doğum zamanı ??

zeynopd

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
184
43
298
merhaba hamişler. vakit yaklaştıkça sorular da çoğaldı kafamda. geçen hafta çatı muayenesi oldum. hamileliğimde herşey normal seyrediyor. oğlum geçen hafta 3400 gramdı. normal doğum istiyordum. çatı muayaenesi biraz zorlu geçti. doktor normal doğum için uygun olamayacığımı söyledi. haftaya tekrar bakıcaz duruma dedi.bebek de doğum kanalına inmemiş henüz. magnezyum içiyodum bıraktım. haliyle hiç kasılmam sancım yok. suyum gelmedi kanlı akıntı da yok. yani doğum yaklaşmış gibi değil. hatta ben ocak ayına bile sarksın istiyorum riskimiz yoksa malum yaş kaybı olmasın diye.

şimdi herşey normal seyrederken doktor bana haftaya sezeryan için gün verirse ne yapmalıyım. doktora güveniyorum ama biraz daha kalmasının sakıncası olur mu acaba. bu tarz bişeyle karşılaşan var mı. tabi haftaya gittiğimde bunu doktoruma da soracağım. her an doğum olabilir demişti ama bende hiç tık yok :)

aramızda bir gün var ama nedense ben ultrasyondaki bebek ağırlığı yüüznden sanki çoktan doğurmuşolmam lazımdı die düşündüm çünkü 3 hafta önce 3900 çıktı bebek doktr sezeryan olcan dedi .. ertesi hafta yanlış ölçülmş 3700 çıktı .. geçen haftada 3800..normal istiorum diyince eğer bi sorun yoksa tabi , o da göze alıosan 500 gr altı ya da üstünü yani üstünü :) tamam her şey yolunda dedi ve topu bana attı. dedim illa ki normal demiyorum dedim kararını ver dedş cmts günü.. beklliom ben de sancı gelirse die..ama korkuom da ya çocuk 4500 yakın doğarsa. bu arada alltan muayene yapmadı beni hiç. doktorum deneyimli ii bi doktr güveniyorum ama korkuorum yine de kendi fikrini söylemedi...yani 4 üstü olcak diyip sezeryan olursam ve bebek 3500 falan doğarsa üzlürmüyüm ki.. bence sende de eğer geç kalınmadan yaparsa 40 ı bekleyebilir ama bazen bebek bi anda iniyomuş o zaman sezeryana çeviremiolar galiba ve ondan önceden sezeryan tarihi de verio olabilirler

pazartesi hastanedekinden farklı özel doktoruma gittim. durumu anlattım. o da ultrasonda baktı bebek iri 3800 dedi. kafam bulandı. dört günde 400 gr alamaz ki bu bebek. ultrasonda ölçüm yaparken o imleci nerden koyup ölçüyolarsa bebekin durumu tahmini olarak çıkıyo. ben bebeğin iri olup sezeryanla doğurabilceğimi söyleyince o da geniş geniş ölçtü bence. 3800 gram hiç muayene etmiyim alttan bi daha bebek zaten iri dedi. bana ezbere konuşmuş gibi geldi. yarın yine hastane doktoruma gidicem son bi bakıcak. sanırım gün vericek. şöyle bi durum var. sonuçta sancım bile başlasa yine de sezeryana girebilirim ki. cunku doktor kendi söyledi saatlerce sancı çekersin yeterli açılman olmazsa yine sezeryana alınırsın dedi. yani sancım başlasa bile sezeryan şansım var. pat diye de açılmayacağına göre. sanırım korkuları bebeğin kakasını yapmasından yada kordona dolanmasından. amann kafam çok karıştı

sonuçta 40 haftasını doldurup sezeryana girenlerde vardır demi. oğlumda pek hareketli bu aralar. kıpır kıpır. yeri daraldı desem bu kadar rahat hareket edemez herhalde.

yani doktor 3800 diyip direk sezeryan olcan gibi mi davrandı..e ya 3300 olursa ..offf bunun kararını vermek çok zor benim için..ama sen beklemek istiyosun sonuna kadar galiba.. bi arkadaşım 40. haftayı doldurmuştu sancı gelmediği için tabi kilosu normaldi heralde bilmiyorum tarihi geçirdiği içinde sezeryan oldu ...hayırlısı olsun inş. sana da .. kendi doktorunun ölçümünü yazar mısın çok merak ettim ne kadar oynayabilio farklı ölçümlerde.. benmki 1 haftada 100 gr mı bulmamıştı aldığı kilo ama bu haftadan korkuorum çünkü sanki 1 kiloya yakın aldım bu kez ben. geçen hafta hiç kilo almamıştım

bugun doğum yaptıracak olan doktorumda kontrole gittim. bebiş 3700 gram çıktı. hala normal ister misin diye sordu :) bende şansım varsa isterdim ama bebeği de kendimi de riske atmak istemem dedim. bebiş iri. çatı muayenemde zorlu geçti. sezeryan olucam kısmetse pazartesi gününe sözleştik. doktorum diyor ki kimi hastam 4 kg lik bebeği çatır çatır doğuruyo kimi hasta 3 kg yi doğuramıyor tamamen vucut yapınızla alakalı dedi. hatta yarın sezeryan yapalım dedi de. kendimi hazır hissetmedim pazartesi olsa olur mu dedim. tamam dedi salıya bırakmam ama dedi. pazartesi sabahı spinal sezeryanla bebişimi kucağıma alıcam inş :) sonuçta 39 hafta 3 günlük olucam o zamanda. yani çok erken değil

sanıırım doktorun acele etme sebebi bebeğin kilolu olması. normal kilosunda olsa belki gününü beklerdi. ama sonuçta doğuramıcam yine sezeryana gircem ki :S

anladım canım en azından muayene olmuşsun ve sezeryan denmiş .. kafan rahat olsun bence artık bak gün de almışsın 39 artı 3 bence gayet iyi zaten genelde son haftaya gelinmeden oluo bebek .. ben de cmts 39 3 olucam geçen cmts 3800 dü bebek eğer kilo aldıysa büyük ihtimal bana da sezeryan tarihi vericek .. ama alttan çatı muayenesi yapmadı işte..ben de boşuna ay normali beklesem mi die düşünmezdim..bugün çok zorladı beni karnım çok ağrıyo gibi ayakta zor duruom belki kendi gelir bu iki günde..ama gerçekten iriyse ve geri dönüşü olmazsa nasıl zorlanıcam bilmiyorum ...allah şimdiden hayırlısı versin kucağına almayı nasip etsn. hayırlı doğumlar :)

canım aynı gün olucak doğumlarımız kısmetse cmts gittik 4250 dedi kilosuna ve direk sezeryan olucan dedi.. çatı muayensi yine yapmadı ..inş. pzt ye kaadr olmaz doğum dedi hatta aç gitseydim alıcaktı.. bilmyiorum iyi mi olucak kötü mü .. ama yarım kilo fark olabilir demişti..sağlıklı olosun da artık napiyimm. içimde kalır mı acaba normal yapabilir miydim diye ama şu an kafam rahatladı bari o da stres normal mi sezeyan mı diye diye 2 hafta geçti..allah kurtarsın sağlıklı kolaylıkla inş.

canım benim cuma günü suyum geldi ve gece sezeryanla yaptım doğumumu :) ikimizde çok iyiyiz çok şükür. bebek beklenen kiloyla doğmadı ama. 3370 gram doğdu. kafa çevresi 36 cm. bu yüzden kilosu yuksek çıkıyomuş. umarım sende doğurmussundur rahatlıkla

canım biraz geç oldu ama anca bebek uyuduğunda işlerden sonra vakit bulabiliyorum nete:) bende 23 ünde yaptm doğuöu bi aylık. genel anestezi sezeryan diye gittim spinal oldum bebek 4450 doğdu dr bile ben demştm dedi:) iyiki normal diye tutturmamışım zaten dr direk sezeryan demşti 2 gün önce 4250 çıkınca...biz de iyiyiz çok şükür allah herkese hayırlı doğumlar versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…