cnm bahşiş mi dedin
ay yok ya yapamm öyle bişi.
hem yapmaya korkarm hem de çok saçma
koooorkuyoruuuuuummmmmmmmmm
ben çok mızmızımdır..mesela ben o kada acıyı tek başıma çekemem.
annem,babam ya da eşm olcak yanmda kime dırlıycam ben devlette
Canım özellerde artık ssk anlaşmalı hastaneler var araştırsan uygun fiyatlı bir özel hastanede bulabilirsin.Ben istanbuldayım burada ssk lı doğum iki hastane buldum 300-400 arası
Yok canım olur mu devlette işler böyle yürür onlar normal karşılarlar böyle şeyleri.hem özelde bile doğum yapacağın zaman doğumhane kapısında beklerken haber veren hemşire ya da hastabakıcı bahşiş bekler adettir.yakınlarınız da ebelere özellikle ilgi gösterip para verirlerse kibar bir şekilde sizin lehinize olur.
Merhaba kızlar bende bu konuyu merak ediyordum karşıma çıkıverdi. ben bu mart ayında ankarada kürtaj oldum devlet hastanesinde ama o kadar ilgiliydiler ki hem doktorlar, hem hemşireler, hem hasta bakıcılar ben tek oda istiyorum dedim hemen odamı değiştirdiler kürtajdan sonra acıkmıştım hemşire gelip yemek yok ama kahvaltılık getiririm falan dedi çok ilgilendiler, şimdi çok şükür hamileyim ama izmirdeyim özelde var gidecek ama cimriyim desem oda değil o kadar para verecek durumumuz yok değil ama eşimede kıyamıyorum üniversite hastanesi var 9 eylül ünv. hastanesi acaba nasıldır ben çok korkuyorum eşimide doğumda sancı çekerken yanımda istiyorum
Valla size inanamıyorum,sağlıktan daha önemli ne olabilir? Durumunuz müsait olduğu halde kendi ve bebeğimizin sağlığı konforu için harcamamnız bana saçma geldi.kıyafete,benzine ona buna saçma sapan paralar veriyoruz hayatta sağlıktan daha önemli bişey yok.gerçi bunlar biraz da kısmet işi ama ben üniversite hastanesini de dibine kadar yaşadım en lüx hastaneye de yattım.devlete mecburen aniden doktorum dedi diye gittim şansıma hemşireler rezaletti,sana mal gibi davranıyorlar,üstelik özel odadaydım ve çok acılı olmama rağmen çok usluydum.ölümden döndüm bebeğim kötüydü ağrılarımdan yanına gidemedim taburcu olmadan da melek oldu yavrum,bu kadar kötü olmama rağmen bir tanesi de başın sağolsun demedi daha ne diyim öküz karılar empatiden haberleri yok acaba benim yerimde bir yakınları olsaydı kimbilir nasıl ilgili davranırlardı,bu hamileleiğimde de kanamam olunca lüx bir hastanede 8 gün yattım prensesler gibi baktılar moralim yerine geldi herkes güler yüzlü ilgili şevkatli hastane müdürü ziyaretime bile geldi.taburcu olduktan sonra arayıp hatırımı sordular.insana insan olduğunu hissetiriyorlar.ama devlette kendimi değersiz bir kadavra gibi hissettim.ayrıntılara girmicem çok uzun sürer.konforu,ilgi aiakayı paramla göreceksem yapacak bişey yok sağlığımdan daha kıymetli bişey yok diyerek arabamızı sattık böylelikle inşallah konforlu bir doğum yaparım Allahın izniyle.
arkadaşlar bana sorarsanız en iyisi devlet hastanesi, bir kere allah korusun doğumunuzda bir problem oldugunda bebek yogum bakım üniteleri bile olmuyor ozellerin ve sizi hemen devlet hastanesine naklediyorlar.Yani devlet hastanesinde dogumun bence parayla alakası yok benim özelde doguracak param var kontrollere özele gidiyorum ama dogumumu nasip olursa devlet hastanesinde yapıcam
Ben ilk doğumumu devlette yaptim.temizlik güzeldi.ilgi açısından bazıları cok acımasızdi.bazilari da cok iyiydi ebem de dahil:) bu arada ankara zübeyde hanım hastanesinde yaptım. Sonraa,refakatçi kabul edilmemesi cok hoş degildi ama zaten refakatcinin de yapacağı pek birsey yoktu.normal doğum oldugu icin..beni en cok rahatsiz eden,dogum odasının bir duvarının olduğu gibi cam olmasıydı.doktor ordan izliyordu doğumu 2-3 tane de asistan .koridordan gecen temizlik görevlisi bile görüyordu.cok rahatsız oldum fakat o an gözüm görmedi,gorsede nizam böyle.. 2. Dogumumu aydında yapacagim.buyuk ihtimalle devlette..doğum parasıni da kizlarima harcarim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?