Doğumdan sonra eşime ne oldu?

Superisi 2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
1.784
77
163
37
merhba ben 2 yıllık evliyim .dört buçuk aylık bebeğim var.hamileliğim çok mide bulantısıyla geçti çok çektim ve eşimede çektirdim sanırım
doğumum zor oldu.doğum sonrası bi ufak operasyon geçirdim .dikişlerim çok geç iyileşti.
tekrar farklı rahatsızlığımdan bi amaliyat daha geçirdim ve hala iyileşemedim.eşim bana hamileliğimde kötü davrandı çok kavga ettik.fakat doğumumda çok ilgilendi.herkesten çok bana baktı.doğum yapalı 2 ay olmamıştı .ben iyileşmemiştim.ailesiyle bayramı bi dernekte geçirceklerini söledi ben sandalylerede oturamadığmdan kabul etmedim .çok büyük tartışmamız oldu.herşey böylece başladı.ne oluyor anlamıyorum
sorduğum her soruya ters cevap veriyo.geçenlerde telefon çaldı oda kapattı.ertesi gün o telefonu sordum .çok büyük tartışma çıkardı çekti gitti çok zoruma gidiyo beni bu dönemde umursamaması .o telefonunda kimden geldiğini biliyorum ablası ödemeli atmış bunu o söylemedi sonra öğrendim.şimdi herhangi bi sorumda yüzünü asıp ya konuşmuyo ya küfrediyo ya olay çıkarıyo yada yeter artık çekip giderim gbilerinden konuşuyo.
bugün yine tartıştık birşey sormak için aradım meşgüle verdi .yarım saat sonra aradı.konuşurken hadi kapatıyorum yaptı ben sözümü bitirmeden neden kapatıyosun dedim dalga geçer gb canım öle istiyoo yaptı ve çok tartıştk ayrılmaya karar verdik .sonra herzamanki gb alttan aldım .ama herdefasında neden benmle kavga ettiğini anlamıyorm .hç böle değildi.beni sewmiyo desem seviyo gbime geliyo ama nie böle

cnm erkekeler baba olmayı geç farkediyo malesef çok arkadaşımdan aynı şikayeti duydum dogumdan sonra bende bişiler yaşadım tabiki buna benzer nedensiz surat asmöaları oldu bizdede atlatıcxaksınız cnm bu bir kısa süreç sadece her dogum yapan degfilde yüzde 50si bu durumu yaşıyo geç babalıgın farkına varıyo sorrumluluk eski yaşantı tamamen degişiyo

teşkr edrm yorumun için inşallah dedğin gb olur.sun evde herşey kırık dökük
neredeyse 5 aylık olan oğluma bağırdım korktu kendimi ona karşı suçlu ve hayata karşı çok yalnız hissediyorm .

bak cnm şuan senin engüsel yatıştırıcı ilacın 5aylık furkanın oan sarıl öp sakinleşirsin gerekirse agla ama unutma o hiçbişiden anlamıyo daha siz bagırdıkça odaha çok irkilcek onun içinde olsa eşini anlamaya çalış konuşmaya çalış tamam çeken sensin amenna bişi demiyom amam ona zaman ver alışcak yavaş yavaş babalıga aişle reisligine iş ciddiyete bindi artık oda farkında ogluyla erkekler biz kadınlar kadar kolay adaptasyon olamıyo olaylara biz gibi reel bakamıyo ve malesef duvarlara bürünüyo resmen

Fazla geldi hersey esine....bir yandan baba olmanin sorumlulugu, bir yandan senin rahatsizliklarin vs. vs.....Kadin degilki bu canim erkek....öyle fazla SIKNTIYA gelemiyorlar malesef.......

Cogu Düsünce, anlaysi gibi özellikleriden yoksunlar.....

Sinir oluyorum ya....senin derdin sanki sana yetmiyor birde o üstüne geliyor.

Canım benim bencede geçici bu dönem
oda anlayacak hatasınıı...ama gel görki kalpler kırılacakk.....az daha sabırrrr....

öncelikle tebrik ederim.
sağlıklı, mutlu bir bebeğiniz olur inşallah...
henüz doğum yapmış değilim ama çevremdeki insanlardan
zor bir süreç olduğunu biliyorum.
eş için de zor bir dönem.
bazen hepimizin bunalımlı dönemleri oluyor ve karşımızdakine ne kadar yansıttığımızın farkında olamayabiliyoruz.
sen de eşini bu dönemde fazla bunaltmış olabilirsin.
burada sadece senin üzüntünü ve eşinin sence sana karşı davranışını öğreniyoruz
onun ne hissettiğini ve neler yaşadığını bilemiyoruz.
ama sanırım ikinizin de karşı tarafa karşı daha sabırlı ve anlayışlı yaklaşması gerekiyor.
sen normal olarak hassas bir dönemdesin ve daha fazla ilgi bekliyorsun.
ve bunda da bence haklısın.
ben aranızda boşanmayı dile getirmek için önemli bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
ikiniz de bunalmışsınız ve zamana ihtiyacınız var gibi.

ya tamam iyi hoş baba olmaya adaptasyon vs.. vs.. ama artık 5 ay olmuş ya, yatak odasına uzak kalmış olmasınızda eşini germiş olabilir bunuda yatsıma
herşeyi anlıyorumda şu küfür olayını anlamıyorum ben, yani insan sevdiği eşine tazecik anneye nasıl küfreder
ama eşin artık toparlanmalı koskoca 5 ay yahu, kadınlar hamilelikte lohusalıkta hem kendilerini hem kocalarını teskin etsin ama acaba bu kadınların duygu dünyası kimin umurunda merak ediyorum
üstelik iletişim kanallarınıda tıkamış
bu kanalları açmaya çalış bence canım, suçlayıcı olmadan basit şeylere söylenmeden konuş eşinle, bebeğinin bakımında basit sorumluluklar ver, hoşuna gidecek şeyler
şunu bunu yapmıyosun yerine, şunu yapsam çok hoşuma giderdi, yaptığı zaman da, çok mutlu oldum falan de
çok rahatsız olduğun konuda kişiliğine yönelik değilde yaptığı harekete yönelik konuş
böyle bi süre devam et bakalım elbet yumuşayacaktır
eşinin sana bi öfkesi var bence bu bebek yüzünden duygusal ve tensel olarak uzaklaşmış olmanızdan kaynaklanabilir
bazı erkekler direk sevgi istemek yerine bunu öfkeyle ifade edebilir, bunlarıda göz önünde bulunudur
bakarsın belkide onunda sadece sevgiye ve taktire ihtiyacı vardır
kolay gelsin canım, umarım düzelir
a.s.

ama sızde belısrtmıssınız esımede cektırdım dıye..
esınıze agır gelmıs olabılır saglık sorunlarınız onuda bunaltmıs olabılır
aslında en guzel tavsıye bı evlılık terapıstı ıle gorusmenız olcaktır..
sızınde yenı dogum yapmanız ve ustune ıkı operasyon ıle az cok sorunlara farklı yaklasmanıza sebebp olmus olabılır..

sen beni üzünce bende çocuğuma yansıtırıyorum ....
benim moralim bozuk olunca ona bakmak ta zorlaşıyor bunalıyorum...beni anlamaya çalış desen bablığa adapte olmamasada sizi üzdüğü zaman bebeğinize yansıdığı hissi onu da üzer belki bu yolla toparlanaır .....
ben bir kere eime söylemiştim lütfen beni üzme yorme ki çocuğuma bakabilecek gücümolsun diye işe yaramıştı....

ya kusura bakmayın ama anlayamıyorum ben bu durumu? "zor gelmiş" diyoruz ya ne zor geldi allah aşkına? doğuran siz, emziren- emzirirken o kadar sıkıntıları yaşayan siz, uykusuz kalan bebeğe bakan siz, 2.bir ameliyatı olup yaralı olan siz...
ben burda eşinizin çektiği birşeyi göremiyorum. ha tabi evde birinin (özellikle de kadının) rahatsızlığını kabullenemiyor erkekler, ama bir gerçek var ki siz onu baba yaptınız. bu bile sizi elüstünde taşıması için yeterli bence...

benim fikrimi sorarsanzı eşinizin yaptığı kaprisden başka birşey değil. ve sanırım sizin onun üstüne düşmeniz beyefendideki egoyu arttırıyor. bence de arkadaşın dediği gibi bir terapistten yardım alın, ve birazda kendi haline bırakın, boşverin hiç düşmeyin üstüne...

offf çok kızıyorum ben böyle erkeklere çoook kötükedihüso

bu zor dönemimde onu anlamak istemediğime rağmen alttan alıp dertleşmeye çalışıyorum.o daha da üstüme geliyo.oğlum olmasaydı bugün küfür ederek git ananın ewine diyişine verilecek çok cevabım vardı .ama oğlum henüz 5aylık olmasına rağmen bugün hep ağladı.üstelik uykusundada ağladı gözler yumuk şekilde .anne olmak çok zor alttan almamın tek sebebi oğlum ve kocama duyduğum çok az kalmış olan sevgi
ewet bazen bi büyüğün çıkıp eşimle konuşmasını istiyorum ama henüz öle kapaziteye sahip bir büyüğüm yok
Canım benim bencede geçici bu dönem
oda anlayacak hatasınıı...ama gel görki kalpler kırılacakk.....az daha sabırrrr....
ewet belki anlar .ama geç olmasa iyi olcak.beni her ezip geçtiğinde sevgmn azaldığni biliyorm
ewet bugün zaman tanıyalım dedim ona ama acı çekiyorm.enazından yaptıklarının neden olduğunu sölmesini isterdm.ama gel görk tartışmaktan yapamıyo
yatak odasna fazlaca uzak kaldık.sonrada kendisi istemedi.şimdide normal ama bilemiyrm bana göre böle tabi.
hep alttan alıyorm bu inşallah onun hatalarını örtmüyodur
bi ara gidiyodum haftada 100tl ye.
eh hem doğum hem amaliyatlar artık gidemiyorm.
cnm sakin kafayla oturup konuşmayı denediniz mi??

ben denedim ama o yanaşmıyo .açıkçası o küfrednce çığrımdan çıkıyorm.
bana lanet kadın diyo.ailesinin kurallarına uymuyorum die.
hiçte lanet edilecek bi kadın değilim.tek şanssızlığım hastalığımın bitmemesi bunuda ben özel istemedim sonuçta

ewet bi kaç kere denedim.ben sanki bebeğime çok mu bakıyomuşum .moralim bozk olunca yemeği geç yiyorum bunu bahane ediyo sen zaten furkanı hç düşünmüyosun ki göğsüm olsaydı ben emzirirdim dio.

bu maddiyatla biraz zor bide böle adama değermi bana bu kadar haksızlık edenle yaşanırmı die tedirgnm.ama ewet çok üstüne düştüm belki ilgimi haketmiyo

Çok zor bi dönem bebek doğdukdan sonraki ilk dönemler..
ınsan hep bi destek arıyo..Özellikle eşlerden..Çok şükür biz çabuk atlattık o zamanları..:kedi:
Sizin bence,arkadaşlarında dediği gibi yatak odasından biraz,hatta oldukça uzak kalmanızdan kaynaklanıyo da olabilir..çünkü erkekler böyle zamanlarda genelde sinirli oluyolar..lmaz:.
Şuan nası durumunuz?yani ayağa kalkdınız ameliyat filan gibi sorunlar bittimi ?
Yani eğer iyi durumdaysanız,bence farklı bişeler deneyin..madem konuşamıyosunuz biraz etkilemeye çalışın,şaşırtın filan..Malum erkeklere en kolay laf anlatılan yer yatak odası oluyo:hulya:
Bu şekilde konuşmayı deneyin..Belki işe yarar :bbo:

Kolaylıklar diliyorumm..

bence de zamanla duzelecektir ama tabii fazla yara almadan atlatılabilse keske.. ailesine gelince artık onun ailesi sen ve bebeginiz! uyuz oluyorum bu muhabbete.. kolay gelsin ne diyim yaa..

sen hemen iyileşemediğin için eşin böyle davranıyor..
geçecek inşallah bu sıkıntılı günleriniz..
evlenirken hastalıkta sağlıkta deniliyor ama
bazı erkeklerde hasta olunduğunda bu sözü unutuveriyorlar
erkekler kadın gibi değil malesef .. hiç sıkıntıya gelemiyorlar..

Su erkek denilen yaratiklari anlamak kadar güc birsey yok yahu:umursamaz:

Nan hamile olan biziz, vücüdü deformasyona ugrayan biziz, dogumu yapan biziz, biryerleri yirtilan biziz, gece uykusuz kalan biziz, uykusuzluktan zombi gibi hem evin isine, hem cocuga hem cevremizdekilerin keyfine kosan biziz lakin ne tuhaftirki beyfendilerin piskolojisi bozuluyor....

Hay onlarin piskolojilerine....:mymeka:

Sunlari simartip tepenize cikarmayin yahu.lmaz:

vereliniortak işte bu
eşiniz baba olmayı yediremiyor kendineevereliniortak

böyle şeyleri okuyunca erkekleri bir kaşık suda boğasım geliyor.
Neden alttan alıyorsun ki canım. eğer o haksız yere üste çıkmaya çalışıyorsa sen de çık. Sessiz bir kadına alıştıklarında galiba onu ezebileceklerini düşünüyorlar. Sen de ona tam tersini göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…