- 24 Eylül 2024
- 28
- 9
- 1
- 35
- Konu Sahibi hamurmakinesi
-
Bebeğim 7 aylıkken dönmek zorunda kalmıştım. İş yerimden çok baskı yedim. Çocuklu halimle yeni iş bulamam özgüvensizliği geldi. İşe döndüm ama bana yaptıkları baskıyı affedemediğim için hızlıca yeni iş aradım. İş değiştirdim.Merhaba hanımlar,
Dogum yaptıktan sonra bebişe baktiracak kimsesi olmadığı için ise dönemeyecekler,
Zaten hali hazırdaki işinden nefret ettiği için asla dönmek istemeyenler, bebisin yüzüne bakınca ne olursa olsun onu asla bırakamayacak ise gitmeyecekk olanlar ama iş hayatına bi zaman sonra donmesi gerekenler ...çünkü sigorta primi okumuşluk ve yaşının geçmemesi gerekenler...
Kafam çok karışık sizin deneyimleriniz nasıldı?
Sut sagıp getirmek istemiyorum bende.. çok kararsızım çok teşekkürler bu arada , kolaylıklar diliyorumBebeğim 7 aylıkken dönmek zorunda kalmıştım. İş yerimden çok baskı yedim. Çocuklu halimle yeni iş bulamam özgüvensizliği geldi. İşe döndüm ama bana yaptıkları baskıyı affedemediğim için hızlıca yeni iş aradım. İş değiştirdim.
Bebekten ayrılmak ilk günler çok dramatik oluyor ama sonra alışılıyor küçük bırakırsanız ve güvendiğiniz bir bakıcı olursa çok kolay gelişir süreç.
Ama bakıcı konusu travmatik de olabiliyor. Yani ben uzun süre içime sinen birine bulamadım sürekli bakıcı değişti. Bebeğim de yıprandı o süreçte.
Süt sağma varsa o kısım da biraz dramatikleştiriyor süreci. :)
Şimdi ikinci hamileliğim bu iş yerimde şimdiden konuştum oğlum 1.5 yaşına gelene kadar işe dönmeyi düşünmüyorum.
Haklısınız hepimize kolaylıklar diliyorum,13 aylık oğlum var gurbetteyiz baktıracak kimsem olmadığı için 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım devlet memuruyum işimi çok özledim bir an önce dönmek istiyorum ama maalesef durumlar ve şartlar izin vermiyor üstelik o kadar alışmışız ki çift maaşa şimdi insan bir tekliyor hala düzeni tam oturtamadık hem maddi açıdan hem manevi açıdan ihtiyacım var ama imkanlar el vermiyor
İlkleri kaçırma fikri okadar üzüyor ki beni sanki ise gitsem ağlayarak eve dönecekmişim gibi hissediyorumBen bebeğim 8 aylıkken dönmek zorunda kaldım. İmkanım olsaydı döner miydim, hayır. Ama bebeğime annem bakıyor, gözüm arkada değil. Bebeğimin ilklerini kaçırdığı im için üzüldüğüm çok zaman oldu ama onun için çalışıyorum diyerek teselli ediyorum kemdimi. Eşim esnaf olduğu için düzenli bir gelirimiz yok. Benim de çalışma ve emeklilik imkanlarım iyi olduğu için şimdilik böyle gidiyoruz bakalım.
Bebeğinz kaç aylıkMerhaba hanımlar,
Dogum yaptıktan sonra bebişe baktiracak kimsesi olmadığı için ise dönemeyecekler,
Zaten hali hazırdaki işinden nefret ettiği için asla dönmek istemeyenler, bebisin yüzüne bakınca ne olursa olsun onu asla bırakamayacak ise gitmeyecekk olanlar ama iş hayatına bi zaman sonra donmesi gerekenler ...çünkü sigorta primi okumuşluk ve yaşının geçmemesi gerekenler...
5Bebeğinz kaç aylık
Acilen yasal düzenleme gelmeli bu konuda. Hamilelik ve akabinde işten cikartma ve mobbing olmayacak şekilde. Teknik olarak insan doğurup yetiştiriyor kadın. Haliyle bu toplumun devamlılığı işlemesi için de en önemli şey. Ama en çok zorlanan da yine kadın cidden.hamileyken yallah git diyen iş yerim sayesinde bu benim şuan derdim değil ama devam etseydim doğum izni sonrası 1 sene ücretsiz izin(sanırım böyle bir hak var) alıp bakıcı ile devam edecektim ama ben evden çalışıyordum. Bu doğum izni kanayan yara bi yandan bebek bi yandan iş bulamam korkusu zor
Tüm haklarımı aldım tabii ama işte.... 4 ay çok az izin içinAcilen yasal düzenleme gelmeli bu konuda. Hamilelik ve akabinde işten cikartma ve mobbing olmayacak şekilde. Teknik olarak insan doğurup yetiştiriyor kadın. Haliyle bu toplumun devamlılığı işlemesi için de en önemli şey. Ama en çok zorlanan da yine kadın cidden.
İste bir sene ücretli izin iki sene ücretsiz izin olmalı. Ayrıca geri dönüşte de yerini kaybetmiyor olman lazım. İşten cikarilmama şeklinde. Pozisyon kaybı olmaksızın.Tüm haklarımı aldım tabii ama işte.... 4 ay çok az izin için
Neredeeeeeeeİste bir sene ücretli izin iki sene ücretsiz izin olmalı. Ayrıca geri dönüşte de yerini kaybetmiyor olman lazım. İşten cikarilmama şeklinde. Pozisyon kaybı olmaksızın.
Biz eşimle dönüşümlü bakıyoruz, ben sabah çalışıyorum o gece. 3 yaşına kadar bu şekilde devam etmeyi planlıyoruz.Merhaba hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?