dogumdan cok korkuyorum

Naira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
29
0
36
Azerbaycan
35hafta 3 gun hamileyim az kaldi dogumua ama cok korkuyorum normal olsun istiyorum ama sezeryanmi olsun diyorum nasil olcak napicam bilemiyorum uyuyamiyorum dusunmekten

35hafta 3 gun hamileyim az kaldi dogumua ama cok korkuyorum normal olsun istiyorum ama sezeryanmi olsun diyorum nasil olcak napicam bilemiyorum uyuyamiyorum dusunmekten

ne güzel en azından hamileliğin bu kadar uzun devam etmiş.senin yerinde olmayı çok isterdim.bende 2 düşük yaşadım 3.ye hamileyim fakat bununda ne olduğu belli değil.dr mol gebelik şüphesi koydu aklımıza.bence en sağlıklısı normal doğum.hiç korkma allah yardımcın olsun.ne güzel bişey bebeğini kucağına alacaksın öyle düşün.rabbim tüm isteyenlere versin inş.doğum yapacaklara da yardım etsin inş.sağlıcakla kal...:nazar::nazar::nazar:

bu haftaya kadar geldim ama okadar kolay gelmedim cok stres gecirdm sancim oldu gittm doktora yat kalkma dedi erken olur ama bebek hazir degil dedi.insallah senin icinde hayirlisi olur

Eskileri dusun ellerinde bu kadar olanak teknoloji yokken gencecik yaslarda dogum yapmislar. Allah a emanet ol zaten hersey olacagina varir alnimizda ne yazildiysa o

ben de 34 haftalık hamileyim, yaklaştıkça benim de korkularım artıyor ama bu doğum sadece küçük bir süreç diyorum kendime. aşama aşama geçmesi gerek diye düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. doğum esnasını değil de sonrasını düşünmek de seni rahatlatabilir, bebeğini kucağına alacağını düşün.

ben de 34 haftalık hamileyim, yaklaştıkça benim de korkularım artıyor ama bu doğum sadece küçük bir süreç diyorum kendime. aşama aşama geçmesi gerek diye düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. doğum esnasını değil de sonrasını düşünmek de seni rahatlatabilir, bebeğini kucağına alacağını düşün.

orasi oylede elimde degil istemiyorum dogurmak korkudan

selam henüz 20 haftalık gebeyim ama acayip bir korku içindeyim cok korkuyorum dogum öncesi psikolojk tedavı bıle almayı dusundmm cok güzel bir duygu ama ilk oldugu için sanırım dogumdan korkuyorumm...yınede bebegımı kucagıma alacagımı gunu iple cekiyorum cok karmasık duygular içerisindeyim allah bebek bekleyen herkeze saglıklı ve kolay dogum nasip etsn inş:nazar::49:

canımm bende 20 haftalık hamileyim ayrıca 10 yıldır panik atak tedavisi gören bir hamileyim ilaçlarımıda kullanamadığım için doğum aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum her sabah ağlayarak uyanıyorum zaten normal doğum düşünemiyorum bile doktorum sezeryan dedi ama sezeryandan da korkuyorum :) nasıl olacak bilmiyorum :(

kızlar bende cok korkardım dogumdan normalı hıc düşünmedım korkualrdan dolayı sezeeryan yaptım ay unutamam o sedyeye yattım amelıyathaneye gıtmek ıcın dızlerım nasıl tıtrıyor tutamıyorum sabıt amelkıytahaneye gırdık yıne sogukta gırdı ısın ıcıne tıtreme cogaldı epıdurallı oldu benım o stres oldu ya uyusmazsa dıye sonra cııırt dıye kestıler acı yok ohh dedım rahatladım uyusmus üşümeye tıtremeye devam 10 dk falan gecmedı bebek cıktı bıle sonrası zaten ıgne yaptılar sakınlestırıcı üşüme tıtreme gıttı dikişler esnasındada rahat yattım üşüme gectı bebek saglıklı dogdu dıye zaten o sakınlestırıcı ıgne garıp salak gıbı oldum sonra odama gıttım ögürdüm anestezı etkısınyle korktum dıkıslere bısey olurmu dıye ama ınternette okumustum hep öksürme hapsırmadan dıkıslere bırsey olmaz dıye öylece ollduu bıttı oglum 4 yasını doldurcak bırkac aya şimdi ikikciyi istiyorum ha dogumdan korkmucammı bukez tabıkı yıne korkarım basıt bırsey degıl dogum sonucta am cokk güzel bırsey anne olmak korkununda ecele faydası yok o bebek nasıl gırdıyse oraya cıakcak bırsekılde öyle düşünün hepınıze saglıklı kolay dogumalr

merhabalar,

icinizi rahatlatir mi bilmem ama sunu soyleyebilirim, sirf o ani yeniden yasayabilmek icin yeniden ve yeniden hamile kalabilirim. Normal dogum yaptim ve muthis bir duyguydu. Bir an once bebegimi gorme istegi de belki o esnada beni daha guclu kildi ve icimde hic bir korku hissetmedim. Simdiden kendinizi doldurup doguma korkulacak birsey olarak bakarsaniz inanin dogumunuz daha zor gecer.

ayrica sunu soylemeliyim, tabii herkesin gorusu kendine, bence sezaryan bir tercih olmamali, yani herhangi bir komplikasyonda basvurulacak bir alternatif olmali... acaba normali mi secsem sezeryani mi secsem diye dusunmenin yanlis oldugunu dusunuyorum, ve bazi doktorlarin bunu hastaya birakmasini da anlamiyorum. En azindan yurt disinda hasta buna karar vermiyor.

Son olarak normal dogum yapacaksaniz ve cok korkuyorsaniz mutlaka epidural isteyin. Gerci epiduralin dozunu iyi ayarlamari gerek, cok verildiginde dogum suresini uzatabiliyor cunku yeterince guclu ikinamiyorsunuz. Dozunda bir epiduralle sanki adet agrisi ceker gibi cocugunuzu dunyaya gururla getiriyorsnuz.

canım sezeryan bir ameliyat şekli Rabbim kimseyi mecbur bırakmasın. hem normal doğumu ypanların cesur olduklrını mı sanıyorsun hayır hepsi korkuyor 10 tane doğursan her seferinde korkarsın ama geçici korkular bunlar..sen korkmana rağmen son dakikaya kadar sabret dayan..sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim..

benim cok kotu biseyde oldu suyum gelioms anlamamism onun icin erken dogum olabilir dedi bakalim 2 hafta goturebiliursek iyi dedi doktorum iyne falan yazdi bana uzan dedi az kalmis suyu ama bebegim hareketleri azaldi.bisey olur die korkuorm cok zor valla ben 7 aya kadar iyi gelmistm ama sonradan sancilarm alan artti doktorum yat kalkma dedi.size tavsiyem nolursa olsun sinirlenmeyin ne geldiyse basima bundan geldi.yoksa normal hamilelik gecirebilirdim hicbir sorun olmadan

ben hepsinden korkuyorum ama kızımı normal olarak yaptım 14 saat acı içinde kıvrandım şimdi gene hamileyim ve yine normal yapıcam bebek dünyaya geldikten sonra tüm acılar bitiyor zamanlada unutuluyor mecbur olmadıkça sezeryan yada diğerleri bana iyi gelmiyor. doktorlar bile diyor en güvenilir ve sağlıklısı normal olandır doğanın dengesi bu sezeryanda karnında kalıyor korse kullanamıyorsun yada norkozdan tuhaf davranış ve ruhsal bozukluklar anne olmak tabiki kolay değil ben acıdan yalvarıyordum kurtarın beni diye ama kızım doğdu ağlama başladım iyimi dedim doktorlara şükür iyidi kızım ve 8 aylık 2 kilo doğdu çok ufaktı zaten sancıdan ne kestiklerini nede dikişi anlıyorsun uyuşuyor. herkese allah yardım etsin

Back
X