Doğum yardımı ve emzirme ödeneği hakkında

cotanakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2021
83
27
38
30
Merhaba ben sgk’lıyım ve hamileyim. Emzirme ödeneği ve analık hali iş görmezlik yardımından yararlanmak istiyorum ama ne yapmak gerektiğini bilmiyorum. Bir yere başvuruda mı bulunmalıyım yoksa kendiliğinden mi bu yardımlardan yararlanabiliyorum acaba? Emzirme ödeneği tek seferlik bir ödeme mi? Bilgisi olan beni ve merak eden diğer arkadaşları aydınlatırsa sevinirim.

Tam hatırlamıyorum ama 32.haftada doktorunuz bir rapor gönderiyor sistemden. Doğum yaptıktan sonra da doğum belgesiyle ister bir ay ister 5 ay sonra artık ne zaman canınız isterse sgk ya gidiyorsunuz işlemlerinizi yapıyorlar ordan ziraat bankasına gidip o parayı alıyorsunuz. Sonra sosyal hizmetlere gidiyorsunuz. Ordan da yardım parası alıyorsunuz.
Ben bu kadar biliyorum.

Tam hatırlamıyorum ama 32.haftada doktorunuz bir rapor gönderiyor sistemden. Doğum yaptıktan sonra da doğum belgesiyle ister bir ay ister 5 ay sonra artık ne zaman canınız isterse sgk ya gidiyorsunuz işlemlerinizi yapıyorlar ordan ziraat bankasına gidip o parayı alıyorsunuz. Sonra sosyal hizmetlere gidiyorsunuz. Ordan da yardım parası alıyorsunuz.
Ben bu kadar biliyorum.
Teşekkürler siz ne zaman bu işlemi yapmıştınız sistem değişmiş midir diye teyit etmek için soruyorum

Teşekkürler siz ne zaman bu işlemi yapmıştınız sistem değişmiş midir diye teyit etmek için soruyorum
7 yıl önce ve 3 yıl önce. İkisinde de aynıydı. Şuan nasıldır bilmyorum. Sgk nın telefonu var 170 gibi bişeydi orayı arayın herşeyi sorun söylüyorlar.

İkinci doğumumda bir de ptt ye yatan bir para vardı o ne parasıydı hatırlayamadım. Baya geç yatmıştı bikaç kere gidip gelmek zorunda kalmıştım.

Back
X