• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 1 ay var kaynanam gelmek istiyor

mevsimbahar18

Oğluşunu bekliyor💙
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
525
312
18
22
Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım

Valla camlar pencereler mutfak dolaplari falan silinecek ama simdiden gelirsen tüm is sana kalacak ben yine annemle ufak ufak hallediyorum ama simdiden gelirsen oda sen geldin nasilsa diye elini ayagini ceker sen bilirsin, bence 1 hafta kala falan gel simdiden belin bükülmesin diyebilirsin 🥴
Dogumdan sonra da duruma gore cinnet gecirecegin bir zaman planlarsin 🥴
3 ay cok cunku kv ile hasir nesir olma suresinin 🥴

Doğumuma 1-1,5 ay var kaynanamla aynı şehirde yaşıypruz ama aramızda 1 saat mesafe var şimdiden gelip kalayım diyor bende şuan işlerimi yapabiliyorum son günlerde gelirsin dedim ve annemle aramızda 10 dakika mesafe var ihtiyacım olsa o gelir kaynanamda evet iyi niyetli düşünüyor ama gelip 3 aylık olana kadar kalırım diyor ben kimsenin kalmasını istemiyorum şartlar ne gerektirir bilemem tabi ama aynı şehirde şimdiden gelip kalması tuhaf değil mi eşimde ne gerek var gelmene şimdiden dedi olsun geleyim diyor ne yapayım
Esimle beraber bakmak istiyoruz 4 ay kalamazsın diyeceksin bu kadar basit. Gelirse geri gönder aman kırılır deme çıldırtır seni. Ayrıca o profil fotosu ne bacim ya

Kimseyi kırmadan uygun dille söylemek lazım hani açıkçası gelip her şeye karışıp can sıkacak biriyse def edin ama diğer türlü misler gibi temizlik yemek oohh keyfim yerinde geldi

Kaynana loğusalığı berbat bişey diye tecrebe ettim ben bdv de
Gelmesini istemiyorsanız gelmesin ilk sizin konforunuz isteğiniz gelir
Benim KV bende kalmıyordu her gün geliyordu ona rağmen evden kovdum 5. Gün, dayanamadım her şeye karışıp olumsuz konusmasina. Cekilmiyolar. Anne baba kendi bebeğine gayet iyi bakabiliyor.

Kaynanam ilk çocuğumda 1 buçuk gün geldi, ikincisinde hiç gelmedi sağolsun. Fazlasını da ben çekemezdim zaten. 1 ay, 2 ay çok uçuk süreler

Kayınvalidenizle muhabbetinizi siz daha iyi bilirsiniz istemıyorsanız net bir dille bebekle biz aile bağı kurmadan başkasını istemıyoruz diyin geçin . eşinize tane tane anlatın
gece bebek uyumayınca gündüz uyudu diyelim bebek bu sefer de siz kadın yalnız kalmasın die yatmak isteseniz ayıp olur die odanıza cekılıp yatamayacaksınız sürekli göğsünüzde olsa belki rahat edemeyeceksınız öğlene kadar yatak keyfiniz varsa yapamıcaksınız bebekler anne göğsünde guvenlı hissedip orda kalmak istiyor eşinize söyleyin rahat edemem die siz söyleyemezseniz eşiniz söylesin sonuçta sizinde aileniz var kaynana var die üç gelecekse anneniz bir gelir .

Ayrıca sizin için önemlimi bilmiyorum ama karı koca ilişkisi die de bisey var sonuçta gebelikten çıkacaksınız son aylarınız belki zor olmustur eşinizle gereken vakti gecırememıssınızdır , bebegı uyutup yan odaya geçmek isteseniz yada duş almak isteseniz nolacak 3 ay kadın tepenizde mi bekleyecek

Kötü olmuş ama hak etmiş
Susmuyorlar herşeyi onlar biliyor zaten
Benim için iyi oldu stressiz bir şekilde bebeğe bakmaya devam ettim kendisi istediği gibi gelip gidemedi. Uyardım kaç kere böyle yapma diye, kendi hatasi

Ben benimkini evden kovdum 5. Gün dayanamadım her şeye karışıp olumsuz konusmasina. Cekilmiyolar. Anne baba kendi bebeğine gayet iyi bakabiliyor.
Su an gorusuyor musunuz peki
Nasil kovdunuz ya boyle detayli anlatsaniz da iki keyiflensek hic boyle olaylara rastlamiyorum cunku🥴
Benimki ben kovmamama ragmen beni evden kovdu karin demisti esime🥴
Keske kovsaydim da yalan olmasaydi
Kovmamis olup kovdu diye iftira atilmasi cok ahlaksizca cunku🤓

Su an gorusuyor musunuz peki
Nasil kovdunuz ya boyle detayli anlatsaniz da iki keyiflensek hic boyle olaylara rastlamiyorum cunku🥴
Benimki ben kovmamama ragmen beni evden kovdu karin demisti esime🥴
Keske kovsaydim da yalan olmasaydi
Kovmamis olup kovdu diye iftira atilmasi cok ahlaksizca cunku🤓
Sürekli ay çocuk hasta mi oldu ay sütun mu az ay ememedi doymadı şunu yap bunu ye deyip duruyordu. Annem de var bu arada, o bir şey demiyor cok gerekmedikce zaten benim sinirlendiğimin farkında.

En son bebeği emzirirken tepeme dikildi şöyle tutman lazım bak tutamiyorsun göğsünü falan diyor o sırada çocuk ağlıyor. Daha önce de uyarmıştım kendisini su olumsuz konusmalarini bırak stres oluyorum diye... Benim şalterim bir attı, çocuğu verdim eşime lavaboya gittim bir yüzümü yıkadım. Ama var ya camdan atacağım kadını, herrrr şeye mudahele ediyor. Bebeğin emzigini bala batiralim demişti mesela, çocuğu mu öldüreceksin demiştim. Neyse gittim içeri aldım çocuğu, bu bir şeyler demeye çalışıyor hala, YETER ARTİK HERKES EVİNE HAYDİ diye bağırdım. Bu ama mama derken eşim girdi koluna kapıya götürdü. Daha sonra bir olay daha oldu 1 2 ay gelemedi eve. Şimdi görüşüyoruz ama çok mudahele edemiyor tabii. Hamileyken de çok karışmıştı çok uyardim. Kocam da konuştu ama huylu huyundan vazgecmezse gider evine.

Çocuk sizin çocuğunuz, otoriteyi elinize alın bacılar. Söyleyeceğim bu kadar:)

Siz isteğinizi eşinize söyleyin o söylesin annesine. Siz söylerseniz kötü olursunuz, oğlu söylerse kabullenir.

Sürekli ay çocuk hasta mi oldu ay sütun mu az ay ememedi doymadı şunu yap bunu ye deyip duruyordu. Annem de var bu arada, o bir şey demiyor cok gerekmedikce zaten benim sinirlendiğimin farkında.

En son bebeği emzirirken tepeme dikildi şöyle tutman lazım bak tutamiyorsun göğsünü falan diyor o sırada çocuk ağlıyor. Daha önce de uyarmıştım kendisini su olumsuz konusmalarini bırak stres oluyorum diye... Benim şalterim bir attı, çocuğu verdim eşime lavaboya gittim bir yüzümü yıkadım. Ama var ya camdan atacağım kadını, herrrr şeye mudahele ediyor. Bebeğin emzigini bala batiralim demişti mesela, çocuğu mu öldüreceksin demiştim. Neyse gittim içeri aldım çocuğu, bu bir şeyler demeye çalışıyor hala, YETER ARTİK HERKES EVİNE HAYDİ diye bağırdım. Bu ama mama derken eşim girdi koluna kapıya götürdü. Daha sonra bir olay daha oldu 1 2 ay gelemedi eve. Şimdi görüşüyoruz ama çok mudahele edemiyor tabii. Hamileyken de çok karışmıştı çok uyardim. Kocam da konuştu ama huylu huyundan vazgecmezse gider evine.

Çocuk sizin çocuğunuz, otoriteyi elinize alın bacılar. Söyleyeceğim bu kadar:)
Ben kvyi evden kovsam kendini merdivenlerden birakir asagiya😆
Kovmamama ragmen bahceye inip ahh vahh komsular evden de kovulduk demeyiz artik diyip ayilip bayilan biri kendisi😃 gorusmuyorum sukur🧿🧿🧿🧿😀

Ben kvyi evden kovsam kendini merdivenlerden birakir asagiya😆
Kovmamama ragmen bahceye inip ahh vahh komsular evden de kovulduk demeyiz artik diyip ayilip bayilan biri kendisi😃 gorusmuyorum sukur🧿🧿🧿🧿😀
Hiç umurumda olmazdı valla. İyi yapıyorsun çekilmez bunlar. Ya ne olur iyi davranayim da aramız kötü olmasın diye düşünseler? Bana da çok cevap veriyorsun dediler, çok konusmasinlar o zaman dedim. Onlar her istediğini diyecek gelinler susacak ohh

Kaç ülkede yaşadım kaç milletten kadın tanıdım, doğumdan önce evi kırklayan, dolap içlerine kadar silene rastlamadım. Yapan yapsın, içine sinen var sinmeyen var sözüm yok ama mecburiyet de yok. Kayınvalide veya başkası niye aylarca doğum yapmış kadının evinde kalır? Millet doğuruyor, kocasıyla bebeği alıp eve gidiyor, bir hafta on gün içinde normal yaşamına dönüyor. Evet bebek ekstra zor bebektir anne tek başına altından kalkamaz, o durumda baba iznini uzatır hem eşine hem çocuğa bakar. Bizde haklı olarak kocalara güvenilmiyor çünkü anneleri onları büyütürken hiç iş yaptırmıyor. Yurt dışında erkekler tuvaletinde bile bebek bezi değiştirme üniteleri var. Adamlar mamasından gazına uykusuna kadar bütün gün bakabiliyor.

Ben siz olsam -ki oldum- kendi annem dahil kimseyi almazdım. Babasıyla beraber bakmayı planladık, işler yürümezse yardım lazım olursa sizi çağırırız derdim -dedim. Emzirme dışında babalar da her şeyi yapabilmeli. Annesi çocuğumu doğursun, onun annesi veya benimki de gitsin onlara baksın rahatlığını vermeyin. Yıllık iznini doğuma göre planlasın ve evde yeni doğmuş bebeğine baksınlar.

Back
X