• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yaptım.gobegin 9 aylık gibi diyen kv

Kızlar merhaba 10 gün önce doğum yaptım.
Doğum yaptığım gün hemşireler tampon yaparken ve karnıma bastirirlarken (en kötüsü buydu sezeryan oldum.fazlaliklar dışarı çıksın diye karnıma abstirdilar.sesimle hastaneyi inlettim) tum bu acılarıma kv gobegimi görür görmez aaa göbek hala aynı duruyor sanki hiç doğmamış gibi dedi.!
Ondan sonra hergun bebeğimi görmeye gelen misafirlerin yanında kendi akrabalarının yanında göbeği hala 9 aylık demeye devam etti.ve ben her bu sözü duyduğumda banyoya gidip ağlamayı tercih ettim.agzinin payını veremedim.ne yazık ki !
Hâlâ demeye devam ediyor.ne yapicam ne dicem bilmiyorum.yarin diyetisyene başlıyorum.o dediği için degil tabiki kendim için.biliyorum karnım kaldı.ama bebeğime her baktigimdaa iyiki diyorum iyiki doğurmuşum.zaman geçtikçe karnının gideceğinden eminim.ama kv benim bütün motivasyonumu kendime olan güvenimi bitiroyr.ve üstelik başkalarının yanında böyle demesi beni çok kırıyor... derdimi anlatmak istedim.
Kayinvalideniz zayifmi. Eger gobek varsa bir dahakine dediginde. Ay evet gobegim hala 9 aylik gibi. Kv ile beraber doguacagiz yakinda birer tane daha deyip gulun. Hatta birde onun gobegini pispislarsaniz tam olur. Ha iliskiniz acisindan iyi olmaz ama iciniz rahatlar.

Aklı başında hiç bir diyetisyen 10 günlük lohusaya diyet listesi vermez.
Genel geçer kuralları söyler muhtemelen.
Kızartma yeme, hamur işi abartma gibi...
Siz de kayınvalidenize söyleyin,
Hassas dönemdeyim, bu söylediklerin beni kırıyor. Artık bu konuyu konuşmamanı rica ediyorum diyin olsun bitsin.
Susup susup acısını kendinizden çıkarmayın.
Bebeğinize odaklanın.

Canım benim daha 10 günlük bebek yapma kendini uzme ye canin ne isterse elbet verirsin ben bebeğim 9 aylıkken kiloma dönmüştüm sakın bunları dert etme. Geçen benim gorumce de (hamilelikte 16kg alıp 20 kg vermiştim) herkesin içinde gobegin kaimiş demişti. Kendisi 90kg üstü. Güldüm geçtim. O sırada benim göbeğim kalmış senin her yerin duruyo diyebilirdim ama rencide etmek istemedim.sen de üzülme eşinle paylaş istersen annesini uyarsın . Ya da sen de ona laf sok ya da hiç inme seviyesine

Daha Bismillah dikislerin Yaran kaynamadi ne göbeği ne diyetisyeni tabiki sis olucak benim bebeğim 6 aylik hala bendede var göbek hiç kafama takmadim sende takma sonuçta daha bir ay olmadı doğum yapalı bol emzir bak nasıl kilo veriyorsun bol su iç başka hiç bişeye gerek yok

Allahim o sezeryan den sonra karna bastirmak cok kotu bisi ya. Ameliyat oldum hic agrim yok hemsirelere agri kesici yapmayin bnm agrim yok diyodum aksam saatlerinde bi hemsire geldi. Kanama kontrolu yapcam dedi. Biliyodum ne oldugunu ama bu kadarini beklemiyordum. Yeter artik diye bagiriyodum cok kotu bisi allahim ayy. Tuylerim diken diken oldu.
O kv ye selamimi soyle. Cocuk kolay cikmiyor de. Daha dogum yapali 10gun olmus. Bi gun misafirler varken. Anne her zaman aymi seyi yapiyosunuz. Ayip oluyo artik de. Eger kv kiloluysa sizinde gobeginiz 9 aylik gibi ben hic bisi dedim mi de. Zaten lohusasin daha agizlarini acip tek kelime edemezler.

Hayir yaa bildigin gelip 2 tane hemsire karnina abaniyor, alttan kanama boşaltiyor. Ben de sezeryan oldum spinal anesteziyle 19 gun önce. Ilklerde uyusukluk vardir az yandi canim. Ama sonraları öldüm canimdan can çıktı ennnnn zor şey. Yaşamamış olanlar çok şanslı
Usenmedim tum yorumlari okudum ve karnina bastirilan bir konu sahibi, bir de ben varim galiba ya :KK43:
Bende varım :(
Çok kötü doğum sancısıyla eşdeğer diyebilirim bi hemşire var gücüyle bastı öbürü sağolsun elimi tuttu acıdan çok sıkmışım elini onunda :)

Konu sahibi lütfen üzülme o göbek gidecek inşallah benimde hiç gitmemiş ti koridorda gezinirken bebek içerdemi diye sordular herkes şimdi altı aylığız çok az ayva göbek var oda gidecek inşallah Emzirirken şanslıyız kalori harcıyoruz iki katı

Benim 1 yıl oldu hala 5 aylık hamile gibiyim. Neden takıyorsunuz daha çok erken. Göbeğiniz aslında kilodan değil hamilelikte genişleyen karın kaslarından öyle. Yani diyetle tamamen kaybolmaz spor yapmanız gerekir. Daha erken zaman geçsin toparlanın biraz diyet de yaparsınız spor da. Üzmeyin kendinizi. Kv yi de açıkça uyarın söyleme istemiyorum diye olsun bitsin. Dert etmeye değmez inanın.

2 ay önce doğum yaptım.Hamilelikte 24 kilo aldım şu an 2,5 kilom kaldı.Bol bol emzir merak etme gidiyo kilolar.

Üzülme gercekden degmez ama lafinida söyle bu cadiya kendini ezdirme. bir kadin kadina böyle bir sey demesi zaten kalbinin pisliğini dışa vuruyor terbiyesiz kayinvalide. Kendisi nasildi acaba dogumdan sonra??

Doğum yaptığım gün hemşireler tampon yaparken ve karnıma bastirirlarken (en kötüsü buydu sezeryan oldum.fazlaliklar dışarı çıksın diye karnıma abstirdilar.sesimle hastaneyi inlettim) tum bu acılarıma kv gobegimi görür görmez aaa göbek hala aynı duruyor sanki hiç doğmamış gibi dedi.!
Ondan sonra hergun bebeğimi görmeye gelen misafirlerin yanında kendi akrabalarının yanında göbeği hala 9 aylık demeye devam etti.ve ben her bu sözü duyduğumda banyoya gidip ağlamayı tercih ettim.agzinin payını veremedim.ne yazık ki !
Hâlâ demeye devam ediyor.ne yapicam ne dicem bilmiyorum.yarin diyetisyene başlıyorum.o dediği için degil tabiki kendim için.biliyorum karnım kaldı.ama bebeğime her baktigimdaa iyiki diyorum iyiki doğurmuşum.zaman geçtikçe karnının gideceğinden eminim.ama kv benim bütün motivasyonumu kendime olan güvenimi bitiroyr.ve üstelik başkalarının yanında böyle demesi beni çok kırıyor... derdimi anlatmak istedim.
Bendd sezaryen oldum evet bana da bastılar ama hıc karnım kalmadı

Sezeryan ameliyati sirasinda benim de gögüs altima bastirmislardi dogum esnasinda, hatta nefessiz kaldim. Iki sezeryanimda da yaptilar. Nefes alamayacak kadar siddetli. Ilk hafta zaten dogum yapmamis gibi sistim. Fakat zamanla geciyor.
Su ilk aylarda kendini yorma ne olur. Bak hepimiz bu hatayi yapiyoruz. Acilen eski hale dönmeye calistim ben de ama bosa stres üzüntü oluyor. En fazla yedi sekiz ay sonra zaten hepten inecek o sislik sadece fazla kilon varsa sonradan verebilirsin.
11 ay oldu dogum yapali, deformem var. Fakat kiyafetlerle gayet hos gözüküyorum. Ilerde estetik de düsünmüyor degilim.
Simdi anin tadini cikar. Bebeginle ilgilen. O göbek gidecek zaten birak mutlu ol.

Size buyuklerinizden akil veren yokmu. Ben 5.nci gunden sonra dikisleri sert olmayan korse giymistim. Surekli giyince gobek duzleniyor.

Sezeryan ameliyati sirasinda benim de gögüs altima bastirmislardi dogum esnasinda, hatta nefessiz kaldim. Iki sezeryanimda da yaptilar. Nefes alamayacak kadar siddetli. Ilk hafta zaten dogum yapmamis gibi sistim. Fakat zamanla geciyor.
Su ilk aylarda kendini yorma ne olur. Bak hepimiz bu hatayi yapiyoruz. Acilen eski hale dönmeye calistim ben de ama bosa stres üzüntü oluyor. En fazla yedi sekiz ay sonra zaten hepten inecek o sislik sadece fazla kilon varsa sonradan verebilirsin.
11 ay oldu dogum yapali, deformem var. Fakat kiyafetlerle gayet hos gözüküyorum. Ilerde estetik de düsünmüyor degilim.
Simdi anin tadini cikar. Bebeginle ilgilen. O göbek gidecek zaten birak mutlu ol.
Bana ya bastirmadilar ya da hissetmedim. Belden asagim uyusuktu ve hemen boynumdan itibaren perde vardi. Konu sahibinin bahsettigi bu bastırma değil. Ameliyattan sonra kanı tamamen bosaltmak için karnina cok siddetli bastiriyorlar, alttan kanama kontrolu yapiyorlar. Ölüm gibi birsey :(

Back
X