dogumdan sonra kayinvalidemin bizde kalmasini istemiyorum!!

Kusura bakma hamilesin yanlış anlamanı istemem ama annen hergün torununu görmeye sana yardımcı olmaya gelecekte kayınvalideni istemiyosun sonuçta onlarında torunu. Yatakları ayırmak doğru bir davranış değil ama idareten yer yatağı yada sünger yatağı alsanız kayınvalideniz orda yatsa ayrıca sana lohusa halinle yemekmi yaptırırlar yarfımcı olmazlarmı hiç.

bizim ailede değil kayınvalide kayınpeder,

ister başbakan, ister Obama yada Papa gelsin,

karıkocanın yatağı verilmez...

misafir umduğunu değil bulduğunu yer...

haaa yemezse de gelmez zaten...

büyük terbiyesizlik bir kere,

evli çocuğunun yatağında yatmak istemek.

çok yatak istiyor ise alsın efendim bir tane valide hazretleri olarak..

ama sende bu eş varken,

çocuk doğsun sen daha çok konu açarsın kayınvalideyle ilgili

Sezaryanli ve iki odali evde ne diye bir ay kaliyorlar ben onu anlamiyorum
yeni dogum yapmis kadinin yataginda koca bile yatamazken
kayinvalide nasil yatar onuda anlamiyorum
bence bu kadar dusuncesizlik yapmayacak
koltukta yatmayi kabul edecek
kadin sonucta
on gun yatma durumunuz var hastahanede kesinlikle yatin
olaki kayinvalide sizinle yatarsa ('ki inanmak istmeiyorum boyle bir sey yapacagini)
gece rahatsizliginizi belli edin kesinlikle oflayin puflayin
yazik yaaa
annenizde laf arasinda soylesin "dunur sen nerde yatip kalkiyorsun rahat edemezsin bizde kal" desin

yok birde anlamiyorum doguma bir kac gun kala kayinpeder o kucuk evde ne isi var

esinden bir kisilik dosek almasini iste
neden diye sorarsa sasirarak ne demek neden annen nerde yatacak diye sor
seninle yatsin derse
daha cok sasirip cehaletini anlamadigini soyle

arkadaşım allahtan sabır siliyorum sana gece vakti uykularımı kaçırdın.inan bana ben bile şimdiden hamile kalırsam doğum zamanı stres yaşarmıyım kv sorunsalı yuzunden die düşünüyorum.onun için bir kereliğinede olsa karşıma alıp anne bak ben cok hassasım homonların etkisiyle sinirli olabiliyorum su zaanda eşime cok ihtiyacım var beni su günlerde anlamaya çalş ve lütfen kırılma ama böyle böyle dicem 1 hafta sonra artık kendim idare edebiliyorum dicem mesela yani 40 güne gerek yok eşim zatn yanımda o yatak konusundada bir kere söyle eşine sen annene söyle yada bn söylersem kötü olur de bak nasıl etekleri tutuşuyor...

bence eşinizi şimdiden kurun....
ailen geldiğinde ben annenle yatmak istemiyorum uyuyamıyorum onun yanında emziremem felan gibi şeyler söyleyin
eğer annenle yatacaksam gider annemin evinde kalırım onlarda rahat rahat yatar yatağımızda ben olsam derdim...
mesele ben daha yeni hamileyim kv eşimin kundaklığını saklamış neymiş hevesi varmış benim çocugumu kundak yapcakmış bende bu zamanda kundak mı kaldı felan dedim ama olsun bişe olmaz gibi şeyler söyledi kendi istediğini yapacağını ima etti....
bende bütün hamilelik boyunca bunu kafaya taktım ve bu konuda eşimin beynini yedim resmen ve sonuç ben kazandım yapamadı kundak çocuk benm çocugum......
sizde eşinizle kötü olun demiyorum ama böylede alıştırmayın kvnizi yatamıyorlarsa koltukta kalmayacaklar...kvler bizi ayrı yatırmaya bayılıyorlar oğullarından kvme her yatmaya gittiğimde bizi ayrı yatırmaya çalışıyor ama ben ayrı yatmıyorum :52::52::52::52::52:
yemekte yapamazsın zaten o halinle ki yapmada zaten çocuğunla ilgilen sen başka şeylerle ilgilenme....

Son düzenleyen: Moderatör:
canim ben almanyada yasiyorum burda 6-8 hafta ebe gelebilyior sigorta karsiliyor hergün gelip kilo, boy, emzirme ye felan bakiyor, annenin durumuna bakiyor, dogum yaralarina bakiyor, bebisi yikamaya yardim ediyor ve ögretiyor, hergün yarim- bir saat geliyor. hafta sonu haric ama acil bir durumda hazir gelebiliyor

zira :) ben türkiyede öyle bir şey duymadım da...

kv ile aynı yatakta uyumak mı? yok artık.ben ilk başta böyle bir şeye izin vermezdim.hatta koca bir ohaaaaaaaaaa çekerdim. kusura bakmayın ama hata sizde.

öyle her yerde yatamayan misafirde yatılı gelmesin banane...ya da kendine bir şişme yatak alsın çok rahat.onda yatsın.ayıp yaaa..

doğumunuza günler kalmış.olaya el atın ve artık bu saçmalığa son verin.konuşun yani.hem eşinizle hem kv ile. bebeğinizin sütü pahasına bunları çekmek zorunda değilsiniz.herşeyden önce bebeğim gelir.küsen küsebilir diye düşünüorum.

Son düzenleme:
eşin anne babasına gelme diyemez ama kaynana ile aynı yatakta yatmakda neyin nesi:26:buna izin verme canım yer yatağı yapın orda yatsınlar.ayrıca hamile halinle onlara hizmet edecek değilsin kaynanan geliyorsa yemeğe temizliğe yardım etsin sonuçta misafirliğe gelmiyor doğuma geliyorsa yardım etmeli sen kendini yorma:31:

Ah canım olmaz mı ki yalnız kocamla ayrı yatma durumumuz olmadı.doğumdan önce görümcem geldi kırkı çıkana kadar kaldı toplam kaldığı zamanda 3 ay evet 3 ay bizimle kaldı.Benim yanıma doğumumda annem gelmişti.Annem geldikten sonra ve ben doğum yaptıktan sonra sanki iki lohusa vardı evde biri ben biride anlaşamadığım görümcem.Herşeyi annem yaptı oda yattı bi köşede bırak iş yapmayı yediği tabağı bile kaldırmadı sofradan ayrıca odamada girer kıyafetlerimi ve takılarımı bana sormadan kullanır düşün yani beterin beteri var...Neyse annem 2 hafta kaldı sonra kaynanam geldi hiç anne gibi olmuyor inan sabaha kadar çocuk uyutmaz sabahta kaynanam kalkar mutfağa geçerdi .İnsan ister istemez rahatsız oluyo kalkma duygusu hissediyo.Neyse geçen eşimle misafirlikteyiz bir konu açıldı hamilelikle ilgili eşim dediki tek hamile kalan o mu diyo annem senin için demezmi.keşke gelmeseydi hiçbiride yardım etmeseydi daha bilmediğim çok şey vardır belkide...biraz karışık oldu ama beterin beteri var canım

Bence kalsin nolcakki bebegi emzir emzir at kucagina kaynanan ilgilensin

Canım kayınvalideler size yatıya, misafirliğe değil de sana yardıma geliyor. Öncelikle böyle düşün, onlara nasıl bakarım yemek yaparım diye dert etmen çok anlamsız. Hiç buna takılma. Onlar sana sen hamile olduğun için bakacak yemek yapacak sonra hazırlıkları tamamlayacak...

Sütüm kesin kesilir diye şimdiden canını sıkma... Bebek doğduktan bi gün sonra kocişko seni özledim yanımda seni istiyorum dersin sabahları annem bana yardımcı olur vs şeklinde açıklarsın umarım işlerin rast gider...

Bence en güzel zamanlarını zehir etme düşünerek, olay olduğunda müdahale edersin..

Yazdıklarımı muhtemelen beğenmeyeceksiniz ama empati kurmayı deneyin. Kayınvalideniz sizinle aynı şehirde olsaydı ve anneniz/babanız şehir dışında olsaydı ne olacaktı? Aynı rahatsızlığı eşinizin hissetmesi hoşunuza gider miydi? Ailenizin yegane parçası olacak bir birey daha geliyor ve o sizin rahatsız olduğunuz kayınvalidenin oğlundan bir parça... O bebek sadece sizin değil, annenin, babanızın, kp ve kv'nizin de biricik torunları. Eğer gelip yerleşme dertlerinde olsalardı doğumdan çok daha önce gelirlerdi bir kaç gün önce değil. Karnı burnunda bir kadından ve sezeryandan sonra gelecek bir anneden kimse yemek beklemez merak etmeyin, onlar size yardımcı olmak, destek olmak ve en güzel heyecanınızı ki aynı heyecanı onlarda hissediyorlardır sizinle paylaşmak için geliyorlar.

İdare etmek denilen bir yaklaşım vardır, elbet bebeğinizle başbaşa kalacağınız günler de olacak her gün anneniz gelecekmiş bundan eşiniz rahatsız olursa, bebeğine artık kendin bak derse ne hissedersiniz? Eviniz müsait olmayabilir bunu anlarım. Sezeryandan sonra gece emzirmelerinde yardıma ihtiyacınız olacak, tuvalette banyoda ihtiyacınız olacak bunları eşinizle mi yapmayı planlıyorsunuz? Eşiniz çalışıyorsa her gün uykusuz yorgun göndereceksiniz ki 1 haftanız böyle geçecek... Büyükleri biraz anlamaya çalışmak çok mu zor?

ben geceleri emzirmeye kalkabilmek için telefonumun saatini 2 saatte 1 olarak ayarlamıştım ve alarm çalıyordu.. eşim bile alarmdan rahastız olup başka odaya geçmişti... sizde kvnize 2saatte 1 alarmı kuracağınızı gece alarmın kvnizi rahatsız edebileceğini o yüzden diğer odada yatmasının sizin içinizi ferahlatacağını söylersiniz...eşinizde bir zahmet alsın yatağı...

Olur mu öyle şey ya .
Sizin yatağınız da ne işi var .
Eşine söyle o da ailesine iletir .

Senin yanında yatması iyi değil ama sana yardım edecek olması güzel bişey. Keşke benimde yardım edenim olsaydı. İlk 2 gün Allah razı olsun ablam iki küçük çocuğunu bırakıp bende kaldı...Ama sonrasında bebeğim 3-4 günlüktü gelen misafire öğle - akşam yemek hazırlıyordum. Dikişlerimden yatıp kalkamazken saatlerce bi bebeğe bi mutfağa koşturuyodum. Çamaşırı, temizliği, ütüyü saymıyorum bile... Bence iyi yönlerine bakın...

eğer sorun kayınvalidenle birlikte yatmak istememense
ki çok haklısın
öyleyse çözüm üretelim
kayınvalide nerede yatacak?
koltuk olmaz dedin.
o zaman alternatif bulalım
demek ki başka bir yer bulmalı

bu arada
bence kayınvalidene nerede yatacağı hakkında birşey sorma
sonuçta bu senin sorunun
kayınvalide halinden memnun
kocacığın annem koltukta mı yatsın diye sitem ediyor
sen de sorununu sessiz sedasız kendi kendine çöz

internetten hava yatağı siparişi ver (umarım salonunda yer vardır tabii)
sorarsa biri -ki buna kocan da dahil-
kimsenin kusura bakmaması gerektiğini
hamileyken yatakta kayınvalidenle birlikte rahat rahat yatamayacağını
zaten normalde uyku sorunun olduğunu
yalnız yatmak istediğini
kanapede yatmaya da kimseyi zorlayarak
misafirleri zor durumda bırakıp rahatsız etmek istemediğini söyle
-anne baba da olsa onlar ancak misafir olabilir ev sahibi değil özellikle belirtirim-
çocuğu emzir ver kaynana ilgilensin gibi bir yorum yapmayacağım
çünkü bence bu durum kayınvalideye ona ihtiyacın olduğu duygusunu hissettirir
çocuğunla elinden geldiğince kendin ilgilen
böylelikle aslında kimsenin gereğinden fazla süre evinde misafir olmasını gerektiren bir sebebin olmadığı kanısını uyandırırsın.

bence böyle çözebilirsin sorunu.
bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim.
sevgiler...

konu sahibi arkadaş doğum yaptı galiba uzun zamandır girmemiş buraya inş. konuyu halletmişlerdir...

haklisiniz cok saygisizca bir durum benim annem gelinelrinin yatak odalarina girmis dahi degil kaldi yataginda yatsin yok ya bunlar gelyior dolabi acip kendilerine yer yapip kiyafetlerini yerlestiren insanlar..yatagimizdami yatmicaklar..Benim sinirlerim ne kadar gergin düsünebilyiormusunuz...

seni o kadar iyi anlıyorum ki benim eşimin aileside şehir dışında geldilermi öyle çok uzun kalmazlar ama kendi işlerinide kendileri yapar ama ben psikolojik olarak obsesif bir insanın kendi yaşam alanıma müdahale edildimi kontrolden çıkıyorum mesela kaynanam bir mutfağa girer yemek yapar heryer heryerde alır yanlış yere koyara etli yemek 3 gün dışarda bekler tencerede kayınbabam dolaplarımın içinde kendine yer açar kıyafetlerini yerleştirir delirmiştim eşimede söylemiştim kendiside benim gibi anladı beni haklısın dedi ama ben kimsenin canını sıkmakta istemiyorum oğullarının evi sonuçta yılda birkaç günde gelip kalmalılar bu yılbaşı bende doğum yaptım evde yatılı 3 kişi misafir vee kayınvalidemin bizimle aynı şehirde oturan gerizekalı bir arkadaşı var dedikoducu bir tip ben evdey değilim hastanedeyim bu kadın benim evde gelmiş pasta pişirmiş felan ne alaka benim evim ama benim evimde bana sorulmadan tanımadığım bir kadın geliyor elini kolunu sallayarak evde dolaşıyor bu düşünce beni delirtmişti çok sinirlendim evde heryer heryerde neyse torun görmeye geldiler 5. gün biz gidiyoruz dediler ama ben lohusa delirdim onlarda yemek felan yapınca bana yardım oldu sanıyorlar ama düşün iki kişinin kirlettiği ev ne 5 kişinin kirlettiği ev ne demek birde kirli çarşafları yatak örtülerini görümcem çıkarmış bir dağ halinde yerde sen yıkarsın bunları dedi:)) ve gittiler kayınvalidem de anneme demiş sen hergün gel yemek temizlik yap sanki benim annem onun kadar düşünmeyecek beni çünkü kendileri evi pis bırakıp gitti ya vicdan yaptılar neyse ertesi günde haftasonuydu eşim bana bebek konusunda yardımcı olucak anne gelme dedim kayınvalidem annemi aramış sen neden gitmedin yardım etmedin felan bir sürü laf annemde gitmesedyiniz o zaman demişti kayınvalidem çok iyi niyetlidir bu olaylarıda ne görümcem ne eşim ne de kayınvalidem kayınbabam hiçbir kötü niyetle yapmadı ama bir hamile yeni anne lohusa ve de obsesifseniz bu olaylar sizi delirtebilir.

Back
X