Doğumu nerede yapmalıyım?

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
163
38
Hrkese merhabalar kafam çok karısık ne karar versem bilemiyorum.

33 haftalik hamileyim normal şartlarda 48 gün var doğumuma.Sakaryaliyiz iş gereği gümüşhanede yaşıyoruz.Doktorum trabzonda özel bir hastanede doktorumdan da menunum gümüşhanede kadın dogumhastanesi yok devlet hastanesindede tek bir kadindogum doktoru var ve kimse memnun degil yerli halk bile yakın sehirlere gidiyorlar kontrole,doğuma vs.fakat asıl sorunum biz buhafta trabzona dr kontrolüne gittik dönüşte de zigana dağinda kardan tipiden yol da tırlar kalmış ve yol kapanmiş(Bolu daģi gibi düşünebiliriz ama işlek bir yol fakat tırlarda gidip geliyor)40 dk falan yolda kaldık durduk arabayı bekledik tipi var tırlar kaymış yollar kalabalık fakat yolu tuzlamamıslar tırlar ziganaýı gecemiyor 40 dk sonunda yolu küçük araclar icin actilar bizde evimizie ulastik normalda 1.5 saatte aldigimiz yolu ortalama 2.5 saatte gelebildik.

Ailemiz sakarya da eşimle cok kararsısız dogumu sakaryada mi yapsak? sakaryada gidersem kendi ailemin yaninda yapicam dogumu eşim sıkıntı etmiyor cunku kendi ailesinin evi sobalı ve mutfak vs. yok kalmama imkan yok ki kayinvalidemde bakamaz ne bana ne bebege.laf söyleyemezler yani. Ya sancı gece gelirse?gidemezsem trabzona doktoruma?eşim zaten evhamlı o anda kullanamaz aracı.gündüz gelse bile ocak ayınin ilk haftası cok kar kış olursa zigana da yine kapanırsa yolda kalır gidemezsek? Kendi evimden de ayrılmak istemiyorum rahatlık acısından.insan kendi evinde rahat olur.burda yaparsam dogumu annem gelicek kayinvalidemde 1 hafta 10 gün kalir.

Ésimde sen bilirsin bi yanim korkuyor burda gidemezsek bi yanimda orda rahat edemicez dio kendi evimiz gibi degil dio ama önceligimiz cocuk dior. Oda net degil bende? neyapsam ben? 35.haftaya kadar ucaķ la gitmek şansım var 5 hafta ailemin yaninda kalicam 40.haftada bebek dogarsa esim son 1 hafta kala gelebilirim dio.

Cok uzun oldu ama neyapsam karar veremedim.

Risk almazdım sanırım. Tamam ilk gebelik, sancılar başlayınca öyle pat diye doğurulmaz genelde, ama istisnalar da olabilir. Doğum eylemi hızlıca ilerleyebilir. Veya Allah korusun bir komplikasyon gelişir, çok hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırılman gerekebilir, kar falan yağarsa yollarda kalırsın allah korusun.

bence sakaryada yap hem orda kadın doğum hastanesi var tavsiye ederim kadın doğum hastaneleri her zmn iyidir.. bunda düşünecek bişey bile yok ailenin yannda rahat edrsin hem doğumada yetişirsin

Ben senin yerinde olsam kesinlikle dogumu sakaryada ailemin yaninda yapardim. Kayinvalidenin nerede yasadigini anlamadim onlarda mi sakaryada? Niye laf etsinler ayrica sen cocugunu dusunuyorsun. 1,5 saat az bir yol degil Allah korusun o havada yolda kalirsaniz ne olacak?

sakarya trabzon gümüşhane doğum nerede olur bilememde çocuk çok kimlikli olacak

Ailenizin yaninda kalin ve orada yapin dogumu... allah korusun ters birsey olabilir siz tedbirinizi alin tevekullunuzu edin rabbim yardimciniz olur insallah...

Canım ben izmirliyim İstanbul'da yaşıyorum. Doğumumu İzmir'de yaptım annemde kaldık toparlanana kadar ama benim kadın doğumcum da izmirdeydi ayda 1 muayeneye gidiyordum. Burada da bir Dr edinmiştim acil bir şey olursa ilgilensin diye. Hayırlısı olsun ama memleket başka oluyor herkes orda sonuçta

Ben kocaelide yaşıyorum. Doktorumu istanbuldan seçtik ailem orada diye. Son 3 haftaya kadar çalıştım. Son 3 haftayı.ailemin yanında geçirdim eşim evde yalnızken sıkıntı olacağından korktu. Bebek doğunca da iki ay annemde kaldım. çok rahat oldu. Anne candır. Bebeğin olunca daha iyi anlayacaksın

Kesinlikle risk almayin. Ocak ayinda o mesafe dogum bu asla riske atmayin kendinizi de bebegi de.

Neler olabilir nasil gelisir bilemezsiniz. Suyunuz gelir yolda 2 saat kalirsiniz orda dogim baslar ay allah korusun. Dusunmek bile istemiyorum .

Ben ailemin yaninda yaptim dogumu valla 1 ay yattim dinlendim. Kendime geldim

Sakarya daha mantıklı.

Kayinvalidemler kişin trabzonda köyde kaliyor aralik gibi sakaryada ki evlerine gidiyorlar mart ayi gibi tekrar trabzonda ki köydeki evlerine gidiyorlar yani bu ay sonu sakaryaya gidecekler fakat orda ki evlerinde sadece yatiyorlar üst katta elimde yiyip iciyorlar nutfaklarini acmiyorlar uani bende dogum icin orda kalirsam cocuklar perisan oluruz hemde elitimide rahatsiz etmek istemiyoruz eşimle.

Gümüşhane devlette geçen sene bir doktor vardı bir türlü adını hatırlayamadım şimdi baktım ayrılmış , erkekti doktor ama gerçekten çok iyiydi. o olsa idi gümüşhanede yap derdim ama şimdi ki kadro ile Sakarya diyorum. Trabzon işinden kesin vazgeç zaten. çünkü sancın gelir Allah korusun eşin panik yapar yolda zigana zaten tehlikeli bir de karda ve panikte hiç girme o işe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…