doğumlarını devlet hastanesinde yapanlar

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
bnde devlet hastanesi ve de bir aksilik çkmazsa normal doğumu tercih edenelerdenim.
yalnız merak ettiğim.
odalar nasıl oluyor,hastaneye giderken anne ve bebek için neler götürülüyor.
lütfen tecrübeli olanlardan bol bol fikir bekliyorum

ufak ufak hast.çantalarımı toparlmaya çalışıyorum ama takılıp kaldığım şeyler var

herkes özele mi gidiyor?
ya da yardmcı olmak bu kadar mı zor?

Ben ikinci doğumumu cerrahpaşada yapmıştım.ama benimki biraz farklı kanamayla acilen gittim.doktorum orada proftu ama muayenehanesine gidiyordum.acil bişey olursa doğru cerrahpaşaya demişti.sezaryen oldum 27.haftada.bir gece yoğun bakımda kaldım orada çok iyi baktılar ama servise çıkınca hemşireler berbat.suratsız selamsız ve ilgisiz.bana öyleleri düştü.üstelik te acılıydım bebeğimi 3günsonra kaybettim.çok ta kan kaybetmiştim diğer sezaryenlilerden beter durumdaydım.ona rağmen yeterince ilgilenmediler.sana belki kötü bir örnek oldu ama yaşadıklarım böyle.inşallah senin için herşeyyolundagider.yine de axildurumlar için tam teşekküllü hastane en iyisi.

cnm kaybın için çok üzüldüm.
bn zeynep kamil de yapmayı düşünüyorum inş.
ama inan bnde devlet hast.de çalştm bir süre ve de durumun farkndaym.
özellerle devletler çok çook farklı
ama özelde doğum yapacak durumum yok malesef
ben aldırmamayı düşünüyorum şahsen,hatta üzerine gelen olursa kavga bile ederim mahfederim
ne demek ya tersliyorlar bilmem ne
ben orda cnmla uğraşıyorum.
tek şüphem bebekler karışıyor ya bunun üzerine inan

bende ondan korkuyorum daha kimse de gelmedi ailelerimizden çok uzağız ki zaten benim gelecek bir ailem yok umarım sizin vardır böylece karışmaz onlar sahip çıkar bebişe ki zaten künye takılıyor karışmaz inşallah hemen takarlar

aman allahm seninki kocamaaaaaaaaaaaaaannnnnnn

aman allahm seninki kocamaaaaaaaaaaaaaannnnnnn

İlahi bebeklerin karışacağını da hiç düşünmemiştim.ben o kadar şüpheci yaklaşmıyorum.eşiniz ya da anneniz ebelere hemşirelere bahşiş verirlerse sizle daha çok ilgilenirler bunu göz önünde bulundurun derim.ayrıca ben o kadar zavallı acılı ağrılı bir durumdaydım kimseye çemkirecek durumda değildim.yoksa normalde parçalarım yani.bazen insan önyargılı davranıyor ama şansına belki iyi ebeler doktorlar düşer.kısmet işi.benim burda bir arkadaş memorialda doğurdu o kadar paralar bayıldı ama hastaneye lanet okuyor hiç memnun kalmadı yani.bizim de durumumuz ahım şahım değil ama sırf doğum için arabamızı satıp bankaya koyduk bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim....

Bende izmirde ege doğum evinde doğum yaptım ilk çocuğumu 2009 yılında ve çok memnun kaldım hiçbir kötü söz duymadım ve gece 1 de gittim oğlum öğlen 11 de doğdu herkes gayet nazikti bende sözlerini dinledim tabi uslu uslu doğurdum bağırmadım bile neyse bana iyileri denk geldi demekki şimdi 2. Bebeğimi bekliyorum allah nasip ederse yine oraya gideceğim.allah karşımıza iyi insanları çıkartsın.

devlet hastanesinde herkes iyi diyor ama dun doktorla konustum ve çok süpheliyim bu konuda.çok kaararsızım.deneyimi olanlar yazsın lutfen

cnm bahşiş mi dedin
ay yok ya yapamm öyle bişi.
hem yapmaya korkarm hem de çok saçma

Ben devlet hastanesinde aşılama yaptırmıştım.
iğne kullandığım için yumurtanın gelişimi takip ediliyordu ve kontrolüm haftasonuna denk geldi
İnfertilite bölümünde dr. olmadığı için haftasonu bir muayenem acil doğum bölümünde yapılmıştı.
Tabi aciliyetli hastalar hamileler olduğu için orada 1-2 saat sıra beklemiştim.
Haliyle herşeye şahit oldum.

Doğum yapacak olan acil gelen hastalar ön kayıt işlemlerini yaptırıp içeri giriyor.

o dk dan sonra içeri eşin yada ailen kimse giremiyor

Sonra muayene oluyor açılma varmı doğum başlamışmı diye

Açılması olanları bir odaya yönlendiriyorlar

ve oradan üzerindeki herşeyi çıkarmış

hastaneye ait gecelik gibi birşey giymiş olarak çıkıyorlar

Güvenlik görevlisi bayan hamile kadının eşyaları alıyor

kapıdan xxx in yakını diye sesleniyor

eşinin poşete konulmuş tüm giysilerini eşine verip doğum çantasını alıyor

Güvenlik görevlisi bayan doğum çantasını açıyor

içinden ne lazım olduğunu bildiği için kontrol ediyor gereklileri alıyor

gereksizleri kapıdan hamile kadının yakınına verip eksik ne varsa git al getir diye söylüyor

Hamile kadın içeriye girdiği andan itibaren eşini yada bir yakınını göremiyor doğurup odasına alınana kadar.

geceliği giyen hamileler koridorda turluyor durumu ağır olan yatıyor açılması az olanalr turluyor arada bir tekrar muayene oluyorlar ve sıra sıra ameliyathaneye iniyorlar.

Benim şahit olduğum durum buydu.O gecelikle dolaşılan koridorda sadece dr lar ve hemşireler geçebiliyor yani o tarafa hiçbir hasta yakını vs geçemiyor çünkü oradan artık doğum hanayee gidiliyor.

ne güzel yazmışsın bebek fabrikası gibi:))) valla özelde doğurup lanet edende var devlette doğurup memnun olanda var allah iyilerle karşılaştırsın ama ben devlete cesaret edemezdim memnun olmayan sayısı daha fazla

Evet bebek fabrikası gibiydi çok yoğundu.Aslında tek kötü yanı sanırım sancıyı çekerken yanında hiçbir yakınının olmaması ve hastaneye giriş yapar yapmaz odanda olamamak doğum yapınca odaya çıkabiliyorsun.

Ama yinede eskiye göre devlet hastaneleri çok çok iyi.

Benim annem 28 sene önce abimi devlet hastanesinde doğurmuş ve bir yatakta iki kadın yatıyormuş yanındaki kadının kanaması yatağı batırmış birde düşünsene bir yatakta iki doğum yapmış kadın ikide bebek nereye sığacak tek kişilik yatağa.Heryerdede hamam böcekleri geziyormuş.İşine gelirse yatak yok diyorlarmış.Ve hemşireler hastaları tokatlıyormuş.O zamnlar özel hastane sayısı az ve ssk ile anlaşmalı özel hastane gibi bir durumda yokmuş sanırım mecbur devlete gitmiş.Ama şimdi böyle şeyler yok çok şükür.

evet eskiden çok kötüymiş şimdi daha çok denetlenip takip ediliyorlar sanırım, ay annen çok çekmiş kadın unutamamış bak, benimde duyduğum devlet hastanesinde bir doktor kadına bağırıyormuş doğum yapan kadına bağırma bağırma banamı sordun hamile kalırken diye ama bunlar şehir efsaneside olabilir gerçekte iyi anlayışlı meslek ahlakı olan bir doktor özeldede devletede aynıdır bence

o hastanenin kapasitesine bağlı memnun kalmnız.

mesela ben ilçede yaşıyorum. ve burada devlet hastanesi az tercih ediliyor. özel hastanelerde doğumlar 400 lerden başlıyor çünkü.

devlet hastanesinde doğum yapanlarrda gayet memnun. hatta çift kişilk odalarda tek başlarına kalıyor çoğu. katta çok hasta olmadığı içinde rahatlar.

tek sıkıntı erkekler kata çıkarılmıyor. yani eşini görmek için sen gidiyorsun.

tek kuruş ödemeden de çıkıyorsun.

ama bazı hastanelerin doğumhaneleri çok yoğun ve odaları kalabalık olabiliyor.

bu yaşadığın şehirle alakalı.

Evet her hastane aynı olmuyor özel ayarında olanlarda var
Ama yoğunda olsa yinede artık devlet hastaneleri çok şükür eskiye göre iyi

cnm bnde 1 ay önce haydar paşa numunede yaptım ve gayet iyiydi elh. sadece 3 kişi vardı ama tek sorun yanıma kmseyi almadılar gece filan tek kaldım bebeğimle ilgilenmekte zorluk cekmiştim onun dısında iyiydi

koooorkuyoruuuuuummmmmmmmmm
ben çok mızmızımdır..mesela ben o kada acıyı tek başıma çekemem.
annem,babam ya da eşm olcak yanmda kime dırlıycam ben devlette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…