dogumdan sonra kayinvalidemin bizde kalmasini istemiyorum!!

kayınvalide ile aynı yatakta yatmak mı biraz enteresan olmuş açıkçası hele de resmiyiz diyosun
yere yatak açsanız oturma odasında en azından yatma konusunu halletmiş olursunuz
kayınvalideniz yerine sizin anneniz kalsa daha rahat olursunuz aslında

Yazdıklarımı muhtemelen beğenmeyeceksiniz ama empati kurmayı deneyin. Kayınvalideniz sizinle aynı şehirde olsaydı ve anneniz/babanız şehir dışında olsaydı ne olacaktı? Aynı rahatsızlığı eşinizin hissetmesi hoşunuza gider miydi? Ailenizin yegane parçası olacak bir birey daha geliyor ve o sizin rahatsız olduğunuz kayınvalidenin oğlundan bir parça... O bebek sadece sizin değil, annenin, babanızın, kp ve kv'nizin de biricik torunları. Eğer gelip yerleşme dertlerinde olsalardı doğumdan çok daha önce gelirlerdi bir kaç gün önce değil. Karnı burnunda bir kadından ve sezeryandan sonra gelecek bir anneden kimse yemek beklemez merak etmeyin, onlar size yardımcı olmak, destek olmak ve en güzel heyecanınızı ki aynı heyecanı onlarda hissediyorlardır sizinle paylaşmak için geliyorlar.

İdare etmek denilen bir yaklaşım vardır, elbet bebeğinizle başbaşa kalacağınız günler de olacak her gün anneniz gelecekmiş bundan eşiniz rahatsız olursa, bebeğine artık kendin bak derse ne hissedersiniz? Eviniz müsait olmayabilir bunu anlarım. Sezeryandan sonra gece emzirmelerinde yardıma ihtiyacınız olacak, tuvalette banyoda ihtiyacınız olacak bunları eşinizle mi yapmayı planlıyorsunuz? Eşiniz çalışıyorsa her gün uykusuz yorgun göndereceksiniz ki 1 haftanız böyle geçecek... Büyükleri biraz anlamaya çalışmak çok mu zor?

Canım benim bunlar genelde benimde söyleyeceğim şeyler ama unutmamak lazım ki burada iş biraz farklı. Sen gebeliğin son günlerinde veya lohusalıkta kayınvalidenle yatmak ister miydin ?

Son düzenleme:
kendi yatağında kaynanayla yatmak mı yuh artık!
kaynanalar kendileri de gelin olmadı mı çocuk doğurmadı mı neden bu kadar düşüncesiz oluyorlar
bende istemem açıkcası bebek doğunca annem devamlı kalır yani kaynanayla insan ne kadar rahat olabilir ki

evli çiftin yatağında bir başkasının yatması çok yanlış bişey.bunu kayınvalidene anlatsan bi yolla belki çekinir oda

Aslında cozum cok basıt bir ader güzel bir şişme yatak çift kişilik olanlardan bu sorunu çözer canım benim. Ha eşinin içine sinmiyorsa anasını şişme yatakta yatırmak o zaman kanepeni değiştirsin. Açılır kanepe alsın. Annesinin gelmesincen mutlu olduğunu, ne güzel sana yardımcı olacak biri yanında olduğu için kendini yii hissettiğini ama yatağını ayırmayacağını, eşinin bizzat kendi sevgisine ve ilgisine ihtiyaç duyduğunu hatta sevimli bebeğiniz ve eşin bir aile olarak uyumak istediğini tatlı dille söyle. Eminim eşin dokuz aylık hamile karısını kırmaya dayanamaz. :nazar:
Bir döşekle sorun biter:) Sevgiler

Aslında cozum cok basıt bir ader güzel bir şişme yatak çift kişilik olanlardan bu sorunu çözer canım benim. Ha eşinin içine sinmiyorsa anasını şişme yatakta yatırmak o zaman kanepeni değiştirsin. Açılır kanepe alsın. Annesinin gelmesincen mutlu olduğunu, ne güzel sana yardımcı olacak biri yanında olduğu için kendini yii hissettiğini ama yatağını ayırmayacağını, eşinin bizzat kendi sevgisine ve ilgisine ihtiyaç duyduğunu hatta sevimli bebeğiniz ve eşin bir aile olarak uyumak istediğini tatlı dille söyle. Eminim eşin dokuz aylık hamile karısını kırmaya dayanamaz. :nazar:
Bir döşekle sorun biter:) Sevgiler

ayın 2 sinde 8 gün sonra demiş konu sahibi... acaba ne yaptılar. ben bu tür durumlarda pek de kafaya takmama taraftarıyım çünkü işin içinde sabinin içeceği anne sütünün kesilmesi ihtimali var. kayınvalideye hizmet ettirirsin birkaç gün iyi kaynana ise sorun olmaz zaten, kötü ise kendi kacar gider:)))))

Yav buradaki kv modellerini okudukça bu gidişle kendiminkini seveceğim.
Yıllardır evliyim bir kere yatak odama girmiş değil kadınceyiz.
Hepsi model model demek ki. :9:

Canım benim bunlar genelde benimde söyleyeceğim şeyler ama unutmamak lazım ki burada iş biraz farklı. Sen gebeliğin son günlerinde veya lohusalıkta kayınvalidenle yatmak ister miydin ?

Evimde uygun yer yoksa, epi topu kalacakları belli bir süre ise, neden yatmayayım? Ha kendi annemle yatmışım ha onunla aradaki fark ne? Yok ben kimseyle uyuyamam diyorsanız o zaman yer yatağı alın katlanır olanlardan açın geldiklerinde orada yatsın yine de bakış açılarımız farklı sizinle...

doğum zamanı oluyor maalesef sıkıntılar k.v.de keyfine düşkün heralde yatıversin bir süre koltukta yada yorganın varsa yere seriver yatak olsun.birkere k.v.nin düşünüp yatmaması lazım aynı yerde heleki doğumdan sonra belki eşinden gece bir şey isteyeceksin sana yardımcı olacak....bizimkide ilk gece kızımı alıp yanında yatırmıştı :47::47::47:

ailelerden uzakta yaşanıyorsa,zaman zaman bu ailelerin yatıya geleceği düünülerek onlar için hazırlıklı olunması taraftarıyım.bizler misafire değer veren bir toplumuz.daha çeyizimizde misafir için yatak ,yorgan,nevresim bulunur.

şimdi bazı gençlerde misafire karşı bir ön yargı var.özellikle eşimizin ailesine karşı.evinize bir yatak olan kanape ya da katlanır bir yatak almak çok zor olmasa gerek:34:

Anlayamadım gerçekten kendimi zorlamama rağmen. Hadi girdi yatakodana bişekilde tamam da karı kocayı ayırıp oğlunun yatağında yatmak da neymiş? İkiniz sarılın yatın derim ben olsam kusura bakmasın ne işi var yatağımda. Hamile olsan da olmasan da olacak iş değil bence. Kanepede yatamıyosa gelmeyecek ne demek yani? Asıl sorun buna bir kez müsade etmişsin en baştan tepki gösterseydin keşke..

şok şok şok biri bana cimdik atsın ne olurr.yuhhhh artık daha neler okuyacam.arkadaşım birde tatlı dille nasıl anlatacam diyorsun.bunun tatlısımı kaldı ya.en çokta eşine şaşırdım haaa.o böyle bir şeye nasıl müsaade eder şaşırdım kaldım doğrusu.anne evimizin durumunu biliyorsunuz.koltukta yatarsan gel yatamazsan biz kusura bakmayız gelmeyin yorulmayın anacuğum desin ya.böyle saçma bişey ömrümde duymadım.ayrıca ilk kez böyle bişey söz konusu olduğunda ağzını açıp asla böyle bişey olmaz demedinmi. niye yatmayı kabul ettin ve yattın.nasıl arkadaş nasıl mantık çok sinirlendim.

Son düzenleme:
ayrıca emzir at kaynanana ilgilensin düşüncesi hiç doğru bir düşünce değil.bebek ve anne arasındaki bağ nasıl güçlenecek.bebeğin ve annenin o dönemde en çok gereksinim duyduğu şeydir birbirlerini koklamak, dokunmak.valla ben kendi adıma konuşayım doğumdan sonra ya adam gibi gerçekten bana yardım etmek isteyen birileri olsun yanımda(en yakın kız arkadaşlarım,kız kardeşlerim annem,eşim) yada kimse olmasın.

Son düzenleme:
bence konu sahibi de açılan yatak ya da yer yatağı almayı akıl etmiştir.ya maddi durumları ya odanın durumu müsait değildir.belki de kayınvalidesi açılan da olsa kapanan da olsa kanepede yatamıyordur.konu sahibi ne yaptı acaba?

Lohusa kadını yatağından ve bebeğinden ayıracak kadar düşüncesiz olacağına inanamıyorum,eşten ayrı yatmak da bana hiç doğru gelmiyor.Eşin güzelce izah etsin bunda kızılcak,bozulcak bir durum yok neticede senin durumun belli.

hemen bir ortopedik tek kişik yatak al yer yatağı olarak kullanırsınız ve "anneciğim çekyatta yatamadığınızı bildiğimden bunu size özel aldım" de. yatağı alırken de eşine durumu en içten halinle anlat sakın kv yi istemiyorum deme "ben bebiğimizle en özel anlarımızda yanımda senin uyumanı istiyorum" de anlat sana destek olsun. tek çaren eşini yanına çekmek sert çıkarak ya da tavır koyarak kesinlikle çözemezsin bu işi

Back
X