doğumu yaptık bebek odamıza geldi ee sonra

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
kılzar benim ilk doğumum ikiz olduğu için ben odaya onlar küvöze gitmişlerdi..odada sap gibi 1,5 gün yatıp beni yolladılar eve.bebişlerim hastanede kalmıştı..şimdi 33 haftalık hamileyim..inşallah bu bebeğim normal kiloda doğar da odama gelir çok istiyorum ben de o duyguyu yaşamak..neyse diyelim ki geldi.kim giydiriyor,ben gelince hemen bana verip emzirtecekler mii,bebek sık sık ağlar mı,nasıl şeyler yaşanır anlatır mısınız..ikinci seseryanım olacak çok korkuyorum doğumda yine yapılanları hissedeceğimi bildiğim için..bi de anestezi uzmanına bei uyutun desem ama genel anestezi değil spinal..hem de biraz uyusam bebek çıkınca mutlaka yapar mı sallamazlar mı ne diyorsunuz bekliyorum tecrübelerinizi

bebek doğduktan sonra hemşire babadan bebeğin kıyafetleriyle birlikte yeni doğan ünitesine gelmesini istiyor.bebeği doğum hanede temizleyip sağlık kontrollerini yapıyorlar yeni doğan hemşiresine veriyorlar hemşirede bebeği yeni doğan ünitesine götürüp babadan aldığı kıyafetleri bebeğe giydiriyor.eğer epidural yada spinal anesteziyle doğum yapmışsan doğumdan çıkıp hemen odana alıyorlar tabi bebeğinde senin yanında geliyor ( spinal sezeryanla doğum yaptım doğumdan çıktığımda bebeğimde benimle birlikte odamıza gelmişti.belkide bu uygulama hastaneden hastaneye değişebilir ).sen ve bebeğin odanıza geldiğinizde hemşire hemen bebeğini kucağına veriyor ve emzirmeye başlıyorsun.tabi bebek öyle hemen doya doya karnını doyuramıyor çünkü henüz nasıl meme tutulur bunu bilmediği için biraz ağlıyor biraz memeyi tutmaya çalışıyor.doktorun yada hemşiren odana gelip bebeğini kaç saatte bir nasıl emzirmen gerektiğini sana anlatıyor bu konuda için rahat olsun ve aklına takılan herşeyi sor hemşirene doktoruna.doğumda yapılanları hissettiğim için anestezi doktorum bana çok düşük dozda uyku ilacı gibi bişey vermişti doğum boyunca uyudum hiç bir ağrı hissetmedim doğum bittiğinde de hemen uyandım kızımı doğum hanede o kirli haliyle gördüm çok güzeldi:)))spinal sezeryanla doğum kesinlikle çok rahat.doktoruna söyle yapılanları hissetmek istemiyorum uyutun ama spinal anestezi uygulayın de.doğuma girmeden konuştum anestezi doktorumla narkoza alerjim var bu yüzden genel anestezi istemediğimi söyledim doktorumda spinal anesteziyi tavsiye etti zaten doğumun ortasında da bana sormadan beni uyutmuş:)))sende konuş isteklerini söyle orta yolda buluşursunuz sonuçta doğuracak olan sensin senin istemediğin bişeyi sana yapmazlar.bu arada yeni doğan bebek ilk bir kaç gün beslenme dışında yaklaşık 16 saat uyuyor.hastanede de eğer gaz problemi yada başka bir sorunu yoksa hep uyuyor.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

çoook teşekkür edeim canım.çok sevindim açıklama yaptığın için.ikizlerimi hiç göremedim ben doğumdan sonra..hemen alıp gittiler geceyarısı 12 gibi yoğun bakımın penceresinden baktık eşimle hemşire uzaktan gösterdi..çok stresli oluyor öyle..şimdi odama gelecek diye heyecanlanıyorum..inşallah ben de yaşarım.anesteziyi de evet dediğin gibi konuşacam uyutsunlar beni bebeği görürüm ondan sonra uyuturlar herhalde..yoksa bu strese dayanamıycam bu sefer..Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin..sağlıcakla kalın

ayni kaderi paylasiyoruz seninle.ikizlerim 2 hafta kaldilar hastanede.dogumdan sonra 1 hafta kaldim bende her emzirmeden sonra yatagima aglayarak dondum.koridorda yururken annelerinin yanindaki bebekleri gorurdum.eve geldim 1 hafta sabahtan aksama kadar hastanede emzirmek icin bekledim aksam eve donerken dahada zordu benim icin.simdi 1 aylik oglum var yine epidural sezeryan oldum ama oglum hep yanimdaydi harika bir duygu bu duyguyu insallah yasiyacaksin.seninki daha zormus tabii ben kizlarimda dogumdan cikar cikmaz odama gitmeden direk ikizlerimin yanina gittim ve her 3 saate bir goturduler

normal doğum yaptım bi pazar günü doğumhanede benden başkası yoktu.. kartal daki hastanede yenidoğan bebişlerin başına gelenlerden çok etkilendiğim için bebişimi gözümün önünden ayırmadım.. tekerlekli sandalyede gülümseyerek, ardımda ebenin kucağında bebişimle odamıza gittik.. hemşire verdi kuzumu göğsüme, o da hep yaptığı bi işmiş gibi öyle sakin öyle tanıdık emdi ki.. doyamıyorum emzirmeye (

aaah ah bak yine ağlayasım geldi..onları görmek için ne kadar uğraşıyorduk eşim de ben de..ikinci gün tansiyonum çıkmıştı beklemekten her yerim kabarmıştı.eve gönderdiler beni ama her gün iki kere emzşrmeye geldim ameliyatlı şekilde acılar içinde vs..tekrar yaşatmaz inşallah Allah ım..senin kızlar kaç yaşına geldi benimkilerin arasında 3,5 yaş olacak.bakalım 3 çocuk nasıl olacak merak ediyorum bazen çok zor geliyor,bazen mutluluk doluyorum..annelik çok güzel ne olursa olsun değil mi..

ne güzel inşallah ben ve benim gibi bekleyenler de yaşarlar bu duyguyu..Allah bağışlasın bebeğinizi,ömür boyu mutlu olun inşallah..

ben epidural sezaryen oldum, 1 gün boşu boşuna suni sancı çektikten sonra...
çalıştığım hastanede doğum yaptığım için doğum süreci makara kukara geçti. İnci doğdu, ilk müdahalelri yapılırken izledim onu...sonra onu kata çıkarmnışlar, işte bebişi giydirirken felan hemşireler panjurlu penceresi olan odadan hep kızımı göstermişler k.valideme ve kaynıma, iptal olmuşlar tabi çok duygulanmışlar...ablamla eşim de ameliyathanenin kapısında beklediler beni...zaten o ameliyathane ortamından sonra otomatik kapının ardında gözleri dolu dolu gülümseyen eşimin fotoğrafı unutulmazlarım arasındadır...
neyse efenim çıktık odaya, benden bi 10 dk sonra İnci geldi, ilk defa emzirdim...yıllardır yazı yazarım, Türkçe ifadem de iyidir ama hala o anı o duyguyu anlatabilecek bi kelime, cümle bulamıyorum...
Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın diliyorum...

Amiiiinnnn çok güzel duygular evet Allah bize de nasip etsin..sizlerin evlatlarını da hayırlı uğurlu uzun ömürlü bol kısmetli yapsın inşallah

insallah bir daha yasamazsin canim.benim kizlar 17.5 aylik oglum 1.5 aylik oldular.3 cocuk zor gercekten ama ben calismiyorum sadece onlarla ilgilendigim icin belkide sikayetci degilim.kizlarda tecrube kazandim simdi daha sabirliyim uykusuzluguda alistim yasim musait olsa bir 3 tane daha yapardim yok boyle bir mutluluk

ne güzel söylemişsin öyle..beni her gören şimdi acıyormuş gibi davranıyor,hatta hesap sorar gibi..artık çok sinir olmaya başladım..size ne kaza mı oldu isteyerek mii oldu,nasıl büyük cesaret sizinki diyorlar sanki ölüme gidiyorum napsaydım aman benim ikizlerim var 3.ye bakamam deyip gidip aldırsa mıydım kendi keyfim için...çocuğum olacak ötesi var mı..çok canım sıkılıyor gerçekten..bakan benim,derdini çekeceksem o da benim..bir taneyle uğraşamıyorlarmış ben napacakmışım.Allah verdi aynı anda 2 tane ben istemeden mis gibi de baktım.bu yavrum da korunurken oldu ona da bakarım..ne mutlu sana da 3 üne birden bakıyorsun..elleri öpülesi annesin sen de

Nasil kendinize zamanda ayirabiliyormusunuz bari 3 tane cocukla,cok zor Allah yardimciniz olsun...

Gercekten ama, bazilarin durumlari okadar vahim oluyorki insan resmen uzuluyor o hallerine...kolaymi 3 tane kucuk cocugu bir arada buyutmek insanlar birtane ile bas edemezken..Bravo

Arti cocuk dogurmak deyip gecmemek lazim,onlarin geleceginide dusunmek lazim...

yeni evlisiniz bir süre sonra çocuk istiyorsunuz hamile kalıyorsunuz 1 beklerken 2 tane geldiğini öğreniyorsunuz,önce şok yaşıyorsunuz ama alışıyorsunuz..bebekler doğuyor 3.5 yaşına geliyorlar korunmaya devam ediyorsunuz ve çocuk düşünmüyorsunuz fakat bir gün hhamile olduğunuzu öğreniyorsunuz ne yapardınız? hemen doktora gidip bu işi halleder miydiniz bir cerrahi müdahale tamam bebek yok artık eski hayata devam...hayır ben bunu yapamazdım bir an bile düşünmedim.evet psikolojik durumum birkaç ay bozuldu..neden dedim ben istemezken korunurken..hayatım alt üst oldu benim ideallerim vardı daha atamam olmadı derken...düşündüm belki de hayatımın altı, üstünden daha iyidir nerden bilebilirim.Allah bu bebeği bana gönderdi ve ben de eşim de cahil insanlar değiliz,sırf çocuğumuz olsun diye çocuk doğurmuyorum asla..onların geleceğini tabiki de düşünüyorum ..her yönlü maddi,manevi,psikolojik,biyolojik her türlü.
fakat şimdi ikizlerim olduğunu ve hamile olduğumu gören herkes çok acayip bir şey görmüş gibi davranıyor.hemen bana acıdıklarını belli etme gereği duyuyorlar yüreklendirmek dururken.hiç tanımadığım bir kadın yanıma gelip çok büyük bir kaza deme cesaretini bulabiliyor başka birisi otobüsün içinde karnındaki tek mi diyebiliyor birsürü insan var,dondurma yemeye gidiyoruz karşı masadan bir kadın ikizlerin var ve hamilesin diyerek hem hesap sorar gibi yapıp hem acıyabiliyor ve yine herkes bana bakıyor..düşünün yanii.bu çocuk artık 8 aylık olmuş karnımda doğdu doğacak ve benim güzel sözler duymaya ihtiyacım varken..akıllarına gelen ilk şeyi söylüyorlar.insanlar konuşmadan,karışmadan önce düşünmeli..ben öyle yapıyorum,olumlu tarafını mutlaka görüyorum.zor olabilir ama ben mutluyum yavrularımla sağlık versin Allah ım acılarını göstermesin bana ve eşime de kuvvet versin biz bakarız onlara

Hic uzmeyin kendinizi..
Herkesin kendi karari kendini baglar. Anlamiyorum ki bu tur insanlari..Toplumumuzda herseye burnunu sokan, herseye yorum yapan o kadar cok insan var ki...Onlara ne! Siz karar vermissiniz dogurmaya, bakmaya. Gercekten anlayamiyorum... Ben de 2 ay once, 10,5 yil sonra dogum yaptim. O kadar cok yorum yapan oluyor ki. "Ilk bebegini dogurdugunda cok kucukmussun. Neden bu kadar gec kaldiniz? Ayy! Sıl bastan! Cok zor!" vs... Ben de kocaman "Size neeee!" demek istiyorum. Bir de, sunu anlamiyorum. Ben kimsenin kararlarina karismam. "Neden bebegin olmuyor? Bebek dusunmuyor musun? Neden 2. bebegi yapmiyorsun ya da ne zaman yapacaksin?" diye sormam. Ama bana hamileyken ve hala da yorum yapan o kadar cok insan var ki... Daha once yazdigim gibi, herkesin karari kendini baglar. Allah cocuklarinizi size bagislasin. Insallah dogumunuz da saglikli ve kolay gecer!

En bastaki sorunuzda da anestesi cesidinizi sormussunuz galiba. Ben kombine anestezi, yani epidural+spinal anestezi oldum ve cok memnun kaldim. Dogumdan sonra agri pompasi vardi. Agrim da olmadi, bu yuzden. 3.gun rahatlikla kalkip bebegime bakabildim. Hatta annem, "Sen ameliyatlisin. dikkat et!" deyip durdu. Bas agrim ve sancim da olmadi. Bence doktoruna bunu da sor. Her ikisini, beraber de yapabiliyorlar.

youngmom çok teşekkür ederim.evet malesef karışmak bir görev çevredeki insanlara göre.ben de hiç sormuyorum ne zaman ikinciyi yapacan keşke kızın olsaydı,oğlun olsaydı vs.ikizlerim erkek ve bu bebeğim de erkek..söyleyince hemen insanlarda bi hayal kırıklığı göstergesi oluyor kızın yeri başka diyorlar.eminim öyledir ama bu da benim elimde değil.ben 3 oğlumu da çok seviyorum..sizin bebeğiniz de sağlık sıhhatle kısmetiyle gelsin inşallah.10 yıl sonra ne güzel tekrar aynı heyecanı yaşayacaksınız çok hoş..benim komşumun da öylehatta 15 yıl sonra falan olmuş ve çok memnun.siz de öyle olursunuz inşallah

Nasil kendinize zamanda ayirabiliyormusunuz bari 3 tane cocukla,cok zor Allah yardimciniz olsun...

kendime uzun uzun zaman ayiramiyorum tabiki.bol bol cocuklarimla ilgileniyorum.ben hayatimin bu donemini onlara ayirdim.zor ama degiyor kesinlikle.alistim ben bu tempoya iyikide varlar keske cok daha once evlenip cocuk sahibi olsaymisim ayrica kizlarimda uslu bakimlari zor degil.ben cok mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…