Doğumdan sonra yanımda kim kalmalı

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
Bendede her iki anne dönüşümlü kalmıştı, ikisinin yanındada soyunmadim sadece bebeği emzirdim ondada yan tarafa dönüp kapatarak. Bende cekinirim hiç hoslanmam sere serpe

Aslında normal doğum yapacak olsaydınız, sadece eşiniz yanınızda olsa yeterdi,onun doğum izni bitene kadar toparlanırdınız,ama sezeryan olunca durum farklı tabi, sonuçta ameliyat,peki en yakında kim oturuyorsa abla veya kv gündüzleri gelip gitse illa gece birinin kalması şart değil bence, eşiniz yardımcı olurmu ama bilemedim,onuda inada bindirmesinde
İlla kv de kalmaya geleceksede kimsenin yanında soyunmanıza veya emzirmenizede gerek yok bu arada,odanızda yaparsınız bunları bu kadar çekinmenize utanmanıza gerek yok,lohusa iken mahreminiz sıfırlanacak diye bişey yok

Son düzenleme:
O kadar tecrübesizsinizki. Neyse İlk doğum yaşayıp göreceksiniz zaten de, eş ve kayınvalidenin asıl kimliği doğumlarda ortaya çıkar. Doğumun giyinme soyunma meselesi olmadığını, meselenin değer olduğunu, aslında ne gerek varmış deyip eşle her şey çok daha kolay olacağını, huzurunuz ve psikolojiniz bozulunca anlarsınız. Bizim toplumda kayınvalidelerin "gelinime bakarım" ı hep şov. En iyisi bile gelinle değil bebekle ilgilenir, huzuru bozar çeker gider. Eş de annem geldi daha ne istiyorsun diye bık bık söylenir. Bu böyledir.

Doğumu yapan siz, bakıma ihtiyacı olan siz. Bu konuda eşe söz hakkı düşmemeli. Hele ilk hastane süreci belki tuvalete bile destekle gideceksiniz. Uzerinizi yaninizdaki kişi giydirecek, gece gündüz bir emzirme çabası göğüsler fora gezeceksiniz, bu ortamda görümce kayinvalide ne alaka? Siz az toparlaninca gelsin yardıma çok istiyorlarsa.

Doğum yapıp bütün zorlukları siz çekeceksiniz ama kocanız olacak adam annesini istemiyorsunuz diye ablanıza da hayır diyecek! ve siz de bunu kabul ediyorsunuz mecburiyetten karşı çıkamıyorsunuz ama buradaki kadınların laflarını kaldıramayıp üyelik iptali yapıyorsunuz hemen. hanımefendi istediğiniz kadar üyelik iptali yapın böyle bir kocayla ömür boyu siz yaşayacaksınız buradakiler için 2 dakikalık konu bu

Bence uzun kalmaya kimse gelmesin..belki 2 gün olabilir ,ama bebek için akrabalar uzun kalıyorsa evlilikte de cok şey eksiliyor.. Sezeryan doğumda da ertesi gün normale dönülüyor zaten..bebeğin sorumluluğunu eşler beraber ne kadar çabuk üzerine alırsa aile hayatı da o kadar çabuk normale dönüyor..

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
Bana annem bakmıştı ilk bir hafta
Sonra gopladım sezeryan yapmıştım
Dikişlerim açıldı ama benim çok sıkıntılıydı dikişlerim açılınca annem geri geldi
Sonra sonra tek alıştım kimse gelmedi ama kayınvalideyle aslaaaa rahat edemezsin
Göğsünü açacaksın habire ağzına vermeye çalışacaksın çocuğun üstün başın asla toplu olmayacak
E bi de lohusadan hizmet bekleyen kafaları var bizim Türk kayın ailelerinin
O yüzden tek kalın ama kayınvalideyle kalmayın

Eşine de ki özel bölgenden ameliyat olsan babam mı pansuman etsin istersin kendi baban mı??
Belki eğilemeyeceğim acıdan, külotumu giydirmek gerekecek kendi kanımdan birini istememin nesi garip.
O kadar acı, yorgunluk üstüne rahat etmemi istemiyorsun 1-2 hafta sonra iyileşince annen gelse nolur. Kimse beni düşünmüyor diye biraz ağlamaklı ol belki ikna olur:)

Doğumdan sonra abla, anne kadın kimi istiyorsa o kalmalı. Erkeğin söz hakkı olmamalı bence kendi bakmayacaksa

Şimdiden geçmiş olsun. Başınızda böyle bir eş varken neler yaşayacağınızı az çok tahmin edebiliyorum. Böyle bir eşi yetiştiren kaynanadan size fayda değil zarar geleceği yüzde bin belli şimdiden.

Başlığı gorunce hiç kimse gelmesin demeye gelmiştim. Yazıları görünce de cidden kimseye ihtiyacınız yok. Tek bebek ilk çocuk, kendinize güvenin en güzeli yalnız olmak. Bolbol bilgi edinin yeni doganlarla ilgili kitap okuyun video izleyin. Kimse siz kadar iyi bilemez emin olun. Yakın bir komşu vs varsa belki gün içinde uğramasını rica edebilirsiniz. Onun dışında kimse yokken en en güzeli gerçekten.

Bı dahakine eşin dogursun , refakatçi olarak annesi kalabilir öyleyse . Ego tatmini yaptığı . Torun "oğlumun çocuğu" . Ona ancak ilk biz dokunur biz bakarız. Bizim veliahtimiz 🤭 Resmen sidik yarışı. İlk dogumum sezeryan oldu , refakatçi olarak ablamı istedim annemi gönderdim, hanfendi de kaldı zorla. Gece dibimdeki koltukta fosur fosur horladi. Gece horlamandan uyuyamadım dedim diye küstü. Evimde de oğlunun odasında beni cekistirdi. İkinci dogumum normal oldu . Kimseyi cagirmadim , ebe ile anlaştım sağolsun kimseyi aratmadı. Ohhh mis eve geçtim ziyaretci derdi falan olmadan kafam rahat geçti. Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza bey diye susup kalmayın ablaysa abla gelsin geri adım atmayın

Doğum yaptığınızda daha önce hiç sorun yaşamadığınız kayınvalide bile aklını kaçırmış gibi davranıyor, eşte onun etrafında dolanıyor. Rahat edememeyi geçtim çok daha ciddi sorunlar oluşuyor, gelin damızlıkmışta bebek kayınvalide ve eşinmiş gibi bir tavır içine giriliyor çoğu zaman. Sanki siz fazlalıkmışsınız gibi triplerle takılıyor ana oğul. Hiç tavsiye etmiyorum, abla gelmeyecekse yalnız olun bundan daha iyidir.

Şu yeni doğum yapmış gelinin lohusanın yanında kalan kayınpeder ve kayın durumları bana extra saçma geliyor. Hayırdır fantazin mi var lohusa kadının evindesin? Kv tek kalacaksa kalsın peşinden iki koca dana erkeği sürüklemek ne? Yeri gelecek memeler açık olacak yeri gelecek duştan rahat çıkacağız dikişliyiz bu nedir ya ameliyatlı haliyle gelinin tepesine binmek.
hiç haz etmem. Eş ve hemcinsler evde olmalı.
Tam olarak içimden geçenler 😅 ayrıca kv bile fazla bana göre hatta kendi ailem bile. Sezeryan o kadar korkunç birşey de değil. İki gün hastanede kalınca yeterince toparlıyorsun. Sonra evde gayet kendi başına idare edebilirsin. Hayatta o kalabalık riskine girip yıpranamam

Ben lohusayken ziyaret bile kabul etmek istemiyorum. Lohusa kafası gerçekten ayrı bir dünya sinirlerin zıplıyor herşeye. O kalabalık o pislik 🤯 bebeğin keyfini yalnız başıma eşim ile çıkarmak isterim. Olsun varsın üç beş gün yemek kaynamasın. Kim ne işe yarayacak

Sen ablana git orda dogur bence. Kocan da otursun anasiyla. Böyle hiyarlari nerden buluyosunuz ya hayret ediyorum her seferinde. Ayrica kocanin yaninda soyunmaya utanirken cocuk yapmak da ne bileyim yani yaaaa öfffff. Muhtemelen kocana şu konuda resti çekememene sebep olan eziklikle ayni sebepten kaynakli bi durum. Sen de hic makul degilsin valla

Kiz kardesiniz gelsin. Güzellikle kabul ettirmeye bakin. Yok hala anlamiyorsa ablanizi istemiyorsa sizde karar deyistirdiyinizi kimseyi o dönemde yaninizda istemediyinizi söyleyin. Yardim etmek isteyen varsa evime gelip kalmasin bana yemek yapsin evime yollasin diyin. Zaten utangac oldugunuzu ve lohusalik döneminde birde utangaclikla ugrasmak istemediyinizi o yüzden kimseyi istemediyinizi söyleyin. Üstelik mümkünse bebeyin 40 cikana kadar, bebeyi hastaliklardan korumak icin öyle hergün misafir kabul etmek istemediyinizide söyleyin bastan. Yoksa KV yemek getirme bahanesiyle hergün yine sizde olur.

Sorun cikmasin diye ya kabul ediceksiniz annesini, yada simdiden koyucaksiniz agirliginizi, ablam gelicek diyerek
Of bu erkeklerin herseye karismalari delirtiyor insani.

Back
X