doğumdan hemen sonra oğluşuna sünnet yaptıran varmı?

funda72

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
4.470
6
116
52
Muğla
kıslar merhaba.benim oğluşum olucak nasipse.yiğenimin oğluna aynı gün sünnet yapılmıştı.bende yaptırmayı düşünüyorum.aranızda doğar doğmaz sünnet yaptıran varmı oğluşuna.?

Evet canım, biz 5 gün boyunca antibiyotikli merhem sürmüştük, hatta ben göbeği düşmeden yaptırmayalım ikisi birlikte zor olur demiştim ama şimdi düşününce iyi ki hastaneden çıkmadan oldu. Daha sonrasında zor olur gibi geliyor. 5 günün sonunda o bölgeyi yapışma olmasın diye yıkayın demişti doktor, biz de öyle yaptık. Ameliyattan 10 gün sonra da kontrole gittik, herşey yolundaydı. Zaten doktor da bize ameliyattan önce bilgi verirken 10 günde iyileşir demişti.

bizde 3 aylıkken yaptırdık, iyiki de yaptırmışız. 5 günde iyileşti, doktor 2 tane merhem verdi 1 hafta boyunca onu sürdük. oğlumun sünnet yüzünden uyku düzeni bile bozulmadı. herkese bebeği küçükken sünnet yaptırmasını tavsiye ediyorum. hem anne için, hem çocuğun psikolojisi için çok doğru.

sağol canım bilgilendirdiğin için.

bende aynısını düşünmeye başladım.memnun kalmayan yok.yaş büyüdümü o acıyı yaşatıp psiklojisini bozmak ağlatmak istemiyorum.bebekken yaptırmak en mantıklısı olucak galiba.sağol.

mrb canım geldinmi sonunda :)
ben senin yerinde olsam oğlum biraz büyüyünce yani 4 5 yaşındayken sünnet yaptırırdım ertesi günde sünnet kıyafetlerini giyrdirir resim çektirir gezerdim..
tabi benim düşüncem bu :)

bende 11 günlükken yaptırdım.sadece ilk pansumanında ağladı.iyiki yaptırmışım.çok şükür geçti gitti.çokda kolay oldu.tavsiye ederim kesinlikle...

oğlum olursa eğer bende sünnetini hemen yaptıracağım. ilerde onun sünnet yüzünden psikolojisinin bozulmasını istemiyorum çünkü.

benimde oğlum olacak Allah izin verirse ve bende erken yaptırma taraftarıyım.doğar doğmaz değil ama 6-7 aylık olunca

aa şu kızlara bak hepsi aynı fikirde demekki ben yanlış düşünmüşüm..
oğlum yok ya söylemek kolay geliyo

bende bir ara öyle düşünmüştüm ama doktorların çoğu psikolojisi bozuluyo diyor erken yaptırın diyorlar.bebişken hatırlmaz nasılsa yaptıralım diyedüşünmeyebaşladımsonradanda
bende 11 günlükken yaptırdım.sadece ilk pansumanında ağladı.iyiki yaptırmışım.çok şükür geçti gitti.çokda kolay oldu.tavsiye ederim kesinlikle...

oğlum olursa eğer bende sünnetini hemen yaptıracağım. ilerde onun sünnet yüzünden psikolojisinin bozulmasını istemiyorum çünkü.

benimde oğlum olacak Allah izin verirse ve bende erken yaptırma taraftarıyım.doğar doğmaz değil ama 6-7 aylık olunca

sağolun.a.s.

aa şu kızlara bak hepsi aynı fikirde demekki ben yanlış düşünmüşüm..
oğlum yok ya söylemek kolay geliyo

a.s.

ılk 24 saat içinde yaptırdık... Pansuman vs hiçbirşey gerekmedi, sadece bephanten krem ile tahriş olmasını engelledik, başka birşey kullanmayın dedi doktorumuz, ertesi hafta kontrole gittiğimizde iyileşmişti. Uyku düzeni vs hiçbirşeyi bozulmadı, inşallah ömür boyu tüm sıkıntıları böyle rahat atlatır bebeklerimiz...

ya bneımde oğlum olacak 2 haftam kaldı.bende sunnet yaptırmak ıstıyordum dogar dogmaz ama bişey duydum biraz saçma olabılır ama tekrarlıyormuş sanırım ilerde yıne sunnet olma ıhtımalı varmış bunu duyunca vazgectım dogrumu sızce

Merhaba , benim de bildigim kesinlikle cok dogru bir sey ,
Psikiyatr Nusrt Kaya nin kitaplarinda da der; cocugun ikerdeki cinsel hayati icin bile cok faydali , o travmayi hic yasamayacak ,2 yas ustune kalmadan yaptirmak lazimmis , hem hastanede oldu bitiye geliyor zaten bebege 1000 kisi bakarken ozel , Museviler de dinen hemen ilk gunlerde yaptirip 13 yasinda mi ne galiba partisini yapiyorlar , yani aslinda oglun sana hayat boyu minettar kalir o travmayi yasamasindan onu korudugun icin ,, yaptir gitsin arkadasim , rahat eder cocuk

canım ben 34. günde yaptırdım.. doktorumuz doğar doğmaz bazı sakıncaları olabileceğini söyledi. şöyle ki mesela benim bebeğimde uzayan sarılık vardı.. sürekli beslenmesi gerekiyordu.. o sebeple sarılığın geçmesini bekledik.
benim oğlumda olmadı çok şükür ama bazı bebeklerde testisler tam inmemiş oluyormuş veya pipide eğrilik oluyormuş. onun olup olmadığı da doğum şişleri indikten yani 1 hafta 10 gün sonra belli oluyor.. o sebeple benim doktorum önce doğum şişlerinin inmesini bekledi sonra da sarılığının geçmesini bekledik..
ama 34. gün bile olsa lokal anestezi ile yaptırdığımız için inanılmaz rahat bir süreç geçirdik.. sadece ameliyathaneden geldiğinde ilk çişini yaparken biraz ağladı onda da meme verince hemen sustu.. onun dışında hiç sıkıntı yaşamadık.. ben herkese tavsiye ediyorum..

Biz 15. gününde sünnet ettirdik. 60 cc süt sağıp verdim doktora, operasyon sırasında bebişe süt vererek kandırıyorlarmış :) 50 cc sini tüketmişti. calpol ağrı kesici ve bir de göz merhemi verdi doktor. Merhem pipi beze yapışmasın diye. İlk gün ilk ağrı kesiciyi alana kadar çok kötü ağladı, ağrı kesici etkisini gösterince sustu. Bugün 6. gün, artık calpol kullanmayı bıraktık. Çok memnunuz, üstümüzden yük kalktı, yarın öbür gün yaptırmak gerekmeyecek.
Bebek 3 aylık olana kadar yenidoğan sünneti yapılabiliyor ancak sanırım 6 aydan sonra genel anestezi gerekiyor. 2 yıla kadar yaptırmazsanız zaten 6 yaşından sonra yaptırmanız lazım, ne gerek var çocuğun kafasında pipi kesme travmasına...

Operasyonu İzmir Egepol'de plastik cerrah Ali bey yaptı, iletişim becerileri, cep telefonu numarasını daha biz istemeden vermesi ve çocuğa sevgiyle yaklaşması çok hoş.

Benim bir kardeşim 5yaşında oldu sünnetini günlerce çocuk naptınız benim p*pime falan diyordu, hala hatırlıyor. Hiç hoş bişey değil. Bi tanesi de 38günlükken oldu. O şuan hatırlamadığı için gayet mutlu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…