hastanedeki ilk gecemde annem ve eşim uyurken ben bebeğimi kendim kalkıp aldım altını değiştim emzirdim yanımda uyuttum. Ama ailede çok bebek olunca alışkındım bebeklere belki o yüzdende böyle rahattım, uzaylı görmüş gibi aman tutsam kolu mu kopacak bacağımı çıkacak diye düşünmüyordum. Biraz alışkanlıklar ve tecrübeyle alakalı. Yoksa tuvalete gittin bebeğe kim bakacak edecek eger tuvalette gidince kitap gazete okumuyorsan normal bir süre içerisinde geri döneceksen 5 dk dan birşey olmaz. Sallanan ana kucakları varmış ben kullanmadım ama öyle birşeye bebeği koyup o sıra işlerini halledersin..Hiç ağlamasın hep el üstünde olsun diye düşünürsen birini al ama yanına :)

yok cnm ben yurt disinda oldugum icin 2 gun yatiyosun eyer hafta sonuna denk geldiysen daha fazlasini yata biliyosun eyerki sezeryensen 15gun yatiyosun hastanede turkiyedeki gibi deil burdaki sistem aksam fogur sabah cik hastenden yapmiyolar dogan cocuk anne babanin uzerine gecmemis cikarmazlar hastaneden cikarsalarda arkandan takip ederler naptilar diye
Vaaaay

Back
X