Dogum ziyareti

beratmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
73
17
Merhaba arkadaslar. Benim paylasacagim konu dert degil ama bir konuda degerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Gecici bir sureligine is sebebiyle yurtdisindayiz. Buraya geldigimizden beri yabancilardan degil Turklerden yana buyuk hayal kirikliklari yasadik.O konulara hic deginmeden asil konuma geleyim.

Sadece disarda bazi ortamlarda gorustugumuz ve sicaklik duydugum bir bayan iki hafta once ilk dogumunu yapti. Kizin annesi vefat etmis, yasasa gubette dogum yapan kizina yetisirdi eminim. Lohusalik hali benim icin duygu yogunlugu bakimindan ozel bir donem. Butun bunlari dusunerek onu memnun edip sevindirmek istedim.

Evde kucuk cocugumu aglatarak guzel guzel ikramlar hazirladim. Bayana da haber verdim ve dedigim saatte de dogum ziyareti icin bir elimde cocugum bir elimde ikramlar kapisini caldim. Oturduk biraz; sohbet, dogum hikayesi derken yarim saatten biraz fazla zaman gecti. Kisa olmasi gerektigi icin de iyi dilek ve dualarla ayrildim evden. Kapidan ciktim ama inanin soktaydim. Ben ondan bana hizmet etmesini lohusa haliyle asla beklemem ama ilk defa gittigim evden de en ufak bir ikram almadan ayrilmak cok zoruma gitti. Benim kendi hazirladiklarimi soylese ben kendi elimle ikram ederdim. Bir meyve suyu ya da cikolata ile de olsa beni sayip evime gelen birine mutlaka izzeti ikramda bulunmam lazim. Kaldi ki bu isler Turkiye'de o kadar guzel yapiliyor ki "bebege hosgeldin" esyasi ve ikramlari ayri bir pazar oldu artik. Bayan normal dogum yapti son derece de kolay oldugunu anlatti. Ayaktaydi yani. Sezeryan olsa ameliyelat derim kendime teselli veririm ama anlamakta zorlaniyorum."Allahim dedim seytan kolumda ben senin rizana talibim" desem de uzun sure saskinligimi uzerimden atamadim.Fikirlerinizi merak ediyorum.

bu hatun nereli yabancı anladığım kadarıyla belki onların adetlerini öyle bişey yoktur hani doğum ziyarete gelene ikram sunulmaz nebilim öyle geldi aklıma

Güzel şeyler bunlar tabi. Bizdede misafir boş bi çayla bile gönderilmez mutlaka bi ikram yapılır. Doğumu yaklaşan kadının evine gidilir pastalar börekler yapılır buzluğa atılır. Anane babanne baklava açar getirir her geçmiş olsuna çocuk görmeye gelene ayrı ayrı servis yapılır.
Hiç kimse yoksa yanında pastaneden bi tatlı alınır yine verilir.
Ama eşimin tarafında yok böyle şeyler.. Kimine göre bu normal. Çok üstünde durmamak lazım..

hasta ziyareti de olsa eve her gelen misafire ikramda bulunulmalı haklısınız. bazılarının huyu böyle demekki.

bu hatun nereli yabancı anladığım kadarıyla belki onların adetlerini öyle bişey yoktur hani doğum ziyarete gelene ikram sunulmaz nebilim öyle geldi aklıma
Yabanci uyruklu falan degil Turk; Egeli oldugunu biliyorum sadece. Egeli arkadaslari da tenzih ederim. Kisi kendinden mesuldur.

Bir iyilik yapınca allahaşkına karşılık beklemeyin şu insanlardan...Neler yaşadığını bilemezsinizki belki daldı belki sizi yakın hissetti sizden bekledi,zaten yarım saat dediğiniz neki..Aynı şey benimde başıma geldi çok sevdiğim bir arkadaşa gittim annemle nice sonra bi bardak çay içtik ama biliyorum ki öyle birileri değiller,o an kaynana görumce kızın annesi kayınpederi falan tartışma yaşamışlar,kız sessizden soylediydi bana..belki onunda dalmasini gerektiren bir sıkıntısı olmuştur olamaz mı?

Kim ister ki misafirini öyle göndermek ?
Aklina bile gelmemiş olabilir, siz o kadar zahmet vermişken bir daha sizden hizmet bekliyor gibi olmak istememiştir, mutfagina bir yabancinin girmesini istemiyor olabilir ya da onların adetlerde yoktur böyle bir şey.
Şok olacak bir durum değil bence .
1 hafta önceden haber verip gittiğimiz yerde çayla yollandik biz :KK70:

Bir iyilik yapınca allahaşkına karşılık beklemeyin şu insanlardan...Neler yaşadığını bilemezsinizki belki daldı belki sizi yakın hissetti sizden bekledi,zaten yarım saat dediğiniz neki..Aynı şey benimde başıma geldi çok sevdiğim bir arkadaşa gittim annemle nice sonra bi bardak çay içtik ama biliyorum ki öyle birileri değiller,o an kaynana görumce kızın annesi kayınpederi falan tartışma yaşamışlar,kız sessizden soylediydi bana..belki onunda dalmasini gerektiren bir sıkıntısı olmuştur olamaz mı?
Haklisiniz isin o boyutu da var ama konustuk her sey yolunda gayet rahat ve iyi gorunuyordu.Muhabbette bir skintimiz yoktu. Zaten kemdime kiziyorum guya Allah rizasi gozeterek gittim ama takildim kaldim iste...

Yapmayın, ilk kez evine gittiğiniz insanı hemen yaftalamayın. Her gittiğinizde böyle yapıyor olsa amenna ama daha ilk kez yahu. Belki sıkıntısı var, belki daldı gitti, belki o kadar çabuk kalkacağınızı tahmin edemedi.

Cok ayip etmis. Bende avrupada yasiyorum, bugune kadar hickimsenin evinde oyle bir muamele gormedim. Yeni dogum yapan insanin evinde genelde tam tersi; bisuru ikramlik olmasi gerekmezmi? Es dost akraba arkadas yapar getirir, tipki sizin yapip goturdugunuz gibi.
Kisi kendinden meshuldur, ayip etmis.

bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır,en azından ikram yapmasa bile bir kahve lokum ikram edilebilinir,bu tür şeyler aileden görülür görgü ile yapılır,

Kim ister ki misafirini öyle göndermek ?
Aklina bile gelmemiş olabilir, siz o kadar zahmet vermişken bir daha sizden hizmet bekliyor gibi olmak istememiştir, mutfagina bir yabancinin girmesini istemiyor olabilir ya da onların adetlerde yoktur böyle bir şey.
Şok olacak bir durum değil bence .
1 hafta önceden haber verip gittiğimiz yerde çayla yollandik biz :KK70:
Mutfaklar amerikan mutfak:) Zaten gozumuzun onunde ama tabi her ibtimal var. Bilmiyorum ama benim alisik olmadigim bir durum...

Haklisiniz isin o boyutu da var ama konustuk her sey yolunda gayet rahat ve iyi gorunuyordu.Muhabbette bir skintimiz yoktu. Zaten kemdime kiziyorum guya Allah rizasi gozeterek gittim ama takildim kaldim iste...
HAKLISIN TABİKİ İNSAN Bİ AN ŞEYTANA KAPILIYO AMA BOŞVER. O SANA GELDİGİNDE SEN ONA İKRAMDA BULUNURSUN ODA TÜRKİYEDE BÖYLE ADETLERİN OLDUGUNU HATIRLAR :)

Yani ona bir şey diyemem tabi.
Bizde misafire çok önem veriririz çeşit çeşit neler neler yapariz ama çayla agirlaniriz çoğu yerde :) Bu da huy mu yetiştirilme tarzi mi bilemem tabi. .
Mutfaklar amerikan mutfak:) Zaten gozumuzun onunde ama tabi her ibtimal var. Bilmiyorum ama benim alisik olmadigim bir durum...

Merhaba arkadaslar. Benim paylasacagim konu dert degil ama bir konuda degerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Gecici bir sureligine is sebebiyle yurtdisindayiz. Buraya geldigimizden beri yabancilardan degil Turklerden yana buyuk hayal kirikliklari yasadik.O konulara hic deginmeden asil konuma geleyim.

Sadece disarda bazi ortamlarda gorustugumuz ve sicaklik duydugum bir bayan iki hafta once ilk dogumunu yapti. Kizin annesi vefat etmis, yasasa gubette dogum yapan kizina yetisirdi eminim. Lohusalik hali benim icin duygu yogunlugu bakimindan ozel bir donem. Butun bunlari dusunerek onu memnun edip sevindirmek istedim.

Evde kucuk cocugumu aglatarak guzel guzel ikramlar hazirladim. Bayana da haber verdim ve dedigim saatte de dogum ziyareti icin bir elimde cocugum bir elimde ikramlar kapisini caldim. Oturduk biraz; sohbet, dogum hikayesi derken yarim saatten biraz fazla zaman gecti. Kisa olmasi gerektigi icin de iyi dilek ve dualarla ayrildim evden. Kapidan ciktim ama inanin soktaydim. Ben ondan bana hizmet etmesini lohusa haliyle asla beklemem ama ilk defa gittigim evden de en ufak bir ikram almadan ayrilmak cok zoruma gitti. Benim kendi hazirladiklarimi soylese ben kendi elimle ikram ederdim. Bir meyve suyu ya da cikolata ile de olsa beni sayip evime gelen birine mutlaka izzeti ikramda bulunmam lazim. Kaldi ki bu isler Turkiye'de o kadar guzel yapiliyor ki "bebege hosgeldin" esyasi ve ikramlari ayri bir pazar oldu artik. Bayan normal dogum yapti son derece de kolay oldugunu anlatti. Ayaktaydi yani. Sezeryan olsa ameliyelat derim kendime teselli veririm ama anlamakta zorlaniyorum."Allahim dedim seytan kolumda ben senin rizana talibim" desem de uzun sure saskinligimi uzerimden atamadim.Fikirlerinizi merak ediyorum.
kimi kimsesi yoksa ufacık bebekle yapamamış olabilir ki zaten doğum yapan kadından ikram beklenmez ,ona ikram götürülür evinde yemeği pişirilir ki kadın sadece kendisi ve çocuğu ile ilgilensin diye .

Ne olursa olsun kadın doğum yapmış ve yalnız yani aklı karışıktır.
Hem ne olmuş bir bardak birşey içmediyseniz ?
Ben bunda şok olup konu açacak birşey göremedim

Aklima geldi de
3 yil once kizim dogdugunda ne annem ne kv kimse birsey hazirlamadi
ben zaten cahil panik
gelenimde pek olmadi 2.3 komsu ama bombos ugrayip kapidan gittiler :)
Pek cevrem yoktu o zaman

bende uzuldum simdi
normalde boyle degilimdir ama o donem hic dudunmemistim boyle
simdi doguma 3 hafta kaldi :)
Hemen hazirlik yapmaliyim o halde :)

Pardon da kadın sizden öyle bir istekte bulunmamış gel bana ikramlıklar yap getir de dememiş. Siz kendiniz düşünüp yapmışsınız zaten yarım saat oturmuşsunuz. Rahat doğum yapmıış olması, ayakta olması yorgun olmadığı anlamına gelmez. Bakın kimsesi de yok yanında ve yeni doğan bir bebekle uğraşıyor muhabbet sohbet derken akıl edememiş olabilir. Eğer böyle yok ikram etmedi şunu bunu yapmadı diyecekseniz kimseye birşey yapmayın da gitmeyin de çünkü hiçbir değeri kalmıyor yaptıklarınızın o kıymetini bilir bilmez siz yapmışsınız Allah rızası için yani. Bana böyle şeylere takılmak saçma geliyor.

X