Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Doğumda bebeğinde boyun kası kanaması sorunu yaşayan varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

agxuxl

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
139
1
296
Tokat
Arkadaşlar bebeğim normal doğdu ama doğum anında boyun kasında kanama olmuş sol tarafına rahat çeviremiyor boynunda bir eğrilik kalır diye korkuyorum doktor büyük ihtimal kalmaz dedi ama böyle bir sorun başka yaşayan var mı :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım ben ilk defa senden duydum canım.inşallah doktorun dediği gibi geçici birşeydir.geçmiş olsun kuzuna

tatlım tortikollis denen durum sanırım bebeğindeki.
korkulacak bişey değil öncelikle masajla yüzde 98lerde başarı oranı var.boyundaki eğrilik kalmaz yani.erkende farketmişsiniz.dr un zaten gerekli masajları vermiştir.
çok geçmiş olsun.
bir ara bir arkadaş için araştırmıştık burda buna benzer bir durumu vadı bebeğin sanırım iyileşti oda.
geçmiş olsun.

sürekli sağ tarafa yatmak istemesinden şüphelenip doktora sorduğumda tesadüfen öğrenmiştik biz bu durumu.. doktor günde 10 kez sağa, sola, ön ve arkaya masaj vermişti, birkaç ayda geçti.. şimdi rahat rahat çeviriyor kafasını.

canım benim bebeğimde de aynı sorın vardı ama 10 gün içinde masaj ve egzersizle hiçbirşey kalmadı şu an çok rahat çeviriyor kafasını egzersizleri ve masajı ihmal etme problemli tarafa doğru uyutmaya gayret et bişi olmas iyileşir senin de bebişin:)

benim yeğenimde de vardı masaj ve egzersizle normale döndü ve şu an 19 yaşında kokrma canım düzenli yapılırsa işe yarıyor.

bbenım bebeğimdede var canım ben ilk 21 günlukken fark ettim.hemen dr götürdüm.tortıkolıs dedi.masaj önerdi sol tarafında onunda.süreklı yaptım şuan 8aylık masallah düzeldi fakat dr 1 yasına kadar masaja devam dedı garantı olsun dıye.ben günde 1 defa yapmaya çalışıyom hala .allah şifa versın cümleye.zor doğumdan olmuş benım kısı

Merhabalar aynı sorunu şu an ben de bebeğimde yaşıyorum . Yaptığınız masaj be hareketler nasıldı yardımcı olursanız çok sevinirim

Back
X