• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumun kolay ve ya zor geçeceğini gösteren alametler.

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
68
- Yurtdışı
Hanımlar, dün çok merak ettiğim bu konu hakkında bir şey duydum, sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama :40:
Diyorlar ki doğumdan önce, hani ağrılarınız daha yavaş yavaş başlıyorken ve yahut doğumdan bir kaç gün önce ağrılar çatı kemiği - kasık bölgesinde yoğunlaşıyorsa, yani kaba şekilde desek iki bacakarsı kesiliyormuş gibi ağrıyorsa doğumunuz kolay,
yok eğer ağrılar sırt-bel bölgesinde yoğunlaşıyorsa zor bir doğum geçireceksiniz - deniliyor :26:
Şimdi bunu söyleyen yılların tecrübeli ebesi. Tabii istisnai durumlar oluyor ama genelde böyle oluyor diyor.

Fikirlerinizi öğrenmek istedim. Hakikaten böyle midir???:26:
Bende şuan her ikisi ağrıyor ama en çok ağrı kasık bölgesinde. 38. haftamdayim.:49:

Son düzenleme:
ewt annemde bana demişti,..24haftalığım dediğin gibi bacak arama sanki iğneler sokuyolar fena bi acı hissediliyo...sadece bir kaç saniye kadar sürüyo günde iki üçkez yaşıyorum...

Eskilerin vardır bi bildiği elbet ama hamilelik boyunca bel agrısı zaten oluyor. Son günlerde kasıklarda yogunlasan agrı da bence gayet normal.bilemedim ben onu:1:

Günaydın hanımlar.
yok tüm hamilelik boyunca demiyorum. doğuma yakın ağrılardan bahs ediyorum.
benim kuyruk sokumu hariç hiçbi yerim ağrımadı. sırtım bile! bulantım bile olmadı. ama son haftalarım zor geçiyor 3 gündür kıvranıyorum. kasık bölgesinde ağrı var bide hafif sırt ağrıları.
Vücut kendini doğuma hazırlıyor :49:

Son düzenleme:
Bugun sabah kalktigimdan beri belim agriyor hani adet oncesi bel agrisi olur ya aynen onun gibi. Insallah bu dogumun zor gececegine dair bir isaret degildir. :18:

eğer konu sahibinin dediği gibi kasıklarda bacaklarda olan ağrılar sonucunda kolay doğum oluyormuşşa bu demektirki ben çok kolay doğuracam.bir kaç haftadır bu agrıları yasıyorum çünkü oturmak hele aşagıdan bişey batıyor sanki .neyse doğuma az kaldı. sayılı günler var sonucu size anlatırım doğumdan sonra. he ilk doğumumda belim çok agrıyordu gerçekten çok zor bir doğum oldu gerçeklik payı vardır gibime geliyor..

ben ilk doğumumdan hiç hatırlamıyorum doğum öncesi ağrı falan zaten beklenen tarihten 3 hafta önce olmuştu
sancım zor ve uzun doğumum kolay olmuştu

Hanımlar, dün çok merak ettiğim bu konu hakkında bir şey duydum, sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama :40:
Diyorlar ki doğumdan önce, hani ağrılarınız daha yavaş yavaş başlıyorken ve yahut doğumdan bir kaç gün önce ağrılar çatı kemiği - kasık bölgesinde yoğunlaşıyorsa, yani kaba şekilde desek iki bacakarsı kesiliyormuş gibi ağrıyorsa doğumunuz kolay,
yok eğer ağrılar sırt-bel bölgesinde yoğunlaşıyorsa zor bir doğum geçireceksiniz - deniliyor :26:
Şimdi bunu söyleyen yılların tecrübeli ebesi. Tabii istisnai durumlar oluyor ama genelde böyle oluyor diyor.

Fikirlerinizi öğrenmek istedim. Hakikaten böyle midir???:26:
Bende şuan her ikisi ağrıyor ama en çok ağrı kasık bölgesinde. 38. haftamdayim.:49:

öyleyse ben ayvayı yedim, çünkü özellikle 1 haftadır belime giren ağrılar anamı ağlatıyor :D şaka değil hakkaten ağlıyor kadıncağız 'ya kızım işte anne olmak kolay değil'diye :D

Umarım beli ağrıyan hamişlerde istisnai durum olur doğumları kolay geçer. ben inanmaya başladım. sonuçta bunu yılların ebesi söylüyor. öyle köy kasaba ebeside değil. yıllardır hastanede çalışan biri.
bende şuan herikisi ağrıyor. asıl ayvayı ben yedim :14:

Ben daha 5 aylık hamileyim çok erken belki ama bende sabah kalktığımda vajina ve bacakların birleştiği kemklerde,hani apış arası derler ya:1:
her sabah o bölgede ağrı hissediyorum bu nedendir ki acaba?

Doğuma yakın neler hissedeceğim acaba?

valla sırt ve bel ağrısıda yaşıyorum,şu bi kaç gündür kasık ağrısıda yaşıyorum,ben anlamadım kolaymı olcak zor mu:1::44:ben ve oğluşum sağlıklı olsunda biraz ağrıya katlanırım inş.

Ben daha 5 aylık hamileyim çok erken belki ama bende sabah kalktığımda vajina ve bacakların birleştiği kemklerde,hani apış arası derler ya:1:
her sabah o bölgede ağrı hissediyorum bu nedendir ki acaba?

Doğuma yakın neler hissedeceğim acaba?

sende erken başlamış. bu doğum habercisi diil. kalsiyum yetmezliği.

Son düzenleme:
bana da çevremdeki erkek annelerinin söylediği erkek bebeğin sancıları belden gelirmiş kız kasıktan ee ben mahfoldum o zaman

benim de bacak aram çok ağrıyor..bacağımı açamıyorum bile o derece..doktora sordum normal dedi..bebiş büyüdü iyice rahme baskı yapıyor ondan dedi.e sırtımda ağrıyo..sırt taşıyamıyor büyüyen karnı ve göğüsleri tabi..

Slm kizlar bende 6.ayimin icindeyim henuz bir agrim yok arasira kasiklarimda sanci oluyor hemen geciyor sanirim icerde gernlesmeye calisiyor oglusum umarim biz butun anneler bebeklerimizi saglikla kucaklariz insallah ....

ben de 37+4 üm bir kaç gündür adet olacakmışım gibi hafif bir sızı var kasıklarımda.Bel ağrım hiç olmadı.Bebeğim erkek biraz daha dursun istiyorum.Doğumun yaklaştığımı mı gösterir bu?Bir de vajinama doğru bir baskı var:(

Back
X