Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Benim çocukluğumda şuan var mı bılmıyorum ama bi 10-15sene önceye kadar kızın ailesi toruna kılık kıyafet ıhtıyac ne varsa onları yapardı bohça adı altında ,erkek ailesi de mobılyasını işte beşık araba vs onları alırdı. Kız tarafı erkek tarafına bohç götürürdü işte bebek doğunca .şimdilerde nasıl bılmıyorım ama annem doğum oncesi bor dolu kıyafet onluk hastane çıkışı örgüsü battanıyesı ne varsa almıştı. Bir mıktar da para bırakmıştı eksık ne varsa alırsınız diye. Kayınpederım künye ,kayınvalidem ise hem kıyafet orguler vs hem de bir mıktar para bırakıp kendine altın al yada hastane masrafları demişti, kızları da bekar olmasına rağmen çeyrek altın ve yıne bir dolu kıyafet oyuncak vsartı mobılyasını almıştı 4sene önce .bu biraz ailelerin maddi durum ve gonullerınden ne koparsa durumu. Torun yeğen sonuçta .

Ben zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..
Demek ki siz yeterince ağzının payını verememişsiniz bu kadının.
Anne sürekli örnek verip duruyorsun da benim bi arkadaşımın kv si de şunu şunu almış erkek tarafı da bunu bunu almış ama ben görgülü bi insan olduğum için sağda solda anlatmıyorum bunları deyin .
Bu kadar şeyi diyip ailenize laf sokulmasina izin veriyorsanız zaten diyecek bir seyim yok size.

Benim kayınvalidem de bebeğin odası ve tüm gereksinimleri kız tarafına aittir demişti 1 keresinde. Adetmiş.
Bende şakayla karışık bizim adetlerde de doğum yapan geline erkek ailesi 30 tane burma bilezik takar dedim. Sonra da yapıştırdım ne de kolay dimi karşı tarafa adet yüklemek diye güldüm. :KK70: İlk ve son söyleyişi oldu zaten. :KK70:
Kimse kusura bakmasın benim çocuğumun derdi babamı mı gerecek. Onlar da almasın. Kimse almasın yahu anası babası alsın çocuğunun eşyalarını.
Vallahi bravo işte bize böyle hakkını koruyan lafını caat diye yapıştıran gelinler lazım.
Benim kv anama babama laf sokacak ezmeye çalışacak o lafı ağzına tikarim uygun bi şekilde.O nedenle konu sahibi de bu fırsatı vermiş gibi geldi bana.

Eskiden bizde de vardı bebek doğduktan sonra beşiği ve hediyeleri alınır bebek mevlidi gibi tüm akrabalar bebek görmeye giderdi ama diğer ihtiyaçları da babanesi alırdı. Ama bu çifte destek olmak için yapılan bişeydi. İhtiyaçları karşılansın diye insanlar alabileceklerini üstlenirdi. Şimdi pek yapan kalmadı. Ben de 3 haftaya bebişimi bekliyorum inşallah. Kimseye bişey aldırmadım. Annemlerde ne lazım ne alalım dediler bişey lazım değil dedim. Babanesi ısrar etti, beşiğini beğenin biz alalım diye, gerek yok zahmet etmeyin dedik. Zaten sürekli kıyafet alıyor, örüyorlar vs. Bir daha söylerse beşik dışında herşeyi babaneye kitleyiverin. Çok gıcık oldum kv nize . isim meselesi gelince dedesinin adını koyun yok babanesinin adını koyun diye başlayacaklar kesin. Eşinize de bebeğimin herşeyini kendim yapmak istiyorum kimse karışmasın deyin.

Konulariniza biraz baktim da sizi somuruyorlar sizde cevap veremiyorsunuz...azcik gözunuz acik olsun..parayla ezilmek igrenc birsey ..kv kendi vermiyor sizin ailenizden istiyor asiri acikgözler ..en sevmedigim insan tipi... anneme ben olsam inadina aldirmam ..kocanizda ayri sorunlu annesinin oglu ...

Erkek tarafına ne yapmak düşüyor diye sorun o zaman siz de.. İnsan gönlünden gelir alır, onun görevi bunun görevi diye bir şey mi var yahu?

Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.
Siz de eşinize diyeceksiniz ki benim ailem hiç bişey yapmak zorunda değil. Doğuma para vereceğim felan ne bileyim çok çirkin konuşmalar, tabi ki verecek bebeği sizin aileleriniz mi yaptı? Şahsen kendi ailemi zor duruma sokup asla masraf ettirmem. Hatta bırakın masrafı ben aileme bu şekilde laf ettirmem. Eşim de benimle böyle konuşamaz zaten, konuşursa da alacağı tepkiyi bilir o yüzden konuşmaz. Bende hamileyim allah nasip ederse, annem beşiği ben alacağım dedi ama bu konuda ne kayınvalideme ne de eşime bir laf düşer. Kendi içinden gelmiş yapacağım dedi bunu herhangi biri asla zorunluluk kılamaz, kılsa da inadımdan ben yaptırmam. Lütfen kendi ailenizi ezdirmeyin ve tabi ki kendinizi. Kayınvalideniz böyle bişeyi tekrar ederse, bizim tarafında adeti erkek tarafı geline 5 tane burma bilezik takar doğumda yapacak mısınız diyin. Bakalım ne diyecek kayınvalide. Yapamam durumum yok derse de ne ala, biz herşeyi kendimiz yapacağız zaten aileler karışmayacak dersiniz. Eşiniz sizi dinlerse tabi.

+1000
Sadece annesinin değil adamın beklentisi bitmemiş ki kadının ailesinden
Her şeyi bedavaya getirmeye çalışıyor adam
Sanki 5000 doğum parasını tek o ödüyor
Başka hiç bir baba ödemiyor
Ben bebeğimin odasını da arabasını da alırım kimseden bir şey beklediğim yok diyememis adam
Valla ben anlamıyorum ya böyle bir durum olsa kayınvalidem böyle şeyler dese benim eşim benden çekinir bırakın üstüne konuşmayı, ben anlamıyorum bazı erkeklerdeki bu konuşma cesaretini nereden alıyorlar.

Evet öyleymiş sonradan okudum onu. Size tek bir tavsiye verebilirim, hayatta kimse için ailenizi üzmeyin. Kayınvalide kırılmasın ama benim annem ezilsin büzülsün öyle mi? Eşiniz de bir garip, kendi ailesi ne yapacakmış diyor mu bir şey?
Az önce konuştuk eşimle. Çok abartıyormuşum. Neden aileme annesinin beklentilerini söylemişim. Aileler saçmalıyor olabilirlermiş, o benim ailemden birşey beklemiyormuş. İyi de senin annen bekliyor dediğimde de, olabilir geleneksel kadın, çok büyüttün bunu almazlarsa almasınlar bişi olmaz dedi. Lafını edecek sonrasında ailemi ezecek, neden zaten biz almıyoruz dediğimde de büyüttün bunu yapacakları kadar yaparlar dedi. Ben sanki kendimden uydurdum herşeyi. Hır çıkarıyormuşum gereksiz, huzurunu bozuyormuşum.

Valla ben anlamıyorum ya böyle bir durum olsa kayınvalidem böyle şeyler dese benim eşim benden çekinir bırakın üstüne konuşmayı, ben anlamıyorum bazı erkeklerdeki bu konuşma cesaretini nereden alıyorlar.
Mesleği gereği eşimin ağzı inanılmaz iyi laf yapar. Bir münazaraya tutuştuğunuzda mümkünü yok üste çıkamazsınız. Hep haklıdır. O yüzden en sonunda ben tartışmalarımızda genelde yeter artık son bulsun diyip bitirmeye çalışıyorum. Muhattap olmuyorum en sonunda.

Az önce konuştuk eşimle. Çok abartıyormuşum. Neden aileme annesinin beklentilerini söylemişim. Aileler saçmalıyor olabilirlermiş, o benim ailemden birşey beklemiyormuş. İyi de senin annen bekliyor dediğimde de, olabilir geleneksel kadın, çok büyüttün bunu almazlarsa almasınlar bişi olmaz dedi. Lafını edecek sonrasında ailemi ezecek, neden zaten biz almıyoruz dediğimde de büyüttün bunu yapacakları kadar yaparlar dedi. Ben sanki kendimden uydurdum herşeyi. Hır çıkarıyormuşum gereksiz, huzurunu bozuyormuşum.
Bir daha lafını açmayın o zaman. Annenize de söyleyin asla bir şey almak zorunda hissetmesin kendini. Niye zora girsin yok yere. Torununa içinden geleni alır elbet. Canını sıkmasın yok yere. Kayınvalideniz bir daha lafını ederse he deyin geçin zorla aldıramaz ya. Zorbalık yapıp da başınıza kakmaya kalkarsa da eşinize o zaman söylersiniz psikolojik baskı yapıyor diye. Hem doğumdan sonra lohusalık gibi bir koz olacak elinizde. Acısını çıkarırsınız bol bol.

Bilmiyorum ama hala böyle şeylerin yaşanıyor olmasına üzülüyorum.
Kim, neyi canı isterse onu alır, ama bu zorunluluktan değil, içinden geldiği için olur. Asla böyle şeylere izin vermem. Bunun olmaması için de , gücümün yettiğince istediğimi alır koyarım. Kimseye de laf düşürmem.

Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.

Garip bir aileye rast gelmişsin.

Kv kişisi nereden çıkarıyor şunu anane yaparmış falan?
Kendi ne yapmayı düşünüyor acaba .
Şundan bundan al kullan demiş birde ,ilginç.
Anne baba olan ebeveynler zaten herşeyi yapar da şu 3. Şahıslar karışmasa çok da iyi olacak.

İnşallah canım.. Eşim samimiyetle "amaan kimse de birşey almasın biz yapacağız dese huzura ereceğim".. Neyse.. çok sıkıldım bu kadının gereksiz çıkışlarından ve cahil cahil konuşmasından. Zamanında bana "ayy keşke öğretmen olsaydın, evle daha çok ilgilenebilirdin ama neyse artık " diyen insan. ki ben doktoramı da bitirmiş akademik personelim.
Bence hiç oralı olma eşin ne derse desin herşeyi ikiniz yapın böyle diyen bir kaynanadan çöp kabul etmemek lazım ama boşverin bırakın bakalım varken elinde kim ne yapacak görsün...

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Hiç tamah etme ne bu ? İçinden geleni alsın yoksa almasın

Dine bakıyorum bu antin kuntin şeylerin hiçbirisi yok, üstüne kolaylaştırın zorlaştırmayın emrediliyor.
Eski kültüre bakıyorum bu saçmalıklar yine yok.
Ne olmuşsa şu son 50 - 60 yıl içersinde olmuş. Tamda kapitalizm denen tüketim ve gösteriş psikopatlığının insanlığın başına bela olduğu dönem. Tesadüf olmasa gerek!

Bizde de sadece besik alir kizin ailesi ama bence bebegin anne babasi almali tuhaf geliyor adettir diye insanlara bir seyler aldirmak. Zaten gonullerinden koparsa kiyafet oyuncak vs alirlar keske bu konuda elimizden bir sey gelse bu arada benimde ailem alacak sanirim besigi :110:

Back
X