- Konu Sahibi goncalove emine
-
Sezeryan doĞum yapacak olan arkadaŞlar bunu mutlaka okusun..... 9 ay boyunca nasıl doĞurcam dİye korkudan ÖlÜyordum... GerÇekten Çok ama panİktİm.. DoĞumun bu kadar kolay olacaĞını tahmİn etmemİŞtİm.... Sezeryan doĞum yaptım 2 ocak 2010..... ArkadaŞlar; sabah saat 7 de hastaneye gİttİk. Hrs de doĞum yaptım.... Benİ 07,40 da amelİyata aldılar. Genel anestesİ İle bayıldım. 07.50 de bebeĞİm doĞmuŞ ve aİleme verİlmİŞ. Bende 08.15 de amelİyattan Çıktım... Ve 08.20 de ayıldım ve bebeĞİmİ kucaĞıma aldım ve emzİrdİm..... İlk 10 dk sancım vardı karnımda aĞrı hİssedİyordum zaten hemen aĞrı kesİcİ yaptılarrr ve aĞrım geÇtİ yanİ Şİddetlİ bİ Şekİlde 10 dk aĞrı Çektİm. Sonda takmadı doktorum laĞma yapmadı... Saat 12.00 da kalktım yÜrÜyÜŞ yapım tuvalete gİttİm ve oturdum... Yemek yedİm... Ertesİ sabah da taburcu oldum. Ve eve gelİnce hemen duŞ aldım. Ve ogÜnden berİ yanİ 1 haftadır evde ayaktayım gayet İyİyİym ve hİÇ bİ aĞrım sancım yok... Gayet kolaymıŞ sezeryan... Fakat benİmle aynı katta yatan 5 arkadaŞın refekatÇıları Çok ŞaŞırdı benİ korİdorda yÜrÜyo olarak gÖrdÜklerİnde ve yemek yedİĞİmİ sÖyledİĞİmde.. Yanİ bu kadar rahat doĞum yapmamın doktorlada Çok İlgİsİ var doktorum mÜthİŞdİ ne dedİyse o oldu kalkarsın dedİ kalktım..zaten dİkİŞ derdİde yok estetİk yaıŞtırma yapıyolar artık.. Epİdural deĞİl genel yaıcam daha rahat edİceksİn dedİ gerÇekten Öyle oldu epİdural yapan yan odadakİ arkadaŞ Çok sıkıntılıydı.... Doktorum fırat ortaÇ... Ankara tıpın doktoru fakat ben Özelde yapmak İstedİĞİm İÇİn hrs ye geldİ ve hastanedende Çok memnun kaldım tavsİye ederİm... Ama asıl fırat ortaÇı Şİdettle tavsİye ederİmmmmm..... Çok ŞÜkÜr kİ onun sayesİnde korkumu yendİm.... Ve hİÇ bİ acı Çekmeden doĞum yaptım.... DoĞum sonrasındada hİÇ bİr sıkıntım sancım olmadı... Herkese bÖyle kolay doĞum nasİp etsİn allahh....
Ayrıca hanİ doĞumdan 2 gÜn sonra hastane tekrar Çocuk doktoru kontrolu İÇİn ÇaĞrıyo ya... BebeĞİmİ eŞİmle beraber ben gÖtÜrdÜm yanİ kıyafet gİyİnİp dıŞarı bİle Çıkabİlİnİyo 2 gÜn sonra... Korkmayın arkadaŞlar ......
doktorum sezeryan yapalım dedi normal doğum zor yaparsın dedi hem kilon fazla hemde çatın dar dedi. bende normal doğumdan korkuyodum zaten. oyüzden sezeryana karar verdim.. ama rahat ettim....
kızlar ben normal doığum yaptım doğum öykülerinde hikayem var hiç de korkulacak bir şey değil bütün sancılarımı evde çektim gittim doğurdum geldim:) dikiş canlı canlı atılmıyor öncsinde ağrı kesici iğne yapılıyor doğumda da aşırı bir acı duymadım çünkü ağrı kesicili serum bağlıyorlar dr ne derse öyle doğurun bnce. ben çok memnunum:)
cnm ben doğuma girdiğimde bacağıma bir iğne yapıldı bir de serum bağlandı serumda ağrı kesici varmış tetanoz iğnesini daha önce sağlık ocağında olmuştum ben, ama son dk da doğuma gittiğim için daha önceden vurulur mu bilemiyorumnormal dogumda tetanozz kan ignesi sakinlestirici yapıolarmıs hemen ilk geldiginde ??
dogruluk payı var mı
çok zor bir şey değil sadece dr ne derse onu yap yeter... hayırlı doğumlarinsallah bende birgun buraya "arkadaslar cok rahat bir normal dogum yaptim;korkulacak hic birsey yokmus" diye yazip arkadaslari cesaretlendiririm....
cnm ben doğuma girdiğimde bacağıma bir iğne yapıldı bir de serum bağlandı serumda ağrı kesici varmış tetanoz iğnesini daha önce sağlık ocağında olmuştum ben, ama son dk da doğuma gittiğim için daha önceden vurulur mu bilemiyorum
bacaktan igne mantıklı tabii canlı canlı doguruyosun diyorum ben bazen kendime bilmeden tabii ne oldugunu .. serum sdc suni sancı verilirse diye duymustum ben ama yinede damar yolu acıolarmıs .. saol cevap verdigin için
insallah bende birgun buraya "arkadaslar cok rahat bir normal dogum yaptim;korkulacak hic birsey yokmus" diye yazip arkadaslari cesaretlendiririm....
Arkadaşlar Allah kurtarsın ne güzel hayırlısıyla yavrunuza kavuşacaksınız,bende bu kadar şanslı olsaydım ve doğum korkumdan bahsedebilseydim.
bende sonun da hamile kaldım ve doğumdan hiç kormuyorum allahta korkutmasın normal doğum istiyorum kesinlikle çünki ameliyat oldum acısını biliyorum ama normal doğum yapsam 1gün acı çekerim sezeryanla 1aybile zor kendine geliyorssun hala karnım da uyuşukluk var acı oluyor
allhım hayırlı doğum nasip etsin inşallah
bende sonun da hamile kaldım ve doğumdan hiç kormuyorum allahta korkutmasın normal doğum istiyorum kesinlikle çünki ameliyat oldum acısını biliyorum ama normal doğum yapsam 1gün acı çekerim sezeryanla 1aybile zor kendine geliyorssun hala karnım da uyuşukluk var acı oluyor
allhım hayırlı doğum nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?