Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Ne munasebet kv mi karar verecekmis ailenin ne alacagina? Benim bildigim dogumda babaanneyede ananeyede bisey dusmez bizde oyle enazindan. Herkesin durumuna gore annemler geldi bi bileklik takti kv de altin iste bu yani gidipte aa keske su ihtiyacimizi alsaydiniz diyemeyiz yani.
Bi yatak odasi takimi turkiyede ne kadar bilemiyorum ama 1000 tl desek az bi miktar degil belki o ay 100 tl bile artmiyo ailenizde. Kv halt etmis. Bence o yussuzluge vuruyosa sizde vurun durumlarida iyiymis kv sende bi torununa bebek arabasi patlatirsin artik de.

Bizde de tum oda degil ama besigi kiz tarafi alir adetlere gore. Ben kimseye bir sey aldirmayi dusunmuyorum cunku oda yapmayacagim. Bir besigi de her turlu alirim zaten. Onlar da iclerinden ne geliyorsa alirlar artik.

Kusura bakma ama mesajlarini okurken cok sinir oldum.sen bu kafayla gidersen kendinide ailenide cok ezdirirsin..ne munasebet oyle kayivalidenin agzinin payini vermek yerine kendi ailene konuyu anlatiyorsun bu cok yanlis..kocanda annesi gibi ailenden destek bekliyor kesinlikle ikisininde sgzinin payini veririm

Hamilelikte moral bozarlar lohusalıkta moral bozarlar nedir bu gelinlerin kaynanalardan çektiği... benim de bir oğlum var daha çok minik inşallah evlendiği günleri de görürüm ama inşallah böyle uyuzluklar yapmam gelinime ya... üzülüyom valla sıkmasınlar hamişlerin canını:sinirli:

Canım eşine açık açık sor valla madem kız tarafı oda yaparmış oğlan tarafı naparmış annenler hiç mi bişe yapmıcak de. Benim arkadaşıma kayınvalidesi set takmış bşr diğerine burma takmkşlar adetmiş babaamne geline altınlar takarmjş ben öyle duydum de uydur anasını satıyım.. yok bizde öyle adet derse o zaman annemler de bişe yapmıcak de.

Vay kadına bak yaa sen kalk 100binlik araba al ama toruna bi halt alma.

Kartelin 100binlik araba nerden geldi bu para en iyisi sorma şarkısı geldi aklıma :KK48:

Şaka bi yana kaynanan tam bi uyuz:sinirli:

Ne munasebet kv mi karar verecekmis ailenin ne alacagina? Benim bildigim dogumda babaanneyede ananeyede bisey dusmez bizde oyle enazindan. Herkesin durumuna gore annemler geldi bi bileklik takti kv de altin iste bu yani gidipte aa keske su ihtiyacimizi alsaydiniz diyemeyiz yani.
Bi yatak odasi takimi turkiyede ne kadar bilemiyorum ama 1000 tl desek az bi miktar degil belki o ay 100 tl bile artmiyo ailenizde. Kv halt etmis. Bence o yussuzluge vuruyosa sizde vurun durumlarida iyiymis kv sende bi torununa bebek arabasi patlatirsin artik de.
1 yatak odası yani çocuk odası takımları 5 6 bin arası fiyatlarda bebek odası da zannedersem 3 4 bin arası olsa ki bu kv fena uyanık oğlu para harcamasın istiyor küçücük aklıyla.

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?

Çocuk sizin
Anneniz babanız kayınvalideniz mi alacak canım temel ihtiyaçlarını?
Tabiki siz almalısınız.
Bence aileler sadece hediye getirebilir o da küçük altın falan olur

İki doğumum arasında yaklaşık 4 yıl var. İkinci doğumumdan hemen sonraydı sanırım laf arasında kayınvalidem çocuğun odasını babanın yapması gerekti, nasıl yapmadı çok şaşırdım, adetmiş kız tarafı yaparmış(hiç duymamıştım bu adete ki eminim babamda(annemi evlenmeden önce kaybettim)duymamıştır). Hayır evlendiğimizde ev veren babam, her ihtiyacımıza koşan babam, ilk doğumunda set hediye eden babam, ama yatak almadı diye suçlu olan yine babam (evlendiğimizde eşimin ailesinin evime tek katkısı 2 tava). Çok sinir olmuştum o zaman, ama dediğine de pişman etmiştim.

Bir gelenek oldugunu sanmiyorum acikcasi. Ama mesela bizde toruna ilk bisikleti dede alir. :) BU bizim ailenin sahsina munasir bi gelenek :)

Ben zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..
Ne münasebet atıp tutacak. Ben olsam biz evlendik, hepimiz aileyiz, seni beni kalmadı bu işin. Kimseye de muhtaç değiliz, doğurduysak bakmasını biliriz derdim.

Hayatimda boyle sacma bir adet duymadim.
Bu tip insanlara nasil susuyorsunuz? ben olsam cat diye yapistirirdim cevabini haketmis yani. Uyanik

Benim kayınvalidem de bebeğin odası ve tüm gereksinimleri kız tarafına aittir demişti 1 keresinde. Adetmiş.
Bende şakayla karışık bizim adetlerde de doğum yapan geline erkek ailesi 30 tane burma bilezik takar dedim. Sonra da yapıştırdım ne de kolay dimi karşı tarafa adet yüklemek diye güldüm. :KK70: İlk ve son söyleyişi oldu zaten. :KK70:
Kimse kusura bakmasın benim çocuğumun derdi babamı mı gerecek. Onlar da almasın. Kimse almasın yahu anası babası alsın çocuğunun eşyalarını.
:D cok güzel demissin

Kız tarafı erkek tarafı mi kalmış yahu! Evlenilmiş bir yuva olunmuş. Bebekle ilgili herşey sadece anne babanın görevidir. Diğerleri gönülden ne geçerse elden ne gelirse onu yapar. Sizin de kayinvalidenize böyle söylemeniz gerekirdi. Kız tarafı erkek tarafı yok artık x annecim. Artık anne ve baba var, ne gerekirse biz evladımıza sağlarız Allah izin verirse. Ve nokta. Ne derse desin gerisine kulak yıkayıp evladımızı mutluluğunun tadını çıkaracaksınız. Evlenmiş barklanmissiniz artık ailenize bebek odasını siz yapacaksınız mi diyeceksiniz bu kadın sussun diye. Yok daha neler.

Bence tekrar ayni seyi soylerse siz de deyin ki
Anne bizim adetlere gore de besigin ucuna babaanne 5 tane burma bilezik takar.
Sanirim o zaman susmasi gerektigini anlar

Beklentimiz yoktu daha dogrusu beklentim .bizde kvalide bisey yapcam dedi yapmadı.yapmadiginin pişmanlığını dile getirdi yapmamaya devam etti. Yersen umrumdaolmadi onun biseyini pek istemedim.maddi olarak esimin ailesi. Zenginler amahakiki zenginler aglanirlar bbenim elimdeki uc kuruşu kapma derdine duserler.kocama etek esarp giydirsem bu kadar kvalidene benzermiş yanlis gelmiş dunyaya kocam aynı cümleleri kuruyor hep

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
yapmak zorunda değiller bence sen ve eşin alin her seyi ...onlar da bir ceyrek takar bi zahmet kalan ihtiyaclari alirsin...ben 7ay boyunca calistim giysi emzik biberon bez depoladim ..esim de odalarini yapti..esimle ustesinden geldik..aileler ceyrek takti bozduk bebek arabasi aldik..boyle mutlu ve huzurluyuz beklentimiz yok ...ayaklarimizin ustunde duruyoruz...cok sukur

İmkanı olan gönlünden geçeni alır.imkanı yoksa yanında olmaları bile dünyaya değer.rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin:anneadayı:

bir de gercekten her sey para tuzagi yazik gunah verilen paraya az al öz al ..bebek arabasi icin 1800 risk her bebek arabadan hoslanmiyor arkadasim ikiz arabasina 3bin odedi ben 500 e aldim ben 2.5 sene kullandim istemedi cocuklar onunkiler 1 yasinda attilar kendilerini icinden kullanmadi o da pismandi..

Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.

Sorun eşinde kv de değil
Herşeyi ailem yapacaksa giderim ailemin yanında büyütürüm o çocuğu görürler ebelerini tersinden. Adam baba olacak evladıma ben yaparım demekten aciz, kızılacak biri varsa o da kocan

Bi dul yetim ayligi alan annem bebek arabasi ve karyola yenidogan takimi havlusu getirdi..kayinpeder bi kere dr a götürdü trafik cezası yemiş utanmadan kocama dalga gecrr gibi ceyrek yerine ceza fisi takayim demis.annem yine kotu.babası melake zenginler üstelik

Back
X