merhabalar,
icinizi rahatlatir mi bilmem ama sunu soyleyebilirim, sirf o ani yeniden yasayabilmek icin yeniden ve yeniden hamile kalabilirim. Normal dogum yaptim ve muthis bir duyguydu. Bir an once bebegimi gorme istegi de belki o esnada beni daha guclu kildi ve icimde hic bir korku hissetmedim. Simdiden kendinizi doldurup doguma korkulacak birsey olarak bakarsaniz inanin dogumunuz daha zor gecer.
ayrica sunu soylemeliyim, tabii herkesin gorusu kendine, bence sezaryan bir tercih olmamali, yani herhangi bir komplikasyonda basvurulacak bir alternatif olmali... acaba normali mi secsem sezeryani mi secsem diye dusunmenin yanlis oldugunu dusunuyorum, ve bazi doktorlarin bunu hastaya birakmasini da anlamiyorum. En azindan yurt disinda hasta buna karar vermiyor.
Son olarak normal dogum yapacaksaniz ve cok korkuyorsaniz mutlaka epidural isteyin. Gerci epiduralin dozunu iyi ayarlamari gerek, cok verildiginde dogum suresini uzatabiliyor cunku yeterince guclu ikinamiyorsunuz. Dozunda bir epiduralle sanki adet agrisi ceker gibi cocugunuzu dunyaya gururla getiriyorsnuz.