Doğuma Hazırlık Doğum Yapma Korkusu:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

begum66

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
18
0
16
Yozgat
Merhaba arkadaşlar.ben 7 aylık hamileyim ve doğum yapmama sadece 2 ay kaldı korkularımda artmaya başladı tabiki.. doğum yapmış olanlar veya doğum yapacak arkadaşlar bana bilgi verirseniz çok sevinicem çünkü her gün bunları düşünüyorum ben iğneden çok korkuyorum normal doğum düşünüyorum ama bi türlü kendimi normal doğuma hazır hissedemiyorum.. epidural normal doğumda belden iğne yapılıyormuş:S acıtıyormu ?? birde doğum sırasında kesi yapılıyormuş en çokta bundan korkuyorum acıtıyormuş kesilirken ve dikiş esnasında duyduğuma göre:S bi tek benmiyim bu kadar korkan doğum yapmaktan

yalnız değilsin canım korkmakta haklısın bende normal doğum istiyorum bu kadar insan nasıl bu zamana kadar yaptıysa bizde yaparız işallah hiç korkma Rabbim hayırlısıyla kurtulmayı nasip etsin

ben de 7-8 aylarda çok korkuyodum kızlar o dönem artıyor galiba korkular :) zaman yaklaştıkça..benim tansiyonum olduğu için normal doğum olmadı spinal sezeryan oldum..belden iğne yaparken oraya fıs fıs sıktılar iğnenin girdiğini hissetmiyosun ama vurulunca uyuşmaları falan hissediyosun tabiki..en fazla 5 dk sonra hiçbişey yok kıpırdatamıyosun bile..öyle dikerken falan da hissedilmiyo sadece bebeği karnından alırken sallanıyosun falan o kadar yanii inanın çok kolay oldu..hiç korkmayın o yüzden

seni şu an en iyi anlayabilecek olanlardan biri de benim çünkü 10 gün kaldı doğuma, ben de nasıl olcak bilmiyorum benim de ilk doğumum olcak. evde olduğum zamanlar daha çok stres oluyorum o yüzden dışarı çıkıp oyalanmaya çalışıyorum evde sürekli düşünüyo insan nasıl olcak ağrısı ne zaman gelcek fln diye. şu an aklımdaki normal doğum epidural de düşünüyorum yaptıran bir çok arkadaşım tavsiye ediyolar kesinlikle, hayırlısıyla geçsin bu günler sağsalim bebişlerimizi alalım kucağımıza inşallah...

benim doğumuma çok var ama inan bende deli gibi korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum Allaha dua ediyorum hep aklıma kötü getirmemeye çalışıyorum. ben birde korunurken hamile kaldım hazırlıksız yakalandım bu hamileliğe.çevremde doğum yapanlar ise bana hiç korkma diyor. iki arkadaşım var biri normal diğeri epidural sezeryan ikiside bir birbiriyle yarışıyor iyileşme konusunda ve önerme konusunda. sezeryan olan fıtık ameliyatı gibi hiç acı sancı yok ilk gün zor onun dışında hiç dert yok diyor. normal doğum yapanda doğum anı zor onun dışında dert yok diyor. Allah kararlamıştır herşeyi hakkımızda inş güzel geçer doğumunuz ve doğumumuz.kadın olmak zor anne olmak daha zormuş vallahi. korkunu atlatırsan banada yaz arkadaşım belki moral olur ben çünkü çok paniğim daha şimdiden aklıma getirmemeye çalışıyorum

hepimizin sorunu ve korkusu aynı bi tek ben değilmişim bu kadar korkan doğumdan kendimi çok nazlı gibi hissetmeye başlamıştım çünkü:) dua ediyorum hep doğum yapacaklara allah yardm etsin kolaylık versin diye.. yinede iğnenin adını duydukça kanım donuyo gibi oluyo sezeryanda doğumdan sonra çok ağrı oluyomuş diye duyuyorum kararsız kalıyorum ama yinede normal doğum yapıcam gibi duruyo..

kızlarrrr korkmayınnn.kendinizi sadece kucağınıza alacağınız mucizeye odaklayın.ben hep normal istedim günüm geçtiği halde sancı olmadı spinal sezeryan oldum.hiç öyle iğneyi falan hissetmiyorsun.işlem yapılacak yeri önceden uyuşturuyorlar çünkü.öyle sezeryan sonrası çok ağrı falan hikaye bunlarr.hiç öyle sancım ağrım olmadı.eve çıkıncada hiç yatmadım.bebeğimin herşeyiyle ben ilgilendim.sizede tavsiyem eğer sezeryan denirse spinal sezeryan isteyin bence.biz şimdi 4. ayımıza girdik.darısı size.çok güzel bir duygu.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

amiin inşallah doğum yapacak herkese ağrısız sızısız bi şekilde geçmesini nasip eder allah:) banada bol bol sabır versin :)

Ben de zaman zaman endişeye kapılıyorum.Panikliyorum.Ancak doğum anı geldiğinde gözümün de iğneyi,epizyotomiyi göreceğini sanmıyorum.
Sancılarla ve bebekle meşgul olacakmışım gibi bir his var içimde.
Doktorumla da konuşacağım eğer epizyotomi yapılacaksa uyuştursunlar.Videolardan anladığım kadarıyla da doğum anında endişelenen,iğneden korkan bir kadın da görmedim.Korkularımız şu ana ait.Doğum anında hepsi geçecek eminim.

Hislerime tercüman olmuşsun vallahi.. :18:

Bende çok korkuyorum iğneden, kesilmesinden ve sonra dikilmesinden. O anda bitiyor diyorlar ama sonradan o dikişler ne oluyor hiç acımıyor mu? tuvalete gidince yıkayınca yanmayacak mı? o dikişler sonra alınacak mı? bunlar beni korkutuyor ben korkunca da daha fazla tuvalete giderim :18:

ah ah... ben de çok kaygılıyım,fakat o ana kadar bişey anlamayacağız sanırım....
geçici bir durum dogum anı... bunu düşünüp epiduralli normal dogumu tercih edeceğim,tabi bebiş de öyle isterse....

Bende çok korkuyorum ya..Başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için birazda bu korkumuz.Bi yandan diyorum ki herkes doguruyo milyonlarca kadın yapıyo bunu normal bişey bu doganın kanunu vs diyorum ama bi yandanda hesapta olmayan problemlerle karsılasmaktan cok korkuyorum..Allah yardımcımız olsun ve bi an önce bu endişelerimiz sona ersin bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alalım inşallah..

kendinizi korkutmayın arkadaşlar okadar zor değil. ben spinal sezeryanla doğum yaptım hiçbirşey anlamadım. hiç acı çekmedim. doğum sonrasıda çabucak ayağa kalktım. allah hayırlısıyla bebişlerinizi size kavuştursun..

Korkmayın o kadar zor olsa insanlar üçer beşer çocuk yapmazdı .Tek başına tarlada
doğum yapan kadınlar bile var o kadar çok korkulacak birşey değil.
Allaha emanet olun hamileliğiniz tadını çıkarın.
Çocuğunuzu kucağınıza alınca hiç birşeyiniz kalmayacak.

normal doğum yapmakktan aşırı derecede korkan anne adayları hiç kendinizi kasmayın direk spinal sezaryen isteyin, normal doğumda kararlılık şarttır doğumu insan bizzat kendi yapıyor çünkü.. saatlerce sancı çekip sonra sezaryen isteyen ve olan birçok insan tanıyorum, ben de doğum korkusu aşırı derecede olduğu için normal doğum istemedim, gayet de rahattı doğumum, ama normal doğum kişiye göre değişir kiminin kolay olur kiminin zor..eğer pimpirikliyseniz, durmadan doğum şekillerinin okuyup videolar izliyorsanız, ve fazla bilgilendiyseniz, normal doğum yapamazsınız benden söylemesi... hangisi, olursa olsun sağlıklı doğumlar diliyorum..

konuyu gorunce hemen kostum yardiminiza
epidural = agrisiz sizisiz bir dogum

size soyle anlatayim :
gecenin bir saati hastaneye gittim agrilar içinde
bi 10 dk çok sancim vardi sonra serum taktilar baya rahatladim
sabah 7 gibi dogum odasina aldilar epidural vermeye basladilar, igne falan hiçbisey hissetmedim diyebilirim
ogleden sonra 4 te dogurdum ve o saate kadar hiç agrim olmadi (epidural etkisini kaybetmeden yeniden veriyolardi)
dogurduktan sonra dikis falan attilar yine bisey hissetmedim

yaniiii butun agrilarim hastanedeki ilk 10 dk... sonrasinda agri falan yok

ben de kesi yapmadilar bildigim kadariyla ama derinlerde bile yirtilma olmus, dikis attilar, 1-2 gun sonda taktilar
ve dogumdan sonra genital bolgemde biraz sislik oldu dikislerden galiba ama hiçbir asamada agri olmadi
eger o sislik olmazsa ve soylemeseler disik atildi diye asla anlamazdim
hiçbisey hissetmiyosun ve iki gunde kendiliginden iyilesiyo
ki benim dikisleri ancak cerrah atabildi, derinlerdeydi diye

Son düzenleme:
Valla canım beni rahatlattın

Yukarda beloved arkadaşımızın dediği gibi fazla bilgilenmek de iyi değil bundan sonra doğumla ilgili bi şey okumayım en iyisi mi

En son okuduğum bu oldu şimdilik içim rahat tekrar korku dolmayım

annem hep bu konuda cahıl ol der ne kadar az blırsen o kadar ıyı bence kotu ve zor oldugundan degıl kendını strese sokarsın farkında olmadan annem normal dogum yapmıs ben sızı pembe bulutların ustunde dogurdum der =))

Ben ılk dogumumda 25 haftalıkta bebegım ölü doğurdum ama acının hadı hesabı yoktu suan 16 haftalığım hamılelıgım de ama gun asırı ağlıyorum çok korkuyorum Allah yardımcımız olsun bana akıl verın bu psıkolojıden kurtulmam lazım yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…