Doğumdan sonra hastanede kim kalmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.746
5.601
158
Hanımlar sizce doğum sonrası hastanede kim kalmalı?Ben normal doğum yapmak istiyorum bir sıkıntı çıkmazsa inş. Doğumdan sonra anne mi kalmalı, eş mi kalmalı? Ben aslında eşimin o gece yanımda olmasını istiyorum ama eltimle konuşurken yanında bilen biri kalmalı, sen bebeği nasıl emzireceğini vs bilmiyorsun sonuçta, tecrübeli birinin kalması daha iyi olur, yanında bilen tecrübesi olan birini iste bence eşini değil dedi, eşin sana ne kadar yardımcı olabilir ki o an filan dedi ama ben öyle düşünmüyorum açıkçası. Siz ne düşünüyorsunuz?

Merhabalar

Ben eşimin kalmasını isterdim eşim kalacak zaten yanında ayrıca bebek emzirmek için hastanedeki hemşireler ve ebe yardımcı olacaktır ben annemin de kalmasını isterim yanında tabi ama bakalım karışık bi durum acikcasi

Aslında hastane hizmetine bağlı, ben 2 kere aynı yerde doğum yaptım çok memnun kaldı.emzirme, üst baş gidirme, ped değiştirmeye kadar yardımcı oldular.
Eşim kaldı yanımda, güzel de geçti ah keşke annem olsa yanımda demedim

Ilk bebeğimiz eşim in kalmasını isterdim ama hem bana hem bebeğe yetişemez kardeşim kalacak .Bebek altına yaptığında bezini değişemez ağladığında susturamaz benim illaki sancim olacak zorunlu sezeryan beni lavaboya götürmesi bile uzun sürer. O yüzden eşimi eledim orda panik olup gerilim yasamak istemiyorum gittiğim hast özel ama sürekli de herşey için onları çagiramam. Eşim bi yerde yine bekler ama yanimda kalma konusunda kesinlikle tecrübeli biri şart benim için

eşin becerikli birimi ona baglı canım bebege bakmak içinde biri gelmesi lazım ilk doğumumda eşim yanımdaydı sezeryan olmuştu bebeği tutmasını bilmiyo mama içirmesini bilmiyodu benimlede ilgilenilmesi lazımdı annemi çok isterdim ama ısrarlarıma ragmen gelmedi kv bebeğe baktı eş bnle ilgilendi mümkünse annen kalmalo tabi dediğim gibi eşin becerekliyse o kalsın

Bence eşin olmalı ne kadar tecrübesiz olsanızda ikinizin çocuğu o duyguyu birlikte yaşamalısınız.
Merak etme bir şekilde halleşiyorsun herşeyi.

benim doğum anımda eşim yanımdaydı pandemiden dolayı sonrasında bir gün odada yalnız kaldım.normal doğumdu ama sezeryan kadar dikişim vardı diyebilirim.ve bir şekilde hemşirelerin yardımıyla üstesinden geldim.

o yüzden korkma Allah yardımcın oluyor

O duygu birlikte yaşanmalı . eşin kalmalı. Benim annem zaten nörolojik rahatsız kalamaz kalsa faydası dokunmaz.zaten en ufak işlerini bile bana yaptırıyor hastalığı yokkenden beri. kalıpta faydası mi olacak

...hiiiiiiic ....

Ablalarim abimin karisini çağırabilirm çok duskunuz birbirimize filan ama yok işte duygular birlikte yaşanmalı anne baba bebek....

Es kalmalı yani

Son düzenleme:
Benim ilk dogumumda hem annem hem kayinvalidem kalmisti. Sezeryanla dogum yaptim. Birisi beni koridorda yuruturken digeri bebekle kalmisti. Bu defa baştan annem geldi. Aksam gorumcemde gelir diye konusmustuk. Ama bebegim kuvoze girince gerek kalmadi. Eşim de gece yarisina kadar hep yanımızdaydi. Buyuk kizima arada bakmaya gitti

Doguma kadar esim yanimda girmesini istiyorum sonrasinda ins hersey yolunda giderse esim sabahdan aksama kadar durup sonra eve donsun istiyorum aksamisinda hemsirelerde yardimci olurlar veyada hemsirelerde bakiyolar bebege anne hastaneden cikana kadar kendine gele bilmesi icin cocugu onlara verebilirim uyudugu zaman ama uyumaya esim kalmaz sanmiyorum ilk dogum yapdigim gun kalabilir sonrasinda kalmaz annem gelirse zaten okalir yanimda

Doğumum erken doğumdu ve oğlum küveze gitti. Eger hersey normal olsaydı annem kalacaktı, fakat gerek duymadık. Eşim kaldı. Bu kez nasip, gününde doğarsa, yine kim kalacak kestiremiyorum. Oğlum babasını mı, anneannesini mi isteycek ona bağlı.. Gerçi farkı yok zaten biz işteyken annem bakıyor ona da ama kimle kalmak isterse.. diğeri de benle kalacak..

Hastanedeki hemşire ve ebeler zaten temel bakım ihtiyaçlarını gidermeli diye düşünüyorum. O yüzden refakatçinin bir şeyleri çekip çevirmesine gerek olmayacak, refakatçinin esas görevi moral destek olacak. Emzirmeyi annemin değil emzirme hemşiresinin öğretmesini tercih ederim çünkü annemin de tecrübesi 30 yıl önce kardeşimi emzirdiği sırada kaldı. Eve döndüğümüzde zaten o yardımcı olacak, bir de hastanede mi yorulsun diye de düşünüyorum. Eşim ve benim için ana-babalığa güzel bir giriş olacak. Bir arkadaşımın annesi bebek hemşiresi. Öyle bir durum olsa belki o gelsin derdim.

Ilk dogumumda esim kaldi cok daha rahat ve kolay gecti elim ayagim oldu
Ikincide esim gorevdeydi kayinvalidem kaldi

Ben de öyle düşünüyorum ve emzirme vs hakkında bilgş veriyorlar diye biliyorum ama eltim öyle deyince. Açıkçası onların tecrübesi de 20 30 yıl öncesinde kaldı ki, kendileri de ne kadar doğru ne kadar yanlış emzirme yaptı yani. Tecrübeli olmaları herşeyi doğru bildikleri anlamına gelmiyor.

Ben de öyle düşünüyorum, annemin faydası olur elbet ama kadın sonrasında da gelip bakacak bana o geceyi eşimle birlikte yaşamak daha güzel gibi geliyor. Eltim bana eşin ne kadar yardımxı olursa olsun tecrübeli biri kadar faydası olmaz, annen vs olursa emzirme konusunda yardımcı olur sonuçta tecrübeli nasıl emzireceğini vs bilmiyorsun eşin ne anlasın filan dedi ama onları hemşire ve ebeler göstermiyor mu hastanede?

Canın nasıl istiyorsa öyle yap. Annenin muhteşem bir tecrübesi ve bilgisi olsa dahi 2 gün eksik kalsa bir şey olmaz. Eve geçince faydalanırsın. Eşim yanımdaydı, bir şey bilmiyordu, sefil oldum perişan oldum diyeceğini sanmıyorum. Eltin annesini çağırabilir :)

Eltimin annesi gelmedi ikici doğumunda, ilkinde de ikincide de ablaları ilgilendi, kv de evde eltime baktı. Ben de kv evde bana bakmasını istemiyorum. Memleketten gelecek birde sürekli kv kp ile huzursuzluk yaşıyorlar buraya geldiklerinde de sürekli birşey çıkıyoe suratları asık oluyor küs oluyorlar. Birde her yediğime içtiğime karışacak mesela şunu ye kızım bunu ye kızım veya eltimde nasıl olduysa eltim nasıl yaptıysa benden de onu bekleyecek ben o yüzden kv bakmasını istemiyorum ve kv gelirse annem bizde kalamaz. O zamanda ben üzülürüm çünkü anneme söyleyebildiğim herşeyimi kvme söyleyemiyorum.

Eşimi alacağım ben de yanıma.

Benim yanımda annem ve kv kaldı ama bence de eş kalmalı. Annemle ve kv ile sorun yaşamadım ama bence bu süreçte eş olmalı sizi o halde de görmeli bebeğin altını falan o almalı. İkiniz için de unutulmaz bi gün olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…