Doğuma Hazırlık Doğuma az kalan anne adayları bakarmısınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gamze0909

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
87
10
38
34
Aydin
Arkadaşlar 39. Haftamdayım bana ne catı muayinesi yapıldı nede ağrım olmasına rağmen acılmam olup olmadığına bakılmıyo ama doktor normal doğum yapacaksın bi sorun yok deyip gönderiyo. Catı muayinesi olmadan doğum yapan var mı???

Sanrm her dr farklı bir metodu var ben yeni doğum yaptm ve 38. Haftada nst de sancı çıktığı için açılma varmı diye bakmıştı ama bende çatı muayenesi olmadım canm yani olcaksn falan demedi

Aslında son haftalarda n st ye bağlar ve sanc i çıktı y sa çatı muayenesi yapıyor Dr. Lar.ben de öyle olmuştu.

Kasilmalarin belli bi duzende ve belli siddette olmasi gerekir muayene edilmek icin. Bebek iyiyse dinlenmeyle gecen kasilmalariniz varsa buna yalanci kasilma diyoruz. Kasilmanin ozellikleri onemli bu baglamda.Alttan muayeneye gerek duymuyoruz. Bunun disinda Sik ve her firsatta muayene edilmesinden yana degiliz biz saglikcilar enfeksiyon riski var. Catiya gelince doguma yakin bi zamanda yapılabilir doktorun istemine gore değişir. Zaten dogum zamaninda geldiginizde catiniza vaginal muayenenize bakilacaktir.

Cati muayenesi genelde dogumu tetikledigi için geç bir zaman da yabi doğuma çok az kala yapılıyor genel de en azindan benim doktorum bu şekilde dedi bana demekki bebek çok sağlıklı ve kanala girmiş gözüküyor ki çatı muayenesini uygun görmemiş henüz aksi bir durum yok yani hersey sağlıklı ve normal

Ben de şimdi hamileyim. Bir tane de 2,5 yaşında kızım var. İlk hamileliğimde ben de normal doğum yaptım ve çok da istiyordum zaten. Doktorum bana da çatı muayenesi yapmamıştı. Hiç mi yapmayacaktı yoksa 17 gün erken doğum yaptım; o yüzden mi öyle denk geldi bilmiyorum ama...

Merhaba birsey sormak istiyorum benim bu birkaç gündür vajinamda ağrı var bebek hareket ettikçe aniden bir ağrı giriyor kasılma bu mu bilmiyorum ama belimde ağrı olmuyor olmaya esnada bir anlık birsey ama çıkacakmis gibi çok şiddetli bu normal mi günde 7 8 kere böyle dün gece de uykumda iki kere oldu

son 3 haftam kaldı doğuma. bunları okudukca daha çok heyecanlanıyorum..

Kizlar bende 2 haziran da doğum yaptım 31 mayısta hastaneye yattım 2gün suni sancı çektim normal doğum için çatim da musait ti ama acilmam olmadı o yüzden 2. Günün sabahında epidural sezeryan la bebisimi kucağıma aldım valla dogüm şeklini biz değil bebek belirliyormus ben her şeyi denedim normal olsun diye ama gene de sezeryan ile doğdu benim Civcivim :)))

Haftaya çatı muayenem olacak benimde nst normal çıkmıştı ama plesanta önde ne yazık ki normal olsun istiyoruz ısrarla. Haftaya 38. Hafta olacağız çatı için normal süre sanırım. Hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…