Doğumda ölücem korkusunu bitek ben mi yaşıyorum....

SUTASAYRAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
2.950
24
0
doğumum yaklaşıyo..28.haftadayım zaman ilerledikçe korkularımda artıyo..
doğumda ölücem korkusunu bitek ben mi yaşıyorum acaba...
sanki çocuğumla babası tek başına kalıcak gibi geliyo,ben onların yanında olamicakmışım gibi hissediyorum...
nedendir bilmem ama ölüm korkusu yaşıyorum işte..düşünmemeye çalışsamda aklıma gelmiyoda değil hani..
peki bu sorunu bi tek ben mi yaşıyorum aranızda varmı benle aynı korkuları yaşayanlar..
ALLAH hepimize sağlıklı uzun ömürler versin...

canim Allah korusun,insan cani tatli düsünür böyle seyler ben bile evli degilim hep korkarim sanirim eski filmlerden etkilendim..
ama korkma sen Allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin

öncelikle hayirli odgumlar diliyorum sana
insallah sag saglim kavusursun bebegine
bende senin gibi düsündüm herzaman
oglumda ilk tecrübemdi sonlara dogru basladi korkularim
kizimda ise 9 ay boyunca ayni korkulari yasadim ve hamileligimi kendi kendime zehir ettim ama sanirim hayet normal bu korkulari yasamamiz
ama yinede sen kendine bu güzel zamanini zehir etme allah yardimciniz olsun

öncelikle hayirli odgumlar diliyorum sana
insallah sag saglim kavusursun bebegine
bende senin gibi düsündüm herzaman
oglumda ilk tecrübemdi sonlara dogru basladi korkularim
kizimda ise 9 ay boyunca ayni korkulari yasadim ve hamileligimi kendi kendime zehir ettim ama sanirim hayet normal bu korkulari yasamamiz
ama yinede sen kendine bu güzel zamanini zehir etme allah yardimciniz olsun

Canım bir uzmanla görüş bence. Çünkü hamilelik döneminde yaşanan bu tür duygusal sorunlar ne yazık ki hormonların da azizliğiyle öyle kolay çözülmüyor.

ben evli bile değilim ama ben de korkuyorum :/
sizin bi de hormonlar falan var, Allah hayırlı doğumlar nasip etsin

çoook eskiden berii korkumdu.

şimdi hamileyim. ve doğumdan sonra bebeğimi göremeyecekmişim gibi hissediyorum.

ya bebeğim gidecek yada ben gibi hissediyorum...

benim birde anestezinin etken mad. olan benzokain e karşı alerjim var. sanki bu yüzden ben olmayacakmışım gibi geliyor.
eşime şimdiden diyorum sakın evlenme bebeğimi de annem büyütsün diye...
elimde değil.. sanki bunu hissediyormuşum gibi geliyor...
ben zaten küçük bebekleri hiç kucağıma almazdım. sanki kendi bebeğimi alamıyacakmışım gibi...

Ben hamile kalmadan önce sirf bu korku ve dogum korkusu yüzünden e$imi 3 sene beklettim... Kendimi hazir hisetmedim. Sonrasinda anne olmaya karar verdim ve bu korku bende kayboldu.
Elbette dogum nasil olacak felan bu bilinmeyen bir$ey oldugu için hergün ya$adigimiz bir duygu olmadigi için merak ve tela$ vardi... Bu site olsun, dogum yapan arkada$larim olsun, internet siteleri olsun,... bilgiler aldim, okudum, dinledim, vs...

Sana tavsiyem, bu forum de güzel bilgi içeren dogum hikayeleri var onlara bir göz at, yazisini begendigin bir anneye özel mesaj at kafani kurcalayan sorulari sor mutlaka cevap vereceklerdir. Hep pozitif ol.
Bu dünya da milyarlarca kadin var ve herbiri hamile kalip dogum yapiyorlar. $ansli olanlar arasindayiz hastaneye kontrollerimize gidiyoruz, bebegimizi görüyoruz, ebeler ve doktorlarin kontrolu altinda dogumumuzu gerçekle$tiricez.

Bir de etrafinda negatif hikayeler anlatanlar varsa seni korkutan o insanlardan uzak dur. Hamilesin daha da çok duygusalsin onlarin söyledigi $eyler kafanda takilir kalir.
Salla o insanlari

Hayirli dogumlar dilerim sana.. hamileligin tadini çikar

Ay yenice dogum videosunu izledim. Amerika felan olmali...
baba yaninda ebe ve doktor kadinin kar$isinda bak nasilda rahat yava$ yava$ konu$arak lklnarak dogum yapiyor.. Valla bebek dogdugunda burnumu çeke çeke agladim :2: çok duygusal,
izlemek isterseniz: YouTube - Jackson's Birth

bu ne yaaaa...bu nasıl bi kolay doğumdur Allahımmmm...Allah herkese böyle kolay doğum nasip etsin

o korkuyu kızıma hamileyken ben de yaşamıştım sanki doğumda bana bişi olacak öleceğim kızım annesiz kalacak diye üzülürdüm bir de doğumu ilk kez yapacak olmanın verdiği duygular yaşatıyor bu korkuyu sanırım..doğum masası bi nevi ameliyat gibi elbette az da olsa korku olur her insan gibi..ama kesinlikle şunu öneririm;sakın doğum konusunda "ay çok zor şöle acı var böyle ağrı var" diye abartan saçma sapan konuşan negatif olan insanlardan uzak dur sözlerine itibar etme...ya sırf böyleleri yüzünden ilk gecem de doğumum da korkudan zehir olmuştu adeta!şimdi bilinçliyim şükür hamile kalırsam 2. doğum nasip olursa ne yapacağımı enrede ıkınıp ıkınmayacağımı hangi adımların olacağını biliyorum;bu bilmenin verdiği güven ilk doğumdan apayrı bir huzur veriyor insana..ben devlet hastanesinde verilen ücretsiz hamilelik kursu vardı oraya gitmiştim varsa böyle bir şansın git derim yoksa;normal doğum anını güzel hatta eğlenceli biçimde anlaan bir yazı -video vs..den yararlanmanı tavsiye ederim..Allah cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin inşalalh..amin..

Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Duygulariniz cok normal dünyaya bir can getirecek olmanin agir sorumlulugu var üzerinizde kucaginiza aldiginizda tüy gibi hafifleyeceksiniz emin olun.

Ilk dogumumda bebegim 12 gün gec gelmisti niye gelmiyor bi sorunmu var diye kendimi yemekten böyle düsünmeye firsatim olmadi.

2.dogumumda ayni sizin gibiydim bebegim yine gecikmisti ama sanki bu gecikme benim fazladan yasadigim gün gibi geliyordu garip ama öyleydi sanirim asiri heyecan ve deliren hormonlar yüzünden böyle hissediyoruzDogumda esimde yanimdaydi bi yandan sanci cekerken bi yandanda esime vasiyetimi söylüyordum cocuklarimi sakin üvey anne eline birakma,büyük oglan kiskanirsa sakin ona kizma bunalima sokma,sakin bana bisey olursa kendini birakma evlatlarimiza sen sahip cikacaksin diye.Esimde hem beni teselli ediyor hemde nefesini ikinmaya harca deyip duygulaniyordu adamcagizida bunalima soktum o gün

Yasadiginiz duygulari bicogumuz yasamisizdir ama gönlünüzü ferah tutun Allah yar ve yardimciniz olsun...

çok normal bir duygu.
bilinçaltımız negatif hikayelerle dolu olduğu için korkuyoruz.
ben de ilkinde bu duyguyu çok hissetmiştim.
ikinci de bir ihtimal olarak aklımın bir köşesinde duruyordu tabiki.

herkes gibi sen de yavruna kavuşacaksın.
insan öyle mutlu oluyor ki hamilelik günleri,doğumu her şeyi unutuyor.
kızınla sağlık sıhhatli mutlu bir ömür yaşa tatlım.

yaşın da küçük,kızınla arkadaş gibi olursunuz ne güzel.

bende geçen yıl bu zamanlarda 8,5 aylık hamileydim

bende senin gibi doğjumda ölecekmişim gibi hissediyordum öyle içim hep korkuyordum, ürperiyordum

zamanla o korkuyu yendim bebeğimi kucağıma aldığımda neden böyle düşündüm diye kızım kendime

bu seferde ona bişey olursa diye kurup kurup yazıyosun ama düşünmemek gerek

oncelikle ebegini insallah hayirlisiyla saglikli sihhatli kucagina alirsin.ben de ayni sekilde korkardim bisey olucak diye ve kizim su an 6 aylik ben hala hergun bebegime sarilip aglarim Allahim bebegimi anasiz babasiz,bizi de evlatsiz birakma diye.hala o korku var.belki annelik icgudusudur bilemiyorum.

ya oyle seyler takma kafana bak
sirf bu konu yuzunden iki saat agladim
nedenini tam olarak bilmiyorum ama
hamile oldugum icin ve kaygilar tasidigim icin..
ama ben keyfini cikartacagim bu hamileligin yok otesi
Allah bebisini sagliklli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin..
hic bir sey olmayacak olasiliklari dusundun bir daha dusunme!

hamileyken bana da böyle duygular gelmişti ama fazla kapılmadım..
Fakat şimdi, ya bana bişey olursa çocuğum nolur diye kafama takıyorum, hem de çoook..

Canım bende 3 aylık hamileyim.aklıma böyle şeyleri getirmemeye çalışıyorum hep kendimi herşeyin çok güzel geçiceğine inandırmaya çalışıyorum.rabbim yardım edecektir inşallah.tamamen bebeğime odaklandım.iyi düşünki iyi şeyler olsun..bu kadar insan nasıl doğuruyor diyorum kendi kendime.en önemli şey senin moralin şu an.başkalarının olumsuz anlattıklarını sakın dinleme.ben hemen susturuyorum.rabbime çok şükürki bu duyguyu yaşamamıza izin verdi kendine zehir etme tatdını çıkarmaya bak.içinde canından bir can var.sen nereye gitsen seni takip eden bir can.böyle düşününce kendime güvenim geliyor.inşallah sağ salim sende bebişinde atlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…