Doğumdan Sonra Aileci Olan Koca

Keske bizimkide kapatsa. Biz direk bosanma asamasindayiz. Hayatta en buyuk duam keske gitse ben cocugumla tek bir yasam sursem. Bazilari cok guzel aile olabilirken bazilarida iste boyle ya lohusa oluyor ya aile faktoru. Bunlarin geneli sorunlu. Sanki dogum sancilarini bunlar cekti

Biz kendimizin kıymetini bilmeyince kimse bilmiyor.
Var ama inanın bir saat araba yolculuğunu zor yapıyoruz uyumuyor , oyalanmıyor. 2,5 saat uçak gözümü korkutuyor çünkü ağlamaya başlayınca öğürene kadar ağlıyor çok zor sakinleşiyor. Ve tek başıma cebelleşeceğim onca saat .Bunları anlatıncada tamam kızım bebeğin daha küçük seneye gelirsiniz demiyorlar ki kalkın gelin diyorum her defasında . Ki daha 6 ay önce burdaydılar iki ay kaldı . Senelerdir görmüyor değiller ama kalkıp gelmesi onlara zor geliyor. Onları bekliyorum mevlüt yaptırmak için . Geliriz demişlerdi şimdi gelin burda okutalım diyorlar. Sünnet ettirdim, gidip niye orda ettirmemişim dediler . Kaynanaya olan sinirim de etkili . Kaç aydır küstü benle bi şey söylüyordum ya cevap vermiyordu ya beş karış suratla cevap veriyordu. Şimdi konuşmaya bi anda kızım demeye başladı büyük ihtimalle gitmeye ikna olayım diye. Çok biliyorsa eşim alsın oğlumu götürebiliyorsa gitsinler

Bebekle yolculuk yapan binlerce insan var ama tabi kayınvalidenin ayağına gitme fikrini ben de beğenmedim diğer konularda haklısın. Ama küs olmasını umursama mesela evde işin mi var uyuyacak mısın ver çocuğu yarım saat uyuyacağım de. Sürat yaparsa yapsın yüzünü görmüyor gibi yap beden üzgünsün diye sorma
Ben asla kucağıma alıp ilgilenmem bunu kabul ediyorsan öyle gidelim de. Çok haklısın valla huysuz çocukla yolculuk çok zor

Yakınımda bi çift var. Eşi saatlerce çocukla ilgileniyor, sürekli dışardalar tatildeler. Eve düzenli temizlikçi geliyor. Mutlaka tartışmalar yaşanıyordur ama aile olabilmişler. Bizim de imkanımız var ama tatilden anladığı ailesinin yanı. Anası da diyor ki burası tatil sayılmıyor mu? Bir gün dedim ki deniz kenarında yemek yiyelim. Beş karış surat yaptı yemek boyunca iki kuruş fazla ödeyecek diye. Hiç para kazanma hırsı yok olsa , doğum izni bitince işe dönmeyecektim. Ben bunları kimse ile konuşmuyorumdum. Şimdi böyle yazdıkça diyorum ne salakmışım niye katlanıyorum.

hiiic kimse kusura bakmasin, cocuga ben bakiyorsam benim sozum gecer. Bence siz de oyle yapabilirsiniz. Kimsenin gonlunu hos tutma gibi bir goreviniz de yok. Bana da baslarda abuk sabuk seyler yaptilar. Simdi millet agzimin icine bakiyor. 2 senemi aldi bu noktaya gelmek. cocuklar 2 yasina bastilar. Simdi gelin ayy cok ozledik diye duygu somuruleri yapiliyor. Umrumda mi degil. Cocuklar herkesi sayiyor bir babanne demiyorlar. Ogretmedim cunku. Yurtdisinda oldugum icin de zirt pirt gelemiyorlar ama benim annemler yesil pasaportlu oldugu icin gelebiliyorlar.
GEcen esime de biz Turkiyeye gittigimizde ben cocuklarla senin ailenin evinde kalamam, apartman dairesinde bas edemem bak bastan soyliyeyim dedim. annemlerde kaliriz biz nereye gideceksek de oradan gider geliriz bahceli ev dedim. Tamam demek zorunda kaldi. En baslarda olsa bicir bicir sacmalardi, simdi kabul etmek zorunda cunku kalmayacagimi biliyor. KAvga cikacagini biliyor, benim ortaligi yikacagimi biliyor.
Annesinin de cok sesi cikmiyor. Cocuklar disarida yerlerde yatiyor, soguk havalarda dondurma alip foto da atiyorum. Her turlu sinirlarini zorlayacak seyi yapiyorum. Kimse agzini acip bir tek kelime edemiyorlar cunku cocuklara BEN bakiyorum.
Bence siz de ayni seyleri yapmalisiniz. O sizin cocugunuz, siz bakiyorsunuz. Begenmeyen ceker gider. Siz alttan aldikca tepenize binerler.
Bana ailesi bizdeyken guya cocuklara bakacaklardi, hem ise gittim, eve ,geldim temizlik bulasik yemek camasir, ustune cocuklari da ustume saldilar. Gram umursamadilar. KEndi camasirlarini bile bana yikattilar. Guya bunun adi yardim. O gunden beri evime sokmadim. KAvga ettim, esim bana sen nasil annesin cocuklarinin yaninda nasil davraniyorsun dedi. Evden kovdum defolun gidin hepiniz diye. O kadar yuzsuzlerki, ertesi gun gelip ya kizim bak noldu gel bir oturalim konusalim demediler. Sanki birsey yokmus gibi arsizca oturmaya devam ettiler.
Boyle nazik kibar olursaniz, siz delirirsiniz. Lohusalik 40 gun suren bir durum degil, sadece o lohusaliga alisiyorsunuz. Siz bebeginizi emzirdiginiz surece lohusasiniz. Bu surecleri kendinize zindan etmeyin. Sinirinizi koyun, o sinirin icine de kimseyi sokmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…