Doğum yaptım ama...

Yakın akraba ise hasta değilse, öpmüyorsa alıp bir kucağına geri koyar diye düşünüyorum. Zaten bebek kendini tutamıyor hoplatıp zıplatacak hali yok. (ama bunlar hep akıl sahibi insanlar olabileceğini düşünerek söylediğim şeyler) ama en yakınlar değilse kusura bakmasın kimse, alınsa da üzülse de söylerim. En yakınlar bile kucağına almaya çalışmıyor ve yanına gelip bakıyorsa sadece o insan benden + puan alır kesinlikle, ben olsam kucağıma almam çünkü. Ay bu benim torunum, yeğenim deyip o bebek üzerinden hak iddia eder gibi ilkel tavırlar hemen kendini belli ediyor zaten.

Bana kalırsa en makbulü, hastane ziyaretinde özellikle, gelir gözünüz aydın dersin, bebeğe şöyle bakar maşallah dersin çıkarsın. Çünkü ne bebeğin ne de annenin seninle uğraşacak hali-vakti var o durumda, ne de senin orada birincil işin...
Sevmediğim kıskanç bir.kadin ve cagirmadigim bir kadın geldi . Annemde suç annem cagirmis. Arkadaşını. Çocuğuma doğum günü yapmayı düşünüyorum annem,arkadaşını da cagiracakmis. Duyarsa darılır o yüzden çağır dedi

Sevmediğim kıskanç bir.kadin ve cagirmadigim bir kadın geldi . Annemde suç annem cagirmis. Arkadaşını. Çocuğuma doğum günü yapmayı düşünüyorum annem,arkadaşını da cagiracakmis. Duyarsa darılır o yüzden çağır dedi
Sevmediğim hiç kimseyi hiç kimse için hiçbir yere çağırmam. Ben biraz tersim galiba.

Sevmediğim hiç kimseyi hiç kimse için hiçbir yere çağırmam. Ben biraz tersim galiba.
Duyarsa darılırmış. Cagirmazsam. Annem öyle dedi. Ulan o zaman yapmıyorum doğum günü falan hayret bir şey ya ulan acayip sinir oldum. Neymiş darılırmış. İstemiyor um onu. İstemiyorum. Annem zorluyor. Darilirmis ay yazik

Duyarsa darılırmış. Cagirmazsam. Annem öyle dedi. Ulan o zaman yapmıyorum doğum günü falan hayret bir şey ya ulan acayip sinir oldum. Neymiş darılırmış. İstemiyor um onu. İstemiyorum. Annem zorluyor. Darilirmis ay yazik
Anneniz kendi doğum gününe çağırabilir, zaten onun arkadaşı anladığım kadarıyla. Kişinin sizinle bir ilgisi yok. Anneniz biraz size saygı duymayı öğrensin bence, samimiyet bu değil. Kendi anneniz de olsa durması gereken yeri sizin çizmeniz gerekiyor, hayat böyle.

Anneniz kendi doğum gününe çağırabilir, zaten onun arkadaşı anladığım kadarıyla. Kişinin sizinle bir ilgisi yok. Anneniz biraz size saygı duymayı öğrensin bence, samimiyet bu değil.
Valla anneme o kadını sevmiyorum.dedim annem ayıp olur dedi. Evet bence de saygı duyması lazim annemin. Ama dur bugün gelecek. Ben onu güzel bı haşlayim. Anlamıyor laftan

Zaten o kadın.annemi de kıskanıyor. Annem kendinkardeşleriyle görüşüyor diye bu kadın da kendini annemin kardesleriyle arkadaş zannediyor. Mesela teyzem bize geldi. Bu da teyzeme.demis ki bende gelirdim . Lafa bak. Yüzsüz kopek.

Arkadaşlar riskli bir gebelik sureci ve öncesinde uzun süren tedaviler sonucu çok şükür doğum yaptım dün. Allah isteyen herkese en hayırlısından nasip etsin. Ama...
Benim sorunum hayırlı olsuna gelen insanlar. Yahu ben belki resmini cekmeni internette watsapta orada burada paylaşmanı istemiyorum. Söylüyorum resim paylaşmak yok diye daha ne diye benden izinsiz pat çekiyosun resmini. Birde yani uzaktan bak hayırlı olsun de geç. 15 cm dibine sokulmak nedir arkadaş. O kadar çok sinirlendim ki. Çocugum enfeksiyon kaptı şuanda küvözde. Ve ben kahroluyorum. Düşüncesiz insanlardan ve pis nefeslerinden nefret ediyorum. Sezeryan olduğum için hâlâ desteksiz kalkıp yürüyemediğimden koruyamadım bebeğimi. Ama keşke deseydim resim cekmeyin çocuğuda uzaktan görün diye. Gerçi herkesin içinde eşime laf kondurdum uzak dur elini yıka filan diye insanlarda anlasinlar rahatsız olduğumu. Ama nerdee o düşünce. Artık açıkça ve sertçe söylüycem çünkü anlamıyorlar kusura bakarlarsa da baksınlar. Nolur dua edin bebeğim biran evvel toparlansın Allah herkesin evladını bağışlasın benimkini de. Tüm kalbimle diliyorum evlat isteyenlere de Rabbim tez vakitte hayırlısından nasip etsin.
Çok üzüldüm ama moralinizi bozmayın geçer inş hemen. Size geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla büyütün inş . Ben zaten bu adetleri hiç anlamıyorum ne var da hemen gelecek bir ay sonra gelseler nolur sanki foto çekmek de nedir düşüncesiz insanlar keşke hiç kabul etmeseydiniz zamanın insanları ne yazık ki çok düşüncesizce davranıyor . Canınızı sıkmayın inş her şey yoluna girer

Bence doktorun ağzıyla en yakınlarınıza yaklaşamıycaklarını enfeksiyon riski olduğunu söyleyin. Zaten yavrum kuveze girmiş anlıycaklardır. Korkmayın sizde çabucak iyileşecek inşallah stres yapmayın. Bebeğin yatağına tülbent koyun gelen misafirlerede böyle önlem alın yaklaşmayın diye. Yani bebek işte ne görmeyi bekleyip ağzına kadar girerler bitürlü anlamıyorum.

Sen kalkacak durumda degilsen esin veya bir yakinin cocugu sakinabilirmis. Valla benim esim her geleni uyarmisti paylaşmayin diye. Uyarmak lazim tatli dille yaklasmayin v.s diye aslinda onlarin bunu bilmesi lazim ama cahillermi anlamadim gunah o bebise enfeksiyon kapmis cok üzüldüm.

Ben Ocak ayında doğum yapmıştım malum soğuktur, grip virüsüdür çok fazla oluyor bizim baska sıkıntılarımız vardı yenidoğanda kaldım ben kızımla.Aman Allahım o da ne 40'ı çıkmamış bebekler grip virüsünden, pnömoniden o kadar kötü durumda olanlar vardı ki hep aynı hikaye gelen giden çok oldu, süt korur dediler, sakınma dediler, kaynanam şöyle dedi anne odasında ağlayan anneler gelen insanlara küfür edenler neler neler. Diyeceğim o ki darılan darılsın, küsen küssün zerre umursamayın yazımı okuyan gebeler de varsa lütfen ayrı steril tutabileceğiniz bir oda yapın ve kimsenin girip sevmesine vs izin vermeyin en azından biraz toparlanana kadar. Size de geçmiş olsun, çok güçlüdür onlar toparlar. Tedavisini takip edin sıkı sıkı ve dr yasakladı deyin o kadar kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Biraz olsun içiniz rahat etsin diye söylüyorum,
Yeğenim 4 günlüktü babası hop kucağıma verdi, çekirdek aile içerisinde kucaktan kucağa gitti bebek, el yıkamasına vs. dikkat ediyorlardı ama bu konuda hiç sözlü uyarı yapmadılar anne ve baba.
Ben yaklaşmadım yeğenime bir şey olur diye, ancak babası yani abim bebeklerin sandığımızdan çok daha güçlü olduğunu ve erken yaşta başa çıkması çocuğu daha dirençli yapacağını söyledi.
Bunu söyleyen baba çocuk doktoru bu arada :)

Şuan bebişimizin maşallahı var :)
İçiniz rahat olsun, bebişler gerçekten çok güçlü.
Sağlıkla büyütün.

Hayirli ugurlu olsun ve size gecmis olsun :) üzülmeyin birdahakine direk söyleyin ÖPMEYIN ... anlamiyorum zaten bebek öpenleri .... bende seet cikisdigim icin kv benimle konusmuyor görümceler sevdirmemisim diyor ama hic umrumda degil cünkü hasta etmisdiler yavrumu ... sonra bide cocuk bu isalda olur gripte olur kanser mi bulasdirdik diyorlar ... sizi cok iyi anliyorum! Kimin ne dedigi umrunuzda olmasin siz annesiniz sizin vazifeniz yavrunuzu korumak ve alinan olursa olsun ... dört bir yana kapi var ... simdi birde lohusalik geldi tabi üstüne :) sikmayin caninizi birdahasi yasanmasin ... cok iyi bir annesiniz :emir_bebek:

40 cikmamis anne ve bebegi görmek nedir ya
Geri kafalılık
Ben odaya koydum bebelerimi kapıdan bile göstermedim
Hamiş ve taze annelere örnek olsun
Küsen küssün takmayın hic

Bu çok ciddi bir konu.müzisyen anne nin cocugu kartal yeni doğduğunda hastane ev ziyaretleri sonucu kalp hastası oldu.Lutfen su yeni dogan bebek lerden uzak durun.nefret ediyorum kucağına alan küçük parmağını ağzına sokmaya erdirmeye çalışanlardan öpenlerden 40 çıkmamış bebeği ziyarete gelip lohusadan çay bekleyenlerden.hastalık kol geziyor.ne işin var sen hasta olmasa nda montana üstüne hapsuranin hastalığını virüsünü yanına getiriyorsun.yapmayın Allah aşkına gitmeyin cocuk 6 ay olmadan kimsenin evine ha kısa denk geliyorsada hiç gitmeyin.telefon var ara sole hayirli olsun bitti gitti.

Bebegi ne kadar cok korursaniz
O kadar cok hassaslasir demek istedim.
Aman o ellemesin
Aman o bakmasin
Aman o opmesin olursa eger
Minnak bebegin bagisiklik sistemi nasil guclenir
Babaannnelermiz ya da annelermiz
Bizi disari salip isini yapiyordu.

Bu kadar hassas olmayin
Siz de annesiniz
Tabi korumak hakkiniz ama
Bebegin bagisikligini bu sekil guclensirebilirsiniz

Bu yüzden eskiden bebek ölümleri çok fazlaydı malesef

1 gunluk bebegin bağisiklik sistemi ıslak ıslak öpmekle kucaktan kucağa gitmekle
Güçlenmez...

Back
X