doguma giderken bir kac sorum var

ladybug_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
96
43
83
38
Arkadaşlar merhaba benim gibi ilk kez anne olacaklarannlerimizden bildikleri konularda birkaç sorum simdiden tskler :)

1. Philips avent gogus kalkani aldim kullanimini okudum fakat en fazla 40 dk takilmalidir diyor onu anlamadim 40 dk sonra cikarip sonra ne zaman takicam günde 40 dk mi ????

2. Ozel hastanelerde doğum odasi susleniyormu yoksa mmalzemeleri biz mi goturuyoruz benim normal doğum olacak inşallah kim ne ara susleyecek onu da bilmiyorum :(
3. hastane icin bebegime canta hazirladim kendime de hazirliyorum bebegin sigmayan esyalarindan da koycam fakat nerdeyse bir kucuk valiz oluyo abarti mi olur hastaneye oyle gitmek

4. Bir de 38. Haftadayim haftada bir kontrol var ozel hastaneye gidiyorum ama kontroller cok kisa suruyo sanirim nedeni de benim hic soru sormamam ne soracagimi bilemiyorum doğum konusunda ordsn burdan okuduklarim duyduklarim ama doktoro ne sorcam nasil sorcam bilemiyorum :(

göğüs kalkanı hakkında bir bilgim yok hatta ne olduğunu dahi bilmiyordum şimdi baktım

evet özel hastanede doğum odası süsleniyor daha doğrusu her zaman süslü duran odalar var genelde kapıda süs oluyor başka da birşey olmuyor

bebeğin için iki takım bebek bezi ve battaniye, kendinede gecelik terlik, iç çamaşırı , alman yeterli olacaktır, ama özel almak istediğin şeyler varsa bilemem

38 haftadan sonra zaten kiloya kafa çapına bakılıyor bide nts ye bakılıyor,

bunun dışında sancıların gelince korkma, ve bol bol gezin derin nefes al ama nefesi yavaş yavaş mum üfler gibi ver inan çok işe yarıyor, umarım sağ salim yavruna kavuşursun

Göğüs kalkanını arkadaşın kullandı
Çok memnunda göğüs uçları mantar oluyordu ve sürekli kullanıyordu

Özel hastanelerde süsleniyor fakat öyle hsın Şahım şeyler olmuyor

Son günlerde bebeğin sağlığına bakılır nar alırlar

hastane için kendine pijama terlik ve iç çamaşırı ve ped koy istersen bebek için çarşafta koy altına serilsin bebeğe hastane çıkışı ve ve penye battaniye ve şapka koymayı unutma aslında alacagın bir çok şey işine yaramayacak valiz olduğu gibi eve geri gelecek ama yinede yanına al ne olur ne olmaz hayırlı doğumlar...

Benim götürdüklerim yetmemişti
Bebeğime extra şeyler almak zorunda kalmıştım

2 has çıkışı iç body pantolon
Erkek olunca bezini yapınca tapıyor kaka yani mekenyumu sık yapmıştı taşmıştı

Kan bulaşmıştı vsvs

Kısaca yetmemişti

benimde aklıma takılan şeylerdi 2,3 ve 4.doktorun muayanesine gidiyordum ve gittiğimdede soracaklarımı unutuyorum hep bebişimi görme telaşından.yakın zamanda bağlı olduğu hastaneye gidip ihtiyaç listesini öğrenicem ayrıntılarıda burada paylaşırım öğrenince

Merhaba dogum yaptiniz mi :)
evet doğum yaptım .. :)
göğüs kalkanları pek işime yaramadı
hastaneyi arayıp sordum hastane odası süsülenmiyormuş biz süsledik
valizler abartı olmadı çünkü sezaryen doğum yaptım ve iki gün hastanede kaldım anca yetti herşeyden bol bol koymakta fayda var
bir de doktora pek bişey sormamıştım aslında sormak lazımmış çünkü ben kendimi normal doğuma hazırlamıştım pat son kontrolde kordon dolanmasından ötürü sezaryene karar verildi çok üzüldm çok ağladım ama geçti.. kordon dolandığını da biliyordum fakat bundan ötürü sezaryen doğum yapacağımı bilmiyordum belki normal de yapılabilirdi ama doktor öyle söyledi ve öyle oldu..

evet doğum yaptım .. :)
göğüs kalkanları pek işime yaramadı
hastaneyi arayıp sordum hastane odası süsülenmiyormuş biz süsledik
valizler abartı olmadı çünkü sezaryen doğum yaptım ve iki gün hastanede kaldım anca yetti herşeyden bol bol koymakta fayda var
bir de doktora pek bişey sormamıştım aslında sormak lazımmış çünkü ben kendimi normal doğuma hazırlamıştım pat son kontrolde kordon dolanmasından ötürü sezaryene karar verildi çok üzüldm çok ağladım ama geçti.. kordon dolandığını da biliyordum fakat bundan ötürü sezaryen doğum yapacağımı bilmiyordum belki normal de yapılabilirdi ama doktor öyle söyledi ve öyle oldu..
Merhaba , benim de 2 haftamum sezeryan ile olacak inşallah. Sezeryan deneyiminizi paylaşmanız mümkünmüdür ? Boğaza genel anesteziden sonra entübasyon tüpü takıldığını okudum , doğum sonrası neler hissettiniz herhangi bir rahatsızlığınız oldumu dikişler ve boğaz tüpünden kaynaklı ? Teşekkürler şimdiden..

Back
X