Doğumdan sonra yanımda kim kalmalı

ilaydaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
30
13
8
24
Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm

Eşiniz niye buna karışıyor anlamıyorum.
Tabiki ablanızla daha rahat olursunız.
İlk çocuğunuz mu. Eğer öyleyse sizi bilemem ama ben tek yapamadım. Normal doğum yaptım ve dikişlerimden yürüyemiyordum bile annemin yanında 2 hafta kaldım. O olmasa napardım bilmiyorum

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
Anneniz yoksa tabikide ablaniz gelsin ayrica eṣiniz niye kariṣiyorya siz dogum yapicaksiniz en önemlisi sizin rahatliginiz diken üstunde olucaksaniz hep ne anlami kaldi o yardimin?Eṣiniz duşuncesizlik yapiyor.Benim annem gelmişti ben onu istemişdim eşimde hicbirsey demedi desede cevabini alirdi yani o surec çok zor erkekler ne anlarki zaten hodukler kolay saniyorlar.Kaynana kayinbabanin yaninda yeni dogan anne ne kadar rahat davrana bilirki?

Eşiniz niye buna karışıyor anlamıyorum.
Tabiki ablanızla daha rahat olursunız.
İlk çocuğunuz mu. Eğer öyleyse sizi bilemem ama ben tek yapamadım. Normal doğum yaptım ve dikişlerimden yürüyemiyordum bile annemin yanında 2 hafta kaldım. O olmasa napardım bilmiyorum
Evet ilk doğum zaten normal bir doğum yapmicam ekstra ağrı olucak belim sikintili olduğu için kaynanamla da samimi değiliz yani bilmiyorum ya 🥺

Anneniz yoksa tabikide ablaniz gelsin ayrica eṣiniz niye kariṣiyorya siz dogum yapicaksiniz en önemlisi sizin rahatliginiz diken üstunde olucaksaniz hep ne anlami kaldi o yardimin?Eṣiniz duşuncesizlik yapiyor.Benim annem gelmişti ben onu istemişdim eşimde hicbirsey demedi desede cevabini alirdi yani o surec çok zor erkekler ne anlarki zaten hodukler kolay saniyorlar.Kaynana kayinbabanin yaninda yeni dogan anne ne kadar rahat davrana bilirki?
Canım annem olmadığı için böyle biliyorum ben ama işte abla dediğim an fittiriyo annem varken neden dio

şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)
Anneniz vefat etmiş yani bu özel bir durum eşinizin sizi düşünüp ekstra anlayışlı olması lazımdı. Göster bu mesajları adam olsun hatta adamlıktan önce bir zahmet insan olsun.

Yanında soyunmaya utandığınız adamdan nasıl çocuk yapabildiniz?
Tabi ki ablanız kalsın dangozluk yapmasın. Normalde eş kalsın derdim ama dangoz olduğu için demiyorum.
Yeni evliyim ben 6 aylık evliyim henüz alisamadm ben ablamın yanında bile cekinirdim küçüklükten gelen bir şey eşim de şikayetçi bundan 🙄

Öncelikle eşinin dayatmaci tavrı çok yanlış yardıma ihtiyacı olan lohusa bir kadın neden kendine kimin bakacağına karar veremiyor kendisi olsa kiminle daha rahat edermiş bı sor bakalım becerebilirse bı empati yapsın kendisi.... Çözüm önerim ikisinin gelmesi ben doğum yaptığımda k.validemde annemde geldi bazen bir arada kaldılar bazen k.validem yakın diye evine gitti bı kaç günde ablam geldi onunda k.validemle aynı anda kaldığı oldu hiç bı sorun yaşamadık .mesela ablam bana yardımcı oldu bebekle ilgilendi k.validem yemek falan yaptı dönüşümlü herkes herşeyi yaptı çünkü bebeğim gece uyumuyordu böyle olunca evin içinde fazladan insan olması sorun olmadı aksine herkesin faydası dokundu 20 günün sonunda ben tamamen yalnız bakmaya başladım

Bana kalırsa zıtlaşmak yerine eşinizin dediğini yapın sırf kendi huzurunuz için. Evet haklısınız kv yanınızdayken asla rahat olmuyor doğumda ama inat eden bir eş varsa uzatmayın bence. Sayılı gün zaten en fazla 1 hafta kalır yanınızda. Hiç huzurunuzu bozmayın.

Eşinizden neden utanıyorsunuz yahu?
Artık ailenize yeni bir birey daha katılıyor ve siz daha utanç evresinde misiniz?
Bir garip geldiniz bana. Soyunmadan çocuk mu yaptınız bilmiyorum, bu kısmı aşabilsem cevap vereceğim de.
Yeni evliyimm 1 yıl olmadı daha ve bu küçüklükten gelen bir şey diye düşünüyorum tabiki yanında şortla da gezebiliyorum ama giyinip soyunmak ayrı bişey benim için çekiniyorum oraya mi takildiniz gerçekten 🥺

Canım annem olmadığı için böyle biliyorum ben ama işte abla dediğim an fittiriyo annem varken neden dio
Off bu erkeklerin anamda anam illa anam olsun diye tutdurmalari yokmu o an bogazlayasim geliyor hepsini.Canim yeni anne sensin doguranda sensin tum zorluklari sen çekeceksin dogumda bir zahmet bunun kararinida sen ver izin verme senin yerine karar versin kendisi yaylanip oturucak sen diken ustunde olucaksin yanliz kaynanan gelse belki diyicemde yeni dogan kadinin evinde kayinbaba kayinin ne iṣi var?Sen rahat giyinemezsin birde
Bence eşine anlat iyice anlasin gerekiyorsa haddini bildir ablan gelsin.Ablani neden sevmiyorki ne alaka yani dûşuncesiz adam.

Back
X