Doğum yapalı 1 hafta oldu lohusa bunalımında mıyım çok mutsuzum lütfen yardımmm :(

birbaktim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
265
-317
13
33
Merhaba arkadaşlar. Riskli bir gebelik sonrası bebeğime çok şükür sağ salim kavuştum. Çok mutlu olacağımı zannederken bir anda dipsiz bir kuyuya düştüm sanki. Mutsuzum, bebeğimi tam anlamıyla benimseyemiyorum. Sürekli ağlıyor, ne yapsam durmuyor. Yetemiyorum hissi var. Çatlayacak gibi ağlıyor. Bebek sorumluluğu bir anda çok ağır geldi. Sanki altından kalkamayacakmışım gibi hissediyorum. Kolik bebek mi acaba diye düşünmeye başladım. Karmakarışık duygular. Çok yorgun, bitkin ve çaresiz hissediyorum. Aile büyüklerimiz yanımızda değil. Bu dönemi yalnız geçiriyorum. Eşim işten geç dönüyor. Bir bebekle ne yapacağımı bilmeden mücadele ediyorum :(( bu aşırı ağlamalar neden olur ve ne zaman azalır?

zamanla sizin hormonlarınız da sakinleşecek, bebeğiniz de.. su an sizin için çok yeni bir durum. aynı sekilde bebeğiniz de su an yeni dünyaya alışmaya çalışıyor. tanıdığı tek sey sizin kokunuz ve sesiniz.

stres yapmayın, emin olun zamanla geciyor. her gün 3 saat kesintisiz ağlayan bir bebek annesi olarak söylüyorum bunu😂 ben de sanki hep böyle gidecek gibi hissediyordum. bebeğime kızıyor, o uyuyunca kızdığım için üzülüp saatlerce uyuyan bebeğimden özür dileyip ağlıyordum. ama gecti.. uykular düzene girdi (kısmen😂) bebeğim bana, ben de ona alıştım. artık o cevreden eskisi gibi korkmuyor cünkü dıs dünyaya adapte oldu. ben de ondan korkmuyorum cünkü artık her ağlamasında, mızmızlanmasında ne derdi olduğunu anlayıp sakinleştirebişiyorum.

hatta ne derdi olursa olsun omzuma alınca sakinleşiyor mesela. o kadar güzel bir duygu ki.. biraz sabredin. keske esinizin size destek olabilme imkanı olsaydı. ama yine de üzülmeyin. zamanla daha kolay olacak

zamanla sizin hormonlarınız da sakinleşecek, bebeğiniz de.. su an sizin için çok yeni bir durum. aynı sekilde bebeğiniz de su an yeni dünyaya alışmaya çalışıyor. tanıdığı tek sey sizin kokunuz ve sesiniz.

stres yapmayın, emin olun zamanla geciyor. her gün 3 saat kesintisiz ağlayan bir bebek annesi olarak söylüyorum bunu😂 ben de sanki hep böyle gidecek gibi hissediyordum. bebeğime kızıyor, o uyuyunca kızdığım için üzülüp saatlerce uyuyan bebeğimden özür dileyip ağlıyordum. ama gecti.. uykular düzene girdi (kısmen😂) bebeğim bana, ben de ona alıştım. artık o cevreden eskisi gibi korkmuyor cünkü dıs dünyaya adapte oldu. ben de ondan korkmuyorum cünkü artık her ağlamasında, mızmızlanmasında ne derdi olduğunu anlayıp sakinleştirebişiyorum.

hatta ne derdi olursa olsun omzuma alınca sakinleşiyor mesela. o kadar güzel bir duygu ki.. biraz sabredin. keske esinizin size destek olabilme imkanı olsaydı. ama yine de üzülmeyin. zamanla daha kolay olacak
Çok teşekkürler. Peki sizde ne kadar kaç ay sürdü bu durum? Kaçıncı aydan sonra sakinleşti?

Çok teşekkürler. Peki sizde ne kadar kaç ay sürdü bu durum? Kaçıncı aydan sonra sakinleşti?
şöyle ben gaz damlası kullandıktan somra en azından ağlamaları biraz azaldı. ama yine de bazı günler aynı siddette ağlamalar yasadık. tam ne zaman gecti derseniz de 3.ayda 🥲

biz öyle kriz tuttuğu zamanlarda kucağımıza alıp pilates topunda veya yatağın kenarında zıplıyorduk. ılık dus aldırıyorduk. suyu sevdiği için sakinleşiyordu hemen. valla 3 ay zıplamaktan belim koptu 🥲 ama dediğim gibi 3.aydan itibaren huzurlu, uzun uyuyan, güleç bir bebek oldu 😂

Lohusalığımı bebeğinle yalnız geçirmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Benimkinin ağlamaktan sesi kısılıyordu. O yetememe hissi çok zor. Yukarıda arkadaş yazmış gaz damlası, gaz masajı videosu var youtubeda onu bakıp yapabilirsin. Duş iyi gelir.
Anne olmak çok farklı bir his, sadece zamanla alışıyorsun.

Merhaba arkadaşlar. Riskli bir gebelik sonrası bebeğime çok şükür sağ salim kavuştum. Çok mutlu olacağımı zannederken bir anda dipsiz bir kuyuya düştüm sanki. Mutsuzum, bebeğimi tam anlamıyla benimseyemiyorum. Sürekli ağlıyor, ne yapsam durmuyor. Yetemiyorum hissi var. Çatlayacak gibi ağlıyor. Bebek sorumluluğu bir anda çok ağır geldi. Sanki altından kalkamayacakmışım gibi hissediyorum. Kolik bebek mi acaba diye düşünmeye başladım. Karmakarışık duygular. Çok yorgun, bitkin ve çaresiz hissediyorum. Aile büyüklerimiz yanımızda değil. Bu dönemi yalnız geçiriyorum. Eşim işten geç dönüyor. Bir bebekle ne yapacağımı bilmeden mücadele ediyorum :(( bu aşırı ağlamalar neden olur ve ne zaman azalır?
Hormonlar bence emzirme ile devam ediyor. Bende süt olayı bitene kadar geçmemişti yaklaşık 8 ay. Ben yardım aldıgımda rahatlamaya başladım.Belki bakıcı düşünebilirsiniz size destek olacak biri evinizde. Çok zor ama alışıyorsunuz bebek büyüdükçe kolaylaşıyor herşey. Eşiniz geç gelsede mutlaka destek isteyin ondanda. Altını değiştirsin bebeğe baksın siz kendinize zaman ayırın. Gece bebek uyandıkça mutlaka yardım etmeli sizde. Uyku çok etkiliyor ruh halini.

Muhtemelen gaz sancısı çekiyor.
Başladınız mı bir takviyeye?
Ben kızımda nursey harvey şurup kullanmıştım gaz için. Düzenli kullandım hiç gaz sancısı çekmedik.
Şuan havalar da çok sıcak
Ortamın sıcaklığı da önemli. Yenidoğan bebekler sıcaklıktan çok etkileniyor. Ona göre bir ortam sağlamanız gerekli.
Çok çok zor günler geçiriyorsunuz biliyorum ama inanın geçicek.
Her gün duş saatiniz bir rutininiz olsun
Ben kızıma saat 11 dedi mi bi duş aldırırdım tüm gün rahattık misal ama o duş aksasın kıyamet kopardı.
Dediğim gibi havalar çok sıcak ve çok rahatsız oluyorlar.

Bebek gerçekten annenin hislerini alıyor. Gerginsiniz biliyorum ama siz nasıl hissederseniz o da öyle hisseder. Daha çok küçük bol bol koynunuzda tutun daha da sakinleşir. Henüz sizden ayrıldığını da farkında değil.

Eşiniz gelince 1 saat de olsa o baksın. Duş alın rahat rahat biraz dinlenin mutlaka

o kadar hızlı büyüyecek ki inanın o aglama zamanını bile özlüyorum .Benim bebeğim 6 saat boyunca durmadan ağlardı hiç abartmıyorum kesintisiz kolik bebekti . Bugünler geçecek çok eğlendiğimiz günler olacak diye kendimi telkin ettim . Şu an 15 aylık cok eğleniyoruz şükürler olsun

Lohusa depresyonu ciddi bir durum ama lütfen elinden geldiğince acaba bile deme, olumlu düşün olumlu bak kendine her zaman geçecek diye hatırlat. Bebeğim de dünyaya alışmaya çalışıyor birbirinize zaman tanıyın. Eş dost akraba arkadaş çevrenizde kim varsa yardım talep etmekten çekinmeyin. Hayırlı sağlıklı sıhhatli büyüsün.

Muhtemelen gaz sancısı çekiyor.
Başladınız mı bir takviyeye?
Ben kızımda nursey harvey şurup kullanmıştım gaz için. Düzenli kullandım hiç gaz sancısı çekmedik.
Şuan havalar da çok sıcak
Ortamın sıcaklığı da önemli. Yenidoğan bebekler sıcaklıktan çok etkileniyor. Ona göre bir ortam sağlamanız gerekli.
Çok çok zor günler geçiriyorsunuz biliyorum ama inanın geçicek.
Her gün duş saatiniz bir rutininiz olsun
Ben kızıma saat 11 dedi mi bi duş aldırırdım tüm gün rahattık misal ama o duş aksasın kıyamet kopardı.
Dediğim gibi havalar çok sıcak ve çok rahatsız oluyorlar.

Bebek gerçekten annenin hislerini alıyor. Gerginsiniz biliyorum ama siz nasıl hissederseniz o da öyle hisseder. Daha çok küçük bol bol koynunuzda tutun daha da sakinleşir. Henüz sizden ayrıldığını da farkında değil.

Eşiniz gelince 1 saat de olsa o baksın. Duş alın rahat rahat biraz dinlenin mutlaka
Şurup yeni doğan bebekler içinde kullanılır mi

Ben de sizin gibiydim göğüslerim yara olmuştu uyku uyumak istiyordum o sürekli uyanıp emmek istiyordu annem yanımdaydı ama ben sanki onu oğlum değil de kardeşim gibi görüyordum hatta bi gece artık ağladığında yeter artık daha yeni emzirdim diyip emzirmeye reddetmiştim annem yanına alıp emzikle uyutmaya çalışmıştı şimdi hatırlayınca o kadar vizdan azabı çekiyorum ki ciğerim yanıyor. Öncelikle kendinize biraz zaman ayırın sakinleşin mümkünse bebeğinizle beraber binanınızın önünde şöyle Bi 15 20 dk temiz hava alın yoksa da balkonda. Uyurken göğsünüzde uyutun hem sizin kokunuzla daha iyi uyur hem de eğer gazı varsa karnı rahatlar sıcağınızla. Doymama ihtimalinden şüpheleniyorsanız 1 2 gün azar azar mama takviyesi yapın bu kötü bişey değil hem eğer bundan dolayıysa zaten sarılık ihtimalini de en aza indirirsiniz. Eğer ağlarken bükülüp ayaklarını karnına çekiyorsa Karnına zeytinyağıyla masaj yapabilirsiniz yapabildiğiniz kadar. Aynı zamanda ayrıyetten ince bi battaniye yada tülbent gibi bişey sarabilirsiniz. Daha çok küçük o yüzden kendini sadece ağlayarak ifade edebiliyor siz sadece hareketlerini gözlemleyin mutlaka ki alışacaksınız. Bi bakacaksınız ki o günler geçmiş kocaman olmuş. Yine de daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa benimle iletişime geçebilirsiniz ben pendikte oturuyorum. Allah yardımcınız olsun umarım sağlıkla geçirirsiniz bu zamanları

Back
X