doğumdan sonra nerde kalacağım ?

fead

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
480
201
103
33
Merhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştur :( eşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor :( anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum

eşine güzelce anlat

annesinde kalırsanız onların akrabaları vs gelir

annesi de eşin de ılımlı olsa da misafire kimse yok diyemez

ben loğusa olacağım, kanamam olacak belki zor emecek bebeğim soyunacağım öyle emecek

belki günde 10 kere duşa gireceğim memeler için vs vs de anlat

ben annemde kalınca gelene de hayır diyebilirim evde de rahat hareket edebilirim de

ayrıca kimin evi uygun

doğum hangi mevsimde bunlar da önemli

yani kim sana özel oda açabiliyor evinde

duş vs şartları uygun

doğumdan ne kadar sonra döneceksiniz bu da önemli tabii

uzun kalacaksanız bir süre sonra en azından 3 gece de olsa kv de de kalmak şık olur tabii

Eşiniz niye illa orda kalın istiyoki evde yakınmış zaten annende kalsan ne farkediyo anlamadım

eşine güzelce anlat

annesinde kalırsanız onların akrabaları vs gelir

annesi de eşin de ılımlı olsa da misafire kimse yok diyemez

ben loğusa olacağım, kanamam olacak belki zor emecek bebeğim soyunacağım öyle emecek

belki günde 10 kere duşa gireceğim memeler için vs vs de anlat

ben annemde kalınca gelene de hayır diyebilirim evde de rahat hareket edebilirim de

ayrıca kimin evi uygun

doğum hangi mevsimde bunlar da önemli

yani kim sana özel oda açabiliyor evinde

duş vs şartları uygun

doğumdan ne kadar sonra döneceksiniz bu da önemli tabii

uzun kalacaksanız bir süre sonra en azından 3 gece de olsa kv de de kalmak şık olur tabii
İkisi de ayrı oda açar duş imkanı annemde daha rahat tabi imkanlar iki tarafta da aynı sayılır. Naapcam bilmiyorum ya

eğer doğum yapmış ve zorluklarını yaşamış arkadaşınız varsa eşi falan konuşabilir eşinizle. ben de işe yaramıştı. ben anlatamamıştım kendimi. arkadaşı ne kadar zor olduğunu anlatınca onu dinlemişti :63: belki sizde de işe yarar. İnşallah çözebilirsiniz bu durumu.

Ben annemde kalırdım ne de olsa kv evi rahat edemem arkadaşım kv kaldı kadın çocuğu kucağına alıp misafirlerle oturdu arkadaşım da onlara hizmet etti. Eşiniz bilr o dönem gözünüze batacak emin ol

Tamam olduğunuz yerde hastane yok da yakınlarında da mı yok?
Doğum yaptıktan hemen sonra evinize dönebileceğiniz...
Allahım kolaylıkla kurtarsın inşallah.

Illa birinde kalmaniz geremiyor.Kendi evinizde kalin anneniz yada kv gelir.kendi evinizde daha rahat olursnuz hem alisirsiniz bebeginize yavastan .
Esinizede boyle soyleyin.
Doğudayım burda doğum yapacak hastane yok yani güvenmiyorum

İkisi de ayrı oda açar duş imkanı annemde daha rahat tabi imkanlar iki tarafta da aynı sayılır. Naapcam bilmiyorum ya

eşine annemle daha rahat ederim diyeceksin

eşini alttan alta işle yani ailesi ile olsanız da tabii çok mutlu olacağınızı ama bu süreçte hep çevrenizden de annenin huysuz olduğunu duyduğunuzu kv yi de kırmak istemeyeceğinizi

azıcık suratınız düşse evde soğuk rüzgar eseceğini vs vs

bir de mesela annene şunu pişir dersin ya da işte onun yemeğine alışkınsındır da kv ye nasıl diyeceksin şunu pişir bunu yap diye

annem doğumda bana geldi

bir çorba yapmış zehir gibi acı

bir kaşık aldım ben bunu yiyemem dedim

sofrada misafirler vs de vardı ama çok güzel olmuş dediler evet dedim güzel ama acı bebek için uygun olmaz

bana hemen diğer yemekten koydular sofraya devam ettim

o kv olsaydı bozulurdu belki annem de bozulmuştur ama bana laf sokmadı

kv olsaydı ye bir şey olmaz biz hep yedik derdi misafirler de ayıp olmasın diye onu desteklerdi zira

mesela eşim markete giderken annem margarin al demiş pilav yapmış

biz margarin yemiyoruz normalde, eşim almış annem dedi diye ama rahatsız olmuş

benim haberim bile yok tabii eşim sonra söyledi alma bir daha dedim ben söylerim dedim hallettik

kv nin yaptığı yemeğe, kullanacağı margarine hem de onun evinde karışamam ki

Back
X