• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yaptım.gobegin 9 aylık gibi diyen kv

Ben normal dogurdum benimde oyleydi
Hatta karnimda bi cocuk daha kalmis diye takiliyorlardi.bir bucuk ayda indi.cok yenisin daha

Allah analı babalı buyutsn canım hemde gecmiş olsun.benimde karnıma bastırdılar kum torbası koydular.buarada bende yeni doğum yaptım 38.günüm ve 2.sezeryanım merak etme hiç göbek kalmıyo eğer buna üzülüyosan üzülme canım.günden güne küçülüyo göbek çünkü rahim küçülüyor topluyor kendini.buarada konuyla alakasız olabilir wcde ve banyoda ağlama sakın hem lohusasın hemde hiçbizaman ağlama canım.

Kızlar merhaba 10 gün önce doğum yaptım.
Doğum yaptığım gün hemşireler tampon yaparken ve karnıma bastirirlarken (en kötüsü buydu sezeryan oldum.fazlaliklar dışarı çıksın diye karnıma abstirdilar.sesimle hastaneyi inlettim) tum bu acılarıma kv gobegimi görür görmez aaa göbek hala aynı duruyor sanki hiç doğmamış gibi dedi.!
Ondan sonra hergun bebeğimi görmeye gelen misafirlerin yanında kendi akrabalarının yanında göbeği hala 9 aylık demeye devam etti.ve ben her bu sözü duyduğumda banyoya gidip ağlamayı tercih ettim.agzinin payını veremedim.ne yazık ki !
Hâlâ demeye devam ediyor.ne yapicam ne dicem bilmiyorum.yarin diyetisyene başlıyorum.o dediği için degil tabiki kendim için.biliyorum karnım kaldı.ama bebeğime her baktigimdaa iyiki diyorum iyiki doğurmuşum.zaman geçtikçe karnının gideceğinden eminim.ama kv benim bütün motivasyonumu kendime olan güvenimi bitiroyr.ve üstelik başkalarının yanında böyle demesi beni çok kırıyor... derdimi anlatmak istedim.
Diyetisyen icin erken. Bebegine odaklan. Bir daha derse parca parca doğuruyorum bir kismi icerde de. 6 hafta gecsin o gobek kuculecek

ya derse desin, sen niye takıyorsun ki, eğer ki ilerleyen zamanda inmezse sen zaten önlemini alırsın,
şimdi yeni gelen bebeği kutlama zamanları,
kv nin dediklerine takarak, kıyılarda köşelerde ağlayarak, ve de 10 günlük lohusayken diyetisyen yollarına düşerek en hatalı davranışı sen yapmış oluyorsun bence,
sen anne olmuşsun ya, şunun bir keyfini yaşasana, yemişim göbeği, her bir şeyin çaresi var, ama geçen zamanın yok,
bebeğinin ilk günlerini böyle mi anmak istiyorsun ?

NAsil pat diye insin bu gobek genisledi sonucta.Bende sezeryanla dogum yaptim hic sıkma kendini.Ne yaparsan yap zamanla gidecek.Benim 40 gunden sonra biraz gitti.Biraz bekle sadece sabir.

Doğum yaptığım gün hemşireler tampon yaparken ve karnıma bastirirlarken (en kötüsü buydu sezeryan oldum.fazlaliklar dışarı çıksın diye karnıma abstirdilar.sesimle hastaneyi inlettim) tum bu acılarıma kv gobegimi görür görmez aaa göbek hala aynı duruyor sanki hiç doğmamış gibi dedi.!
Ondan sonra hergun bebeğimi görmeye gelen misafirlerin yanında kendi akrabalarının yanında göbeği hala 9 aylık demeye devam etti.ve ben her bu sözü duyduğumda banyoya gidip ağlamayı tercih ettim.agzinin payını veremedim.ne yazık ki !
Hâlâ demeye devam ediyor.ne yapicam ne dicem bilmiyorum.yarin diyetisyene başlıyorum.o dediği için degil tabiki kendim için.biliyorum karnım kaldı.ama bebeğime her baktigimdaa iyiki diyorum iyiki doğurmuşum.zaman geçtikçe karnının gideceğinden eminim.ama kv benim bütün motivasyonumu kendime olan güvenimi bitiroyr.ve üstelik başkalarının yanında böyle demesi beni çok kırıyor... derdimi anlatmak istedim.
Geçer o sabret biraz daha yeni olmuş doğum. Cevabını vermezsen dozunu artıracaktır dediklerinin sen Logusasn bi güzel kapat cenesini.

Birincisi yeni doğum yapan bir insanın göbeği zaten hala hamile gibi olur.

Ben doğumdan çıkınca, ki benimki normal doğum, herkes acaba ikiz de bebek içeride mi kaldı diye düşünüyordu :D

40 ınız çıkana kadar iner merak etmeyin.

İkincisi bebeğinizi emzirmiyor musunuz? Emzikli bayana en az 6 ay diyet yazılmaz. Yazan diyetisyen varsa da uygulamayın. Ben diyetisyenim ve emziren annelere eğer ileri düzey obez değilse, 1 yıldan önce diyet yazmıyorum.

Eğer emzirmiyorsanız da, diyette yapsanız o göbek gitmez. Oradaki asıl mesele rahim kaslarının kendini toparlayıp sıkılaşması.

Dikişleriniz iyice iyileşip açılmayacak ve size ağrı vermeyecek seviyeye geldiğinde, egzersiz yaparsınız.

6 ay sonra da soğuk lipoliz yaptırabilirsiniz.

Ayrıca gidip ağlamak yerine, konusu geçtiğinde siz de muhabbete dahil olup, evet bende bu konudan muzdaribim. Karnımın inmesini dört gözle bekliyorum diyip espri yapın gülün. Niye herşeyi kendinize dert ediyorsunuz.

Siz bir evlat dünyaya getirdiniz. Göbek şuan çok da önemli değil. Lohusa olmanız sebebiyle de fazlaca alıngansınız sanırım. Gayet normal duygular bunlar.

Ağlayıp üzmeyin kendinizi.

Gobegin gider merak etme daha cok yeni. Bende sezeryan oldum eczaneden korse almani tavsiye ederim inan ki cok ise yariyor. Ben hamile kaldigim kilonun bile cok altindayim sarkmada olmadi o gobek zayifladikca gidiyo hic uzulme lutfen bebegini dusun.
Bence kayinvalideninde agzinin payini ver allah akil fikir ve vicdan versin boyle insanlara

Aman sakin kendini uzme canim. Ben tam 6 ay o gobekle gezdim. Esim bile acaba ikizdi de teki icerde mi kaldi demisti. Kv nin laflari da seninkinden kalmaz. Bol bol emzir bebegini bi sure sonra kendiliginden ucuupp gidecek. Simdi ne oldu benim gobek uctu ama kv nin koca gobegi hala duruyor. Gecen gun de bi gezmede bana ne kadar zayiflamisin dediler hemen atladi emziriyoda ondan emzirmeyi biraksin gorurum ben onu diye. Onun icin bosver duyma sen.
:KK57:Vay kıskanç vaayyy:tokat:

Bastırılıyor bu sekilde sezeryan doğumda. Hastaneden çıkana kadar 3-4 kere yaptılar banada. Can acıyor ama icinde kalanların çıkmasında çok etkili

Ben de sezeryan oldum,içerdekilerin bastırmayla çıktığını ilk ka duyuyorum alet var onun için, nasıl ki dişçiler ağzımıza bi alet koyuyorlar işlem sırasında, salyayi fazla tükürük salgısını çekiyo sezeryanda da var böyle bir alet, aspirasyon deniyo bu mekanizmaya

Benim arkadasim Ağustosta doğum yaptığı halde 3 aylık hamile gibi (Sezeryan oldu) kaldı ki sen 10 gün önce doğum yapmışsın.
Ah benim kaynana öyle dicek bak onu napiyom,ne kadar patavatsız birde karnunuzdan rahatsız olmuş resmen ona batıyor

Sen ağzımı payını vermesen o lafını söylemeye devam eder.
Benim kaynanam da kilon var hala dedi
Bende içimi tutamadım
Dedim ki daha yeni doğum yaptım gider dedim
Sustu ses çıkarmadı
Bence versen olur

Ayyy daha 10 gün olmuş doğum yapalı ,karnın iner .daha çok erken ama kayınvaliden çok densiz .lohusa kadına böyle şeyler söylenmez.bence diyetisyen için erken, sen boşver yemeğini ye ,bebeğine bak .senin için en değerli olan bebeğin olmalı
Konu sahibi bişey diyememis
Ben olsam o lafını tokada yapıştırdım
Önemli olan bebeğin
Gelenlere şunu derim ki daha yeni doğum yaptım bebeğim onceligm derim
Kaynanam da demişti ama ben içimi tutmam derim yani eee bana nasıl gücendiriyosa bende derim hiç kusura bakmasın
Eşimin annesi olsun kendi annem olsun kim olursa olsun derim

senın de cenen çıkmış diyin

Lohusasın zaten çok normal hassas olman.
Keşke zamanında ağzını kapatmayı becerebilsen. Yoksa ileride o bu zırvalıktan bıkıp susunca fırsatın kalmayacak ve senin içinde dert olarak kalacak. :KK66:

O yüzden hala söylüyorken "anne yeter takılıp kaldın. ben 10 gün önce doğum yaptım buradan ??gramlık bebek çıktı tabi ki göbeğim olacak. ama hala genç ve güzelim. Ve göbeğim böyle kalmayacak sen kendi derdine yan" desen de rahatlasan..

bana kendi annem sezeryandan sonra dedi bu göbek ne nasıl gidecek diye ..15 saat sancı cekmiişim sonra sezeryan ertesi sabah bunu bana dedi .

neyazıkkı bazı seyleri kişileri düzeltemiyorsun

ama annem baskasının yanında demedi zaten gider dedim ..bence boz kayınvalideni

Back
X