• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumu tetikleme- iri bebek (ne yapacağımı bilmiyorum😬)

Mangetsu

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
635
474
303
Merhaba anneler. Ben bugün çıkmaza girdim karar veremiyorum napcağmı bilemedim. 37. Haftadayım ve bebeğim şuan 4.150 gr görünüyor şuan. Doktor iri bebek dedi daha 3 haftam var ve dahada kilo alabilir dedi ve bana iki seçenek sundu.
Öncelikle ben normal doğum isteğinde olduğum için;

1- Bebeğin bu kilosuyla şuanda Suni sancı ile yarın doğumu başlatabiliriz doğurabilirsin ozaman normal doğum ihtimalin yüksek olur
( önceki bebeğimde iri bebekti normaldi haftasında doğdu kendi sancısıyla geldi) açılman olmazsa sezeryana alabilme ihtimalimizde var dedi ( sezeryandan korkuyorum maalesef)

2- Haftasında yani üç hafta sonrayı beklemek istersen bebek dahada kilo alacak ve normal doğum şansın çok çok azalacak seni sezeyana alma ihtimalimiz daha yüksek 3 hafta sonra dedi.

Bebeğimin şuanki kilosu bir önceki çocuğumun doğumdaki kilosu ama daha benim üç haftam var ne yapacağım beklemelimiyim yoksa henüz vajinal dopum kilosunu geçmediği için suni sancıyla doğumu başlatmalımıyom😔

Merhaba anneler. Ben bugün çıkmaza girdim karar veremiyorum napcağmı bilemedim. 37. Haftadayım ve bebeğim şuan 4.150 gr görünüyor şuan. Doktor iri bebek dedi daha 3 haftam var ve dahada kilo alabilir dedi ve bana iki seçenek sundu.

1- Bebeğin bu kilosuyla şuanda Suni sancı ile yarın doğumu başlatabiliriz doğurabilirsin ozaman normal doğum ihtimalin yüksek olur
( önceki bebeğimde iri bebekti normaldi haftasında doğdu kendi sancısıyla geldi) açılman olmazsa sezeryana alabilme ihtimalimizde var dedi ( sezeryandan korkuyorum maalesef)

2- Haftasında yani üç hafta sonrayı beklemek istersen bebek dahada kilo alacak ve normal doğum şansın çok çok azalacak seni sezeyana alma ihtimalimiz daha yüksek 3 hafta sonra dedi.

Bebeğimin şuanki kilosu bir önceki çocuğumun doğumdaki kilosu ama daha benim üç haftam var ne yapacağım beklemelimiyim yoksa henüz vajinal dopum kilosunu geçmediği için suni sancıyla doğumu başlatmalımıyom😔
Siz rutininizde ilerleyin, ultrasonlar her zaman doğru ölçmüyor tahmini bir sonuç veriyor. 4 kilo dedi diye 4 kilo doğmayabilir fazlası da olabilir azı da. Eğer ameliyat korkunuz var ise yürüyüş yapın merdiven çıkın doğumu tetikleyin

Beslenmenize dikkat edin, şekerli ve unlu mamüller tüketmeyin. Bol bol hamile pilatesi yapın. Bir de bebek iriyse yapacak bir şey yok, normal doğum yapacam diye bu sefer vajinanıza zarar vermeyin. Bollaşma olursa onun tedavisi de kolay değil. Anne annedir, lütfen kendinize baskı yapmayın bebek nasıl istiyorsa öyle gelir.

3 normal doğum yaptım, ilk benim hepi topu 3160 gr. Doğdu ama suni sancıyla ve gerçekten zordu ya suni sancı aralıksız ağrı demek, diğer iki doğumda suni sancı almadım ,çok sancılı doğumlarım oldu ama normal sancı da en azından nefes alıyorsunuz arada ya suni sancı aralıksız ağrı demek.
3. Çoçuğum çok iriydi benim 4870 gr. 56 cm doğdu normal sancı ile normal doğum gerçekleşti,ilk 2 doğumda yırtık yokken 3. Oldu ama yine de suni sancısız çok daha iyiydi
Bunlar benim süreçlerim herkeste durum farklıdır tabii ayrıca 1 hafta önce kendi sancısıyla geldi oğlum , normal süreci beklesenizde günü günü olacak gibi bir kesinliği olmuyor
Gününde olursa kaç kilo olmasını bekliyor doktorunuz

sanırım bende olsam normal sürecimi beklerdim
yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tam ölçüm olmayabiliyor
Rabbim bir avazda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

37de bende bu durumla karşılaştım 3bucuk kiloyu geçmiş daha fazla almasın kilo proteini, meyveyi kes dedi, min. Beslenme bol su ve yürüyüş yapıyorum, 38de ki kontrolde kilo almamıştı, Perşembe gideceğim tekrar bakalım son durum ne, bir aydan fazladir da sancılı kasilmali ilerliyor her yolu deniyorum doğum baslatamadik on gündür, vaktini bekliyor, zorlamanın anlamı yok, her ölçüm de doğru çıkmıyor, oğlumda üç bucugu geçmiş demişlerdi 40+6da suyum geldi ertesi gün doğurdum 3kilo birşey çıktı, stres yapma, bol yürüyüş yap, sıcak suya otur, bol su iç beslenmeni min düşür, sıkıntısız kavuşursun inşallah

Siz rutininizde ilerleyin, ultrasonlar her zaman doğru ölçmüyor tahmini bir sonuç veriyor. 4 kilo dedi diye 4 kilo doğmayabilir fazlası da olabilir azı da. Eğer ameliyat korkunuz var ise yürüyüş yapın merdiven çıkın doğumu tetikleyin
Evet öyle bir durumda var aynı ölçü ve kiloda doğmayabiliyor çocuk. Bol bol yürüyüş önerdi doktor.
Beslenmenize dikkat edin, şekerli ve unlu mamüller tüketmeyin. Bol bol hamile pilatesi yapın. Bir de bebek iriyse yapacak bir şey yok, normal doğum yapacam diye bu sefer vajinanıza zarar vermeyin. Bollaşma olursa onun tedavisi de kolay değil. Anne annedir, lütfen kendinize baskı yapmayın bebek nasıl istiyorsa öyle gelir.
sezeryanla ilgili endişem anneliğin derecesiyle ilgili değil ameliyat korkusundan kaynaklı ve doğum sonraki bakacak kimsemin olmaması maalesef. En azından normal doğum sonrası daha hızlı toparlanabilirim.
3 normal doğum yaptım, ilk benim hepi topu 3160 gr. Doğdu ama suni sancıyla ve gerçekten zordu ya suni sancı aralıksız ağrı demek, diğer iki doğumda suni sancı almadım ,çok sancılı doğumlarım oldu ama normal sancı da en azından nefes alıyorsunuz arada ya suni sancı aralıksız ağrı demek.
3. Çoçuğum çok iriydi benim 4870 gr. 56 cm doğdu normal sancı ile normal doğum gerçekleşti,ilk 2 doğumda yırtık yokken 3. Oldu ama yine de suni sancısız çok daha iyiydi
Bunlar benim süreçlerim herkeste durum farklıdır tabii ayrıca 1 hafta önce kendi sancısıyla geldi oğlum , normal süreci beklesenizde günü günü olacak gibi bir kesinliği olmuyor
Gününde olursa kaç kilo olmasını bekliyor doktorunuz
Her bebek farklı elbette ilk bebeğimde kendi sancısıyla geldi suni sancı deneyimim yok ve buda beni endişelendiriyor. Herkes suni sancının zorlu olduğunu söylüyor
sanırım bende olsam normal sürecimi beklerdim
yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tam ölçüm olmayabiliyor
Rabbim bir avazda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Amiiiiin inşallah teşekkür ederim. Aslında gönlüm beklemekten yana ama hangisi daha doğru muallakta kaldım beklemelimiyim yoksa doktorun dediğinimi yapmalıyım 🤦🏼‍♀️

37de bende bu durumla karşılaştım 3bucuk kiloyu geçmiş daha fazla almasın kilo proteini, meyveyi kes dedi, min. Beslenme bol su ve yürüyüş yapıyorum, 38de ki kontrolde kilo almamıştı, Perşembe gideceğim tekrar bakalım son durum ne, bir aydan fazladir da sancılı kasilmali ilerliyor her yolu deniyorum doğum baslatamadik on gündür, vaktini bekliyor, zorlamanın anlamı yok, her ölçüm de doğru çıkmıyor, oğlumda üç bucugu geçmiş demişlerdi 40+6da suyum geldi ertesi gün doğurdum 3kilo birşey çıktı, stres yapma, bol yürüyüş yap, sıcak suya otur, bol su iç beslenmeni min düşür, sıkıntısız kavuşursun inşallah
İç güdülerimi dinleyip vaktinimi beklemeliyim. Yani bazen duyuyorum 5 kiloyuda normal yapan oluyor açıkcası doktor biraz beni cesaretlendirip destek verseydi son haftayı beklemek daha mantıklı geliyor nedense 🤦🏼‍♀️

Bunun kararını biz veremeyiz, doktorunla tekrar son durumu konuşmadan karar verme
Beni direk yarın çağırdı suni sancı için. Daha haftası dolmadan suni sancı verildiğinde bebek gelirmiki suni sancının haftası dolmayanlar içinde etkisi varmı

Beni direk yarın çağırdı suni sancı için. Daha haftası dolmadan suni sancı verildiğinde bebek gelirmiki suni sancının haftası dolmayanlar içinde etkisi varmı
Haftayla alakası yok doğumu baslatmak için sancı veriliyor sancı acilmayi sağlıyor, yani baslatalim dediyse sezeryan istemiyorsan değerlendirebilirsin 37den sonra doğum olması için bı engel yok

ilk doğumda iri bebeği vajinal ve doğal sancısıyla doğurmuşunuz zaten

ilkinde yaptıktan sonra 2.de bu kadar kafanızı karıştıran nedir anlamadım?

bence sizin kafayı karıştıran doktor olmuş -sanki?

işin açıkçası ilkini zamanında vajinal kendi sancısıyla doğurduktan sonra ben olsam 2.de hiç kafamı karıştırmaz aynı şekilde devam ederdim.

Bizimki 37. Haftada 3 kilo 735 doğdu. Doktor 40ı bekleseydik 5 kilo doğardı dedi😂😂 mesela ben asla normal doğuramazdım bunu da doğuramadım sezaryen oldum😂

Bende 40+1 de 1 saat sancıyla 3. Bebeğimi sunisiz mudahalesiz yirtiksiz 4.170 Gr olarak doğurdum iri bebek dediler hep ama gayet normal ilerledi sürecim ben çok kiloluydum ama 93 ile hamile kalıp 103 ile dogurdum

Özelikle süt ürünleri büyüme hormonlari bulunduruyor.
Süt ve şekeri kesin .
Benim ikinçi oğlumda büyük bebekti 4200 g ve kafa ölçümü 55 cm ney ...
Suyum geldi normal doğum yaptim .
O zamanlar mutluydum ama çok yirtik vardi ,uzun sürdü iyileşmesi .
Sonra 40yaşindan sonra rahim sarkmasiyla karşi karşiya geldim .
Doktor büyük bebek doğurmaktan bandlar zedelenmiş dedi.
Doğumdan 6 ay geçtikten mutlaka egsersiz yapilmali

Haftayla alakası yok doğumu baslatmak için sancı veriliyor sancı acilmayi sağlıyor, yani baslatalim dediyse sezeryan istemiyorsan değerlendirebilirsin 37den sonra doğum olması için bı engel yok
Evet bebeğin gelişimsel açıdan bi riski kalmadı şükür erken gelsede sorun olmaz diye düşünüyorum. Ozaman erkenden suni sancıda verilse açılmayıda beraberinde tetikliyor öylemi anladım
ilk doğumda iri bebeği vajinal ve doğal sancısıyla doğurmuşunuz zaten

ilkinde yaptıktan sonra 2.de bu kadar kafanızı karıştıran nedir anlamadım?

bence sizin kafayı karıştıran doktor olmuş -sanki?

işin açıkçası ilkini zamanında vajinal kendi sancısıyla doğurduktan sonra ben olsam 2.de hiç kafamı karıştırmaz aynı şekilde devam ederdim.
İkincide kafama takılan daha doğuma 2-3 hafta olması ve o süreçte bebeğin kilo almaya devam edip bir önceki doğumumdan daha kilolu olarak doğuma giricek olmam.

Doktor karıştırdı elbette fazla kilolu olunca omzu takılır falan dedi ufacık bi cesaret veerseydi bende güç alcaktım ondan çünkü daha önce yaptığım şeyi tekrar neden yapayayım. Bu gece karar vercem hakkımda hayırlısı olsun inşallah

Evet bebeğin gelişimsel açıdan bi riski kalmadı şükür erken gelsede sorun olmaz diye düşünüyorum. Ozaman erkenden suni sancıda verilse açılmayıda beraberinde tetikliyor öylemi anladım
Sancı olmadan açılma tetiklenmiyor o yüzden suni verilmesi mantikli sıkıntı yok yani haftası da iyi, doğum başlatılabilir, doktor da öyle uygun gördüyse uymakta fayda var

Arkadaşıma doktor 38. haftada bebek 4 kilonun üzerine çıktı normal doğum zor olur dedi sezaryen oldu bu nedenle bebek 3300 doğdu. Kilosunu yanlış ölçebiliyorlar.

38. haftada bebeğim 3,5 kiloydu, suni sancı verip doğumu başlattılar.

Back
X