Doğumdan çok Korkuyorum!....

Canım sen kolay kolay uyuşmuyormusun?Çünkü bazı kişilere ağrı kesiciler falan işlemez uyuşmazlar bu nedenle her şeyi canlı canlı hissederler.Senin kesiyi çok yapmışlar bu nedenle zorlanmışsın.Çünkü çocuğun kafası çıkacak yeterlilikte açıklık varsa kesiyi çok az yapıyorlar hatta bazılarında gerek bile kalmıyor.Dikişlerinin falan kaynamamasıda zor iyileşen bir yapın olduğunu gösteriyor.Senin gibi tanıdığım 2-3 yakınım var zor iyileşiyorlar doğum sonrası.İnş. bizlerinki çok çok kolay olur.... :Saruboceq:

arkadaşlar bende hamileyim 8 ayın içindeyim ama sezeryan mı normal doğummu karar veremiyorummmm

Doktorun çatı muayenesi yapınca beraber karar verin.Eğer normal istiyorsan epidurali falan konuş doktorunla.Ben bu kontrole gittiğimde doktorla doğum mevzusunu konuşmayı düşünüyorum.İnanılmaz korkuyorum ama kaçacak yerimde yok ne yapayım?

gercekten cok talihsiz bir dogum yasamissiniz..sanirim ssk da dogum yapmissiniz.genelde devlet hastanelerinde boyle davraniyorlar malesef.en iyisi ozelde yapmak.birde iyi bir doktora denk gelmek.dogumunuza kendi jinekologunuz girmedi mi?

arkadaşlar nedense sezeryan bizim ülkemizde çok normal ama yurt dışında yasak .ancak anne ve bebegin hayati durumu tehlikeye girince sezeryan yapıyolar.buradaki doktorlar kasap gibi kesip kesip atıyolar.bence hamilelik yolunda gidiyosa normal dogum derim ben ;

Normal doğumda aksilikler olabiliyor.Bence en iyisi işi sağlama alıp sezaryen ile doğum yapmak.Ben hamileliğimin ilk zamanlarında normal doğum istemiştim ama çevremden normal doğum hakkında olumsuz şeyler duyduktan sonra korktum ve sezaryene karar verdim..Zaten karar vermesem bile mecbur sezaryen olacaktım çünkü bebekte taşikardi oluştu ve ben kontrol diye gittiğim gün acil doğuma girmek zorunda kaldım.Ama tabi sezaryen ile doğum yapıcaksanız ve maddi imkanınız da varsa mutlaka özel hastanede yapın derim ben....

Sezaryenle doğum yapmış biri olarak söylemek istediğim şeyler var :
* Bildiğiniz gibi ameliyat öncesinde idrar çıkışını sağlamak amacıyla ( tamamen sizin iyiliğiniz için ) sonda takılıyor.Bu sırada çok az bir acı hissediyorsunuz.Tabi bu biraz da sizin dayanıklılığınıza bağlı.
* Ameliyat sonrasında ise ne kadar ağrı kesici alsanızda dikişlerde mutlaka ağrı ve acı hissediyorsunuz.Ama bu durum sadece 1-2 gün sürüyor.ılk ayağa kalkış zor oluyor tabi ki..Ama ayağa kalkmayı da başardıktan sonra hiçbirşey kalmıyor..Mesela ben doğumdan 6 gün sonra kuaföre gittim
( kaş aldırmak için kaydirigubbakcemile3 )

Hani derler ya "sezaryenin sonrasında 1 ay yataktan kalkamazsın" diye, bende asla öyle olmadı. Hastaneden döndüğümde ayaktaydım...Kimse yatıramadı beni o yatağa.Tabi belli bir süre az bir acı çekiyorsun ama bu acı bence öyle dayanılmayacak bir acı değil kesinlikle..Birde sezaryen sonrasında
"göbeğin kalır, içinde pislikler kalır " diyenlere kesinlikle inanmayın..Göbeğim eski halinden bile küçüktü hatta hiç yoktu denebilir..ıçinizdeki pisliklerin hepsini temizliyorlar eskisi gibi değil artık.

Hepinize kolay doğumlar diliyorum...Allah yardımcınız olsun inşallah...Ama şunu da söyleyeyim : ıster normal, ister sezaryen olsun sonuçta siz dünyaya bir bebek getiriyorsunuz, Yüce Allah her zaman sizin yanınızda olur ve yardımcı olur..ıçinizi ferah tutun...En önemli şey moraldir doğumda..
Unutmayın, Cennet bizim yani annelerin ayakları altında...

Son düzenleme:

aynen ya, ben de deli gibi korkuyorum, herkes yapıyor ne var bunda diyorum ama evlenirken de böyle dedim, 10 gün bir şey yapamadık benim kendimi kasmamdan dolayı
Sezaryen olacak deseler rahatlayacağım ama normal doğum bence hem bebek hem anne için doğru olanı.Epidural varken özellikle çok korkmamak lazım diyorum.
Normal doğumla ilgili olumsuzlukları okumak istemiyorum, çünkü korku ve gerginlik zor olmayacaksa da zor olmasını sağlıyor.

bence o kadar abartılacak birşey yok.ben ilk bebğimi normal doğumla dünyaya getirdim.elbette ağrılı oluyor canınız yanıyor.ama sonrası inanılmaz rahat.ertesi gün normal günlük hayatıma döndüm.şimdi 2.bebğime hamileyim.bir aksilik olmazsa bunu da normal istiyorum

Canım valla neyden korktuysam geldi beni buldu.Vajinusmustan korktum geldi beni buldu 1,5 yıl mücadele ettim.Aşağıya kimse dokunmasın dedim kitle çıktı operasyonla almak zorunda kaldılar.Düşükten korktum bundan önceki gebeliğimde sancılı düşük yaptım.Şimdide doğumdan korkuyorum sancıdan korkuyorum gelip beni bulacak kaçış yok biliyorum.Orama kimse dokunmasın dedikçe hep orayla ilgili arıza yaşadım bir sürü doktor ve muayeneden geçtim.Üstelik canı tatlı korkak biriyim.
Acıdım valla kendime... senağlama

Canım sezeryanda yıllar geçse bile en ufak üşüttüğünde dikiş yerlerin sertleşip ağrı yapıyormuş ve ağır kaldırıncada acıyormuş.Sezeryan yaşayan bir çok kişi hep bunu söylüyor.Ömür boyu çekiyorsun diyorlar...

bende 2.evliligimi yaptim..ilk evlilikten olan iki kizim var...bende dün düsünüyordum..iyiki hic sezeryan olmamisim..insanin neler yasayacagi hic belli deyil ...simdiki esimden olan bir oglum bir kizim var..son kez bi bebeyimiz olsun istedik rabbimizden..simdi 3.bebyimiz yolda..yani su anki evliligimden..

dogum yapmis biri olarak normal tercih edin derim.benim toplamda dogumum 2 saatte gerceklesti.ikinciyede bebekte bir problem olmadikca normal isterim.bir yaz yagmuru misali yagip geciyo,arkasinda günesli bir hava birakiyo:ecrin_bebek:

Doğuma az bir zaman kalmışsa eğer o anı düşünmekten,sancıyı ve olumsuzlukları düşünmekten kendini alamıyor insan.Sanırım doğurana kadar kurtulana kadar çocuğumuzu sağlıcakla kucağımıza alana kadar bu sıkıntı hiç gitmeyecek üzerimizden.Rabbim hepimizin yüreğini biliyor.Kolayca,sağlıkla sancısız sıkıntısız yavrumuzu kucağımıza almamız en büyük duamız oldu son zamanlarda.Kabul eylesin inş.

arkadaşlar bende doğumumu sezeryanla yaptım, benim minik kuşumun rahatı yerindeydi doğmak istemedi:) 41.hafta doldu 42yide doldurmak üzereydik bende ne sancı ne bir açıklık hiçbir belirti olmayınca artık doktorum beklemememiz gerektiğini söyledi ve özel bir hastanede sezeryana girdik, ben hep normal istiyodum ama böylesi nasipmiş:) aysuşahinin yazdıklarına katılıyorum benimde aynen anlattığı gibi oldu, ayrıca dikişim 10 cm kadar çizik gibi üstelik dikiş aldırmak falan da yok artık estetik dikiyolar, 2 sene oldu hiçde rahatsızlık yaşamıyorum gayet memnunum. yalnız ben genel anestezi oldum cesaretsizim biraz, tavsiye edemiycem, epiduralin daha rahat olduğunu söylüyolar:) uyanma safhası zor oldu bende...doğumumu videoyada aldırdım, ara ara izlemesi acayip duygulu oluyo:))
korkmayın arkadaşlar her güzelliğe biraz sıkıntı yaşayıp kavuşuyoruz, helede bebek sahibi olmak için nelere katlanılmazki o an canınızı vermeye hazır oluyosunuz yavrunuzu sağlıkla dünyaya getirmek için:))Allahım tüm bebek bekleyenleri bir çırpıda kurtarsın, sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin:)

Amin inş. bizim doğumlarımızda çok çok kolay ve sancısız olur.... :Saruboceq:

sakınan göze çöp batarmış,öyle olmuş çok çok geçmiş olsun.ınşallah sağlıklı sıhhatli bebeğinizi alırsınız kucağınıza.
Hem de en rahat en acısız doğumla:) (doğum sonrası da rahat olsun tabi)

Korku en büyük düşman, korktukça zor doğum oluyor, doğum zor oldukça da anneye daha çok zarar veriliyor.Alta atılan dikiş, dikişin korunması, pansumanı falan düşündükçe fena oluyorum.
Ama epidural gibi bir seçenek varken, acısız ve sağlıklı doğurabilecekken, yani sağlığım el verirse neden normal yapmayayım diyorum.Görümcem adet sancısı kadar ağrıdı dedi.
Cinsel ilişkide de bir problem olmamış sonrasında.Fiziği çok düzgün, bir gram göbek yok.
Doğumdan sonra dilediği gibi spor da yapmış yüzmüş de.

Ben sezaryen için konuştum, en az 6 ay spor yapamazsın, tenis oynayamazsın dedi.
Kilo problem olmazmış verilirmiş zaten ama fit olmak için ben spor yapmak istiyorum.Zaten 7 aydır spor yapamıyorum, yumuşadım.

Bebek içinse en ufak bir risk oluşturan durum olursa nolursa olsun sezaryene evet derim.Hiç bir şey bebeğimden önemli değil.
Ama nolur nolmaz, en temiz yol sezaryen diyip direk yaptırmam.Bilinmeyen bir çok yan etkisi olduğuna inanıyorum, zaruri durumlar için gerekli sadece.

Son düzenleme:

Amin canım çok sağol inş. senin doğumunda ettiğin dua gibi olur.Evet biraz sakındıkça üzerime geldi herşey.Bazen diyorumki düşükte çektiğim kadarsa doğum sancısı dayanmaya çalışırım.Onda sürekli sallanıyordum ama bağırmıyordum en azından acıdan.Ama daha fazlası olursa ne yaparım bilmiyorum.Çığlık çığlığa korku filmi gibi bir doğumum olmaz inş. Her vücut aynı değil canım yaa.Kimisi çabuk toparlanmıyor normalde yapsa.Tamamen bünyeyle ilişkili yapısal sanırım.İnş. doğum sonrası hepimiz eski vücutlarımıza geri döneriz.Çabucacık veririz kilolarımızı ve eskisinden daha sağlıklı oluruz....

Sezeryan doĞum yapacak olan arkadaŞlar bunu mutlaka okusun..... 9 ay boyunca nasıl doĞurcam dıye korkudan ÖlÜyordum... GerÇekten Çok ama panıktım.. DoĞumun bu kadar kolay olacaĞını tahmın etmemıŞtım.... Sezeryan doĞum yaptım 2 ocak 2010..... ArkadaŞlar; sabah saat 7 de hastaneye gıttık. Hrs de doĞum yaptım.... Benı 07,40 da amelıyata aldılar. Genel anestesı ıle bayıldım. 07.50 de bebeĞım doĞmuŞ ve aıleme verılmıŞ. Bende 08.15 de amelıyattan Çıktım... Ve 08.20 de ayıldım ve bebeĞımı kucaĞıma aldım ve emzırdım..... ılk 10 dk sancım vardı karnımda aĞrı hıssedıyordum zaten hemen aĞrı kesıcı yaptılarrr ve aĞrım geÇtı yanı Şıddetlı bı Şekılde 10 dk aĞrı Çektım. Sonda takmadı doktorum laĞma yapmadı... Saat 12.00 da kalktım yÜrÜyÜŞ yapım tuvalete gıttım ve oturdum... Yemek yedım... Ertesı sabah da taburcu oldum. Ve eve gelınce hemen duŞ aldım. Ve ogÜnden berı yanı 1 haftadır evde ayaktayım gayet ıyıyıym ve hıÇ bı aĞrım sancım yok... Gayet kolaymıŞ sezeryan... Fakat benımle aynı katta yatan 5 arkadaŞın refekatÇıları Çok ŞaŞırdı benı korıdorda yÜrÜyo olarak gÖrdÜklerınde ve yemek yedıĞımı sÖyledıĞımde.. Yanı bu kadar rahat doĞum yapmamın doktorlada Çok ılgısı var doktorum mÜthıŞdı ne dedıyse o oldu kalkarsın dedı kalktım..zaten dıkıŞ derdıde yok estetık yaıŞtırma yapıyolar artık.. Epıdural deĞıl genel yaıcam daha rahat edıceksın dedı gerÇekten Öyle oldu epıdural yapan yan odadakı arkadaŞ Çok sıkıntılıydı.... Doktorum fırat ortaÇ... Ankara tıpın doktoru fakat ben Özelde yapmak ıstedıĞım ıÇın hrs ye geldı ve hastanedende Çok memnun kaldım tavsıye ederım... Ama asıl fırat ortaÇı Şıdettle tavsıye ederımmmmm..... Çok ŞÜkÜr kı onun sayesınde korkumu yendım.... Ve hıÇ bı acı Çekmeden doĞum yaptım.... DoĞum sonrasındada hıÇ bır sıkıntım sancım olmadı... Herkese bÖyle kolay doĞum nasıp etsın allahh....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…