Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
103
Ankara
Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alırım bunu alırım demek yok. Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Bana mı garip geliyor bu durum?
K.v. ile neden çıkıyorsun ki alışverişe eşinle hallet. K.v. ve anneye ne düşer dopumda dersen k.v. için destek değil köstek olma yeter, anne içinse destek beklenir. Sizin aileler ile olan dengenize göre bu değişir ben kendi yaşantıma göre cevapladım. Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden.

K.v. ile neden çıkıyorsun ki alışverişe eşinle hallet. K.v. ve anneye ne düşer dopumda dersen k.v. için destek değil köstek olma yeter, anne içinse destek beklenir. Sizin aileler ile olan dengenize göre bu değişir ben kendi yaşantıma göre cevapladım. Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden.
kv ile çıkmadık alışverişe.. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.. Bu haftasonu kendilerini ziyarete geldik.. Gelmişken de bebek avm lerine gidelim dedik o da geldi..

Karıştırmayın derim. Aynı düğün sırası gibidir bu doğum zamanı herkes herşeyi demeye hak görür kendine.

Sormayın fikrini. Eğer siz ödeyecekseniz hele hiç lafını bile etmeyin..

evet ailelerin adet gereği alınması gereknler var(gereksiz bi adet) ama bu durum hem maddiyat hem anlayış gerektiriyor.

En iyisi anneanne babaanne hesaplarını bi kenara bırakıp gönlünüzce yapın alışverişinizi..

Beklenti ne kadar az olursa insan daha çok mutlu olur. Böyle adetleri de ilk kez duyuyorum vallahi. Bebeğin yatak odasını su yapar bu eder diye. Öyle bir şey demedi de çok çirkin. Benim iki yaşında oğlum var kimseden bir şey beklemedik. İsteyen istediğini aldı getirdi. Hiç takmadim da filan neden beşini almadı falan niye arabasını almadı etmedi diye. Zaten bana kim bir şey alırsa hem mutlu olurum hem de gerilirim. Minnet duygusundan hoşlanmmamak mi artik ne derseniz. Çok takmayin hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi.

Kocanla al kendin
Neden onlar almak zorunda
:bicak:
Ben zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..

Esinle senin cocugun. Bunun kiz tarafi mi kalmis ayiptir sormasi. Biz cocuk icin esimle bakariz ederiz. Siz begenin biz alalim heves ettik hediye derlerse tamam deriz. Mesela esimin en yakin arkadasi ben yegenime besik alicam diye tutturdu. Besigi esimle ben secicez o alicak sagolsun. Insanin icinden gelmeli hediye. Onuda gectim torun yani bu kiz tarafi erkek tarafi kalmamis ki.
Bence siz bidahakine ben annesiyim oda babasi biz elimizden geleni yapariz cocugumuza diyin.
Benimde dogumum ekimde ama ben henuz bisey bakmadim. Ufak tefek seyler aldim. Erken degil mi biraz

Maddi olarak bizimkiler takı taktılar . Kayinvalidem diğer torunlarına yaptığı gibi besigini aldı ,birkaç el emeği hediyesi oldu, annemin ne alacagi ile ilgili hic bir yorumu olmadı. Annemler de yine el işi hediyeleri ile maddi olarak daha düşük kalacak bir eşyasını almak istediler, ama durumları olmadığı için ben kabul etmedim. Adettir dediler, dedim kendinizi zorlayarak adet yapsanız benim içime dinmez asla, boşverin kim nasıl düşünürse düşünsün , hiç sorun edilmedi eşim tarafından da.

Benim kayınvalidem de bebeğin odası ve tüm gereksinimleri kız tarafına aittir demişti 1 keresinde. Adetmiş.
Bende şakayla karışık bizim adetlerde de doğum yapan geline erkek ailesi 30 tane burma bilezik takar dedim. Sonra da yapıştırdım ne de kolay dimi karşı tarafa adet yüklemek diye güldüm. :KK70: İlk ve son söyleyişi oldu zaten. :KK70:
Kimse kusura bakmasın benim çocuğumun derdi babamı mı gerecek. Onlar da almasın. Kimse almasın yahu anası babası alsın çocuğunun eşyalarını.

Başlığı okuyunca b.k yemek düşer diyesim geldi allah affetsin :olamaz:

Yalnız düğünü erkek tarafı yapar falan gibi adetler var ama kız çocuğunun odasını kız tarafı yaparı ilk kez duyuyorum, bir yerinden uydurma olmasın? Sonuç olarak yapmak istemiyorsa istemiyordur :spor:

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
"Ben kendi zevkime göre oda yapacağım , ilk hevesim" diyin..."aileme de söyledim onlar da saygı duydu" diyin...

Benim kayınvalidem de yalnızken bana öyle birşey dedi,bizde böyle bir adet yok dedim kestirip attım.Simdi anne anne ,babanne şunu şunu alır demek yanlış olur.Herkes gönlünden ne koparsa,bütçesi çerçevesinde yapar birşeyler.Bana ve bebeğe iki taraf da takı yapmisdi.İki taraf da elime bebeğin ihtiyacı için kullanılmak üzere para vermişlerdi.Ama imkanlar doğrultusunda herşey.

Back
X