doğumlarını devlet hastanesinde yapanlar

Merhaba kızlar bende bu konuyu merak ediyordum karşıma çıkıverdi. ben bu mart ayında ankarada kürtaj oldum devlet hastanesinde ama o kadar ilgiliydiler ki hem doktorlar, hem hemşireler, hem hasta bakıcılar ben tek oda istiyorum dedim hemen odamı değiştirdiler kürtajdan sonra acıkmıştım hemşire gelip yemek yok ama kahvaltılık getiririm falan dedi çok ilgilendiler, şimdi çok şükür hamileyim ama izmirdeyim özelde var gidecek ama cimriyim desem oda değil o kadar para verecek durumumuz yok değil ama eşimede kıyamıyorum üniversite hastanesi var 9 eylül ünv. hastanesi acaba nasıldır ben çok korkuyorum eşimide doğumda sancı çekerken yanımda istiyorum

cnm bahşiş mi dedin
ay yok ya yapamm öyle bişi.
hem yapmaya korkarm hem de çok saçma

Yok canım olur mu devlette işler böyle yürür onlar normal karşılarlar böyle şeyleri.hem özelde bile doğum yapacağın zaman doğumhane kapısında beklerken haber veren hemşire ya da hastabakıcı bahşiş bekler adettir.yakınlarınız da ebelere özellikle ilgi gösterip para verirlerse kibar bir şekilde sizin lehinize olur.

koooorkuyoruuuuuummmmmmmmmm
ben çok mızmızımdır..mesela ben o kada acıyı tek başıma çekemem.
annem,babam ya da eşm olcak yanmda kime dırlıycam ben devlette

Canım özellerde artık ssk anlaşmalı hastaneler var araştırsan uygun fiyatlı bir özel hastanede bulabilirsin.Ben istanbuldayım burada ssk lı doğum iki hastane buldum 300-400 arası

Canım özellerde artık ssk anlaşmalı hastaneler var araştırsan uygun fiyatlı bir özel hastanede bulabilirsin.Ben istanbuldayım burada ssk lı doğum iki hastane buldum 300-400 arası

off çok zor bir durum
aslnda düğünden kalan altnlarmz var ama bozdurmak istemyoruz eşimle.
ama ne bileym doğum sırasnda tek kalmak istemiyorum işte ya da bana kötü davranan insanlar olmasn çevremde çok korkuyorum

a-aaaaaa
neler var şu hayatta
öyleyse özele giderm niye o suratsızlara para yedirteym

Bende doğumumu yaklaşık 1 ay kadar önce devlet hastanesinde yaptım:

Gittiğimizde akşam 8 civarıydı. Acilden giriş yaptık, tekerlekli sandalyeyle doğum katına taşındım bir görevli tarafından, yanımda eşim ve annemle birlikte.
Tek başıma açılma kontrolüne alındım.
Sonra eşimle annemin beni beklediği odaya.
Odam tek kişilikti, o yüzden eşimle annem gece boyu hatta hastaneden çıkıncaya kadar yanımdaydılar. Sancılarda eşimin dizine yattım. Eşyalarımızı dolaba yerleştirdik.
Ben doğum odasına girinceye kadar üzerimde hastaneye gittiğim elbiselerim vardı. Doğum odasında çıkardım.
Sadece doğum odasına yalnız alındım. Eşimle annem kapının önünde beklediler. Bebişimin ağlama sesini eş zamanlı duyduk. Normal doğum yaptım. Herkes ilgiliydi ve üstelik gecenin 04.23'ü ve haftasonuydu oğlumu kucağıma aldığımda.

Bir arkadaş bahşişten bahsetmiş, burada da adettir, bebeği getiren ebeye ve doğumu yaptıran ebeye bahşiş verilir. 20-50 TL gönlünden ne koparsa.

Devlet hastanesi deneyimlerim bu kadar ama ben küçük bir ilçede oturuyorum, güne vurursanız her güne ortalama 1 hamile düşüyormuş burada. İlgiyi yoğunluğa göre bekleyin derim. Çok kalabalık hastanelerde çok fazla ilgilenebileceklerini sanmıyorum açıkçası ama o da personelden değil, işlerinin yoğunluğundan kaynaklanıyor.

Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.

bende istanbul kanuni sultan süleyman hastanesinde düşünüyorm doğumu,memnun olanda var,olmayanda var..burdan orda doğum yapan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını esirgemesinler.çok tereddütlüyüm,özele para yedirmek istemiyorum,devlettende korkuyorm :S

Valla size inanamıyorum,sağlıktan daha önemli ne olabilir? Durumunuz müsait olduğu halde kendi ve bebeğimizin sağlığı konforu için harcamamnız bana saçma geldi.kıyafete,benzine ona buna saçma sapan paralar veriyoruz hayatta sağlıktan daha önemli bişey yok.gerçi bunlar biraz da kısmet işi ama ben üniversite hastanesini de dibine kadar yaşadım en lüx hastaneye de yattım.devlete mecburen aniden doktorum dedi diye gittim şansıma hemşireler rezaletti,sana mal gibi davranıyorlar,üstelik özel odadaydım ve çok acılı olmama rağmen çok usluydum.ölümden döndüm bebeğim kötüydü ağrılarımdan yanına gidemedim taburcu olmadan da melek oldu yavrum,bu kadar kötü olmama rağmen bir tanesi de başın sağolsun demedi daha ne diyim öküz karılar empatiden haberleri yok acaba benim yerimde bir yakınları olsaydı kimbilir nasıl ilgili davranırlardı,bu hamileleiğimde de kanamam olunca lüx bir hastanede 8 gün yattım prensesler gibi baktılar moralim yerine geldi herkes güler yüzlü ilgili şevkatli hastane müdürü ziyaretime bile geldi.taburcu olduktan sonra arayıp hatırımı sordular.insana insan olduğunu hissetiriyorlar.ama devlette kendimi değersiz bir kadavra gibi hissettim.ayrıntılara girmicem çok uzun sürer.konforu,ilgi aiakayı paramla göreceksem yapacak bişey yok sağlığımdan daha kıymetli bişey yok diyerek arabamızı sattık böylelikle inşallah konforlu bir doğum yaparım Allahın izniyle.

hastane durumları sanırım gerçekten şans işi sanırım..ama devlet hastaneleri düşünmek bile insanı doğum için ürkütmeye yetiyor..ama durum olmaynca malesef gitmek zorunda kalıyoruz..gönül özel hastane ister ama....

Herkez çocuğu için en iyisi olsun ister ama ben bi doğumumu rahat yapayım diye eşimin 1 aylık maaşını belki daha fazlasını gidipte oraya veremem çünkü ne satacak ev ne satacak araba nede yardım edeck bi aile var.. herkezin kendi düşüncesi parası olan konforlu doğursun

arkadaşlar bana sorarsanız en iyisi devlet hastanesi, bir kere allah korusun doğumunuzda bir problem oldugunda bebek yogum bakım üniteleri bile olmuyor ozellerin ve sizi hemen devlet hastanesine naklediyorlar.Yani devlet hastanesinde dogumun bence parayla alakası yok benim özelde doguracak param var kontrollere özele gidiyorum ama dogumumu nasip olursa devlet hastanesinde yapıcam

Aynen canım bende kontrole özele gidiyorum, doğum sanırım devlette olacak gittiğim hastaneye sordum yenidoğan yoğun bakım ünitemiz yok falan dedi senin dediklerinden sonra kesin kararımı verdim devlet

Ben ilk doğumumu devlette yaptim.temizlik güzeldi.ilgi açısından bazıları cok acımasızdi.bazilari da cok iyiydi ebem de dahil:) bu arada ankara zübeyde hanım hastanesinde yaptım. Sonraa,refakatçi kabul edilmemesi cok hoş degildi ama zaten refakatcinin de yapacağı pek birsey yoktu.normal doğum oldugu icin..beni en cok rahatsiz eden,dogum odasının bir duvarının olduğu gibi cam olmasıydı.doktor ordan izliyordu doğumu 2-3 tane de asistan .koridordan gecen temizlik görevlisi bile görüyordu.cok rahatsız oldum fakat o an gözüm görmedi,gorsede nizam böyle.. 2. Dogumumu aydında yapacagim.buyuk ihtimalle devlette..doğum parasıni da kizlarima harcarim:)

nasl yani altınız açk mı yatıyordunuz öyle örtü falan yok muydu üzerinizde

E önlük var ama neticede aşağısı açık dogum yapiyorsun:)
Şöyle oluyor,sanci odaları ayrı 3 kişilik odalar,dogumu gelen dogum odasına alınıp tek kişilik odada dogum yapıyor..aynı odada annenin dikisi atılırken bir yandanda bebeğin ayak izini falan alıp bezleyip,geçici kuveze konuluyor.
Dikiş bitince tekerlekli sandalyeye oturuyorsunuz kucağıniza bebegi veriyorlar hasta bakıcı annelerin yanına götürüyor.
Ha birsey daha bebek icin sadece bez aldıkları icin 2-3 tane ana kucagi,bide battaniyeleri var,battaniyeye sarıp,ana kucağına koyup size oyle veriyorlar.bebegi giydirince aliyorlar ..

Merhaba,
Ben de doğumumu 2 yıl önce Çapa'da yaptım. Riskli gebelik olduğu için en baştan kontrollerim orada yapılıyordu. Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız devlet hastanelerinin doğum bölümlerinden çok kibarlık beklememeniz lazım. Mesela ben yattığımda, Cerrahpaşa'nın doğum servisinde tadilat vardı ve oranın hastaları da Çapa'ya sevk edilmişlerdi. Zaten hasta yoğunluğu normalde de fazla olan bir yer, doğum yapanların 1 gün fazla kalmasını istemiyorlar, o yüzden kimsenin nazıyla oynamıyorlar.
Ama gebelikte karşılaşılabilen her türlü sorunun üzerine gidiyorlar, her şeyi ıncık cıkcık araştırıyorlar. Bir de hemşireler ve diğer personel genelde çok yardımcıydılar.
Bir arkadaş çok iyi anlatmış devlet hastanesindeki doğum servisini. Alttan muayene, içeri kimseyi almamaları (gerçi Çapa'da bile arada kadın akraba sancı odasına girebiliyordu), doğum çantasının görevliye teslim edilmesi... Aynen dediği gibi :)
Doğumdan sonra bebeklerin karışması gibi bir sorun olacağını, çok çok büyük bir sorun çıkmazsa, zannetmiyorum. Çünkü artık eskisi gibi değil. Bebek doğumda sağlıklıysa hemen annesinin odasına gönderiliyor. Hatta ben mecburen sezeryan olmuştum ve odama geldiğimde bebeğimin odaya benden önce geldiğini gördüm :)
Bir de özel hastane tercih edecekseniz, bir arkadaşın da dediği gibi, mutlaka yenidoğan acil bakım ünitesinin olmasına dikkat edin derim.
Allah hepinize sağlıklı, hayırlı evlatlar versin, kolay doğumlar versin, bir avazda kurtarsın inşallah arkadaşlar :)

ben ilk doğumumu karabük kadın doğum hast.de yaptım.. memnun kaldım çünkü özeline gittiğim doktor girdi doğuma :) normalde ebeler yaptıryormuş doğumu.. bu arda ebeler suratsız we tersti! odalar çok sayılı olduğu için özel oda şansım wardı bu şekilde bir gece kaldım we çıktım. şimdi bulunduğum yerde tek özel hastane war ama devlet hastanesindeki doktor da çok iyi.. bakalım bir dikiş tutturamadık doktor konusunda, nerde yapıcam doğumu? karar wermek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…