Doğumdan sonra haklarımız nelerdir? Sigorta vs.

coffee84

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
576
243
303
Merhaba arkadaşlar. Doğum yaptıktan sonra haklarımız neler? Ben çok fazla bilgiye sahip değilim. Sanırım bebek için para falan alınıyormuş sigortadan. Bir de doğum parası alınıyormuş 5.000 TL gibi bir ücret ama bu bilgilerin hepsi kulaktan solma :):) Varsa bilen paylaşırsa hepimiz aydınlanmış oluruz. Çooookkk teşekkürlerrrrr :anneadayı::KK200:

Benim bir arkadaşım doğum parası almıştı ama başka bir şey bilmiyorum.

1. Çocuk için 300 tl, süt parası 140 tl diye biliyorum. 5000 i hiç duymadım. Neye istinaden veriliyormuş o?

Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsan özelde mi devlette mi? Duruma göre farklılık gösteriyor

Merhaba arkadaşlar. Doğum yaptıktan sonra haklarımız neler? Ben çok fazla bilgiye sahip değilim. Sanırım bebek için para falan alınıyormuş sigortadan. Bir de doğum parası alınıyormuş 5.000 TL gibi bir ücret ama bu bilgilerin hepsi kulaktan solma :):) Varsa bilen paylaşırsa hepimiz aydınlanmış oluruz. Çooookkk teşekkürlerrrrr :anneadayı::KK200:
Valla benim bildiğim ilk dogumsa 200 ikinciyse 400 ücüncüyse 600 gibi anneye bir doğum parası yatıyor. Ancak 5000 lira gibi bir yardım hiç duymadım ha şu olabilir eğer arkadaşınız özel sektörde çalışıyorsa 8 hafta önce 8 hafta doğum sonrası maaşı belki toplu yatıp 5000tl almış olabilir.

ilk çocukta 300+122 tl alınıyor zaten.
Ayrıca ücretli doğum iznine çıktığında 16 haftalık ücretinin 3te birini, raporun bittiğinde devlet toplu olarak veriyor. 16 hafta boyunca maaş filan alamıyorsun. Bazı şirketler şöyle bir uygulama yapıyor. Sen her ay normal maaş alıyorsun daha sonra 16 haftanın sonunda devletin yatırdığı parayı şirkete veriyorsun. Bazı şirketler hem maaşını veriyor hem de o parayı geri istemiyor. Kısacası sen bu meseleyi çalıştığın yerin muhasebesiyle konuşmalısın.

ilk çocukta 300+122 tl alınıyor zaten.
Ayrıca ücretli doğum iznine çıktığında 16 haftalık ücretinin 3te birini, raporun bittiğinde devlet toplu olarak veriyor. 16 hafta boyunca maaş filan alamıyorsun. Bazı şirketler şöyle bir uygulama yapıyor. Sen her ay normal maaş alıyorsun daha sonra 16 haftanın sonunda devletin yatırdığı parayı şirkete veriyorsun. Bazı şirketler hem maaşını veriyor hem de o parayı geri istemiyor. Kısacası sen bu meseleyi çalıştığın yerin muhasebesiyle konuşmalısın.
Tamam ben bir konuşayım. Peki örneğin şirketimden düzenli maaşımı aldım yine de devlet yatırır mı 3'te birini acaba

Tamam ben bir konuşayım. Peki örneğin şirketimden düzenli maaşımı aldım yine de devlet yatırır mı 3'te birini acaba

3te bir değil ikiymiş bu arada pardon. Evet canım devlet maaş alıp almadığına bakmaz yatırır ama şirket bunu senden geri ister istemez onlara kalmış.

süt ve doğum parası var bahsettiğiniz yüklü olan miktar sadece çalışanlar için geçerli 32.haftada aldığınız raporla izinli olduğunuz 16 hafta için iş görememezlik rapor parası alıyorsunuz

Doğumdan sonra sigortaya bildirmek gerekir sanırım değil mi?

Esim doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığına gitmişti canım. Ama ben kamudayim o yüzden sizin is yerine bildirmeniz yeterli olabilir

Back
X