Merhaba arkadaşlar
Ben 39+2 haftalık hamileyim. Pazartesi günü doktoruma gittik, henüz açılmanın olmadığını, bebeğin doğum kanalına inmediğini, nst sonucuna göre de sancılarımın hiç olmadığını söyledi. Benim ilk gebeliğim, biraz korkularım var. Doktor daha önceki muayanelerde yapımım normal doğuma müsait olduğunu demişti. Hayırlısı olsun tabi, ama normal doğum istiyorum. Önümüzdeki pazartesi yani ayın 28inde gel, bakalım tekrar dedi. Zaten 28inde artık 40 haftam da doluyo, bebek için beklenen doğum tarihiydi. O zamana kadar yani beş gün içinde doğum başlamazsa ne olcak acaba? Doktorum pek korkutmayı sevmeyen biri, bebeğin eşi rahimdeyken de çıkar yukarı telaş etme sıkıntı yok falan derdi, çıktı da yukarı. Şimdi doğum başlamazsa sezeryana mı alıncam yani? Bu arada pazartesi günü bebeğin kilosu 3900dü
Yoo niye hemen sezeryana alinasiniz.
Yengem 42nci haftada normal dogurdu.
Hicbir sorun yoktu bebekte beklediler.
Telas yapmayin yerini sevmis yumurcak:)
Yoo niye hemen sezeryana alinasiniz.
Yengem 42nci haftada normal dogurdu.
Hicbir sorun yoktu bebekte beklediler.
Telas yapmayin yerini sevmis yumurcak:)
Doğum yapan arkadaşlarım genelde ultrasonda görünenden 250-400 gr az olduğunu dediler bebeğin. İki gün önce 3900 dedi doktor bebeğime, acaba haftaya kadar kilosu çok sezeryan olmalı falan der mi sizce
Doğum yapan arkadaşlarım genelde ultrasonda görünenden 250-400 gr az olduğunu dediler bebeğin. İki gün önce 3900 dedi doktor bebeğime, acaba haftaya kadar kilosu çok sezeryan olmalı falan der mi sizce
İyi doğumlar olsun inşallah canım kardeşim 40+3 te normal için gitti ama olmadı maalesef sezaryen oldu. Ama onun iki hafta önceden açılması vardı yalnız bebiş inmedi aşağı rahimde açılmadı. Eğer bebeğin iriliği bahane olmazsa direk sezaryene almazlar suni sancı ile denerler önce doğuma girince ne olacağı belli olmıyor açıklık olsada olmasada rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
İyi doğumlar olsun inşallah canım kardeşim 40+3 te normal için gitti ama olmadı maalesef sezaryen oldu. Ama onun iki hafta önceden açılması vardı yalnız bebiş inmedi aşağı rahimde açılmadı. Eğer bebeğin iriliği bahane olmazsa direk sezaryene almazlar suni sancı ile denerler önce doğuma girince ne olacağı belli olmıyor açıklık olsada olmasada rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
Normal doğumda daha çabuk ayaklanıyorsun diyorlar, o yüzden de normal doğumu istiyorum açıkcası. Doğumdan sonra yardımcı olabilecek bir kimsem yok, en fazla 5 gün yanımda annem olcak, sonra o da bi ameliyat olcak ve üç ay boyunca yatacak, omurilik ameliyatı. Ona da bakmam gerekecek, sezeryan zorlar diye düşünüyorum. Tabi hayırlısı olsun
Normal doğumda daha çabuk ayaklanıyorsun diyorlar, o yüzden de normal doğumu istiyorum açıkcası. Doğumdan sonra yardımcı olabilecek bir kimsem yok, en fazla 5 gün yanımda annem olcak, sonra o da bi ameliyat olcak ve üç ay boyunca yatacak, omurilik ameliyatı. Ona da bakmam gerekecek, sezeryan zorlar diye düşünüyorum. Tabi hayırlısı olsun
Allah yardımcın olsun canım o zaman inşallah dilediğin gibi olur bende sezaryen oldum ilk bebeğimde bi hafta kalabildi annem fena değildim ancak hasta bakabilecek durımda olmuyorsun ne yazık ki
Merhabalarr
Hayır malesef, dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin sağlığı için bir haftdan fazla bekleyemeyeceğini iri bir bebek olduğunu söyledi ki iki haftadır doğumum normal olsun diye bazı besinleri kesmişti benim beslenmemden, bebeğe aşırı kilo aldırıcak herşeyden uzak bi beslenme yapıyordum
İki günde bir kontrole gidicem, normal olarak doğum başlamazsa pazartesi sezeryan