normal doğum yapacaksan eğer sancın başladığı gibi hemen hastaneye gitmemeni tavsiye ederim .sıklaştıktan sona git çünkü hastane ortamına gittiğinde senden daha kötü sancı çekeni gördüğünde kötü olursun .
ooofffff offfffffffff en büyük kabus bu zaten, doğumhane - sancı odası arasında olmak. sancı odasına alınıyorsun,yakınların yanında yok, tanıdığın bi kimse yok, kesilmeyi bekleyen dana gibi,hem acı çek hem tek başına, ebeler hemşireler seninle ne kadar sevgi dolu şefkat dolu o sırada ihtiyacın olan duyguyu verebilir ki? işi olarak bakıyo ona, hele bi de yorgunsa vardiya değişimleri bilmem neler... of ya... zırt pırt açılma var mı yok mu muayenesi, işin kötü yanı ben astım hastasıyım arkadaş, ya beni anlamazlarsa? ya derlerse " sabret sabret az kaldı bişey olmaz, oksijen veririz geçer meçer"... Tv seyrediyolar orda, yani tamam onlar için olağan bir durum , sıradan bir gün olabilir, ama bizler için hayatımızın dönüm noktası, unutulmayacak tek anı belki de... ee aç bacakları bekle bekle, ıkın bekle olmadı ıkın sıkın, çok tuhaf bir psikoloji ya, gecelerce gözüme uyku girmiyor, aklıma geldikçe kafayı yicek gibi oluyorum, sırf bu yüzden sezaryen ister olup, gideyim yatayım uyuşayım kalkayım geleyim odaya tamam... kendimi aciz hissediyorum sancı odası doğumhane ebe üçgenleri arasında, güven duymuyorum, kendimi rahat hissetmiyorum, yav nasıl rahat olucam ki zaten, çok mu alışığız açıp beklemeye... hem hadi doğurdum çataldayım, e kanama başladı benim altımı temizleyip nasıl önlem alıcaklar odama giderken bu bir, ikincisi diyelim ki sancı odasındayız yatıyorum sancım var suyum geldi ya da kanama geldi ya da lavman denilen olay, ya oralar batar ederse, nasıl tutçam kendimi kendime nasıl bakıcam, ya herşey stres geliyor bana, nasıl olcak? biri bize anlatsın ya uf
medical park ile ilgili yaşanmış bir durudan da bahsedeyim... arkadaşım normal doğumla çocuğunu doğurduktan sonra haliyle kucağına verilmesini istiyor ve hastane personeli şiddetle buna karşı çıkıyor. neden? anne çocuğu düşürürmüş, sorumluluk alamazlarmış!!! ama düşürmesin diye yanına özel bakım hemşiresi tahsis ederlerse olurmuş, o da ÜCRETLİYMİŞ!!!! dönüp dolaşıp gelinen nokta bu arkadaşlar. ben en azından bu noktadan sonra hastane standartlarımı bu gibi aptalca ve ezber bir cümleyle olması gereken doğal süreci bana yaşatmayacak bir hastanede doğum yapmak istemiyorum. tüm bunları konuşun doktorunuzla, hastane yetkilileriyle...
evet, ben bebeğin kafası göründüğü vakit evimden çıkmak istiyorum aslında :) umarım mümkün olur...
başka kadınlarla aynı anda bağrış çağrış olmak da korkunç da bir de tek başıma bile olsam o yatağa bağlı doğumu beklemek asla istemem. serum merum da istemiyorum ben zaten. bu koşulları öğrenmek istiyordum aslında. şansını zorlayan, istediğini alabilen, ne biliyim mesela serum isteiyorum deyip de takılmamasını sağlayabilenler var mı aranızda? özellikle medipol deneyimleri benim için önemli.
peki, genelde nasıl işliyor doğumhanelerde süreç? işte, çocuğu doğar doğmaz -anında- kucağa almak istemek çok mu şartları zorlayan bir istek oluyor? ya da ne biliyim o çatala yatmak istememek, en son anda doğumhaneye gitmek, serum takılması istememek... bu tür talepleriniz oldu mu arkadaşlar? hangi hastane durumu nasıl karşılıyor? hastanelerin doğumhanelerini ve tavırlarını tanımaya çalışıyoruz hep birlikte...
sanci odasından daha korkunç bir yer görmedim.
hiç doğum yapmamış, yeni evli biri olarak, başka kimse uygun olmadığı için refakatçi gittim. bebeği karnında ölenler, sancı çekip açıklığı olmayanlar.... bağırış, ağlama... hele açıklık muayenesinden küfrederek çıkan hamileler...
hep şakayla karışık "psikolojimi bozdunuz. doğuramayacağım" derdim. gerçekten o odaya hiç düşürmesin Allah. hele iki kız vardı. doğum haftalarında bebeğin öldüğünü öğrenmişler.sezeryana almıyor doktor. o kadar sancıyı, zoru ölü bir bebek için çekiyorlardı. onlar için o kadar dua edip ağladım ki...
hala aynı şeyleri yaşayacağım diye ağlayarak uyanıyorum...
Allah hepimize sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.
bizde süreç şöyle oldu:
eltimin günü geçmişti ve sancı yoktu. hastaneye gittik(kayseri kadın doğum hastanesi) giriş, muayene, nst derken yukarı sancı odasına aldılar. sadece 1 kişi refakatçi alınıyor. tabii eşler dışarda. 12 saat falan kaldık. sancı yok.. 17:00 gibi gitmiştik. ertesi gün sabaha kadar bekledik. sabah suni sancı verildi. serumla koldan. eltimin sancılar sıklaştı. tabii bu arada bir kaç saatte bir topluca ebe odasının önünde sıraya girip içerde açıklık muayenesi oluyorlardı.
öğlen nst ye bağlandı. sancılar sıklaşmış. bu arada tuvalet için izin almış. ( nst ye refakatçi alınmıyor.) onu tuvalete götürdüm, kapının önündeyken adını bağırdı hemşire. acil sezeryana alıyoruz diye. şok olduk. bebeğin kalp ritmi bozulmuş. apar topar ameliyathaneye aldılar. ebe bana bebeğin eşyalarını getirmemi söyledi. içeri verdim. beni ameliyathane çıkışı lan koridora yönlendirdiler.
40 dak. sonra eltim sdyede, yanında minik arabada da bebiş geldi. odasına götürdük. içerde olanları bilmiyorum tabii. epidural olmuştu. doktor çok şakacıymış...vs.
bebeği ben tuttum, kendi hareket edemiyordu fazla. 13:30 da çıkmıştı bu arada. sonda çıkarılınca hemşire yürütmemi söyledi. çok zordu...canı yanıyordu ama bir şey öğrendik ki, ne kadar çabuk ve çok yürürsen, o kadar çabuk normal hayata dönülüyor. o gece hastanede yattık. sabah da 10 gibi çıktık...aklımda kalanlar..
medical park ile ilgili yaşanmış bir durudan da bahsedeyim... arkadaşım normal doğumla çocuğunu doğurduktan sonra haliyle kucağına verilmesini istiyor ve hastane personeli şiddetle buna karşı çıkıyor. neden? anne çocuğu düşürürmüş, sorumluluk alamazlarmış!!! ama düşürmesin diye yanına özel bakım hemşiresi tahsis ederlerse olurmuş, o da ÜCRETLİYMİŞ!!!! dönüp dolaşıp gelinen nokta bu arkadaşlar. ben en azından bu noktadan sonra hastane standartlarımı bu gibi aptalca ve ezber bir cümleyle olması gereken doğal süreci bana yaşatmayacak bir hastanede doğum yapmak istemiyorum. tüm bunları konuşun doktorunuzla, hastane yetkilileriyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?