• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yeri sorunu

Jtchtc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2021
335
1.143
28
31 haftalik hamileyim. Dogum eylul sonu gibi insallah. Esimin gorev sebebiyle ilce disina cikmasindan oturu ben de ailemin yanina geldim yalniz kalmamak icin. Niyetim kendi evimin oldugu sehirde dogum yapmakti. Annem israr ediyor burda kal dogum burda olsun diye. Ben esim olaya dahil olsun, hamileligin son gunlerini birlikte yasayalim ,doguma beni o gotursun, yanimda olsun istiyorum. 35. Haftadan sonra seyahet sorun olabilir dedi doktor.
Dogum ailemin yaninda olursa esim ancak dogum zamani izin alip gelebilir. 20 gunluk bebekle uzun yola cikilir mi ?
Bi yandan ailemin yaninda olursam daha rahat ederim,hastane ve doktorlar daha donanimli. Bir yandan evimde olursam kendi duzenimi kurarim bir an once, esim de yanimizda olur diye dusunuyorum.
Napsam bilemedim 🙄🙄😕

Ailenizin yanında hastane imkanı daha iyiyse bence daha iyi olur.
Eşiniz çalışıyor yalnız kalacaksınız. Ailenizden biri yanınıza gelebilirse evinizi de tercih edebilirsiniz.
Ben ailemin yanında daha rahat olduğum için orda kalmak isterdim. Sizin yakınlığınıza göre değişir durum

O da evimizde olmasini istiyordu ama yolculuk riskliyse dogum orda olsun diyor. Simdiden gitsem esim hala gorevde. Annem babam da bu kadar erkenden gelmek istemiyor benimle. Dogumdan sonra kalmasi etmesi 2 ayi geciyor diye.
Anneniz yanlarında kalıp doğurmanızı istediği için işinizi zorlaştırıyor gibi.. Çok bencilce..

31 haftalik hamileyim. Dogum eylul sonu gibi insallah. Esimin gorev sebebiyle ilce disina cikmasindan oturu ben de ailemin yanina geldim yalniz kalmamak icin. Niyetim kendi evimin oldugu sehirde dogum yapmakti. Annem israr ediyor burda kal dogum burda olsun diye. Ben esim olaya dahil olsun, hamileligin son gunlerini birlikte yasayalim ,doguma beni o gotursun, yanimda olsun istiyorum. 35. Haftadan sonra seyahet sorun olabilir dedi doktor.
Dogum ailemin yaninda olursa esim ancak dogum zamani izin alip gelebilir. 20 gunluk bebekle uzun yola cikilir mi ?
Bi yandan ailemin yaninda olursam daha rahat ederim,hastane ve doktorlar daha donanimli. Bir yandan evimde olursam kendi duzenimi kurarim bir an once, esim de yanimizda olur diye dusunuyorum.
Napsam bilemedim 🙄🙄😕
Ben olsam kesinlikle kendi yaşadığım şehirde doğum yapar, kendi evimde olurdum.. Annenizin sizin yanınıza gelmesi daha mantıklı.

Eşiniz babası değil mi?? Neden bebeğinden ayrı kalsın ki.. Ya da bebeğin doğumuna, hamileliğinizin son günlerindeki heyecanlı bekleyişi neden sizden ayrı geçirsin?? Annenizden daha çok eşinizin hakkı.. Ve bunun kararını anneniz değil siz ve eşiniz vermelisiniz..

Hastane ve doktora göre tercih edin, sonrasında daha konforlu olarak bakım alacağınız yerde doğum yapın. Bebek doğduktan sonra toparlanır eve dönersiniz.

Ben olsam kesinlikle kendi yaşadığım şehirde doğum yapar, kendi evimde olurdum.. Annenizin sizin yanınıza gelmesi daha mantıklı.

Eşiniz babası değil mi?? Neden bebeğinden ayrı kalsın ki.. Ya da bebeğin doğumuna, hamileliğinizin son günlerindeki heyecanlı bekleyişi neden sizden ayrı geçirsin?? Annenizden daha çok eşinizin hakkı.. Ve bunun kararını anneniz değil siz ve eşiniz vermelisiniz..
Kesinlikle katiliyorum

Annemde aynı teklifi yaptı bana ama kabul etmedim ne gerek var ki? Çocuğumuzun her evresine şahit olmalı eşim kaldı ki annemin evide olsa kendi evimden rahatı yok.

benim çocuğum yok. ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla, kadınların daha hamileliğin başından itibaren bebekle aralarında bir bağ kuruluyor doğal olarak. ama erkekler, somut olarak bebeği görmeden ona emek vermeden babalığı hissedemiyorlar. bir çok yerde, bebeğin doğumu sonrası o ilk zamanlarda babadan uzak kalmasının erkekle bebek arasındaki bağı zorladığını okudum. tabii eşinizle aranızdaki ilişkiyi bağı gücünü en iyi siz bilirsiniz. ama ben olsam, eşimi bu süreçte uzak tutmazdım. hem zevkleri hem de sıkıntılarına da ilk günden dahil olsun derdim

Benim için yaşadığım yerdeki sağlık imkanları çok önemli bi sıkıntıda saatlerce yol gitmemeliyim. Bu durumda kesinlikle iyi hastanenin olduğu yeri tercih ederdim. Özellikle kriterim hastanede bebek yoğun bakım ünitesi olmasıydı. İnşallah olmaz ama Allah korusun bir sıkıntı olduğunda anında müdahale edilebilmeli.

Normalde siz evinizde kalın aileniz gelsin yardımcı olsun derim ama anladığım kadarıyla küçük bir yerde yaşıyorsunuz ve eşiniz doğumdan 20 gün sonra yine göreve gidecek. O yüzden aileniz de sizi çok bunaltmayacaksa doğumu orada yapın biraz toparlanıp evinize dönün derim.

Doğumunuzu evinizin olduğu yerde yapın,eşinizin de çoçuğun babası olarak doğumda yaninizda olmayı isteyecegini düsünuyorum..
Anneniz bi zahmet,herhangi bir engeli yoksa,sizin evinizin olduğu yere gelsin,kızınin dogumunda,kizinin yaninda olsun

Back
X