Doğumdan sonra ne değişecek ?

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
6 aylık hamileyim ikizlerime..Allah nasip ederse ilk çocuklarım olacak...ama ben hala kendimi anne gibi hissedemiyorum..çocuklarımı sevemiyecekmiyim yoksa diyorum..neden böyleyim bilmiyorum..hala alışamadım bir tuhaf geliyor..çevremdeki herkes hele bir dünyaya gelsinle yüzlerini gör ozaman anlayacaksın anneliği diyyolar ama bilemiyorum...

BİRDE İKİZ ÇOCUK ÇOK BÜYÜK BİR SORUMLULUK..ÇALIŞIYORUM BELKİ İŞİMİ BIRAKMAK ZORUNDA KALICAM..EV HAYATIM NASIL OLACAK BİLMİYORUM..EŞİMİN YARDIMI OLURMU..ŞİMDİ ÇOCUKLARINI ÇOK SEVİYOR KARNIMDA OLMASINA RAĞMEN..ÇOK İLGİLENİYOR..AMA DOĞUMDAN SONRADA BÖYLE OLACAKMI ?

SİZLER DOĞUM YAPTIĞINIZDA EŞİNİZDEKİ DEĞİŞİKLER NELERDİ KIZLAR..BENİ BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ...SİZE YARDIMI OLDUMU ?DOĞUMDAN SONRA ERKEKLER ÇOK DEĞİŞİR DİYOLAR KORKUYORUM..OLUMLUMU OLUMSUZMU DEĞİŞECEK ?
BİDE İKİ ÇOCUĞA BAKABİLECEKMİYİM..

aannelik konusunda ben de senin gibiydim ama doğduktan sonra uykusuz kalmak dışında hiç birşey zor gelmedi bana onun sevgisi sorumluluğu ve ihtiyaçlarını farketme yeteneği içgüdüsel kendiliğinden oluşuyor rahat ol, umarım küvez erken doğum gibi sıkıntılar yaşayıp üzülmeden kucağına alırsın küçük melekleri.

doğumdan sonra daha çok bayan değişiyor, ev yükü eş yükünün yanına bir de bebeğin ağırlığı binince eşine verdiğin zamandan çalıyorsun mecburen ve onlar bundan hiç hoşlanmıyor. ilk aylar eşinin sana en büyük faydası altını değiştirmek, biberon vermek ve sallamak olabilir onları da sen ne itiyaçları olduğunu söylersen yapabilir erkeklerin babalığa alışması daha uzun zaman alıyor ve anne kadar algılayamıyor onların ihtiyaçlarını ama bir yaş ve sonrasında onlarla çok rahat ilgilenebilir oyun oynayabilir, anahtar kelime olarak "seninle ilgilenebilmem için senin de bana yardım etmen lazım" olmalı bağırınca geri tepiyor çünkü

ben de çalışıyorum eşimle döbüşümlü bakıyoruz oğlumuza ve artık hiç zor gelmiyor ona zor gelse de mecburiyetlerimizin farkına vardığı için fazla şikayet edip benim üzerime atıp kaçamıyor ama sanırım senin herşeye rağmen ekstra bir bakıcıya ihtiyacın olacaktır

evet..ektra bir bakıcıya ihtiyacım olacak ama yeni doğmuş bebeklerede pek kimse bakmak istemiyor..en az 6 aylık olmasını tercih ediyolar..sorumluluk almamak için galiba...

ben bu bebekleri çok uzun zaman istedim..olmayınca tüm sevgimi ilgimi eşime verdim..bazen bi bebek gibi severdim onu..şimdi çok alışık bu ilgime...bazen ilgisiz bıraksam bozuluyor..çocuklar doğunca ne olacak bilmiyorum...işimi çok seviyorum ama normal rapor tarihlerinde iznim yok..raporunu al ama çalışmaya devam et gibi bişey çıtlatı patronum..bu ayrı bir dert..

çocuklarıma hiç bişey hissetmiyorum..neden böyle kızıyorum kendime..üff nebileyim işte birazda hamileliğin verdiği psikoloji var galiba...hiçbişeyin üstesinden gelemicem sanıyorum...eşimin yardım etmesini isterim ama çıkardığı çorabı bile banyoya atmaktan aciz biri...

canım eşin şimdiden bu kadar ilgileniyorsa eminim bebekler doğunca çok daha ilgili olacaktır.. bunu kafana takıp hiç üzülme.. mantıklı bir insan olduğunu da varsayarsak bebekler doğduktan sonra onunla ilgilenemiyor olman da onu rahatsız etmez diye düşünüyorum.. anneliğe alışmak da hamileyken pek mümkün olmuyor. ben doğumhaneye girdiğimde hala çocuk isteyip istemediğimden emin değildim :111: ki sen bu bebekleri uzun zamandır istemişsin.. eminim bebişlerin doğunca sen de her anne gibi kendini bu iş için biçilmiş kaftan gibi hissedeceksin.. bu sıkıntıyı atmak için bebek bakımıyla ilgili kitaplar okumanı tavsiye ederim.. inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişlerini ve uzun yıllar beraber mutlu ve sağlıklı yaşarsınız

canım şuna inanki çocuk bambaşka bir duygu...ilk doğduğu anda öyle bir sevgi kaplıyorki içine tarifi imkansız...her anın tadını çıkar...sevgi konusuna gelince büyüdükçe sevgisi artıyor her anı başka güzel...bakımı konusunda zorlanabilirsin ama sen anne olacaksın anneler her türlü fedakarlığı yapar ve her zorluklara katlanır...onun gülümsemesi sana bütün yorgunluğunu unutturur...eşin konusundada merak etme yanında olacak ve sana yardımcı olacaktır...şu an bunları düşünme hamileliğinin tadını çıkar...

sevgi konusunda şüphen olmasın,kızım yanımda uyuyor şimdi,şöyle bakınca alıp içime koyasım geliyor sevgiden inan...
eşin de ilgilenecektir mutlaka,ikiz bebek kolay mı?ben de eşimden yana şüpheliydim,şimdi maşallah,bi de emzirebilsem sana hiç vermeyeceğim kızımı diyor.
zor olacak mutlaka,insan bazen çıldıracak gibi oluyor ama sevgisi inanılmazbir şey,hepsini unutturuyor.

Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

Ev hayatım nasıl olacak merak ediyorum demişsin ya...Bir süre sonra,onlar olmadan nasıl yaşamışım,çocuklar olmadan önce ne yapıyormuşuz ki diyeceksin.
Hamile iken daha çok hamileliğe odaklanıyor insan.Epeydir bebek istiyorsun sanırım.Bu sebeple önceliğin hamileliği sağlıkla tamamlamak olabilir,bu yüzden ötesini pek hayal edemiyorsun.Bebişlerini görüp kokladığın zaman bambaşka hissedeceksin.Hep anneymişsin,anne olmadan öncesi yokmuş,o zamanlar hiçmişsin gibi bir his oluyor.
Eşinin şimdiden ilgili olması çok güzel.Doğumdan sonra da ona sorumluluk vermeye çalış.Anne olunca insan kıyamıyor,bebeğe birşey olacak sanıyor veya erkek yapamaz diye düşünüyor.Sen yapamazsın diye eşini engelleme,bırak o da herşeye dahil olsun.Banyo yaptırsın,alt değiştirsin,gezmeye çıkarsın.Sen nasıl öğreneceksen o da öğrenir.Zaten iki bebek olunca mecburen paylaşmak zorunda kalacaksınız.

İki tane masum bebek
Masum gözlerle size ihtiyaçları olduğunu anladığınız an bütün negatif düşünceleriniz yok olacak.
Stres vs bunlar sizi olumsuz düşünmeye itiyor.
Sağlıklı bir şekilde bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inş.

canim benim yukarda bi arkadas ta demis sen simdi Allahtan guzelce hamileliginin tamamlanmasi icin duani eksik etme,
ben cok uzun ugraslar sonrasi hamile kaldim kizima
bende hamileyken cok karmasik duygular icerisindeydim.
esime guvenmiyordum benimki de kendi isini yapmaktan acizdir,hep derdim sen bana nasil yardim ediceksin bu arada ailem filan kimse olamayacak yanimda yalniz ikimiz
ama suyumun eksilmesi sonucu acil sezeryan oldum 32.haftada dogdu.
bebegimi kuveze aldilar benim guvenmedigim kocam o zor zamanlarimda hic ayrilmadi yanimdan, hep teselli etti.
simdi kizim hastanede disarda yagmur ve firtina var, beni hastaneye gitmekten alikoyamaz yinede gidicem.yaninda 3 veya 4 saat kaliyorum nasil zaman geciyor bilmiyorum.
gercekten baska bisey annelik ondan baska bisey dusunemiyorsun.
Merak etme sende iyi bi anne olucaksin
Allahim isteyen herkeze nasip etsin.

hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürederim..okudukça rahatladım...

sabırsızlanıyorum. günüm gelsede doğursam artık diye

annelik nasıl bir duygu bunu bir an önce yaşamak istiyorum...

Rabbim olmayan herkese versin işallaah...

Zaman zaman aynı duyguları ben de hissediyorum.
Özellikle ilk zamanlar çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim, bu yüzden o kadar çok istediğim bu bebeği
neredeyse alsalar sevinecektim, sağlığım çok bozulmuştu.
Hala da çok iyi değilim, hala bazen niye hamileyim diye düşündüğüm oluyor.
Bazen de inanılmaz mutlu oluyorum, yüzünü göreceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum.
İnsan hamileyken çok adabte olamıyor sanırım.
Sağlıcakla kucağımıza alırız inş bebeklerimizi.

Herkes güzel şeyler yazmış annelik falan ben de yaşadıklarımı yazayım
ilk üç ay sürekli emen bir bebek yemek, banyo gibi ihtiyaçlarım için bile zaman bulamıyordum.
Bir hafta sezeryan'dan doğru dürüst hareket edemedim. Loğusalık depresyonuna girdim evde ki kalabalıktan ve her kafadan çıkan seslerden bunaldım. Çok mutsuzdum sabah kalktığım saçla, pijamayla akşamı ediyordum. Doğum kışa geldiği için eve kapanmak beni mahvetti. Kilolarımdan hiç bir kıyafetim olmuyordu inat edip yeni kıyafette almadım dışarı çıkınca giyecek hiçbir şeyim yoktu. Allaha şükür geceleri bebeğim uyuyordu ama ben gece kızımın kalkma saatine üç saat varken kalkıp süt sağıyordum. Dolapta stokluyordum. İşe başlayınca lazım olur diye. İlk dört ay benim için çok zor geçti.
Şimdi bebeğim 16 aylık her şey mükemmel, eski kiloma döndüm, hayat doluyum kızımla hafta sonu geçirdiğim vakitler muhteşem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…